Fredag - skor - databurken ---

56582-188
Du min kära lilla ”burk” Du börjar verkligen gå mig på nerverna. Du är så slö, så orkeslös och trög så ja jag misstänker att Du går på ständig sömnmedel eller har tuggimi mellan kablarna. Eller busar du bara med mig, för att Du vet att jag suckar och blir irriterad, vilket ofta slutar med att jag lämnar dig och då, ja då får du ju vila och de njuter du uppenbarligen extra mycket av, din slöfis. Men si just ikväll ska jag plåga dig redigt ordentligt Du ska få jobba och tugga och den här gången ska du får ge dig och sköta din plikt. Annas åker du ut och på soptippen är de varken bekvämt eller trivsamt, så sköt dig nu TACK!!! 

 
………………………..

 
Ja så var de fredag och en skön ledig helg ligger framför mina fötter.

På tal om fötter!!


Min hund har aldrig visat något intresse av att äta skor men idag på morgonen när vi skulle iväg till jobbet så fattades en av mina skor. Jag letade och flyttade skohyllan och kollade under byrån, men nej den var borta. Oh nog tyckte jag hunden såg lite skyldig ut. Så jag gick in i vardagsrummet och tänk där låg min sko under soffbordet. Inte nog med det, sulan på klacken var vipps borta. Så nu då i vuxen ålder ska min kära hund tydligen börja käka skor. Ja jag hade ett långt samtal med fröken och jag antar att hon förstod att jag inte accepterar att hon käkar mina skor. Hon har faktiskt massor av leksaker och ben och sånt att gnaga på, så mina skor, ja de vill jag nog helst ha ifred.
Jo jag hade de där skorna idag endå, de klingade så skönt om dem när jag gick på golvet..!! Man kan säga att ALLA hörde när jag kom, en liten varningssignal. Nu är hon på G. *ler* 

Ikväll skulle jag tömt ur en garderob som ska ner i källaren och en stor spegelbyrå som ska flytta ifrån mig, men jag känner inte för det så jag hoppa över det. Ska åka bort i morgon och kommer hem på söndag igen, så jag sparar det till någon kväll i veckan. Bara de är gjort tills mina nya hallmöbler kommer så är de lugnt. Nu tar jag och slappa en stund i stället och packa ner lite som ska med i morgon.
 

En Trevlig Helg Alla Ni Där ute.
 56582-189    

Spegel, gardinstång, diskussioner o sånt där

Här sitter jag och drar i bromsen, för nu tycker jag veckorna går för fort. Har hoppat upp och satt mig på den stora visaren på klockan, men min tyngd och den lilla taniga visaren måste helt enkelt klockan lugna ner sig lite. Tycker de var nyligen helg och nu står vi in för en ny.  

Jag har just haft vilda diskussioner med min skruvdragare, några skruvar och så då gardinstången som skulle upp. Ja till slut vann jag, men den kämpade emot tappert och bredvid stod min trevliga lue skrattande o sa, hur många mammor går de på en skruv…humm. NEJ jag ville inte ha hjälp, de här skulle jag klara själv, en bra kvinna reder sig själv, så de så!! Den här damen gör sig inte beroende av andra i onödan. Men vad då, en skruv ska man väl reda ut och fixa i själv, fram för allt när man är lycklig ägare till en skruvdragare.  Nu är han på plats gardinstången och gardinen också. Faktum är att jag har börjat se lite dåligt, kan de vara åldern? Så där jättesmå saker är lite kniviga att hålla full koll på, ja skruvarna var inte stora men de såg jag, de var de där små skårorna i dem som var lite otydliga.  Nåväl man ser kanske inte som en hök hela livet.  Och så har jag hört att de finns folk som livnärar sig på att sälja glasögon, jag är en av dem som ser till att de överlever nu då, genom att köpa ett par. 

 
Igår var jag och 1 av svärdöttrarna på stan och inhandlade höstväxter till mina altan lådor. Hon planterade dem, för de tycker hon är så himla kul ju och de blev otroligt vackert, började nästan känna att hon klarade de bättre en jag.  Jag som är född med gröna fingrar, är detta möjligt? När vi nu endå var på stan så passade vi på att uträtta lite andra ärende också. Jag var och beställde mig en ny garderobs möbel, eller vad man säger. Nåväl eftersom jag nu inte tycks hitta något nytt bo, så får jag förnya lite i det jag har, så de blir lite nytt. Så nu ska möblerna och gamla garderoben i hallen ner ut och lite nytt in. På en vägg vill jag bara ha en långsmal spegel, speglar är vackert så länge man inte ställer sig framför dem. Nej skämt o sidor, man ska älska sig själv så gör andra det också även om man kunde varit betydligare fördelsaktig i sin spegelbild.  Man slipper varjefall konkurrera om fotomodellsjobben. Jag brukar inte roa mig med att gråta framför spegeln men inte heller stå och beundra mig själv. *ler* Men man behöver ju se hur kläderna sitter och ja och så vidare, alla vet ju ”vad man gör framför spegeln”. Spegel, spegel på vägen där………………….
56582-186
 
Idag började jag tillverka stoft till en hemsida på jobbet, nej vi har ingen,konstigt men sant. Nu ska vi ha en, allt är beställt och vi har även fått domän.  Naturligtvis blev jag den som ska fixa till allt material och alla uppgifter som ska finnas där. Man får verkligen tänka till så man inte missar något, men de går ju att ändra lite efter hand om man behöver. Så tänker jag dra nytta av de andra hjärnorna på jobbet om de vill eller inte. Om fjorton dagar ska jag var klar, inte så bra med tanke på att jag faktiskt ska vara ledig en vecka av dem.

Ja lilla Mamsen kommer ju på bobesök om en vecka, de ska bli kul har inte träffat henne sedan i augusti. Så blir de när man inte bor i samma stad inte ens i samma kommun eller inte ens i samma län. För övrigt är de ju ingen av som ens bor i någon stad.  Vi är ju landsbygdsmänniskor. Fast vi föddes ju som äkta stadsbor båda två och om någon frågat mig när jag var 17 år om jag skulle lämna stadslivet hade jag svarat –ALDRIG. Men man kan ju inte räknas som obeständig för att man ändrar uppfattning!! Man sa så mycket dumt när man var yngre men de e inget att gräma sig över nu, när man är vuxen och förståndig. ((gapflabb))
 Nähä, jag satte minsann på tvättmaskin när jag kom hem, lika bra att tömma den innan kläderna i möglar.
Go afton!!56582-187           

OPTEMIST!!

56582-185

Det finns OPTIMISTER som
gläder sig åt att det blir vinter
för att kunna börja glädja sig åt
att det bli SOMMAR
56582-184
.


Fram med spadarna!!!

Håller med Telia, varför ska de se till så de finns kablar och telemöjligheter till alla fastigheter i landet. Nej alla andra bolag som gör allt för att få folk att ringa med just dem, se till att Ni kan erbjuda mer en att bara ringa med Er. Fram med spadarna och börja gräva ner kablar åt folk som vill ha Er leverans. Lika villkor.   

56582-183

De där dagarna när man inte gör någonting

56582-179
Ikväll när jag satte mig vid datorn TÄNKTE JAG.Idag har varit en sån där dag när jag verkligen inte gjort någonting. Men sen slog det mig att de finns INGA SÅNNA DAGAR. Alltså man gör ju alltid någonting, men om man gör saker som man anser lite så där oväsentliga och framför allt ointressanta för andra människor så säger man helt enkelt IDAG HAR JAG INTE GJORT NÅGONTING.Men sanningen visar sig vara något annat när man sammanfattar sin dag. Det ska jag göra nu, den här dagen när jag tycker att jag inte gjort någon ting har jag ….. 

Minns att jag var ganska trött när tuppen gol på morgonen, inte för att jag sovit för lite utan snarare för jag sovit för mycket, la mig ganska tidigt i går, runt 10 snoret. Men naturligtvis trotsade jag tröttheten och steg ur sängen och började min dag.
Så hände de där vanliga, man har sina små rutiner, varje morgon är den andra ganska lik.Så kör man till jobbet nu är de mycket vägarbete längs vägen så det tar en extra stund, för hastigheten är sänkt en bra bit. Framme på jobbet väntar dagens första kaffe…härligt, oh ett litet morgonmöte med de andra. Så kör man igång och ger järnet hela dan…ungefär.Just nu är de bara siffror o siffror och siffror. Men de e kul, jag älskar siffror och så blir ju siffrorna pengar, de e ju bra.  Jobbade över en stund faktiskt 15 minuter eller nått, de e ju inte alltid man kan slå igen pärmar och slå ifrån dator precis på klockslaget, nej man kanske rent av sitter i telefon just när man igentligen skulle gått hem. De gjorde jag dock inte idag, men de var lite som skulle avslutas innan arbetsdagen var slut.  När jag kom hem var jag ute och lekte med lilltjejen någon timme och njöt av de vackra vädret för idag var de någon som sa –att i morgon ska de blir kallt och ruskigt.Väl inne kom dammsugaren fram. Ungen fixade mat så vi snackade en stund och jag tjuvade ett litet smakprov av hans mat..*ler*.  Så ringde telefon och någon i andra änden frågade –vad gör du? Och jag svarar naturligtvis INGENTING. Bra då kör du hit för vi ska käka hemlagad pizza, vi ses. Pang så var luren på igen. Jaha, då var de bara att köra då. Man får ju lyda order och pizzan var god.

Ja så här såg dagen ut, dagen då jag inte gjorde någonting.
   
56582-142

Men då!!

56582-114

Så har solen gömt sig där bakom mörkret, kvällen är kommen. Temperaturen har sjunkigt och de små otäcka myggorna lever ett glatt liv genom att sticka och suga blod från alla varelse de möter. Ja det är ju deras liv, de dricker blod, vi äter för att överleva.Ja vi har varit och badat med hundarna ikväll, så när de gäller myggor, ja då vet jag vad jag snackar om, för vi fick kort o gott sagt fly hem, de gick inte att umgås med dem. 

De flesta av oss äter ”andra djur” vilket då naturligtvis retar de som inte gör det, precis som vi retar oss på myggorna som suger på oss och ger oss klåda. Vi är ju alla olika. Vi ser olika ut, vi har olika värderingar, vi har olika mål och vi lever olika. Ja nu talar jag om människor. Man läser så mycket ex bloggar och förundras över hur olika vi exempelvis ser på hur vi vill leva, var vi förväntar oss av våra myndigheter och inte minst av regeringen. En sak är säker, vi kommer aldrig att bli lika, vi kommer aldrig att ha samma värderingar, samma mål eller samma syn på saker. Och jag kommer aldrig att gilla myggor. Fast igentligen vet i tusan om de finns någon som gillar myggorna eller rättare sagt deras bitande i skinnet.
 

Jag vet varjefall vad jag har för värderingar, mål och syn på saker, de kan kännas allra viktigast för mig.  Min bästa egenskap är att jag inte talar om saker jag inte vet något om. Om jag däremot finner saken intressant försöker jag skaffa mig information. Kort sagt jag har inte massa förutfattade meningar om varken folk eller saker. De finns så otroligt många andra som inte har den goda egenskapen.  Sen är jag så pass ärlig att jag kan säga att i slutändan står jag alltid mig själv närmast.  
 

Nu ska jag göra som hunden, vila!!! I morgon är en ny dag.
 
Tjillevipp 56582-152

Kanske MÅSTE man undra?!?

56582-182
Jo men jag satt här och tänkte. Vi säger de är så skönt o varmt och gott ute fortfarande fast vi snart är inne i oktober månad. Vi har runt 25 grader här idag och gassande sol, här inne är lika hett och svettigt som de var mitt i sommaren. MEN borde vi kanske istället bli oroliga för värmen. Jag menar de skrivs ju så mycket om klimatförändringar om medeltemperaturen som kommer att höjas avsevärt under kommande årtionde. Är de kanske de vi ser redan nu, klimatförändringen omkastning i väder och vind. Vi borde kanske inte bara njuta utan också undra och fundera lite. Eller? Jag måste säga, utan att skämmas eller får samvetskval, jag längtar faktiskt efter lite mer höstlikt väder nu, lite mildare solstrålar, lite mer för årstiden normal temperatur.Man kan ju även få för mycket av solen och värmen. NEJ jag skulle inte vilja leva året runt i gassande solsken och dagstemperaturer uppåt 30 grader, för min del är det helt okey att vi ha fyra årstider med fyra olika värdesslag. Jag njuter verkligen av dem alla även om jag kan bli som nu trött på värmen, blir jag också trött på kylan om den håller i för länge. Jag är ju en människa, och en människa är skapt till att ALDRIG VARA REDIGT NÖJD.  *ler* Hoppas jag inte förstörde någons dag nu, i så fall ber jag om ursäkt. Men jag är ju jag och jag säger vad jag tycker och känner, en så länge är de ju inte helt förbjudet.. Skön måndag….


Jaha ja..

56582-181
Vakande ganska tidigt idag klockan var inte mer en 7.30 så jag hoppade upp pigg som en lärka och gjorde mig i ordning. Ja, de e sant!! Det var bra jag var färdig så tidigt för jag skulle in till city en runda och fixa lite planteringsjord, har haft en mullvad i gräsmattan (en hona som bor hos mig) så jag behövde täcka lite hål så ingen går och slå sig fördärvad där ute. Så skulle jag kolla lite kuddöverdrag på Jysk tänkte jag. Planteringsjord blev det två stora säckar men så snubblade jag över två fåtöljer som jag planerat att köpa i möbelaffären, nu fann jag dem på ICA ja Maxi i och för sig men endå, nu mera är ju inte ICA bara en mataffär. Inte nog med det,  dom kostade bara 199:- styck. Snacka om fynd alltså. Där jag kollat kostade de 990:- per styck.
56582-180
Ibland blir man glad o överraskad. Nu har ju jag en liten bil (lite svårt att vänja sig vid) så ja, de var ett helt företag innan jag fått in de där lådorna och säckarna och mig själv i bilen, dessutom fanns där redan en stor hund också. Men de gick även om de tog lite tid. Jysk fick jag hoppa över för de öppnade inte förrän vid 12 och då var jag redan hemma igen sedan länge. 
 

Eftersom det var underbart väder ute och väninnan med hunden ringde när jag var på väg hem så lassade jag bara ur sakerna i garaget så körde vi upp och gick en lång härlig promenad i skogen med dem. Så blev de lite kaffe som vanligt på hennes altan, man får passa på nu medan sommaren fortfarande är kvar. Är de inte fantastiskt att vi närmar oss oktober månad och man går fortfarande ute i linne utan att frysa.
 När vi kom hem var hunden slut och somnade i en hög i hallen. Själv började jag förbereda middagen, ja de är ju söndag och då kommer ungarna hem.

Idag kom 5 av 8 möjliga. En jobbade extra med inventering och två var på nått sportjippo. Eftersom jag inte är speciellt förtjust i att montera ihop möbler så fixade några av ungarna det efter middagen. Redigt snygga var de fåtöljerna. Jag skulle ha dem i TV rummet sedan när de blir i ordning så nu satte jag bara undan dem i gästrummet så länge. TV rum blir de inte förrän i november någon gång, då kommer soffan också. Har fått en av en av sönerna som beställt en ny till sig och sambon. Bra tycker jag för då slipper jag lägga pengar, som jag för övrigt inte har,  på en ny soffa…*ler*. Den jag får är väldigt snygg men tyvärr i skinn varför de själva byter ut den. Ja de där med TV rummet blir nästa projekt, men som sagt inte ennu på en månad.
 Ja så for då ungarna hem till sitt och jag blev kvar med disken. Men nu är den också fixad och jag kan ta söndagskväll. 
  56582-173   


Nu igen...oppss!!

56582-178
Som kom man hem igen, som en packåsna. Ja, jag har varit i Kalmar på Ikea igen idag. Igentligen var jag nog med mest som sällskap men de slutar jag alltid med att man har massa ”bra att ha saker” med sig hem. Ljus är något av den stående varan jag alltid har med mig när jag är ute och shoppar. Jag älskar ljus, dessutom är de bra att ha när man har strömavbrott något som förekommer då och då här ute på vischan. Så är de vackert med levande ljus, ja de ger frid och lugn helt enkelt.  Vi käkade middag där borta också. Köttbullar för ett helt kompani fick man och ingen orkade äta upp dem alla. Man kunde nästan delat en portion. En liten otäck kladdchoklad kaka till kaffet efter slank också ner, kanske därför man inte lyckades blocka i sig alla köttbullar för man visste man var tvungen att ha plats för godsakerna efter.  

En stor härlig sköldpadda blev det till hunden, ja den fröken har mer gosedjur en den bortskämdaste ungen i byn. *ler*. Förmodligen är de matte som är halvt tokig i gosdjur, minns att ungarna hade så många att de tog en bra stund att plocka bort allt från sängarna innan de kunde krypa ner och sova på kvällarna. Hunden gillar dem också, hon har de hos sig när hon sover och bäddar åt dem och så, konstigt nog har hon aldrig bitit sönder någon, men då och då får man köra dem några varv i tvättmaskin.
 Så blev de naturligtvis lite nya kuddar, sånna där jättestora jättegoa kuddar. Kuddar är också något speciellt. Nej de e inget vidare att åka med till de där stället för man köper massa saker man gott kunde klara sig utan och gör av med massa pengar man kunde sparat. Men i och för sig, man vill ju ha de trivsamt och mysigt hemma. Hemmet är ju ens borg, där ska man bo och trivas och ha de gott. Jag vill gärna ha det mysigt och gott här hemma, pyssla och dona i sitt lilla bo det är gott o kul. Dessutom kan man ju kosta på sig lite nu när alla barn är självförsörjande och inte bor hemma längre. Ja, de e helt enkelt min tur att få göra av med pengar på mig själv nu. Köpa sånt som bara jag vill ha. 

 
En lång dag har de varit och man är lite mör. Några större projekt orkar man inte med denna denna lördagskväll. Kanske ska man slå sig ner bland goa kuddar och se om det händer något trevlig på TV:en, tända några ljus och bara mysa. 

Så får de bli!!

56582-179


Bukt på...

56582-177
Nu har jag sluppit min huvudvärk. Jagade bort den med frisk luft och snabba steg, knappt hunden hann med...*fniss*. När jag så endå var igång tog jag ett varv med dammsugaren också, hundhår har jag gott om ifall någon vill ha. Bara säg till, de e gratis.

I morgon bär de av mot Kalmar......de blir förhoppningsvis trevligt.

56582-173

Huvudet...

56582-177

Uch o fy, idag fick jag huvudvärk när jag kom hem, ja de bara flög på mig. Sånt gillar inte jag för jag har sällan huvudvärk och när de kommer så där pang bom tror man ju de är hjärnblödning eller nått. Ja jag är väldigt känslig sedan jag ”höll på att dö” då för 5 år sedan. Nu tror jag allt som känns i kroppen är livsfarligt. Lite jobbigt faktiskt, för man känner ju allt också. Men som tur är går man ju inte och tänker på sånt där jämt. Kanske är de meningen att jag ska ha lite huvudvärk så här på äldre dar, men läskigt är de för de sitter bara på en punkt och gör skitont när jag rör huvudet. Nä, jag får nog ta och gå en runda i de fina vädret, de brukar hjälpa mot de mesta.

 

Ha en skön fredagskväll!!
T som i torsdag....

56582-176
Veckorna stressar igenom ungefär som en del människor gör i rasande fart. Personligen försöker jag undvika att stressa, de mår man bara dåligt av dessutom blir de mesta fel när man stressar. Både det man gör och humöret. Så ta´t lugnt!! 

Idag har jag suttit djupt försjunken i mina arbetsuppgifter på jobbet, de är mycket nu. En skön promenad på lunchen ger en nya krafter så den tar jag varje dag. Vi har ju fortfarande sommarvärmen o gott ute.

När jag slutade for jag direkt till väninnan med hunden. Kollade in hennes nya färger till köket som är på G att bli renoverat, redigt läckra ljusa färger. Så drack vi lite kaffe på altan medan hundarna lekte och stojade sig trötta. Nä, ikväll hoppade vi över skogen och hundarna fick ränna fritt.
 Därefter for jag till yngste sonen och lämnade lite grejer till hans sambo och äntligen vid halv 8 kom jag hem. Laddade tvättmaskin sedan tog jag en varm o skön dusch oh nu, ja nu ska jag bara koppla av och njuta en stund….. Tjillevipp!!


Jo.....

56582-175
Ofta är det bara nerver som sätter gränser för friheten!!!!

Jaha, idag har de jobbats,  redigt flitig har jag varit känns de som. När jag kom hem tog jag hunden ett tur till min fd svärmor och drack lite kaffe och pratade bort någon timme. När jag kom hem fick jag besök av en svärdotter. För övrigt ha de varit en lugn o fridfull onsdag.

Nu tänkte jag göra mig klar för natten, krypa ner mellan lakanen och njuta av min tidning som kom i lådan idag. Jag har ju brevlåda nu, den är jag ganska stolt över. Efter alla år i boxen, ja då kan man bli lite stolt över något så enkelt som en brevlåda.

VISSTE NI ATT:
...25% av vikten på Er gammal kudde består av damm och dammkvalster?

Go afton.Därför lilla blogg...!!

56582-174
Igår hann jag inte med dig min lilla blogg. De e så ibland får du stå tom och bortglömd när jag är upptagen med annat. Oh de var jag igår. Först jobbade jag hela dagen, nja sanningen o säga så blev dagen lite nedkortad för jag sov för länge på morgonen, ja ja, jag erkänner jag sov förbi klockan gott som en elva, vaknade lite sent och kom alltså lite sent till jobbet också.  Precis jag kollade Valvakan för länge……!!!!!! Men sen när jag väl kom till jobbet så jobbade jag på då snabbare en vanligt eftersom jag hade mindre tid på mig. Efter jobbet åkte jag hem och vände ungefär. Så bar de av till en väninna på kaffe och allmänt prat i kvadrat. När jag kom hem var jag trött och brydde mig inte ens om att sätta på datorn.  

Idag hade jag också sovmorgon, men de visste jag redan innan. Alltså jag försov mig inte utan jag skulle helt enkelt börja senare. Jag var hos doktorn och lämnade några rör med blod ja de var dags för provtagning. Så nu ska man vara så där nervös igen innan man får svar och gå och hoppas att allt är bra. På tal om prov så har jag ont i nacken efter olyckan, de skrämmer mig lite. Men så tänker jag att de går nog över, kanske känner man av den där smällen en tid, de är kanske ganska naturligt att man känner lite en tid, de var ju en ganska rejäl smäll.  De är ju inte så länge sedan de hände och de syntes ju ingenting på rönken så då får man ju hoppas man är hel men lite mörbultad.
Idag har jag varjefall bokat in mig för min vinterträning, kör igång den 3 oktober, de ska bli skönt. Kroppen behöver få svettas lite.  Idag körde jag inte ens hem efter jobbet utan direkt till en annan väninna, hon som även har en väninna till min lilltjej, ja hunden. Vi tog en lång härligt skogspromenad tillsammans med hundarna och ja hon letade nog svamp med, men de fann hon inga. Jag letar aldrig svamp, jag köper dom, någon måste ju göra de också annars går ju svampförsäljarna i konkurs.  Men nu så är vi hem, jag är pigg o alert men hunden ligger i en utmattad hög och sover som en liten gråsten. Jag och väninnan busar inte lika mycket med varandra eller springer runt så mycket i skogen som hundarna, därför är vi inte lika trötta när vi kommer hem.  

Min TV håller på att gå sönder. Ja den är gammal och står ju mest och damma så de är väl förklarligt. Men nu tänkte jag att jag ska titta lite på den innan den suckar till och stänger av sig helt. Idol, ja de är ju ett trevligt program. Först får man skratta ganska mycket, sen blir de ju ljuv musik och vackra sånger. Jag funderar på ibland. Det är ju så att vissa föräldrar säger till sina barn som exempelvis spelar fotboll – du är så duktig, du kommer bli en stor fotbollspelare, men i själva verket kanske det där lilla barnet inte har de minsta talang för fotboll. Ja så där tror jag det är med många deltagare i idol också, deras föräldrar och vänner säger – du sjunger så bra!! Men de gör de inte och alltså åker de ur med buller och bång. Igentligen är de ganska fult att lura sina små tultingar att de är bra på saker, att de har talanger, som man igentligen är fullt medveten om att de inte har. Bara för att man som förälder eller vän vill dem så väl så väl och vill att allt ska gå så bra så!!!
 Det är inte alltid så lätt att vara förälder eller vän!! 
56582-173
 


Nu behöver JAG ER hjälp!!!!

56582-132
Jag går här och sjunger samma rad om och om igen. Min hjärna har plötsligt fått för sig att sjunga en gammal låt jag hört en enda gång i mitt liv, fråga inte varför den plötsligt ploppade upp i hjärnan. Jag hörde låten en gång på 80-talets början, vet inte vem som sjön eller vad låten heter, men de tänkte jag nu be ALLA om hjälp att kanske kunna spåra. Jag kan bara en liten bit av texten som gick så här ” Hon var själv bara barnet när jag kom till världen. Hon talade om pappa med sån värme i rösten” ja det är allt jag minns, ja klart melodin också men Ni hör ju inte när jag sjunger…ÄR DE NÅGON DÄR UTE I VÄRLDEN som känner till denna låt? Så skulle jag gärna vilja vet vad den heter och vem som gjorde den.  Det var en kille som sjön, så mycket minns jag. HJÄLP MIG!!!! 

Ja förutom att jag går omkring och sjunger på en låt som jag kan 19 ord ur, så har jag varit duktigt och städat, nja dammsugit och blockat undan hela huset. Så blev de en tur med hunden (som vanligt) ja, de tillhör ju dagsrutinerna. Passade på att inhandla lite mjölk när jag endå var ute. Det är något som går åt välsignat här när barnen kommer hem. Idag är de ju söndag och då har ju barnen varit här och ätit. Fast i dag kom bara 2 femtedelar, men de visste jag. Desto  mer fick jag ju rå om dem. Dessutom hade jag ju ett gäng av dem hemma igår på mat. Så har vi ju varit i vallokalen också. De är alltid lika kul när vi ska rösta för vi röstar inte på samma parti allihopa, nej då. Var och en står för sitt, så lite diskussioner ja de blir de ju alltid. Det är någon ting jag aldrig gjort, så är det att försöka påverka mina barn att tycka som jag, eller rösta som jag, eller försökt bestämma deras inställning till region. Här har de själva fått skapa sig en bild.
Döpta är de allihop för de är enklare att gå ur kyrkan om de skulle önska en att döpa sig som vuxen. Så där tog vi eget beslut, sen har de få välja själva.   

Jo jag har ju faktiskt köpt bil i helgen. En liten rackare och billig var den också men den blir bra tills jag hittar den jag vill ha, behöver nog samla ihop lite mer pengar innan jag köper den bilen jag vill ha, jag hade ju inge planer på att byta nu utan senare i höst/vinter, nu blev de som de blev pga av olyckan.  
 

Haha, jag hade köpt bingolotter jag, tänkte att nu ska jag bannemej spela, det var evigheter sedan. Men jag tröttnade ganska fort, har lite svårt att sitta still så där länge, så nu får jag rätta lotterna på nätet istället. Typiskt mig!!
 Nu ska jag ta en kopp kaffe och invänta lite valresultat, de e ju redigt spännande.  Ska vi får en ny regering eller behåller vi den gamla, ja de e frågan de!!! 

Fortsatt go söndagskväll!!!

tipp, tipp, tipp....

56582-153denna lördag!!!

Tänk vad irriterade det kan vara med en vattenkran som står och droppa. Tipp, tipp, tipp de hade jag tills jag lättade på baken o stängde av den. Idag skulle jag sova länge hade jag bestämt, men en busig hund väckte mig vid 8, enda gången hon går upp på övervåningen är när hon vill busa och väcka matte, de e straffet för att jag väcker henne varje vardagsmorgon. Nåväl när man väl kommer upp så är man ju pigg, varför sova bort livet?? 

Jag gick ut med busan en stund sen la jag mig på soffan och kolla morgonprogrammet på 4:an. De snackas mest val nu. Ja i morgon är de ju dags att säga sitt. Tänk jag tror att vi får regeringsskifte i morgon, de känns så på något vis, de verkar också som folk vill ha något nytt nu.  Får se om mina känningar är rediga eller om nuvarande regering sitter kvar. 
 

Idag ramlade nästan alla mina ungar in här. Just när vi skulle äta, ja jag hade ju inte lagat mat till en hel dröse när vi bara var två som skulle ätit, men de räckte faktiskt till alla utom till den som kom sist, till han fick jag fixa lite nytt.  Vad snäll man är!!
Ja så här har varit fullt ös hela eftermiddagen. En skulle låna tvättmaskin, en med sambo letade fungerande skrivare oh fann faktiskt en som jag glömt bort att jag hade. En var bara sällskapsjuk och hungrig, sambon jobbade o han skulle på fest, då är de ju bäst med mat i magen innan.   Nåväl när kvällen kom for alla iväg åt alla håll o kanter. Då ja då fick jag användning för min snöskyffel igen. Skulle ta upp all fallfrukt till grisarna (nej jag har inga grisar) de var en som bad om den. Ja då upptänkte jag eller rättare sagt kom ihåg att jag tagit ut mina räfsor till Lilleman en gång, oh där e de kvar. Ja då fanns bara snöskyffeln kvar, så jag skottade upp frukten, de gick kanonbra, ja förutom när hunden la sig i de hela och anföll skifflen. Ja så nu är skottkärran full av fallfrukt till grisarna, den hämtas i morgon.  Så gick jag förbi TV, (vet inte varför den står på när ingen ser på den) där var ett roligt program EXTRA, EXTRA tror jag de hette, men i vanlig ordning var de nästan slut när jag kom in i bilden. Hur som helst verkade de trevligt. Såg de skulle börja något annat program i kategorin ”roligt” vid 21, ska se om jag får möjlighet att se det.

Nu väntar jag besök, så vad säger man….
 

…..fortsatt Go lördagskväll!!!
   

Minnen o Nostalgi o mammanojer!!

56582-172

 

Fredag igen, skönt!!! Tänker tillbaka några år då man arbetade varenda dag både i handling och tankar, ja inte ens när man igentligen var ledig kopplade man av det. Men så började kroppen ge sig till känna, skicka ut lite varningssignaler och tänk jag lyssnade och lärde mig att koppla av, slappna av, koppla bort jobb och stänga av mobilen. Helt otroligt, ja så sa jag faktiskt upp mig också och sadlade om bytte resor och tillverkning, mickar och folk mot ett vackert kontor och betydligt lugnare tempo. Faktum är att jag aldrig ångrat mig, men ibland tänkte jag tillbaka på de där åren som trots allt gav mig otroligt mycket.  Då slet jag som ett djur och tjänade ganska dåligt, visserligen reste jag en del, bodde lyxigt och åt god mat, men kopplade av, nej de gjorde jag nästan aldrig.  Ofta tog jag med mig de minsta ungarna också, ja de var ju inga spädbarn precis utan lite så där halvvuxna ungdomar som uppskattade att hänga på och se lite. Nu är de fem år sedan jag bytte tjänst, tiden går fort. Jag saknar aldrig det där, endå var den fina, roliga och händelsefulla år, år man nu kan se tillbaka på och minnas med glädje. Jag la av när allt kändes allra bäst, de e ju då man ska sluta sägs det, när man är på topp.

Nu är ju jag född på en söndag vilket gjorde att jag ”hade sån tur” att jag fick ett topp jobb, i lugnare tempo och med högre lön och som dessutom lät mig vistas på hemmaplan. Jag blev erbjuden mitt ny jobb genom en kund så min chef var inte så glad på honom.
Att jobba som jag gjorde är igentligen inget jag rekommenderar ensamstående föräldrar, kanske inte heller gifta för man var som sagt på jobbet jämt om inte kroppligt så i tankarna. Man sa alltid de är inget jobb, de är ett levnadssätt. Men nu är de alltså fredag igen och man har en ledig helg framför sig. De hade jag ju då också men man var aldrig redigt ledig, dessutom var ju barnen fortfarande boende hemma då så de var ju fullt ös med dem när man väl kopplade av de andra.  

Nu kanske man skulle haft de jobbet i stället, när ungarna är vuxna och man gör som man vill, men nu är jag nog för gammal och bekväm och trivs trots allt väldigt bra i  min lilla värld. Mitt hem är ju min borg, något jag gärna vill ha kvar. Att fackla omkring och ständigt vara andra till lags, nej de vill jag nog inte ha tillbaka. 
 

Men att vänja sig redigt vid att barnen flyttat hemifrån, ja de vet i tusan om man gör.
Även om man ser dem titt som tätt, de e inte redigt samma sak. Får suga redigt ordentligt på den lilla karamellen som finns kvar här hemma tillfälligt, om några veckor bär de av långt ut i världen. Pust, hur klarar man av att ha en unge på andra sidan jordklotet då? Jag fasar för den dagen han ger sig av och sen får man hålla tummarna för att allt går bra och räkna dagarna tills han kommer åter hem igen.  1 år, ja med tanke på hur fort en vecka går, så rinner väl 1 år också iväg ganska snabbt. Hur som helt kan jag inte annat en glädjas med honom och hålla med om att ska ha se sig om i världen så är de nu, innan han skaffar familj och sånt. 

 
Nu tar vi fredagskväll. 

Trevlig Helg
      
56582-171Vinterrustning

Nu vet jag varför jag fått så mycket energi. Trodde de berodde på att jag inte orkade åstadkomma så mycket när jag var förkyld. Men, de e ju höst och jag är ju höstmänniska så de tro fanken att jag har gott om energi nu.De e bra för jag får massor gjort. Jag har som vanligt jobbat hela dagen.När jag kom hem tog jag en macka och snackade lite med grabben sen gick hunden och jag ut på tomten. Röjde undan alla sommarsaker ja trädgårdsmöbler, blommor (de flyttades ner i källaren till nästa år) och klippte lite förväxta träd o buskar. Trädgårdsmästaren har nog haft semester hela sommaren, ser de ut som. Kort sagt jag gjorde fint. Sen lekte hunden och jag lite kasta boll och så, tills hon blev så trött att hon gick in o la sig. Fanken vad mygg de är ute, de e ju helt galna. Jag brukar inte ha ont av de här hemma men nu är de ju tokiga redigt. Trodde de lagt sig i vinterdvala, eller gör de kanske inte de, de är kanske 1 åriga, nej, jag var nog inte med på alla biologilektioner i skolan…haha. Fast det är ju fortfarande sommar ute på dagarna runt 20 grader varmt, så myggorna hänger väl också med så länge värmen är här kan jag tro.  56582-169Ja då har man vinterrustat, så nu kan man sitta i lugn o ro och vänta på snön, ja snöskyffeln den står fortfarande kvar ute. Onödigt att sätta in den nu!! 56582-170Visste Ni att:…din hjärna är mer aktiv medan Du sover än när Du tittar på TV?Om inte så vet Ni nu. Go afton.


TÄNK ATT EN LASTBIL KAN KÖRA OMKULL, JAG SOM TRODDE DE VÄLTE?!?

En lastbil välte tidigt i morse vid XXXXXXXXXXXXXXXXX.
 Det är ännu oklart varför lasbilen kört om kull eller om någon person kommit till skada, men enligt vakthavande befäl vid polisen så är chauffören misstänkt för vårdslöshet i trafik

Torka...ja bloggtorka..eller så

56582-146
Man kan säga att de råder torka på min lilla blogg. Jag lägger nog min mesta energi på annat en just bloggskrivande just nu. Men den torkar ju inte in eller försvinner och de finns ingen lag som säger att jag måste skriva varje dag, nä de finns ju inte ens någon lag som säger ”när/hur/om/eller” jag ska skriva. Men trots allt är blogg en go vän, någon man kan komma till när man vill under dygnet. Han finns alltid där väntande och mottaglig för de mesta. Sen är de ju inte säkert att man berätta allt för honom, men de man berättar, ja de tar han ju till sig.
 Så……….

En haltokig kärring = Jag //eller?!

Här är en halvtokig kärring!! Ja de e väl jag. Om Ni hör talas om någon som står och slår med en snöskyffel i träden, så  är det jag. Det är enda sättet att få ner äpplena från trädet, jag blev liksom sugen på äppelkaka ikväll  när jag var ute på tomten och tränade hunden. Ja så det bästa jag fann lätt tillgängligt och med långt skaft, de var just en snöskyffel. Nej, fråga inte vad den gjorde ute nu, men den kom jallafall till användning även om de inte är snö.  En av sönerna var snäll och körde till tippen ikväll men det jag plockat ut ur alla vrå och som inte var något att spara. Nu börja de bli lite ytor över, de e skönt. Då kan man ju börja spara på nytt. ”fniss”.  Nåhä, dags för tant att sova……. I morgon ska jag öppna en ny blogg, men bara för mig själv, det är support som rekommenderat de nu när de släpper mer fritt, alltså en blogg att öva i, de e ju bra. God Afton

Överskottsenergi...

56582-116
Trappa upp och trappa ner, röj och plock, ja nu börjar de bli redig ordning hemma hos mig i förråd, klädkammor och källare. Jag har fått överskottsenergi efter min förkylning så nu händer det saker, nyttiga saker hemma hos mig. Man samlar på sig en hel del, ju större man har ju mer samlar man. Så glömde ungarna en hel del när de flyttade, eller de är kanske bra att ha kvar sånt man inte behöver hos mamma. Men nu har jag staplat det snyggt i källaren så kan de plocka hem de när de vill och kan. Det slutar väl med att de hamnar på tippen kan jag tro, frågan är bara när.Fast en del kan man ju spara till barnbarnen om de blir några. De får man ju hoppas.  Det är bra att hålla sig undan världen och andra människor och göra lite nytta när man är på sämre humör, ja när man inte är så social och sällskaplig, för de är inte jag just nu av rutiga skäl och randiga orsaker. På dagarna får man ju hålla skenet upp och vara trevlig men på kvällarna kan man kura för sig själv. Lite frisk luft med hunden, långa promenader är också bra. Det är rätt gott att bara vara för sig själv ibland och göra sånt som man aldrig får gjort annars.  

Nästa vecka ska jag köra igång min vinterträning igen. Har inte bestämt mig för om de ska bli någon dans denna hösten, tycker de blir lite för mycket passande när man har för mycket på schemat, så jag tror eller de känns som jag kommer att hoppas över dansen varjefall en termin.  
 Hur som helst får man väl trots att de fortfarande är högsommarvärme ute om dagarna gå in i den vanliga hösttrallen igen. Sommaren och semestern är ju trots allt slut för denna gång. Nja inte redigt, jag har faktiskt semester kvar men har väl inte planerat när jag ska ta ut den. Kanske blir de till älgjakten. Nej, jag jagar inte älg, men man kan ju vara ledig endå. Funderar på om de inte är dags för mamsen att tillbringa någon vecka hos sin dotter igen. Det vore trevligt.  

Nu ska jag ta en varm dusch och sedan är de dags för sängen.
 
 God afton!! 

 


En helg har gått, en ny vecka kommer..

56582-141

Jag funderar på om jag borde vara på vägarna alls. I går var jag med om ett nytt olyckstillbud. Den här gången som gångtrafikant vid sidan av vägen med hunden när två bilar höll på att smälla precis bredvid mig. Hade de inte hunnit bromsa för varandra (en körde rakt ut för Stop) så hade de säkerligen klämt  oss där vi gick. Jag borde kanske tänka om och köpa en helikopter i stället för en ny bil. Nåväl de har löst sig med bil för ett tag, en av ungarna har två i ett övergångsskede vid bilbyte så jag lånar den ena varjefall några veckor.

Igår var vi på födelsedagsfest en 20-åring skulle firas. Trevlig o god mat. Idag har jag tillbringat hela förmiddagen i skogen med kompis och hundar för att avslutningsvis fika ute i vad man kan säga ”högsommarsol” undrar om jag någonsin varit med om en sån varm septemberdag som idag, ja inte var jag minns. I eftermiddag har ungarna varit hemma och ätit och pratat bort några timmar. De blir ofta vetillations diskussioner när vi samlas allihop. Riktigt trevliga små stunder.  För övrigt ligger inte mitt humör på topp för tillfället. Men jag hoppas kunna lösa även de nya problem som dykt upp i tillvaron, jag är ganska van att gå genom eld och vatten då och då i livet.
Men vems tillvaro är igentligen PROBLEMFRI???   I morgon är en ny dag!! 

En tanke till far

56582-167Idag är mina tankar hos far som skulle fyllt år idag.
Saknar Dig så!! Hoppas Du har det bra i din himmel. Snart 3 år sedan Du rycktes bort från oss och jag kan fortfarande inte fatta. Älskar Dig. Kram från Din dotter.
Tänder ett ljus och sitter här med Dig en stund. 56582-168

En dålig dag........

56582-166


Jag idag är jag på ururselt humör jag sitter i ett hörn och hämta energi och styrka till att bli mig själv igen. Faan, ibland känns de som man går genom eld och vatten, man finner
öppningar och sprular av glädje så kommer något nytt och slår ner en.Varför är de så?Idag är de synd om mig,Idag är inte min dag.Lika bra jag inhämta mental energi för morgondagen, för då, ja då måste jag vara trevligSnäll o go. Vem är jag igentligen, den frågan kan jag inte låta bli att ställa mig själv ibland.Varför hamnar jag alltid i eld eller vatten??Vad har jag gjort världen??  I morgon är en ny dag!!!! En bättre dag.    

Varför inte Alkolås i alla bilar??

Tänk var människoliv och pengar det skulle göra med tiden om det installerades alkolås i alla bilar som idag rullar på våra vägar. De här vore något regeringen kunde satsa  pengar på, för i slutänden  skulle både de och försäkringsbolagen tjäna på det pengamässigt.  Enligt statistik kör ungefär var fjärde bil med en påverkad vid ratten. Många av dem kör ihjäl sig själva och andra. Stora kostnader blir det i ersättningar för fordon, för människors lidande, rättegångar ja bara en rattfylla kan kosta oändliga summor. Oh om de nu är förbjudet att köra med alkohol i kroppen så vore det väl naturligt om man inte kunde köra. Idag är det till 90% yrkesfordon som har alkolås i sina fordon.  Få privatpersoner har varken tankar eller råd att installera dem. Inte ens i nya fordon installeras dem. Man installera låsanordningar för att de inte ska gå att starta och sno bilar men att man kan använda dem som rena mordvapen är ingen som bekymrar sig om. Nej de sägs hela tiden att ”vi inte ska ha förmyndare” som sätter lagar, men personligen tycker jag detta vore en självklar sak, fler kunde känna sig säkra på vägen och de som har problem med alkohol kommer inte ut på vägen. Inte heller de som vid festande tar bilen hem, eller de som snor en bil och kör påverkade. Dagen efterfylla skulle inte heller funka, för så länge alkoholen är kvar i blodet så startar inte bilen. ((Nu finns de säkert kryphål i de där apparaterna också, men de finns de i allt.)) Att få bort den mesta rattfyllorna på våra vägar tror jag vore ganska enkelt och många människoliv skulle räddas och försäkringar skulle kanske bli billigare när skadorna minskade. Jag är lite förvånad att denna fråga aldrig ens varit på tapeten. Är de så att man inte vill spara in pengar och människoliv?  Jag tycker de är dags att man verkligen tar i med hårdhandskarna mot rattfylla, ingen ska behöva dö på vägen pga att man möter en påverkad chaufför. Nej vårda de med alkoholproblem innan de sätter sig i bilen och inte efter. Stoppa dem, låt dem aldrig genomföra sin dödsfärd. Den enklaste metoden tordes vara Alkolås i varenda bil som rullar ut på vägen.  Jag vill defenetivt inte möta ett rattfyllo på vägen. Enligt min mening ska de väck från vägarna med alla medel.  Ju färre de är ju mindre pengar och människoliv kostar det.  God afton  

Farväl till bilen...snyft...

Igår kom jag i säng lite sent, var ju iväg och kollade på Beck och drack en cherry, kom hem vid halv 1 i natt, ingen bra tid för en gammal kärring som ska upp vid halv 6 igen och jobba. Så, ja jag var lite trött på morgonen de ska jag villigt erkänna. Men jag tror den där cherry gjorde susen för jag har inte hostat mycket idag. Den där envisa bacillen är nog på väg att lämna min kropp. 

 När jag kom till jobbet hade min dator fått någon åkomma under helgen, den lät som en stenkross ungefär så jag fick ringa ”datajouren”, de var en fläkt som var på G att ge sig, så nu är en ny beställd, hoppas den gamla håller tills den nya kommer bara. Idag har jag också tagit farväl av min bil. Har plockat ur mina saker ur honom, klappat om honom och tackat för alla år vi haft tillsammans, de kändes hårt, de ska jag lova. Nu åker han vidare till bilkyrkogården dvs skroten. 

Efter jobbet for kompisen och jag med hundarna till sjön, tog med lite fika så fick hundarna leka och bada några timmar medan mattarna pratade och fikade. Vi har inte setts på några veckor så de var naturligtvis en hel del att prata om.Våra semesterresor o sånt som hänt sedan sist. Nu är jag slut i kupan och ska börja göra mig ordning för natten, får nog försöka sova några fler timmar inatt en vad jag gjorde natten som gick.

 God Afton  

Kvälls rapport!!

56582-89
Kvällsrapport. Ja tänkt jag gjorde de jag bestämt mig för på morgonen. Jag rensade ut lilleskåp och hittade gardiner och dukar jag knappast visste jag hade..*humm* . Kul de blir ju lite som om att få nytt igen. En hel del åkte ner i ”skicka vidare” kassar och svärdöttrarna har varit här och kollat så en del följde med hem till dem. Bra när sakerna kommer till nytta. Dessutom blev de väldigt fint i de där skåpen nu.


Har till och med städat lite, all energi som jag samlat på mig under förkylningsperioden är nu uttömd.
 Ungarna har varit hemma och ätit och pratat bort några timmar. Nästa helg har vi ett liten födelsedagsbarn igen. En 20-åring. Hon vet inte vad hon vill ha, så de blir till att ränna runt på stan och leta, som vanligt när den fröken fyller år. De är rätt bra när man får lite tips men de får man aldrig av henne, tyvärr. Nåväl jag ska nog finna något lämpligt.  


Nu ska jag åka iväg och titta på Beck, blir hämtad de e inte dåligt men så är de ju när man är billös. Så …..56582-118
 God afton alla där ute.
56582-152

En regnig SÖNDAG!!!

56582-165
Idag är de redig höst. Regnet sirpar sakta ner från himlen o det är redigt kylig ute. Ja om man jämför med hur dagarna varit sista månaderna så!! Idag känner jag mig betydligt bättre i förkylning o hosta. Tror jag sovit som en liten gris inatt, har varjefall inga minnen av att jag varit vaken eller uppe..*ler*.  Idag ska jag laga mat till mitt barnkompani som kommer hem i eftermiddag. En av grabbarn som är jägare har bidragit med kött, så vi får se hur jag får ihop det.

Tänkte eftersom jag är piggare, rastlös, billös och de är tråkigt väder ska jag ta en runda i mina linneskåp och rensa ut lite. Man sparar så mycket saker som bara tar plats och aldrig används. Dessutom behöver man ju platsen ”när man köper nytt”. Människor är underliga varelser och ombytliga. Nu kan man väl också packa ner sina sommarkläder långt in i garderoberna och hänga fram lite tjockare plagg. Ja man tänker mycket, när kvällen kommer får man se hur mycket man igentligen gjorde av allt man tänkte.
 

Ha en skön söndag!!! 
    

56582-154


LIte strul på tråden, blogg tråden o förkylning ennu ...

Idag upptäckte jag att:INTE kunna komma åt sin blogg är som att ha en dagbok där alla sidor är igenklistrade. Man grips lite av panik. VAD ska jag göra av dagens skörd av bokstäver alias händelse ”när jag inte kommer åt min blogg”. De finns ju dagar man inte skriver i sin blogg, men de e väl en annan sak eller?. Nåväl jag har varjefall haft en trevlig brevväxling eller ska jag kanske säga mailväxling med support på blogg.se de senaste två dagarna. Man vill ju hålla sig uppdaterad så man vet vad som händer. Måste ge dem ”EN STOR ROS” för deras snabba och trevliga svar. Faktum är att jag kan fortfarande inte öppna min sida ”utifrån” så jag antar att ingen annan kan det heller. Vad då utifrån? Jag ser nog att Ni ser frågande ut, fast Ni kommer ju inte in här?? Nu blev de rörigt. Men vad jag menade var, jag kan logga in, se och skriva på min sida i ”inloggat läge”. De kan ju liksom ingen annan. Hoppas jag!!!!!!!! 

Nåväl så här har min fredag sett ut.

Jag sov ganska bra natten som gick trots intensiv hosta. Kanske börja de lätta lite. Vakande då av tuppen precis som vanligt. Steg upp bäddade sängen och gjorde mig iordning. Hämtade tidningen och slängde ett öga på min lata hund som anser att jag stiger upp för tidigt. Åt frukost müsli o filmjölk och gick då igenom tidningen och gårdagens nyheter, för de är väl de vi får så där på morgonkvisten. Så packade jag ihop mig o jycken och gick ut till bilen (den jag lånat på jobbet) så bar de av in på city o arbetsplatsen. Tog mig så igenom dagen och längtade efter kvällen när jag fick gå hem. Ja man har inte 100% energi när man inte är redigt frisk.

En av sönerna kom in på eftermiddagen, hans bil var defekt så jag körde honom till hans jobb (konstiga arbetstider) så tog jag med mig hans bil hem till en annan son som skulle laga den då. Lämnade den och blev hemkörd av svärdottern. Så var jag hemma då billös. En helg utan bil!! Ja de går nog bra, jag har ju ben och dessutom är jag ju inte så kurant så jag bör nog hålla mig hemma o vila.  

Fick besked från försäkringsbolaget att de löser ut min bil. Vilket innebär att jag nu måste leta om en annan bil med ljus o lykta. Sörjer lite, inte ville jag att min lilla älskling skulle sluta sina rulldagar så här. Som en tilltryckt skrothög. Nåväl allt har sin tid, hans är slut. På måndag måste jag åka in till verkstaden som nu förvarar honom och plocka ur mina saker och ta ett ömt farväl av honom. De blir hårt men måste gå…snyft.  En promenad med hunden är väl så mycket i nyttig väg som jag åstadkommit sedan jag passerade dörrarna här hemma i afton. Men som jag sagt tidigare, man kan inte vara på topp jämt. Är man förkyld så är man, då får man ta de lugn och jaga bort bacillerna så gott man kan. 

En fortsatt skön fredagskväll till Er alla där ute i Internetvärlden.
56582-158