Äntligen en ny Beckfilm....härligt!!

56582-117
Fy jag är i dåliga dagar, ja sådär som en liten geting. Har satt munkavel på mig för att inte säga något dumt till någon. Inga grodor ska hoppa ut från min mun inte. Ikväll körde jag direkt från jobbet till min väninna med magen och min favoritunge, för de blev inte av igår. Nej igår satt jag fast i telefon och i brevskrivning. Så där ”just nu är de många som ringer, Ni har plats nummer 40 i kön, men dröj kvar de e snart Er tur” Jag bara ÄLSKAR dessa centralnummer till allt och alla. Man ska till någon här och hamnar i Haparanda. Bläääää. Nåväl efter mycket om och men fick jag uträttat vad jag skulle. Tänk att man ska behöva ta ledigt från jobbet för att ringa till dessa för(()) telefonväxlar som ständigt är överbelastade med samtal från hela Sverige. En vacker dag hamnar man väl i Kina, ja jag menar de lägger väl ute det i andra länder snart. Har för mig man hamnar neråt där när man ringer SAS.
Otroligt men sant!!
 

Men ikväll har jag alltså varit hos väninnan med magen. Nja hon hade lagt på sig en del, men hon är mager som en fura i vanliga fall så de var bara snyggt, nu var hon normal, fast hon gått upp pga graviditet. Den där lille herren skulle naturligtvis inte äta upp sin mat. Jag hade köpt med lite godis till honom och jordgubbar till oss. De satt långt inne att äta upp maten så han fick sin godispåse, men med tiden blev han faktiskt klar. Lilltjejen, dvs min hund roade sig med att kolla in alla djuren, ja där finns höns, kaniner och katter. Mycket spännande. Så har grannen deras en hanhund och han ylade käckt, lilla fröken löper nämligen, då blir stämningen si så där spänd. Hade besök av en annan hane på jobbet och han var också tämligen upphetsad av fröken, fick stänga dörren in till oss för att vara säker på att inga olyckor skulle hända. Hummm… 

I morgon ska vi på bio och se ”Beck – Skarpt läge”. Jag är inte den som traktar efter kändisar o sånt, men jag ska erkänna att om jag fick sitta och njuta av en fika vid bordet bredvid eller rent av vid samma som dessa UNDERBARA herrar Peter Haber & Mikael Persbrandt, ja då skulle jag njuta. Man kan bara inte låta bli att förälska sig i dessa två, de e helt underbara. Beckfilmerna är i mina ögon de bästa svenska kriminalfilmer som gjorts. De lovar jag att när de gick på TV, ja då satt jag still och tittade på varenda minut. Är helt övertygad om att även denna film kommer att falla mig gott i smaken.
 God afton Internet världen. A


Nu planerar hon....den här fröken...vad blir av??!!

Pust en enkel promenad några km med hunden och man är genomsvett. De e så kvavt ute så man vet inte vad man ska ta vägen, det ska säkert bli åska o regn i natt också. Men de e ju bra att det är bra väder på dagen o dåligt på natten, det är ju så de ska vara om de ska vara.

Jag är förvånad själv men jag kom faktiskt ihåg att köpa jord idag, så nu är alla blommor planterade på altan också. Kom på att jag nog ska sätta nytt staket runt så kanske jag börjar utnyttja den där sidan av huset också, de vetter ut mot stora vägen så jag är mest på insidan av huset så att säga. Men igentligen vill jag ju flytta, men de kan jag ju inte göra förrän jag hittar något lämpligt att flytta till. Oh de lär inte bli i sommar. Det ska bli mindre och helst vill jag att de ligger lite mer i skogen, fast inte för långt in..*ler*, de här blir nog inte lätt. Men jag sitter inte i sjön så jag avvaktar tills mitt drömhus uppenbarar sig. För de gör de, förr eller senare.
 

Idag smidde jag lite semesterplaner. Ja igentligen inte när jag ska ta semester utan snarare vad jag ska viga 1 vecka till. Jag tar nog bilen och rumlar runt lite var och här i landet. Hälsa på lite folk, bor på hotell, shoppar, ta del av lite sevärdigheter och ja bara latar mig och har de skönt.
Tycker de kan vara trevligt faktiskt, de e sånt man aldrig gör annars. Jag vill att den här sommaren ska bli lite annorlunda, så jag spinner vidare på detta och funderar på vilket håll jag ska köra. Höger eller vänster, upp eller ner..ja de ger sig med tiden. Helt vill jag ha med lilltjejen så de blir att leta om hotell som tar emot ”lurviga unga damer”.  Jag har aldrig tidigare i livet tillbringat en semester på egen hand och gjort sånt som bara jag vill, så de här hoppas jag ska bli redigt spännande och bra. Jag har så många kompisar som reser omkring själva då och då och tycker det är toppen.Så nu måste jag också känna på hur det är.   Har väl hoppats på att komma upp till brodern i Norge med i sommar, men nu kommer de hem till Sverige nästa vecka så kanske väntar vi till hösten med det. Vi får se. Så Doris på Island, ja dit skulle jag så gärna vilja flyga, det är ett annorlunda land, ett land jag är väldigt nyfiken på och med glädje skulle besöka och utforska. Det är mycket man vill göra, frågan är bara hur mycket som blir av. Man har ju inte semester hela året och inte en kassa som klarar vilka utsvävningar som helst, för jag vill ju gärna åka till värmen i vinter också. Oj oj….nu blev de mycket. 

I morgon ska jag varjefall vara ledig från jobbet. Jag har massa privata samtal och saker jag måste fixa, det är hopplöst att sitta med sånt på arbetstid så nu tog jag en dags ledigt mitt i veckan så jag får de avklarat och kan koppla bort det. Så blir de nog en liten tur till en kompis och kolla hennes växande mage, känner att jag försummat henne sista tiden, vill ju inte att hon ska glömma bort mig hon är ju också mamma till min favorit- unge, han får ju absolut inte glömma mig!!
 Nu ska jag ta kväll, ja jag ska bannemej lata mig IGEN…de e så skönt. 

Jo så var det en sak till:
 
Ilskna, småtjuriga människor kan ju ibland vräka ur sig”ta dig i asen”
Men att folk rent av kunde ”krypa in i sin egna rumpa”
De hade jag inte en aning om!? 
56582-116

A      

Måndag, Måndag ...oh så måndag!!!!

Jösses vad tog denna dagen vägen. Har haft fullt ös på jobbet idag, såg knappt över alla papper och telefon har inte varit tyst långa stunder. Måndag, ja ibland passar alla på just då, på måndagar. Själv är jag tvärt emot, kanske för att jag lärt mig, ring aldrig en myndighet eller igentligen någon på en måndag för just den dagen ringer alla andra, tror folk tänker till under helgen och när måndagen kommer ska allt fixas!! Fick besök av ett barn med sambo på jobbet idag, trevligt.

Ikväll blev min dator kidnappad. Ja en ung dam lade beslag på den och har suttit o jobbat vid den hela kvällen.
Själv har jag gjort mest ingenting, de börjar bli vanligt tycker jag, får nog rycka upp mig lite. Klart man gör ju alltid något men kanske inget utöver de där vanliga. Jo jag har ju faktiskt ÄNTLIGEN köpt blommor till mina lådor på altanen och på framsidan. Men när så de äntligen blev av hade jag inte mycket jord hemma, vilket jag trodde, så jag fick bara en låda planterad ikväll. Nu måste jag komma ihåg att köpa ny jord i morgon.

Det har varit kvavt idag, så där klibbigt otäckt. Fick plocka fram min fläkt på jobbet för att stå ut. Så på eftermiddagen brakade de loss med regn o åska, så ikväll är de fortfarande grått och lite regnigt men betydligt svalare. Det behövdes kanske ett litet åskväder och rensa upp i luften.

Nä, jag sätter nog punkt här för idag, har ingen lust!!

AMidsommar är slut och vi ser fram mot Jul...eller?!

56582-115
Ja nu så är väl allt midsommarfirande över för i år och alla mina arvingar är hemma hos sitt igen.
Idag blev jag lite förebannat på mina små tultingar, ja ungarna alltså. Vi har en överenskommelse att OM JAG INTE KAN/VILL/SKA HA söndagsmiddag så meddelar jag och om de inte KAN/VILL/SKA komma så meddelar de mig. Och eftersom jag INTE sagt något om denna söndag så förberedde jag alltså middag idag till hela kompaniet. En lämnade återbud för han skulle på annat, så det var ju okey. En ringde 1 timme innan och sa –idag är de ingen mat hos dig va?, Jo sa jag, jag har väl inte sagt något annat. Oj, fick jag i örat, vi kan inte komma, vi var på födelsedagsfest igår, ingen kan köra idag. Då tänkte jag, bäst att kolla med de andra då. Skickade så ett SMS till dem och fick till svar. Nej jag jobbar o sambon ligger sjuk. Ja man blir en aning irriterad när man lagat mat till 9 personer och lite extra som man alltid gör och de kommer 3.  Ja så de fick naturligtvis en liten skrapa. Man kan faktiskt höra av sig. Undrar om jag var så där i ungdomen, i så fall har jag förträngt det bra. Nu funderar jag på hur jag uppfostrat de här gänget igentligen!!
Skillnad är när ”en del av dem” ska bjuda på något, då ska man helst meddela minst en vecka innan exakt hur många man kommer….hummm…ja ja, mycket mat blev de över men de så var här fick med sig hem till morgondagens jobb o så får jag väl ta med mig lite själv också. Ouppfostrade är de mina ungar…inte alls lika sin mamma. *ler*.

Ja förutom att jag lagat mat då till ett kompani som uteblev har jag gjort NÄSTAN INGENTING. Men ikväll när de tre som kom varit här så for vi till sjön hos lilleman och badade. Jag badade inte jag tittade på!! Sen har min minste svärdotter varit här och plockat mina ögonbryn…aj aj. Hon är en sån där liten pysselmaja, så man får ställa upp. Sen lockade hon mitt hår. Men jag har fortfarande babyhår så de sitter i  högst 30 minuter och som hon slet i över en timme. Men hon vet hur de är, fast hon skulle testa sin nya locktång. Man är försökskanin för de mesta, men de e skönt och avkopplande. Jag har varit så lat hela helgen så jag vet inte redigt om jag kommer att orka jobba i morgon, men man får väl rycka upp sig. Kanske dags för lite semester snart, har varjefall börjat fundera på att!!!

A

Med Rätt Att Lata Sig....== JAG

56582-115
ALLA FÅR ÄR INRÄKNADE!! Men en är fortfarande kvar på Öland.
Idag tänkte jag, nu slutar jag oroa mig för ungarna, de e stora o klarar sig själv
- hur många timmar ska det hålla i sig tro?

Idag har de blåst, håret blåste för ögonen så jag vet igentligen inte redigt vad jag varit idag. Men ett tag var de lite blött om fötterna så vi var nog och badade.
Ja, jag möjligen fötterna men hundarna simmade väl redigt ordentligt.

Jag sov till 11 idag därefter har jag gjort så lite som möjligt. Någon dag måste ju få vara redig vilodag –eller?? Jo de e helt tillåtet varjefall i mitt hus. Det enda som behövt anstränga sig är benmusklerna, ja när vi var i skogen o vid sjön o badade. Annas har alla anda muskler legat i dvala under dagen. Förmodligen är det därför jag är trött nu.
Jag sov för länge idag och har gjort alldeles för lite – då blir man väldigt trött.

Men vad gör de om 100 år.?

God afton internetvärlden.

A
Midsommarafton har gått över i kväll.....

56582-114

Tillönskar Er Alla En Riktigt Glad o Kul Midsommarafton!!!


Så kom den då Midsommarafton.
Mitt störta problem under dagen var nog att fundera på var i landet mina ungar placerat ut sig. *ler*. De här är jag verkligen ”oroliga föräldrars skräckhelg”.
Vid middagstid hade alla hört av sig och lokaliserat sig samt önskat mamma glad midsommar.
Den äldsta var hos svärföräldrarna, de visste jag och dit var jag också bjuden, men jag hade lovat äta med mina kompisar som senare skulle jobba natten.
Några är på Öland. En firar midsommar i Karlskronas skärgård och en är hos vänner o tar de lugnt, är chaufför så sambon kan festa lite, och  börjar jobba klockan 7 i morgon bitti.
En sambos jobbar till l 24 i natt och firar alltså inte midsommar alls. .

Jo orolig är man alltid för denna helgen. Jag är själv uppväxt med midsommarfirandet på Öland där var man varje år i ungdomsåren o redan på den tiden var det tämligen rörigt på den ön och det  har inte blivit bättre, Ser fram mot morgondagen när jag kan räkna in alla får. *ler* Jag förstår precis hur mina föräldrar kände när jag var över på ön och firade. Pust. Men varför måla faan på väggen, förmodligen o förhoppningsvis har ungdomarna bara kul o njuter av tillvaron precis som jag själv gjorde då i ungdomen. Ja själv har jag då haft några kompisar här på mat. Vi har firat en lugn och fridfull midsommarafton i min trädgård. De skulle också jobba, en inatt och en tidigt i morgon bitti. Så nu firar jag resten av Midsommaraftons kväll för mig själv, ja o hunden naturligtvis. Så där upplysningsvis kan jag säga att hon gillar inte midsommarmat, ja efterrätten eller hälften av den gick ann, dvs lite grädda.

Fortsatt glad midsommar!!
Dagen före midsommarafton.....

56582-113

Ja igår var de fest igen. Denna gången tjejfest, 6 glada damer gjorde en hel by osäker. *ler*
Ja vi hade mycket trevligt, mycket blev drucket och mycket blev sagt, många glada skratt hördes.
Fast vi glömde att äta, oppss som det kan gå!!
Kort sagt vi hade en toppenkväll långt in i skogen där vägen slutade. Så vi störde nog inte mer en möjligtvis älgarna.

Idag har jag sovit länge länge, oh när jag väl steg upp så fortsatte jag att lata mig i soffan. Man kan säga att jag varit en aning  trött o slö. Det tar väl på kärringen att rumlar runt och festa som hon gör. När jag väl vaknat till blev de en frisk timme i skogen, ja de blåste friskt, redigt skönt faktiskt.
56582-112
I eftermiddag for vi till den traditionella Lövmarknaden och vandrade från stånd till stånd. Köpte några halsband och en kedja till mobiltelefonen så man kan ha den runt halsen när så behövs. Ibland är de inte läge för handväska eller man har kläder utan fickor, men mobilen ja den måste ju med endå och då är de bra med kedjor. De finns ju även band men jag hittade inget snyggt det är svårt att välja färg, man borde ha en färg beroende på vad man har på sig.  Kedjorna är ju som snygga halsband så de var ok.
En god Lagos blev de natuligtvis också, de e bara för gott.
Mycket folk var de och många knallar. Man sprang på en och annan man kände och pratade bort en stund.


Nu är de dags för sängen. God natt Internetvärlden
AFest på Fest eller vad!!!!

56582-63
Så är man hemma igen efter en trevlig kväll och natt i Småland. De var toppen. Glada människor, aktiviteter, god mat för att inte säga kanon god mat, dricka och ett bra ös på stan, de var ju fotboll, var och varannan människa gick klädd i gult o blått.
På alla restauranger, ja de vi såg fanns storbilds TV och massor av fans som kollade matchen mellan Sverige o England.
Ja jag såg lite också, det var liksom oundvikligt men de gjorde inget för jag gillar fotboll och hade jag inte varit bortbjuden hade jag vigt kvällen till matchen.  Vi rumlade runt till midnatt sen bar de av hem till hotellet. När jag vaknade på morgonen, var jag trött, inte många timmars sömn blev det. Efter god hotellfrukost for vi så hemåt igen. Ett glatt djur höll på att äta upp mig när jag hämtade henne, trots att jag vet att hon haft de hur bra som helst så är ju matte alltid matte. Vem kan mäta sig med mig? *ler*
Nåväl jag skulle ju vara ledig idag, men de var jag inte, jag började bara några timmar senare en vanligt. Min bil har stått på verkstaden idag och blivit ompysslad, de där besiktningsgubbarna ville ju att jag skulle komma tillbaka med den, så de gjorde jag i eftermiddags till deras stora belåtenhet. Nu är de bara skadan kvar, men de lär väl inte bli gjort i sommar kan jag tro. Nu börjar ju alla semestrar o sånt, och Sverige går ner på halv fas. Själv ska jag ha semester i morgon. 1 dag., sen är man ju endå ledig i midsommarhelgen. Ja nu ska jag dra iväg på FEST igen, en dusch lite nya kläder och de goda humöret sen bär de av.

Fortsatt trevlig afton & Skål på Er!!

A


En ointressant gårdag, ja för de som inte var med...

Igår, jo funderade på VAR GJORDE jag då? Jag har jättebra minne, men de e kort. Om de inte är viktigare en att sondera gårdagen vill säga.
Jo när jag kom hem från jobbet ringde Gitte och vi bestämde att hon skulle komma till mig, så gjorde hon också, hon o hunden. Undertiden jag väntade på henne gick jag ut med soporna, kopplade hunden och ja sen bara väntade vi då. När de anlände traskade vi iväg upp till sjön via skogen, en extra liten omväg så vi alla fyra fick lite extra motion. Ja sen badade vi, igentligen var de bara hundarna som skulle bada, men vi andra badade på land, eller vi blev ungefär lika blöta som hundarna fast vi stod på land. Ja de var hundarna som blötte ner oss. 

Sen gick vi hem och fikade i min trädgård och pratade om kommande fester o sånt o lövmarknaden, ja allt som är på G här nu närmaste dagarna. När hon körde hem gjorde jag inte mycket, inget jag särskilt minns. De vanliga då, så att säga. Minns att jag la mig ganska tidigt, redan vi 10 så där.

------------------------------------

Idag jobbar jag till klockan 15.00 sedan ber de av hem för en snabb visit och överlämnade av djuret till ”barnvakterna” *ler*, klockan fyra avgår färden till grannlandskapet och den stora staden kallad Smålands knutpunkt. Incheckning på hotellet, iordningställande av kropp o humör och sedan iväg på festligheter…ja sen får man väl se hur de blir, inte lätt att veta så här i förväg. Men jag hoppas de blir kul, gott och glatt.

Tillönskar alla i bloggvärlden en underbar fortsatt tisdag!!

Själv sticker jag på FEST då.

A
Bloggvärlden ja den bloggvärlden!!Det spelar nog ingen roll vilken sida man kladdar på eller var man befinner sig för de är uppenbart att dem alla har sina små brister.
Idag är det Space som är dum. När man går in på en sida så blir man fasthållen och kommer inte ut igen. Ja händer detta kanske bara mig, kärt besök som de gärna håller kvar eller. *gapflabb*. Men inte nog med att man blir fasthållen och inte kommer ut, man kan inte skriva nått där heller. Kan det vara en ”Ankivirus”, blockerad av alla för att man kladdar för mycket hos dem kanske.
Man får helt enkelt trycka Ctrl+Alt+Delete för att komma ur. Ja man får väl försöka igen, igen o igen, trägen vinner!! Tro för allan del inte att Ni slipper mig så lätt.

Vad det gäller blogg.se verkar det som de fått lite ordning nu, för där har varit tämligen segt och då på de tider folk bloggar mest mellan 18.00 – 24.00.
Men man kan ju inte flytta varje gång man får strul, man får ha tålamod, stort tålamod. Det kan ju hända små missöden där hemma också. Kranar som går läck, avlopp som täpps till, men inte flyttar man för det.

Skillnaden är INGEN hemma ringer man hantverkare, de kommer när de har tid, de kan ta tid. Här skriver man och klagar, de rättar till när de får tid, de kan ta tid.
Så de enda vi kan göra är att
HA TÅLAMOD.

Ju större, ju bättre!!


Du sköna ljuva MÅNDAG....nu är du här igen....

Sköna Måndag!!!
Ja de e väl kanske inte alla som håller med om det, har fått en uppfattning om att många människor avskyr måndag. Men varför har jag aldrig fått någon redig kläm på.

I går grät jag, stilla trillade tårarna längs min kind, munnen log o allt var underbart. Ja jag grät av glädje, av glädje för en annan människas skull. Det är skönt när man kan ta till sig andras glädje och glädjas med dem. Skönt är också att få gråta ibland men inte av sorg utan av glädje.

Ja igår var ju slappar dag för mig, nästan o ungefär. Man kan väl mer säga att jag gjorde vad som föll mig in. För att bara sitta rakt upp och ner och göra ingenting är ju inte speciellt kul. Ungarna kom på förkvällen för middag, grillade vildsvin, det var verkligen uppskattat. Så åt vi jordgubbar och grädde till efterrätt. Jordgubbarna är dyra nu, rena guldpriset men goda är de, friska o härliga. De berättades om festen som varit på lördagen.  Lilleman var på fötterna men var fortfarande tjock i halsen. Han har lite svårt att ligga still, de var bilar som skulle fixas och de ena efter de andra, naturligtvis kom han sist av alla och hade bråttom iväg igen. Hans sambo får väl binda fast honom om hon vill ha honom stilla. Hon stanna kvar på kvällen och hjälpte mig fixa uppläggning på byxor (som inte blivit av) själv gjorde jag under tiden en ny smörgåstårta…ja de är sant. Börjar känna mig som en kallskänka kanske ska man sadla om!! Jag hade faktiskt lovat på jobbet att ta med lite smörgåstårta av de som blev över, men de blev inget över så då gjorde jag en ny. Så idag blir de smörgåstårta till lunch här.
Fick just samtal från en som är ute på jobb att han var bukfull, mätt och belåten  han fick sin bit med sig på morgonen  o nu var den alltså uppäten redan till frukost. humm

Nää, nu måste jag arbeta, paus slut – punkt.

ADu sköna slappa söndag.....du återkommande vila...


Inte fick jag ta del av smörgåstårtan jag smugglade undan till mig själv vid tillverkningen, nej då den åkte allt med till festen. Tänkte att eftersom de blivit tillverkade tillsammans kunde de kanske få hamna på samma fest. De blev några räkor o något ägg över, de fick jag äta upp till frukost, alltid något. Men jag förevigade den varjefall, minnen ska man ju ha. (de kommer ju i regel allt några fler en man tänk på födelsedagsfester så de e lika bara att vara garderad)
56582-117

När jag nu endå var i stan igår och lämnade över maten så passade jag också på att dra en repa på Maxi och göra div inköp. Vi bestämde att vi skulle grilla till middagen idag, så mellansonen som är jägare tilldelade dagen grillstekar av vildsvin, de ska bli gott. På maxi ringde min mobil de var näst minstingen som ville ha tips om en liten present till 25-åringen de skulle ju på fest, så visade sig att han o sambon stod några hyllor bort i samma affär..humm. Ja så vi kunde ju träffas istället för att snacka på mobilen. Tror de satsade på en VM tröja, för 25-åringen är fotbollstokig, ja de e de allihop utom lilleman han tycker ju bättre om motorer. På tal om lilleman så blev han sjuk igår. Halsen mullrade igen så han fick ligga hemma när de andra festade och sambon jobbade. Hoppas han piggar på sig så han kan komma o äta idag och jobba i morgon. Han är ett sånt där halsbarn fast de började inte förrän han var i 16-årsåldern. Läkarna säger han bör ta bort mandlarna men själv föredrar han att kämpa på en så länge varjefall, kanske ändrar han sig med tiden. Vi får se. Personligen o peppar peppar har jag aldrig i hela mitt liv haft ont i halsen, så jag vet inte redigt vad det innebär. Men de ser inte skönt ut när man tittar ner i hans hals.
Stackas mammas lilleman.

I flera år har jag haft ett stort furubord stående i källaren, ja de e mitt gamla köksbord, hur som lovade jag bort de till ett jaktlag som skulle ha det som slaktbord. Men de har blivit stående där nere och igår kom de då äntligen och hämtade det. Skönt nu blev jag av med det och fick lite mer plats i källaren. 

Igår var ”HAN ” här. Blev lite irriterad på honom. Vi hade bestämt att jag skulle ringa när jag kom hem och var klar, men när jag var på väg hem ringde han och sa att han var på väg, men hallå, jag skulle ju ringa. Men han är snäll så han hjälpte till att bära in och plocka, så min irritation la sig snart. Han är så snäll o omtänksam, alldeles för snäll. Fast de e ju liksom över för oss, men vi har väl inte fattat de kanske, vi satte ju punk redan innan jul. Var är detta, ett farligt velande fram o bak. Är man 17 år eller? Nja jag är helt på de klara med att jag avslutade för att avsluta men endå, man blir väl aldrig redigt vuxen o förståndig. 5 år sätter väl sina spår, tur vi inte bor i samma stad bara, nästa gång ska jag säga NEJ när han vill att vi ses (de har jag sagt förut, ja ja ibland flera gånger i veckan, humm) Igentligen skadar de ju ingen annan så de spelar ingen större roll, tids nog kommer väl den definitiva punkten.  De här är en rörig historia om en snäll man och en elak kvinna, eller nått. Kärlek är världens mest komplicerade ämne. Mycket vacker men också ibland sorglig när en känner o en inte. Eller när en inte redigt vet vad den känner.
 

Så igår gjorde jag något ovanligt, jag såg en film ”Änglarnas stad” himla rar ju men sorglig. Men de var stort av mig att sitta still i TV-soffan. Kände mig redigt stolt.
De är faktiskt skönt att sitta där och bara njuta, alla gör det, nästan alla, men jag har väl myror i rumpan eller nåt, de har bott där hela mitt liv.

Det blev en sen tur i skogen igår. De gillade muggen de hade väl inte vittrat blod på hela dagen verkade de som varjefall av deras anfall att döma. Men jag lurade dem..ha ha, mej gillar de inte så mycket, har äckligt blod, gillar bara mina fötter och de hade jag dränkt in med myggspraj. Inte nog med det, jag sprutade på hunden också. Sa till gumman att blunda för matte ska spruta lite myggspraj på dig, hon tittade stort??? Ja de fattade hon inte, men jag lyckades få dit lite o på öronen, inget skönt verkade som, men myggorna är ju tokiga i år och många, man är chanslös när de anfaller. Nu fick de dock tji, för nu var inte ens gumman go att sticka i. HAN fick vänta hemma.

Idag är de söndag igen och idag kommer då ungarna hem på middag, vi har ju hoppat över några söndagar nu pga annat ståhej som varit. Idag uteblir den äldste han är i Finland på nordisk segelmästerskap så sambon kommer själv. Förhoppningsvis är lilleman så pass pigg att han kan äta, annars kommer väl hans sambo också själv. Vi ska varjefall grilla som sagt, de är lite halvmulet ute nu men de ser ut att spricka upp så till kvällen när de är dags skiner nog solen igen.

Nu ska jag ta en dusch och ta en promenad med hunden. Om jag kan inhämta lust under dagen ska jag banne mig hänga upp mina nya gardiner. Men söndag är ju slappa dag, så ja kanske får de vänta.

Trevlig söndag!!

A


Vad har.......ja lite av varje idag!!!

Ja nu har man väl kommit i ordning igen efter gårkvällens bravader. Sommar innebär mycket tillställningar, de gäller att vara uthållig ha gott humör och ork. I helgen ska jag ta de lugnt, nja jag ska varjefall inte ut och festa. Men nästa vecka avlöser festandet varandra både tisdag och onsdag är jag bortbjuden, så idag tog jag semester onsdag torsdag nästa vecka, för på tisdagen ska jag till annan ort och då är de så trögt att jobba dagen efter, man hinner liksom inte hem, de e ju alltid övernattning o så.

Midsommar firar jag alltid i Småland, men i år har jag inte lust. Jag vill vara hemma, men alla mina vänner jobbar midsommarhelgen så jag får kanske käka min sill och potatis själv, de går ju de med *ler*. Man är väl alldeles ”utfestad” när midsommar kommer.
Ja man får väl se hur de blir. En dag i sände.

Igår var min äldste son med sambo i Tyskland och kollade på VM-fotbollen, de sa att de var en upplevelse som hette duga men svår att återge i ord till andra, någon man nog måste uppleva själv. De lät så härligt, över 40 000 svenskar hade varit där, häftigt, kan tänka mig hur läktaren gungade och hur folk skrek, sjöng och dansade när Sverige gjorde mål. Kul de vann nu, så slipper alla kritiker gnälla på dem. Men England är nog ett surt äpple att bita i, ingen lätt match, men eftersom jag tror på killarna så tror jag de vinner med 2-1. Kanske skulle oddsa på det!

Idag blev jag av med ett stort orosmoment, min mellanunge sålde sin MC. Gillade inte den för den var lite konstig, den gick ofta på bara ett hjul och inte nog med det, då gick de fort också. Avskydde de där bravaderna, men vuxna ungar lyssnar inte så mycket på sådant, de e lugnt sa han alltid, sluta oroa dig. Nu har han bytt jobb och börjat på annan ort, så nu ville ha en bättre bil istället och så är de nog roligare att åka bräda på havet en att köra MC, ja billigare varjefall. Han har så mycket konstiga intresse den grabben, ju fartfullare och mer spännande det är, ju bättre tydligen. Men man ska ju ha kul när man är ung, ja de ska man ju när man är ”i övre tonåren, som jag” också, men vi har nog kul på lite olika sätt. Funderar på!!! Undrar om ungarna också sitter och oroar sig ibland, ja jag menar för vad mamma gör..*gapflabb* Förmodligen!!! Men de e klart är man borta någon gång och inte sagt till någon av dem vad man är, ja då går faktiskt larmet…operation efterlysning av morsan! Men jag har ju en mobil ”utan avstängningsknapp” men de händer ju att man befinner sig utom teckning för dem.

Ikväll efter att kompisen, jag och hundarna varit i skogen (vad mygg de e i år) ja sedan jag kom hem har jag stått och gjort smörgåstårtor (igen) vad snäll man är. De e 25-åringen som ska ha fest för sina kompisar i morgon kväll, oh då var de önskbart med smörgåstårtor, ja de e ju helt klart enklast. Jag snodde undan lite ingredienser och gjorde en lite smörgåstårta till mig också. (fräckt va?) Ja så i morgon bitti blir det till att garnera dem. Så då vet man vad man har att göra på förmiddagen. Sysselsättningsproblem har man inte så många. Har man inget att göra, ser någon annan till att man får det.

Nu ska jag leta upp min säng…god afton!!

A

Festers efterbörd...kännbara kroppsdelar!!!

Oj idag vaknade jag med smällande huvudvärk.
Jo självförvållat, antar jag. Igår var jag vid havet på fest med 13 stycken män i olika åldrar ((antar att alla flickor blir gröna av avund nu)) och sänkte mig nja eller höjde mig kanske till deras nivå när de gäller att ”dricka öl”,  56582-115jag kan inte påstå att jag brukar dricka öl, de är en dryck som gör mig proppmätt. Det har alltid förundrat mig hur karlar/killar kan belja i sig öl efter öl efter öl. Man kan lugnt påstå att jag låg i lä även i går med intaget av denna dryck, men några stycken fick jag i mig (till min egna förvåning) 7, 5 % starka rackare.

Kul hade vi och vädret var kanon. Ja vi blev hämtade med buss och så gick färden till havet, där bjöds på god mat och öl. Sen fick vi varsin kasse med allahanda innehåll bl a var sitt kastspö, ja sen var de fisketävling.
Funderade på om jag någonsin tidigare utfört denna sport. *ler*, men de var ju gott om killar som villigt hjälpte till att fixa till och lära mig hur man gör. (Jag som härstammar från en fiskarfamilj, ja mina morföräldrar var yrkesfiskare)
Fiskarna lös dock med sin frånvaro. En enda blev uppdragen och ja, han vann då självklart tävlingen. En fick faktiskt en ”redan uppäten fisk” ja de var liksom bara benen kvar på den. Undrade just om han verkligen fick den på kroken. *fniss* Nåväl han vann varjefall andra pris. När vi så for hemåt i natten var alla lagom runda under fötterna.
Och hemfärden gick i sångens tecken. Ja de blev en mycket trevlig och lyckad kväll. 

Ja så vaknade man då med huvudvärk och att köra till jobbet var väl inte att tala om utan fick lifta med sonen som började ”nästan” samtidigt som mig idag. Så vid sju tutade han utanför och hämtade upp morsan med hund. Sista biten till jobbet gick vi och en av mina jobbarkompisar stod och gnuggade ögonen när vi kom ”va har du gått hit idag” 2,8 mil…jo jag tackar!! Då hade jag nog inte varit framme ennu.

Ja nu har huvudvärken släppt igen och de är dags att ta tag i denna dagen. Antar att de är fler en jag som är lite sega idag, men vad gör de, ibland är de väl förlåtligt.

Så står vi inför helgen igen. Skönt med några dagars vila.

AKärringsymtom o lite andra orosmoln...på min himmel..

Kärringsymtom eller?
Hur kan man vara glad o uppåt, lee och skratta och må himla bra och sedan plötslig så bara är de som någon drar ner en rullgardin och man blir som ett bi, allmänt farlig för sin omgivning alltså???
Är detta några kärringsymtomer eller vad.

Efter jobbet for jag direkt till sjön och badade. Årets första bad är därmed avklarat. Vad skönt de var, hunden var med och hon fick ett redigt spel, upphetsad till max men gott hade vi, båda jag o hunden och de två andra som var med.

Nu har jag varit hos kompisen och tagit skogspromenad. Vad hände då. Jo hunden, den nybadade fina hunden rullade sig i koskit. Myspys. Antar att det var där mitt humör dalade iväg. Hon luktade så illa så jag fick hålla för näsan i bilen på vägen hem. Grishund. Ja se var de ju bara att bada och tvätta igen, men denna gången i duschen i källaren. Jag tänker då och då att jag vill bo på en gård alt torp lite längre ut i skogen än vad jag bor nu. Har nämligen en liten dröm om hunduppfödning bl a. Men då måste jag hitta något där de inte finns hagar med kor eller hästar för gör det de så har jag en ständig skithund, oh de tror jag inte jag orkar med. Pust….mina drömmar…!!

Ja på tal om drömmar. Det sägs ju att man drömmer varje natt och de må hände men i så fall kommer jag mer en sällan ihåg dem när jag vaknar. Men de få gånger som jag verkligen drömmer och till och med vaknar av det så har jag aviga drömmar. Dvs alla trevliga människor blir elaka och skumma, alla mindre trevliga människor blir jättesnälla och go. Ja o ofta är de otrevliga drömmar, mardrömmar.

 Det är så här att en av mina söner har en bil som jag trodde han hämtat på skroten när han kom hem med den, ja den var inte vacker. Men hur som helst grabben är ju händig så av den där rishögen gjorde han en kanonfin bil, den får ingen annan en han köra, de e hans ögonsten. Om den drömde jag här om natten. Jag drömde att vi var iväg någonstans några stycken de var han o en kompis, jag o någon annan vet ej vem faktiskt. Hur som helts skulle han och kompisen går iväg på något, de var kallt så vi andra väntade i bilen.
Naturligtvis höll han föredrag om att vi inte fick köra den eller så, oh jag lovade, inte köra. Men jag satte mig bakom ratten för där var mest plats. Rätt som de var när jag satt där så small de till och bilen gick upp i rök, där satt jag med ratten i handen och bilen var borta. Jag grät och var otröstlig, vad skulle jag säga när han kom tillbaka, en bil kan ju inte bara försvinna ut i tomma intet, men de gjorde den, vipps så var den borta. Ja jag vaknade av att jag grät och förtvivlat frågade den andra som var med vad vi skulle göra.
Snacka om skum dröm alltså. Mej veterligen har vi inte diskuterat bilen på länge, så var de där kom ifrån har jag inte en aning om. Dumt var de varjefall.

Vi återgår till kärringsymtomen. Ja jag tror de varit för mycket för lilla jag nu en tid, inte bara allt detta med student o kalas o sånt, utan också annat, ganska trista privata saker (man behöver ju inte berätta allt) som finns i mina tankar.
Nej inga kärleksbekymmer, olyckor eller sånt, utan annat som upptar mina tankar. Det är väl så att när man tycker att livet leker så kommer de alltid någon skur här eller där och tonar upp orosmoln. För de första så har jag nog inte vant mig vid att alla barn lämnat ”mammaboet”, även om jag ser och pratar med dem ständigt så är de nu endå vuxna och lever sitt egna liv. En konstig känsla. Så har de hänt lite tråkigheter med min bil, som jag i och för sig får ersättning för via försäkringen, men de e en annan som ska stå för min självrisk och de ska ju alltid diskuteras o divideras och bli tjabb oh e det något jag avskyr så är de tjabb och gnäll, ja jag känner mig alltså gnällig, vilket brukar sluta med att jag står för saker själv, sopar under mattan osv. Men sen blir jag förbannad på mig själv, för varför ska jag ansvara och ta skit för saker jag inte gör. Detta är komplicerat värre. Uch uch…så trycker andra på. Men herre gud du kan ju inte betala vad andra ställer till osv osv. Ja jag har alltid betraktat mig själv som stark och självständig, men jag vill inte ha bråk, jag avskyr bråk. Det är de värsta jag kan utsättas för (nej ja klart de finns värre, men förstå). Så retar det mig att kommun bara ”såg förbi”  mitt brev som jag skrev när de anklagade mig för vanvård av hunden. Ja de har inte hörts ett ljud från dem. Alltså om vi skulle behandla ex våra kunder så när de kommer med synpunkter eller missnöje, ja då skulle vi förlora dem. Men när de gäller myndigheter så verkar det som de kan göra vad som helts, de behöver liksom aldrig stå till svars. De e bara så jä(()) dåligt. Man ska tydligen behöva stämma dem redigt för att de ens ska reagera oh som sagt, sånt är jag inte speciellt glad för.

Så är jag väl inte redigt piggelin heller, lika bra att erkänna de då. Men jag fortsätter kämpa på, en så länge är jag långt ifrån golvad.
Livet är ju trots allt underbart de e min sanna filosofi. Sen får man väl stå ut med att de kommer små dalar ibland. Även de lyckligaste har väl små mörka stunden ibland.

Nu regnar det ute, ja de skulle visst komma lite inatt. Men imorgon skulle de bli fint igen. Hoppas de för i morgon kväll ska jag iväg på jippo med jobbarkompisar och kollegor. Sommarfest.
Vilket innebär att jag tar BLOGGSEMESTER i morgon!!

God natt internetvärlden i morgon är jag säkert vid bättre humör.

A56582-104Jag BARA undrar,,,får man det ELLER??

56582-114
De var något jag inte förstod:
Man vill höja flygskatten i Sverige (förvånad, nej inte när de gäller nya skatter) flygbolagen hotar att lämna oss. Miljöpartiet sa:
De bidrar mycket till att miljöföroreningar i luften, därför ska de vara med och betala också.
MEN låt mig få undra:
På vilket vis blir miljön bättre av att man höjer skatten?
Jag hörde aldrig något om att man ska förbättra miljö i luftrummet,
Missade jag något?

Så:
Varför får Kommunerna?
Ja hur KAN vissa kommuner få betala endast 25;- i timmen till sommararbetande ungdomar? En vanligt fristående företag skulle med störta sannolikhet bli lunchade av fack o folk om de behandlade ungdomar så, oh det med all rätta. Det är en ren katastrof och utnyttjade av arbetskraft att betala dessa simpla timpengar.
En politiker som står o tjattrar i en talar stol och svalkar sig med vatten, gör inte av med en enda kalori, vad får han/hon i timmen. NI BORDE SKÄMMAS.
Varför finns fackförbundet Kommunal, om de godkänner detta?

Sedan, ja senare ska vi tala om Robin Hood, alla minns väl honom.
Snart behöver vi en ny….här i Sverige, ursäkta men är de tillåtet att fortfarande
nämna vårt land vid namn?

A


Lite svårsmält föda...oh annat ointressant...

Här är jag, full av skruvar och muttrar. Hårdsmält föda men ganska gott.
Som extra krydda tog jag också en runda runt Apoteket idag och köpte en burk järntabletter.  Så ska vi se om jag får fart på värdena. 56582-113

Idag var vi lite smått galna på jobbet och grillade korv på lunchen, mitt i gassande sol och si så där 28 grader varmt. De var gott. Ibland blir man bara så där jättesugen på en grillad korv. När jag körde hem såg jag en skylt Jordgubbar 200 m, oh så gott tänkte jag, de ska jag stanna och köpa och svalka mig med ikväll. Gissa om jag blev besviken när de inte fanns en enda jordgubbe att skåda varken inom 200 m eller någon annanstans. De hade väl sålt slut och glömt ta ner skylten, snyft.

För övrigt har jag inte varit speciellt nyttig idag. Jo de e klart på jobbet fick jag ju en hel del gjort, de sista deklarationerna som hängt över mig är ju faktiskt också slutförda och lämnade till skattemyndigheten. Alla måsten är avslutade och jag har faktiskt lyckats varva ner mig själv till normal nivå igen. Sov som en stock inatt, hela natten och tillräckligt länge. De e otroligt vad vi människor kan komma upp i varv när de är mycket som ska fixas o donas och alla de där MÅSTENA…pust.  Ikväll har jag stånkat på vandring med hunden, som för övrigt tycket de e alldeles för varmt nu ute. Men ut måste man ju trots både värme och kyla. Fast hon föredrar nog kyla. Sen har jag suttit i telefon o joddlat med en kompis (jag hatar telefoner) beroende på att jag liksom får nog av dem inom arbetslivet. Men sina vänner måste man ju offra sig för ibland och joddla på även i telefon.

Men nu har jag ”tagit hand om mig själv” en stund. En skön svalkande dusch, lite ordningsgöra av naglar och fötter, lite allmän smörjning o så i världens tunnaste och minsta nattlinne, som svalkar lite.  Varför har inte jag AC i mitt sovrum? Det är ju många som har de nu i husen, bl a min yngste son. Oh naturligtvis är mamma grön av avund. Oh dogen, ja hon skulle bara älska det.
Lika skönt som det är att ha värme på vintern vore det att ha lite kalle på sommaren. De blir lite klippigt i sängen när de är upp i mot 30 grader i rummet när man ska sova. Endå har jag tvärdrag på övervåningen.
Nej, nu ska jag inte gnälla det är ju UNDERBART att vi ÄNTLIGEN fått härlig go sommarvärmen.

God Natt Internetvärlden.

A
Så blir väl allt som vanligt igen.....

Hummm..så mysigt. Ja att sitta här på kontorsstolen igen. Om de bara inte
susade så i kupan vore de nog perfekt. Har ju haft lite svårt att koppla av på sista tiden, sömnen har inte varit vad den borde, kroppen har väl helt enkelt varit för uppskruvad för att koppla av. Men nu ska vi se om jag kan komma ner på jorden igen o lunka in i mitt vanliga jag.
 

Var och tog prover på morgonen igen oh fick reda på de som togs sist och de var inte bra, mitt blod är 25% sämre en vad de borde. Nu ska här ätas järn – har beställt skruv, mutter och andra små svårsmälta järnartiklar att tugga på om dagarna med hopp om att blodet ska stabilisera sig. Så får jag väl ta en tur till apoteket också och köpa lite järntabletter.
 

Plikten kallar……..


Att bara få vara JAG.....

56582-102
En osalig ande vandrar omkring i mitt hus. Det är jag.  Tankar virvlar omkring i huvudet men jag får inget grepp om dem. Känns som jag varit vaken i 100 år.
Kanske har de varit lite mycket på sista tiden, men de e också samvetet som spökar. Ibland känner jag mig otillräcklig. Känner att jag borde tycka om saker som jag inte tycker om, känner att jag sårar och är elak. Men jag vet att de är inte så igentligen, jag klarar bara inte av vissa situationer, vissa människor, just nu.

Jag räcker inte redigt till för dem, som de vill, därför att vi är olika. Vi tänker olika, vi handlar olika och naturligtvis ser vi olika ut också. Det där sista är ju helt naturligt.

Är trött, vill vara för mig själv. Bara krypa upp någonstans i något hörn och bara vara jag. Varför kan inte vissa människor acceptera det. Nä just nu känner jag bara att jag ska dra ur alla telefonen, trycka på off knappen på mobilen, låsa dörren och gömma mig för omvärlden. Just nu orkar jag inte med dem, just nu vill jag bara vara själv, bara vara jag.

De blir så här när de varit för mycket folk runt mig, när de bott folk i huset, när jag inte fått någon stund för mig själv, när de varit för mycket MÅSTEN, då blir jag så trött. Hinner inte redigt med mig själv, så nu viger jag denna kvällen till MIG, nu ska bara jag vara. Bara göra ingenting, eller sånt som bara jag vill.

Den här söndagskvällen är min.

A
Fotbolls VM...oh spyorna folk sprider nu...stackas killar!!!

Så handlar plötsligt ”massor” av bloggar om DAGENS MATCH i VM.
Sverige spelar oavgjort mot Trinidad & Tobago.
Det jag reagerar mest mot är alla DUKTIGA människor som NU snackar om HUR DÅLIGA vissa var i laget. Antar att Sverige hade mått bättre om vi sett just dessa NEDVÄRDERANDE människor på PLAN… de kanske hade blivit en match att evigt minnas. Om man kan vräka ur sig hur mycket skit som helts om spelarna på plan där är man själv KANONBRA, då ska man absolut vara med i landslaget, frågan är bara varför de inte är det??!!

Det är väl lite så här med alla situationer där man förväntar sig att folk ska åstadkomma något bra, något man själv inte är kapabel till. Jag har själv tillbringat många år just på fotbollsplaner, njä inte på den nivån dessa grabbar spelar, men när min egna spelar. Det är otroliga elakheter man hör ibland från publiken och de har hänt när de blivit för tilltagande att jag fräckt gått fram till vederbörande gnällspik och sagt
-jag ska säga till lagledaren att de sätter in Dig istället så får vi nog se en match som heter duga, det verkar nämligen som Du är något av proffs på detta. Det brukar bli tyst (en stund). Min tanke och filosofi är helt enkelt
-ingen går ut där på plan för att sabotera matchen, alla gör nog så gott de kan, men ibland räcker inte viljan, ingen ting räcker man åker helt enkelt på en förlust. Hur många föräldrar har man inte hört som stått och skrikit på både lagledare, spelare och domare, vedervärdiga saker. En gång minns jag särskilt, en mamma som bad sig så illa åt att hennes son till slut lämnade plan gick upp till sin mamma och sa
-försvinn här ifrån, du skämmer ut mig.
De e ju ingen sport!! Tyckte verkligen synd om den där grabben.

Trots att de inte vann ikväll Svenska Landslaget så ska varjefall jag fortsätta ge dem mitt stöd och hopp om att nästa gång…..ja nästa gång.
Så lycka till killar i fortsättningen. Hur de en går är Ni trots allt
MITT FAVORITLAG!!!

A
En förstoffad lördag....

56582-61
De e till att ha blivit förslappad, oh jag kan lugnt säga att jag avskyr det. Tacka vet jag när de händer saker, jag är inte skap till att sitta still och göra INGENTING. Inatt var jag uppe till strax efter 2, eller jag var uppe tills idag på morgonen rättare sagt. Halv 9 ringde telefon, så de blev inte många timmars sömn för min del, oh de känner jag idag.

Vi skulle fara på loppis på förmiddagen men den ena (ja de var två i närhet) var bara tre bord och inget folk alls, den andra var uppenbarligen helt inställd för där fanns inge en människa. Så idag har vi bara varit ute i solen. Gått några rundor med djuret, som tycker de är alldeles för varmt i päls nu. Varit en runda ute hos lilleman de fick kattungar igår så jag var tvungen att kolla in dem. Fyra stycken blev det o de är för tillfället inte större en råttor. Ja den här dagen har vi bara latat oss och gjort INGENTING. Ja klart lite middag gjorde jag ju faktiskt, men vaddå!!

Vi skulle åkt till stan idag också, men jag orkade helt enkelt inte. Det är för varmt för att ränna i affärer, får ta det i morgon för då ska jag endå köra hem Mams igen till Småland. 30 mil fram och tillbaka i bilen, då är de tur man har AC om värmen håller i sig, om inte annat så för hundens skull. Då kan man ta en paus och shoppa lite på vägen, om man hittar lite skugga att sätta bilen i under tiden.

Önskar Er alla en Skön o avkopplande lördagskväll.

A


Fredag o lite allt möjligt, bl a gardiner...nya...!!!

Så var de fredag igen. Den här veckan har gått extra fort tycker jag, kanske för att jag varit ledig. Fast sanningen o säga så har jag varit inne och jobbat idag några timmar, de var en del jag helt enkelt var tvungen att ha klart innan helgen. Så fick jag samtal från en som väntar på sin deklaration, hade nästan förträngt den, nej jag får nog ta och slå ner rumpan och fixa den i helgen, för nästa vecka är de STOPP för fler deklarationer. Skärpning på mig.

Efter jobbandet (som faktiskt var kul och avkopplande en stund, från allt annat) så har jag varit i andra änden av Blekinge med Mams idag. Vi har varit hos Carlssons, finns de någon affär i världen som har så mycket skit som den? Där är ingen ordning alls, oh är de något jag uppskattar så är de affärer som har ordning o reda på sakerna. Men men jag hittade faktiskt billiga snygga panelgardiner, 4 st för 139:- kan de bli billigare. Därtill fanns panelvagnar i tvåpack för endast 29.90, de e skitbilligt. Tror jag gav 79:- för de jag köpte sist i stan. Ja då har jag gjort FYND idag ju.

Därefter fortsatte vi till Lidel och handlade lite billig ost o lite av varje, sånt där bra att ha i kylskåpet. Äta bör man ju, vi slog till med pyttipanna ikväll, en redig lyxmiddag…ah, jag tycker inte de smakar redigt med mat i värmen, glass räcker gott igentligen.((Hoppas inga barn läser detta nu,,,aja baja vara gott föredöme för de små, ska ju vi stora vara!!

Jag fick faktiskt en present av Mams idag också, en ny plånbok och en väska. Snäll är hon lilla Mams, de hjälper inte att man säger NEJ, fast tyvärr har ju jag blivit lika dan mot mina barn..*fniss*. Nu har hon placerat sig vid dessa eviga serie som går på TV, de e liksom ett måste, fattar inte hur hon kan se skiten, för de e verkligen redig skit, Glamor, Våra bästa år, oh fågelholken vet vad de heter alla, oh alla är bara massa intriger. Urk,,men faktum är att igår kväll satt faktiskt jag också still vid TV:en och kolla de en film på 3:an, den var mycket spännande och bra. Jag måste ju försöka hålla Mams sällskap lite i TV:soffan annars känner hon sig ensam.

Nu ska jag ta fredagskväll i de underbara sommarvädret.

A

Dagen efter Studenten...är man matt!!! Även om man inte var student själv utan arrangör...*ler*

56582-112FY FÅGELHOLKEN VAD JAG ÄR TRÖTT PÅ BLOGG.SE
Inte en kväll utan att det är OMÖJLIGT att komma in, eller överhuvudtaget göra något på sin blogg. NU HAR NI HAFT DE SÅ HÄR I MÅNDERVIS…!!
Om man inte får ordning på sånt här ska man kanske fundera på att slå igen, man kan ju inte hålla en blogg stängd för sina bloggare under dygnets mest aktiva tid 18.00 till 24.00. Bläääääääääääääää.

 Inte ska man behöva flytta sin blogg till en annan för att kunna blogga när man vill och kan?

Nåväl, med lite tur kanske man kan lägga in sin text efter 10 – 12 försök. Jippi.

…………………………………………

Idag har jag gjort så lite som möjligt. Har varit trött och matt efter allt ståhej sista dagarna. Men en liten tur till stan har jag gjort med Mams, vallat runt henne i lite i affärerna så hon har fått shoppa, själv hade jag varken lust eller råd till några större utsvävningar. Här har minsann pengarna flödat sista tiden, ja inte till shopping men nog till studentkläder, mat, dricka, fester o allt vad dessa jippo behöver. Sista dagarna denna månaden kanske man rent av får tömma sparbössan för att kunna äta..*ler*. MEN vad gör de om 100 år, vi har ju haft KUL, oh alla har varit nöjda och belåtna.

Har varit med min äldsta och hans sambo och kollat ett hus idag. Ja, de har visst tröttnat på att bo mitt i city, så nu söker de nytt och har visst också spekulanter på deras nuvarande hus.  De vi kollade var stort och såg bra ut, men låt så som jag inte vill bo, dvs mitt i ett villaområde inte mitt i city men endå väldigt centralt i stan. Men de var ju inte jag som var spekulant, jag blev bara ombedd att följa med som smakråd. Tror inte att de fastnade för kåken, något sa mig de, men fint var de o stort och priset var därefter..dvs högt.
En jättenackdel var att det var direktel. Vi får väl se om de är med och lägger något bud.

Nu tror jag att jag ska leta upp John, han herr Blund.

God Natt Internet Världen.

A
 

Så kom den då...studentdagen...

56582-108
Studenten............!!!!

Vilket dag!! Ja gårdagen blev verkligen en dag att minnas, om inte annat så för studenten. Vädret var kanon, sol hela dagen o kvällen inte ens myggorna orkade sig fram i värmen.

Så kom han då äntligen ut där på trappen sjungande ”här är studentens gladaste dag” oh glad de var han, de redigt lös om honom. Folk kramades och gratulerade korts o tvärs, massor av blommor hängdes runt halsen och så var de då dags – för att träffa chauffören. Ja han blev en aning förvånad men också mycket glad när han förstod att de var rallybil ”hans favoritbil” som skulle köra honom gator fram och över torg. Hemma väntade sedan alla gäster när han kom i ”farlig”fart, ja de gick undan!! Rally bilar gör ju de!!

Hans tomt fylldes snabbt med släkt och alla vänner, inte många gräsytor var lediga. Det åt och dracks, sjöns, skrattade och firades. Presenter skulle öppnas och fotografering gjordes i massor. Så fram åt sena kvällen, tänkte jag inte berätta hur många som åkte i min bil (för många) in till stan. De var få som kunde köra så…..men de gick bra, bilen gick väl lite på knä, men vadå, de e ju bara en gång man tar studenten!! De bilarna som gick inåt fick ta så många som man kunde packa. Ja se blev de en tur på morgonkvisten med när hemfärden skulle gå, nöjda glada ungdomar som nu skulle hem och sova. Nu var de dock normalt många, för många bor i stan. Idag har de lite att göra när de vaknar, en trädgård som behöver städas osv, men jag blev förbjuden att komma dit, de skulle minsann fixa detta själva, så okey. Fast jag antar att de sover många timmar ennu, för ikväll, ja ikväll är de ju andra kompisar som ska stå på trappen och sjunga ”här är studentens gladaste dag” i tre dagar släpps de ut, från de tre olika gymnasieskolorna som finns i vår stad.

Nu får de rumlas runt några dagar, men på måndag, ja då börjar allvaret…vuxenlivet och arbetslivet!!

A56582-111
Här är studentens GLADASTE dag

56582-108
Så är de då dags…Här är studentens gladaste dag….la la la….la

Äntligen har dagen D kommit och de glada studenterna är redo att lämna många år i skolan många böcker har tuggats igenom , teori och praktik har avlöst vartannat NU SKA DE SJUNGA 
 ”Här är studenten gladaste dag” ja de e idag!!!!! Hurra Hurra Hurra

56582-111

Pust....vilken dag...!!!!

En dag kvar............
56582-108

Jösses vilken dag, jag är helt slut i kupan.
Jag började dagen med att sjunga, ja må han leva, ja må han leva
Tur grannarna redan var uppstigna. Tycket de kollad lite snett när vi sågs över
staketet. *fniss*
Nåväl jag fick liv i min 25-åring och gav honom en jätteryggsäck, den dyraste
väska jag någonsin köpt. Jo han önskade det, för planerna är ju Australien till hösten.

Sen ramlade de in massa folk. Tårta och kakor o kaffe och sånt. Men sen blev alla hungriga så då fixade vi sedvanliga spagetti med köttfärssås. Man kan säga att de var fullt vid köksbordet, oh mer där till. Hans telefon gick varm hela dagen så fram åt kvällningen for han mot staden och kompisarna.

Morgondagens chaufför ringde och checkade läget. Ja de gick ju inte så bra med bilen på sista tävlingen, men nu var de i gott skick igen, redo för transport av studenten. Som för övrigt går omkring tämligen orolig och tror han ska tvingas in i en helikopter. Han har inte en susning om vad han ska åka i.

Ja nu är mams här, hennes vecka hos dottern har börjat. Hon började med att städa sitt rum när hon kom. Ja jag har nog inte ens varit där inne sedan hon var här sist…oppss.

Ikväll har vi varit hos studenten och lämnat alla saker till morgondagen och ett jättepartytält har slagits upp på tomten. Enligt SMHI ska de bli uppehåll i morgon, molnigt under dagen men inget regn och faktiskt lite sol fram åt kvällen, jag hoppas verkligen de där stämmer. De vore toppen inte bara för min student utan för alla som ska till att ha fest och trevligt ute i morgon.

Vi har gjort smörgåstårtor i massor under kvällen, nu återstår bara garderingen i morgon bitti. Har även gjort en glutenfri smörgåstårta till en av svärdöttrarna.
Hon bakade själv brödet till och jag smakade en bit, måste säga att de var något av det godaste bröd jag ätit.

Ja nu har vi lugnat ner oss med en liten god drink jag och mams. Kroppen är trött och huvudet extra tomt. Ska bli skönt att vila en stund nu. Måste fundera på vad jag ska ha på mig i morgon. *ler*.

Dags att hala ner flaggorna, i morgon ska de upp igen.

Som ett litet ps…vad jag är trött på www.blogg.se som alltid varje kväll tuggar och man kommer inte in, man kan inte ta emot besök, ingen kan kommentera.
FY FÅGELHOLKEN VAD JAG ÄR TRÖTT PÅ ER, BORDE NI INTE FINNA EN LÖSNING PÅ DETTA PROBLEM SOM FUNNITS I MÅNADER NU?????? SKÄRPNING…


God Afton InternetVärlden.

A
 

Hipp Hipp Hurra

1 dag kvar
56582-10856582-11156582-11156582-11156582-111
Flaggan i topp Hipp Hipp Hurra för min 25-åring idag.
Idag firar vi vår 25-åring och Sveriges Nationaldag

Inköp o sånt...osv .....o lite till!!!

2 dagar kvar.....
56582-108


Experiment  solbränna…ja falsk men vad då? Det funkade. Enkelt var de också, bara att stryka på som vilken cream som helst. Nu är jag brun, häftigt!! Men jag ska kleta på några gånger till så blir jag som en pepparkaka.  *ler*.


På förmiddagen var jag ute på en läskig skogspromenader med hunden. När vi gick var de jättefin väder och solen brände skönt. När vi gått en bit i skogen försvann solen och de blåste upp och blev grått och kallt. Rent otäckt blåsigt o kallt, var som vi plötsligt befann oss i någon höststorm eller nåt. Redigt kusligt var de. Inte en människa så långt ögat nådde och förutom blåsten som tog i träden var de alldeles tyst. Var enda fågel slutade plötsligt sjunga.

Det var så otäckt att vi vände och gick in i samhället och gick istället. Ibland är man fjantig och stirrar upp sig själv som en liten barnunge som tappat bort mamma i affären.


Min käre svärdotter som skulle med och handla idag var färdig vid 2-tiden. Ja se ungdomar de sover bort en stor del av sitt liv (jo de gjorde jag också när jag var yngre) fast inte i hennes ålder för då hade jag redan 3 barn, så då var man glad om man fick någon sovmorgon.

Vi kom varjefall iväg på vår ”köpa mat runda”  och köpte alla ingredienser  som ska vara till smörgåstårtor och tårtor. Dyra jordgubbar hittade vi också. 99:-/kg. Ja de fanns inga andra så de var bara att handla och se glad ut.  Många bärkassar fick vi ihop, men jag tror vi fick med allt som behövdes varjefall, så i morgon kväll är de bara att börja tillverka dem.


Jag vet inte när gästerna kommer i morgon, ja vi ska ju ha kalas med. Så jag har garderat mig både med vanlig mat, tårta och kakor. Sen får vi väl se hur dags de dyker upp och vad de passar sig att bjuda på. Han ska ha sin rediga fest nästa helg i stan, så i morgon kommer bara de allra närmaste och grattar. Lugn o rekorderligt hoppas jag.


Nu har jag rent omkring så mycket idag, både i affärer och med dammsugare o sånt här hemma så nu tänker jag ta afton och lugna ner mig lite.


God natt internetvärlden.


ADet drar ihop sig......men var är solen????

Två dagar kvar......
56582-108

Nu drar de ihop sig, nu är de bråda tider. Så är de semestertider.

Igår kväll var jag ute hos studenten och hjälpte dem räfsa deras gård.
Tyvärr hade de släppt loss alla sina husdjur och dom var verkligen störande.
Fick inte vara ifred för dem en enda sekund. Den enda som inte var i vägen var katten. De där husdjuren de har, är jag glad att jag INTE har här hos mig.
De stacks och surrade och var tämligen påflugna och envisa kräk. Myggor.
Jag fattar inte varför man skaffa sig sådana  husdjur. Tacka vet jag hundar de räcker så bra så.

Idag ska vi på inköpsresa, ja till staden. Mycket ska fixas och köpas nu.
Bort o stolar ska flyttats ut till students trädgård  så gästerna kan sitta. Nu är de bestämt att vi ska vistas utomhus, studenten litar på SMHI så festen blir förlagd i gröngräset. (håll alla tummar) förhoppningsvis slipper vi sitta under paraply.

Imorgon har vi inte mycket tid till studentfest förberedelser. För i morgon hissar vi flaggan i topp för vår 25-åring, ja på självaste Sveriges Nationaldag passade jag på att föda ett  litet barn för si så där många år sedan.

Min svärdotter var så brun och fin igår så jag undrade om hon varit utomlands under natten, eller? Men hon visade hemligheten med en tub solbränna. Jag måste säga att jag blev förvånad att de såg så äkta ut. Har aldrig testat sådan så nu tyckte hon de var på tiden, ja jag fick den magiska tuben med mig hem. Spännande ikväll är man kanske trots att solen lyser lite med sin frånvaro brun.
Häftigt! Ja ska man klä sig i vitt är de ju snyggare om man har lite färg på ben och armar också.

Dags att ta tag i dagen…mycket att göra ju!!

A
Bilbingo, regn o tidig morgon o så....

56582-108fortfarande 3 dagar kvar......Måste säga att de är en aning hänsynslöst att bli väckt omkring 04.30 en söndagsmorgon. När man därtill blir tvingad att gå ur sängen frågar sig hjärnan och kroppen samtidigt – tror du att du bör vara upp nu?
Båda skriker samtidigt NEJ!!
Men min vän hunden hade ont i magen, så halvt sovande gick jag ut i morgonrock. De gjorde inte mycket för jag var tämligen själv ute. Var för trött för att njuta av de vackra vädret. Kände i hela kroppen, nej inte vara uppe nu, sova, sova, ja så jag kröp ner igen och somnade gott om.

Men nästa gång jag steg upp vid mer normal tid 09.00 ca var jag utvilad.
Då var det redig sommar. Termometern står på +28 grader i solen…härligt.
I härligt sommarväder tog vi vår skogspromenad, träffade grannen med sin hund längs vägen så de hängde på och följde med.

Mitt på dagen for jag till en kompis och vi fortsatte till stan och Bilbingo.
Då försvann sommarvädret och regnet föll från himmelen igen. Så gjorde det från och till hela eftermiddagen. Nej vi vann ingenting på Bilbingo men vi hade kul, de e huvudsaken. Satt en annan kändis i bilen bakom oss hon fick bingo fyra gånger, snacka om tur. De blev några tusen + i den plånboken.

Vi diskuterar hur vädret ska bli på onsdag om vi ska våga satsa på att vara ute, eller om vi måste ha operation röjning i ladan så vi kan sitta där. Ja studenten själv tycker vi ska lita på SMHI som säger att dagen ska ha uppehåll. De är en tuff chansning för SMHI har ju ändrat sig förr. Tror jag ska försöka bearbeta den där studenten så de blir uppröjning, för att vara på den säkra sidan. Jag tror jag kan få sambon med på samma noter faktiskt.

Nu har jag blivit utbjuden till studenten på räfsning, de låter väl väldigt lockande eller hur?!.

Fortsatt trevlig söndag.

A

100 dagar....!!!!

Tre dagar kvarJa idag är det 100 dagar sedan jag öppnade min blogg. Herre Jösses vad tiden går.
Men under de första 38 dagarna skrev jag inte ett ord. Hade nog lite beslutsångest om jag skulle eller inte. Nåväl så blev det och den 3 april alltså för 62 dagar sedan skrev jag mitt första inlägg. Sedan dess har jag skrivit  76 inlägg och har fått 246 kommentarer på de jag skrivit. Trevligt!!

A

4 dagar kvar.....
Snacka om att man blev lite snopen idag när man vaknade och upptäckte att de regnade ute.
Vadå, sommaren kom ju i går, så de var väl sommarregn. Men jag behövde inte vänta länge på att det klarnade upp, fast solen visar sig bara då och då, men de e varmt o skönt varjefall.

Vi har varit i skogen i 3 timmar nu och kollat på rally. Inte utan att man önskar man fick sitta lite bakom ratten och dåna fram mellan granar och stenar, ja mellan inte på. Det var ovanligt mycket folk ute i skogen, har nog aldrig sett så mycket folk där tidigare. Hunden var lite konfundersam över alla höga ljud och alla människor där ute, men de gick bra. Motion har vi fått så de heter duga, för många sträckor sprang vi för att hinna undan innan rallybilarna kom. Vi mötte upp här hemma med lite kaffe och mackor, de smakade väldigt bra. Om man tänkt sig för kunde man ju tagit med lite fika ut, men så långt tänkte inte vi näää.

Många somrar har vi tillbringat ute på Folkracebanor runt och och kollat när studenten kört. Likaså har de varit Rallycross ibland och dessa sporter tycker nog jag är roligare då man kan följa förarna hela tiden, från stat till mål, vilket är omöjligt i rally. I Rally är de nog roligast att sitta bakom ratten. Önskar grabben hade fortsatt med Folkrace, det är inte utan att man saknar somrarna på banan, de var härliga tider. Men nu mera är han bara åskådare, så han följer alla rallystreckorna idag ute i 7 olika skogar. Ska bli kul att höra om min idol vann sedan ikväll. Jag hoppas!!

Nu ska jag lägga mig framför TV:en o lata mig en stund. Är de något sevärt på den vid den här tiden på dygnet tros? Näväl man kan ju vila till den varjefall.

Fortsatt God Pingstafton….

A
Fortfarande 5 dagar kvar...!!!

Till studenten


Nu ska vi se om jag kan stava till:

S
E
M
E
S
T
E
R

suger lite på ordet, de e skönt. Ja de ska bli skönt att vara ledig i hela 7 dagar!!
Idag har de verkligen varit sommar och jag hoppas den kommit för att stanna.

I morgon tänkte jag traska ut i skogen, men inte för att motionera hunden, ja den får ju naturligtvis följa med, men imorgon går vi ut för att kolla på rally.
Ja Karlskrona Pokalen går igenom våra skogar och de får man ju ut och kolla på. Man intar besittning i någon häftig kura och kolla, oh kurvor är de gått om på den sträckan de kör här. Så imorgon lär man inte vara själv i skogen, de ska jag lova!!

Vi har varit i skogen ikväll också. Bara jag och hunden. Tog en regäl promenad och rensade ur hjärnan på alla siffror o sånt, behöver ju utrymme nu till annat när jag ska vara ledig. De första 3 dagarna ska jag bara ta de lugnt, nja nästan varjefall. Sen börjar det. 25-årskalas (tänk när man fyllde det) på Sverige Nationaldag, dagen efter stundar STUDENTEN och ja just de på måndag kommer ju Mams, då blir de fart, den tanten är inte att leka med!!
Hon har något på G hela tiden. Pust….!! Vad då semester…ska vi kanske kalla det LEDIGHET från jobbet istället, ja de e nog bättre.

Nu ringer min ”älskare” (klart jag har) får väl egna en stund åt honom då.
Var vore världen utan kärlek?

God Afton internetvärlden.

A
 

GÄSP...GÄSP...GÄSP

56582-1085 dagar kvar

Faan jag sitter bara o gäspar. Börjar få kramp i käkarna. Tycker jag sovit som en gris inatt och tidigt la jag mig i går också, men men.  Studenten var visst på middag hos sin mentor i gårkväll, växlade några ord med honom så där i förbifarten. Hämtade hans skylt ni vet den där man ska stå och vifta med på skolgården när de kommer ut, så de hittar sina anhöriga i vimlet, där de fortfarande är små sockersöta bebisar på bild.
Fast jag valde faktiskt ett kort där han är 4 år, ett foto jag alltid älskat. Han står så fint inne i en buske och ler med hela ansiktet. En kanonbild.

Igår när jag körde från jobbet for jag via några affärer ÖB, Rusta, Willys och gjorde diverse småinköp inför nästa vecka. När jag kom hem kom jag på DUKAR…ja så är de alltid, man glömmer hälften. Nåväl jag ska ju endå iväg och handla ingredienserna på måndag så jag får väl skriva lappar!! Problemet är bara att jag oftast glömmer de där lapparna hemma.  
Studenten har bestämt att han vill ha smörgåstårta, vi blir mycket folk så jag får väl stå hela tisdagsnatten och tillverka smörgåstårtor. Sen ska de ju till lite vanliga tårtor också. Jordgubbstårtor är beställda, ja av studenten alltså.

Jag har alltid gjort så att mina studenter har själva fått bestämma vad de vill bjuda gästerna på studentdagen. Förra gången hade vi exotiska frukter med potatissallad och lite olika kalla kötträtter.  En redig fröjd för ögat och gott var de med, men dyrt.
Den där grabben ja, alltså han som tog studenten sist (2004) är på väg till Stockholm nu med sambon, de ska på en stor bröllopsfest, oh jag är allt lite avundsjuk för de e så länge sedan jag var på något sånt. Men kanske någon av mina barn slår till och gifter sig rätt som de är, man vet aldrig.

Idag är de sommar!!! Gott.

A

Nu är STUDENTERNAS gladaste dagar.....!!!!

56582-108

Nedräkning till den stora dagen har börjat 6 dagar kvar!!

 

Jo nu är det igång, de eviga rännandet på fester o stan varenda kväll. Minnena ploppar upp, ja de här är ju inte första gången, minns själv och minns de andra fyras dagar INNAN studenten, PÅ  studenten och EFTER studenten.

De dräller om dem på stan, varenda kväll, glatt tjoande i sina fina mössor, en del lite väl överförfriskade. Oh där mitt bland dem går min lille student. Klart mamma är orolig. Vad hjälper det att jag gått igenom det så många gånger, de e ju här och nu vi är.  Men naturligt vis hoppas jag att alla studenter kommer att minnas de här dagarna som något roligt glatt och positivt.

Börjar bli lite nervös för själva hemfärden. (från stan till hemmet) Ja jag har ju fixat en ”dröm” för grabben, ”hemligstämplat” (man vet aldrig vem som läser här) men den där farkosten ska på tävling i helgen oh….de måste gå bra. De finns förvisso några i reserv men de e ju JUST DEN VI VILL HA. De ska bli så spännande att se hans min?!

Jag har ju en nedräkning till, de e ju bara 2 dagar kvar:
SEMESTER….SEMESTER…..bara en vecka men de e gott det. Vem hinner jobba när man har ett 25-årskalas och en student på programmet samma vecka. Ja, semester, nåväl ledigt från jobbet då!! Ska ju inte ligga o lata mig precis.
Så kommer ju mams och ska bo in sig en vecka, så jag antar att jag får ut på både det ena och andra för den damen är sällan stilla, jo när de är serie på TV, då kan jag andas ut och vila mig.  Den störta skillnaden på oss är just där, vid TV:en. Jag ser nästan aldrig på TV hon sitter klistrad framför flera serie som går dagtid. Men förvisso, kanske blir jag också sådan när jag kommer upp till 70…*ler*. ((för de hoppas jag att jag gör))

Ha en underbar dag ALLA….!!!

A