Serverbyte pågår på blogg. se...pust..

Så där upplysningsvis!!Idag nej ikväll har jag bytt duschdraperi. De var en redig pers, mitt i denna eländiga förkylning behöver man inte göra mer en så för att bli HELT SLUT.

Nu längtar jag till HELG så jag får vila eller åtminstånde slippa sitta på jobbet och vara trevlig mellan alla hostatacker. 
 

Idag har min sida varken släppt in mig eller någon annan. Bråkig är den!! Men jag orkar inte bråka tillbaka, de får vara.
 

God natt Internetvärlden

Förkylning, billöshet, golv o dockor...blandat bandat vill säga!!

56582-163
Här sitter jag hostande o pustande, med den envis och elak förkylning som har slagit sina klor i mig. Eftersom jag nyligen varit borta på semester ””måste jag jobba”” (( är man oersättlig, ja man tror de själv varjefall, *ler* faktum är att de finns ingen som kan mitt jobb här)) och jag tror inte jag blir piggare av att ligga hemma i sängen. Tvärt om, jag brukar försöka jaga iväg mina förkylningar så gott jag kan med massor av vatten. Så länge man inte har feber och har ork att jobba så får man kämpa på.  Jo, jag har bett om tillstånd att få jobba, vill ju inte ha sura arbetskamrater som jagar mig för att jag jobbar när jag är förkyld och kanske smitta någon. Så jag försöker hålla mig lite avskiljt för att minska riskerna. Oh ha de sagt OK så behöver jag ju inte ha dåligt samvete. Förkylningar kommer ju endå till var och varannan människa så här i början av hösten. Hosta kan ju sitta i hur länge som hels, grabben hemma har hostat i 3 veckor nu. Så jag hostar vidare…………… och hoppas de inte blir värre. 
 

Tänk vad man är inrutad och vänjer sig vid saker i livet. Ja sånt som att ”ha en bil”. Jag har haft bil sedan jag var 18 och de var ju inte igår. *ler*. Men nu står jag alltså billös. Ingen katastrof men endå lite krångligt när man arbetar långt hemifrån och dessutom inte har tillgång till fungerade bussar. Har upptäckt att bussar på något konstigt vis mest är till för de som bor centralt. Där går bussarna stup i ett men för oss som bor på landsbygden är de betydligt mer sparsamt.  Därför har jag hyrbil i min försäkring för att inte bli strandsatt om de händer något, trodde jag. Men nu fanns inga hyrbilar lediga och dessutom hade de inte en enda bil man får ha djur i. Så någon hyrbil blev de inte endå. Nu är jag lycklig lottat så de finns bilar på jobbet man kan låna i ”nödfall” och vi betraktar då att jag just nu är ett ”nödfall”. Så nu är jag på span efter en ny bil,  nej inte ny men bättre begagnad, för igår fick jag veta att min ”älskling” inte går att reparera efter påkörningen i lördags, så vi måste skiljas åt och med tungt hjärta får jag lämna honom till skroten…snyft. 56582-164

 
I måndags var vi på IKEA, jag skulle väl igentligen mest kolla läget inte handla något speciellt. Men de funkande inte.
56582-162
Jag hade massor av ”bra att ha saker” i vagnen när jag gick ut genom kassorna. Tände lite på deras skyltar de hade vid kundvagnarna. ”Ta en kundvagn med dig in, du kommer garanterat att behöva den”. Ja de var så sant, inte ens ”kloka jag” kunde motstå de som lockade på hyllorna. Plånboken redigt skrek när jag kom ut till bilen, av smärta i sin tomhet.
Faan vad man är påverkbar igentligen!!!!!! 
 

Igår ägnade jag hela kvällen åt att bryta upp golv. Sådana konstiga intressen har jag. Hela skaran hjälptes åt och då ju de hela väldigt snabbt o smidigt. Nej inte mitt golv utan vi hjälpte till hos en annan i klanen som hade akut behov av snabb hjälp. Så fick vi också en gemensam o trevlig middag. Under den njöt vi eller fasade kanske mer över ett häftigt regn o åskväder som drog in över stan. Väg brunnarna stod inte pall för allt regn så gatorna blev översvämmande. Lagom tills jag kom hem på kvällen kom ovädret upp till mig också…ja de följde med mig hem, utan att ens fråga om lov. Hummm…
 

Jag har funnit en Ankidocka o den vill jag naturligtvis ha till min docksamling. Hon är gjord i tyskland och finnas att köpa där, så jag får väl ge mig iväg neråt…haha. Nej jag får nog nöja mig med att drömma in henne i samlingen tills vidare. Visst är hon söt?
 
56582-161
Här sätter jag ”punkt” för idag, på återseende.
 

A
    

När olyckan är framme...........

56582-160
Ibland blir de inte som man tänk, de blir inte som man planerat. Något händer.Saker tar en oväntad och otrevlig vändning. Idag är jag bara glad att jag sitter här, att jag finns.   

Igår vaknade jag ((borta, ja jag var ju iväg i fredags o sov borta)) med ”kroppen fullt av baciller” genomförkyld. När jag kom hem hade jag feber och hostade, hostade och hostade, så fort jag gjorde något så fick jag hostattacker och fick sluta.
Men jag hade lovat grabben att köra honom till en födelsedagsfest på kvällen och hämta honom på natten, så jag slängde på mig lite kläder, inte så nog jag skulle ju inte stiga ur bilen bara köra och lämna han och hem igen.

MEN så blev de inte.
Jag stannade för ett STOP men de gjorde inte bilen bakom mig, han körde rakt in i min bil tryckte in min bakände och tryckte ut bilen 1½ meter i körbanan. Jag har stor bil, han hade enda större. Så min bil ”är nu mera ett fall för skroten”. Jag trycktes ut på en tät trafikerad väg men tack o lov var de för tillfället fritt, annars hade de gått redigt illa.Vi klarade oss relativt bra, fick en smäll i ansiktet och nacken så jag rekommenderades att ta mig in till lasarettet. Eftersom min bil inte var körbar hämtades den av bärgare och jag fick ringa efter ytterligare ett barn som hade närmast att komma, när poliserna var klara så bar de av till lasarettet och där blev vi kvar hela natten. Kom hem i gryningen idag. Rönken visade inga skador, tack o lov. Men lite mörbultad är man allt och förkyld därtill men LYCKLIG att det gick så bra som de gick. Vi är hela men billös, förmodligen gör de inget åt den eftersom den fick ganska lea skador, men en bil är en bil plåt och sånt som går att ersätta.  Mannen som körde på mig fick böta för vårdslöshet i trafiken. Han var så ångerfull och bad om ursäkt hela tiden, tyckte redigt synd om honom. Vi var alla så glada att vi hade tur i oturen.   

Någon IKEA blev de inte idag. Nej idag har jag bara tagit de lugnt och hostat vidare. En genensam middag med ungarna är så mycket som jag orkat kosta på mig idag.
En olycka är fort framme, man sätter sig i bilen tror man ska köra en liten bit och så vänder allt och inget blev som man tänkt.   

En fortsatt god afton!!!
     


Lite trögt att JOBBA JU....ju längre man är ledig ju latare blir man va??!!

56582-133
Jaha, så är första arbetsdagen efter semestern till enda. Jag lovar att de gått trögt. Men oj vad post brevbäraren hinner lämna på en och en halv vecka. Hutlöst, halva förmiddagen gick till sprättning av brev. Men de var ju kul att se sina arbetskamrater igen och folket runt om. I morgon är de fredag igen sen blir man ledig några dagar. Fick svar på mina undersökningar jag gjorde för några veckor sedan och tack o lov: allt såg normalt ut!! 

I helgen tänkte jag roa mig med lite annat en datorer. Så i  morgon åker jag bort med en vän och blir väl borta till framåt lördag middag. På söndag ska jag och en av svärdöttrarna köra till Ikea i Kalmar och kolla läget. Har inte varit där sedan de slog upp portarna för någon månad sedan. 
 

Så jag tänkte så här mitt på torsdagskvällen tillönska Alla i Internetvärlden 
 

EN STÖRTKUL OCH BRA HELG!!!
 

Tjillevipp!!!

Så flitig man kan vara...

56582-87
Oj idag har jag varit flitig värre. Städat och fejat och gjort så fint i mitt lilla hem.Om de bara kunde vara också, så man inte behövde göra de så ofta.Börja vänja mig vid att vara på hemmaplan igen och  i morgon börjar jag jobba igen. Två dagar sedan är de helg, de blir en mjukstart de. Jag skulle igentligen börjat redan idag, men de gjorde jag alltså inte, av rutiga skäl och randiga orsaker.
SOM….
Jag är lite virrig eller snurrig, har varit de sedan jag landade i måndags på flygplatsen. Antingen har jag fått någon form av flygsjuka (kan man få de?) eller håller jag på att bli förkyld, för något allvarligare en så….får jag verkligen hoppas att de INTE är. De kan kanske rent av vara ÅLDERN…har tanten tagit ut sig kanske…((näää))  

När jag städat färdigt och duschat av mig kopplade jag lilltjejen och strosade iväg på vad jag tänkt en lång promenad. Iförd kjol o linne och flippflopptofflor. Kom väl si så där 500 meter vad hände då? Jo hela himlen öppnade sig och ett redigt skyfall föll där uppifrån.Ja så jag fick en redig dusch igen, nu med kläder på och utan tvål. Så kan de gå, när inte haspen är på. Lagom till vi kom hem upphörde regnet. Man kan säga att de blev en blöt promenad. Sedan dess har inte en droppe kommit.

 När jag kom hem från semestern fick jag tre goda nyheter:En unge sålde sitt hus på 4 dagar, en fick förlängt på sitt jobb och en tredje fick nytt fast jobb direkt efter sommarjobbet. Kul när de händer kul saker. Var är de man brukar säga: Alla goda ting är tre!! 

Nu tror jag de är höst snart. De ser ut så i trädgården. De e höstlikt. Blommorna i krukorna där ute som man under sommaren fått vattna både titt som tätt, står nu i vatten, de måste kommit mycket regn när jag var borta eller?!. Björkarna fäller i massor och de drar man med sig in, ja de räcker med att man har dörren öppen så kommer de in av sig självt.Ja nu är den nog snart här….den lilla hösten. Sen kommer snön…oh…ja jul, jultomten är inte långt borta…haha. 

En God Onsdagsafton.      

Nere på Jorden o hemma igen....

56582-159

 Så är man hemma igen. Oh på jorden!! En fantastisk vecka i vårt fina grannland Norge är till enda. 133 mil hemifrån. Flygresorna gick bra, fantastiskt vad fort de går där uppe, tur vi inte kan köra så fort med bilarna 40 minuter till Stockholm, de e 1,25 mil per minut.  Jag fick sån lust att känna på molen, de ser ju så goa ut, som jättebommulstussar.  Jag blir alltid lika fascinerad när jag är där uppe ovan molnen.  

De finns igentligen bara en nackdel med Norge, oh de är att mycket är väldigt dyrt.
Men kläder o mat o sånt tyckte jag låg som här, men då får man ju tänka på att norska kronan är mer värd en svenska så, samma prislapp är ju inte samma endå. Nåväl, veckan har varit kul och givande, fint väder varje dag. Mycket att se, mycket shopping, mycket umgänge och träff med släkt o vänner.  Jag gillar skapt alla vägtunnlar som finna i Norge, åkte i en som var 4 km lång de var 3 stycken på vägen från flygplatsen in till Trondheim.  Minns att vi irrade runt i en i Oslo sist jag var där, tror vi återkom till den 3 gånger, fast de var naturligtvis inte meningen. (den gången bilade vi) *ler*.Jag har besökt ”solsidan” en härlig plats med massor av restauranger, oh tänk när jag var där var de verkligen SOL.  Har sett Europas största kyrka, jösses den är enorm, både i storlek och i utsmyckning. De var hur mycket gubbar o figurer som helst i fasaden.  Köpte mig en kylskåpsmagnet med kyrkan inristad. Redigt läcker faktiskt. Varit uppe i bergen och vandrat, pust vilken kondis man hade då, ja inte är jag van vid bergklättring. Nåväl de var bara små korta turer. *fniss* Från brorsans hus kan man stå och se ut över bergen och ner över hela Trondheim och havet, de e hur läckert som helst.  Vi satt på altan vid halv tiotiden några kvällar och såg solnedgången. Urläcket.Ja vi har gjort massor, ja kort o gott veckan har varit givande o kul.  

I går när jag kom hem blev jag formligen anfallen av lillfröken, helt otroligt att någon kan bli så glad för att man kommer hem!! En son med sambo har ju varit i Bulgarien under veckan, de var här igår och lämnade en jättegullig docka de köpt till mig. Hon sjöng och viftade med benen. En redig läckerbit till samlingen. Så där upplysningsvis kan jag berätta att de två ”var som pepparkakor” hade haft en varmare en vi minsann.
Nja jag har inte egnat någon tid till solning i Norge inte, de fanns de inte tid till. Det är så mycket annat som ska hinnas med ju. Idag har jag haft ont i huvudet hela dagen. Inte kul alls. De har ju inte ens regnat hade de gjort de hade de ju funnits en vettig förklaring till värken, ja sågspån sväller ju i blöta. Men jag hoppas de ger mer sig, snart!!  

I morgon är sista semesterdagen sedan är de dags för jobb igen.  Tänkte lägga den på att städa o röja och ”man kan ju undra vem som dammat ner här” när jag varit borta.
 

God Afton.
        

På resande fot...eller vingar ..

56582-127
Oh jag fick datorn.

Nu har jag redig resfeber om 15 timmar lyfter planet.
Fjärilarna far omkring i magen och tiden börja gå sakta tycker jag.Hoppas de tar han om min lilltjej på bästa sätt här hemma, för den här gången får hon inte följa med matte.  
De e väl bara till att räka ner timmarna nu och jagar fjärilarna i magen. 

Ha en skön vecka ALLA.
 På återseende 
56582-132
Trondheim här kommer jag!!!

Snart bär de av..............

56582-134
Ibland blir de som de inte skulle men himla bra endå. Så blev de igår för mig. Jag hade faktiskt smugit upp och lagt mig i sängen när grannarna ringde och var spelsugna. Så ja jag traskade upp igen och in ramlade grannarna med öl och tilltugg. Ja sen gick hela natten vid mitt köksbord till att spela kort och dricka öl. Mycket trevligt.  

På morgonen brakade åskan loss och väckte mig tidigt. Någon snodde strömmen och då började jag känna panik. Min tvätt, min strykning o allt jag MÅSTE göra. Nåväl, grannarna och jag for en runda på loppis, jag kunde endå inget göra så. När vi kom hem var jag en ”slut tant” och somnade ovaggad på soffan vid TV:en. 

 
Nu är jag på fötter igen, strömmen är tillbaka och NU MÅSTE JAG SÄTTA TURBOFART för att hinna med allt som ska göras. Klockan 4 på måndag morgon ska jag köra till flyget. 

Idag lämnar jag ifrån mig min dator och kommer inte den andra innan jag åker, ja då är de data stopp för min del tills jag kommer hem igen. FÖR DE HOPPAS JAG ATT JAG GÖR vecka 34.
 

Anki på väg….
 

ÄNTLIGEN!!!!!!!!!

56582-121
SEMESTER,,,,SEMESTER IGEN!! Så gott. Denna fredagen har varit lång, extra lång, kanske för att jag hela dagen väntat på att klockan skulle bli 17 så jag fick gå hem.  Nu följer hetsiska dagar fram till måndag otta då jag ska flyga iväg till Trondheim. Lite pirr i magen är de allt, de var ett tag sedan jag flög och så påverkas man naturligtvis av de man läser, terrordåd.  Fick nyligen ett SMS från ungen med sambo som flög iväg idag till Bulgarien, de är framme och resan gick bra.  

Jag har suttit klistrad vid TV, ja tänk, jag vid TV. Men de e ju EM i Friidrott, inte utan att jag fällde en glädjetår när Susanne Kallur tog guld. Så gott!!! Och blev lite ledsen med Kajsa Bergkvist när de inte ville sig redigt. Men vad duktiga de är allihopa och gör verkligen sitt yttersta för att göra så bra resultat som möjligt.  Blir lite sentimental och tänker på den tiden när min äldste höll på med friidrott, vad mysigt de var på alla tävlingar och vad stolt man var som mamma när han placerade sig på pallen. Medaljerna som blev fler och fler, men tyvärr höll han på med både friidrott och fotboll och en dag gjorde han valet att bara spela boll. Lite synd, men de är sånt de måste få välja själva. 
 

Ja eftersom jag varit så lat och inte gjort ett smack de senaste dagarna så har jag nu fullt upp de här två dagarna innan jag ska åka. Men jag hinner nog, två dygn är lång tid. Ikväll har jag däremot bara tänkt att gotta mig åt att de är SEMESTER.
 

Sköööööööööööön fredagskväll alla!!
   
56582-128

Men då...........

Allt jag skulle göra idag, allt jag lovade mig själv...blev.
Satte på tvättmaskin när jag kom hem (duktig ju) gick ut och hoppsan "där stod grannen." Så vi slog oss h ner i trädgårdsmöblerna och drack en dricka, ja där satt vi, både länge o väl och ventilerade.

Så tömde jag tvättmaskin, hängde upp den och laddade den på nytt. Drog på mig en jacka (ja de var lite kyligt) och så gick jag en JÄTTE promenad med hunden. Därefter, ja JAG HAR INTE GJORT NÅGON NYTTA ALLS...pust som man är.

Ett nytt försök i morgon då.

God natt.

En ohågad kärr.....

56582-158
Aj aj, igår blev jag stucken av en illmarig geting. Började dagen ute med min tidning och då slog den hastigt till. Den elaka lilla rackaren!! Tänk att man inte ska kunna läsa sin tidning utan att bli anfallen av oberäkniga små illmariga stickfä.   

Lite barnrapport: ((ja i mina ögon är de och förblir barn))
1:an med sambo åker på helgens stundande fest, jag har fått tillstånd av festarrangören att stanna hemma och ”göra allt jag måste, inför resan”. Man kan inte vara överralt och med på allt som händer, ibland måste man bara tacka NEJ.
2:an ligger hemma sjuk, genom förskylld och förlorar arbetsinkomst.  Pengar är ju inte allt, är man sjuk så är man, då måste man se till att bli frisk igen.
 
3:an ja han fyller år idag. Grattis lilla gubben.
4:an med sambo åker till Bulgarien i morgon, efter att ha arbetat hela sommaren tar de nu en välförtjänt semester med bad och sol och annat kul (hoppas man)
5:an bjöd på middag igår, njä nu lurades jag, hans sambo bjöd på middag ”de e sanningen” De var gott att sätta sig vid dukat bord när man kom direkt från jobbet.  

Jag har MASSOR att göra, men sanningen o säga. Får jag ingenting gjort känns de som. Nu har jag dock lovat ”mig själv” –nu ska de bli lite fart på kärringen. Ikväll ska hon minsann få en hel del gjort.  Slut på den här tofta tillvaron där hon bara går omkring och drar benen efter sig.
Dags för ………ja allt de som MÅSTE  bli gjort.  
56582-157


Man kan inte vara på TOPP jämt....

56582-156
Att man kan vara så ohågad att göra något som jag varit nu några dagar.De e som om alla energi runnit av mig. Kanske  har jag haft för lite semester eller rättare sagt för kort sammanhängande tid. Eller ja eller. Man söker svar och de finns inte alltid. Det är väl bara att sätta sig i ett hörn och vänta till allt gått över. Känner mig inte sjuk eller nåt, bara ohågad att ta mig för saker. Man kan kanske inte vara på topp jämt. 

 
Idag har jag tillbringat 3 timmar på lasarettet. Ja de var planerat. Gått igenom en ganska tuff undersökning som jag gjort 2 gånger tidigare med några års mellanrum, ja så nu ska man gå o oroa sig lite innan man får besked på den. Men jag hoppas de är positiva besked som de två gångerna innan. Man ska aldrig måla faan på vägen!!Jag blev akut sjuk för  si så där 5 år sedan och hamnade på sjukhuset några veckor, och de är alltså sviterna efter de man kollar med några års mellanrum. Vill helst inte tänka på det där eller prata om det. De var nära ögat men jag tror min livsglädje räddade mig och naturligtvis den underbara personalen på lasarettet. Trots sjukdom hade jag en fantastiskt tid där uppe, vi hade jättekul mitt i eländet och när jag kom hem efter två veckor gav jag personalen ”Dagens Ros” för de var helt underbara och vårdade oss mycket ömt och vi hade väldigt kul tillsammans. Fick en ny vän under de där veckorna som jag hade mycket roligt ihop med och fortfarande träffar då och då. Efter ytterligare en vecka hemma var jag igång och började jobba igen. En vecka hemma och jag klättrade på väggarn och eftersom jag inte hade några sviter mer en massa kontroller och mediciner under några månader så kunde jag jobba. De var min bästa medicin tyckte jag att komma tillbaka och låta livet bli som vanligt igen.  

De där att vara ohågad tror jag gäller tangenterna också, så vi, jag och dom sätter punkt här för idag.
 

På återseende.
 

LYCKA....lycka är mycket, men ROSA lycka är ....

LYCKA ÄR MYCKET, MEN NU TALAR VI OM ROSA LYCKA.

FÖR DEN HÄR TJEJEN ÄR "ROSA LYCKA"56582-155
FÖR MIG ÄR ROSA LYCKA.....
56582-138

Lycka är sköööööööööönt....både Rosa och annan.

Tjillivipp

Lite trög Måndag....

56582-62

6 dagar kvar…tills !!!

Måndag, lite trögt. Ingen inspiration, mest bara varm o dåsig. Ja nu är sommaren tillbaka igen, några dagar som påmint om hösten blev så högsommar igen. Bara räknar nu, räknar dagarna tills vi ska åka. Lite fjärilar i magen. Ja sex dagar kvar sedan bär de av. 4 dagar kvar att arbeta sedan är det  semester igen. Kanske borde man tagit några veckor i rad, de känns så i år, men de e ju så dags att tänka på nu.  Nåväl jag har lite kvar om de skulle bli för tungt i höst, då kan man kanske ge sig av på någon restresa eller nått. Den som spar hon har!!!
 

Vi har varit iväg vid sjön med hundarna sedan jag kom hem från jobbet. De e så varmt för dem så de behöver leka vid sjön så de kan svalka av sig ibland. Vi tvåbenta tog med kaffe och njöt av att de faktiskt fläktade lite där. 
 

Skulle på födelsedagsfest på lördag, men jag känner att jag hinner inte med det. Jobbar ju hela veckan så man behöver helgen till att städa, ja jag vill gärna de ska vara städat och i ordning när jag ger mig av, en liten policy som jag har. Dessutom är de ju skönare att komma hem till ett städat hem en ett rörigt. Sen ska de tvättas, strykas och packas. Måste köra till flyget i ottan  på måndag. Men vad säger min lilla svärgeska om jag inte kommer. Förstår hon, eller blir hon ledsen. Ja jag får fundera vidare hur jag ska få ihop det. Jag har liksom 30 mil t/r till henne också. Vi bor inte precis grannar, då hade de ju varit enklare.
 Nåväl en dag i sänder så får vi se vad som händer. 

Go Afton!!
56582-104 

Den där "DAGEN EFTER"

Idag har varit ”dagen efter” och dagen efter är inte alltid så rolig. Man får trösta sig med att dagen före var des stå roligare. Ja festen var verkligen kanonrolig, tror de flesta som var där var helnöjda när vi lunkade hemåt på morgonkvisten.50 personer i varierande åldrar som släppte loss och hade kul. Vi sjön (kanske därför rösten är lite taskig idag) åt (underbar mat), drack (jo tack, en farlig blandning) och  dansade både långdans och annat. Kort sagt ”en hellyckad kväll”. 

Sov till 10.30 idag men har varit lite halvsovande hela dagen. *ler*.  När jag väl orkade göra mig i ordning så for lilltjejen och jag till kompisarna och tillbringade hela eftermiddagen i skogen och avslutade med kaffe o vatten ”vatten är underbart gott”
Framför allt ”dagen efter”. Så nu ligger lilltjejen i en hög på trappen helt slut och sover som en gråsten. Själv har jag petat i mig lite mat och börja känna mig ”som mig själv igen”. Fast jag tror jag tillbringar kvällen på soffan och gosar med kuddarna och slötittar på TV.  

Nästa helg är jag bjuden på födelsedagsfest igen!! Jösses vad folk de som fyller jämt i år da. Pust och när jag tänker efter har jag ju faktiskt en unge som fyller i veckan också, dock inte jämt men endå. Han måste ju firas endå. Mitt lilla mittenbarn fyller 24 ju. Kors vad tiden går!!

Men nu tar vi sköööööööööön lugn söndagskväll.
 

På återseende.
  56582-152

Knådar Kärringafäsk o gå på snabb kurs i livsfilosofi..Var så god!!!

56582-63
Jaha, nu sitter man här och knådar kärringafläsket igen. Kliar sig i håret, titta sig i spegeln och undrar som vanligt VAD SKA JAG HA PÅ MIG PÅ FESTEN. Tycker inte jag gjort annat en köpt kläder denna vår och sommar, endå har jag ingenting att ta på mig när de gäller. Egendomligt.  Eller är de så att jag aldrig kan bestämma mig. De vore enklare om man hade en nerdel och en överdel, så slapp man välja. Men ack så trist.
Då skulle alla säga, oh där kommer hon med det bruna linnet och de vita byxorna. Igenkänd av alla pga enformig klädsel eller ”alltid samma kläder”.  Inte nog med de sen när man väl hittat vad man ska ha på sig börja nästa pers. Ska jag göra något med håret? Blir min makeup snygg? Vad ska jag ha för smycken? Inte konstigt karlar säger att vi kvinnor är lite omständliga – för de e vi allt. Men de e kul, man måste ju vara lite om sig och kring sig, räder som aldrig går ur en kvinnokropp. Men jag har ju natten på mig att bestämma mig, morgondagen att sminka mig, så de löser sig nog.  

Från de ena till de andra
:
 

Jag hittade en positiv kortkurs idag. Fast jag tror jag är ganska positiv. Men endå.

Man ska uppgradera sin historia.
MÅLET ÄR: att man ska vara tillfreds och stolt över den del av livet som man levt hittills. (ja de e ju inte lätt att ändra historien varjefall)

     Uppgradera sin syn på framtiden.

MÅLET ÄR: Man ska känna optimism, hopp och automatiskt tänka att det ordnar sig.( så tänker jag alltid, de e min filosofi, då blir man gladare och möter svårigheter lättare)

     Uppgradera sitt liv i nuet.

MÅLET ÄR: Man ska vara glad och lycklig, ha energi och känna att man ”har flyt”
(jag är INTE alltid glad, ibland måste man bara tjura till det, men ganska lycklig och flyt, ja ibland så)(kursen finns i Tara och kan ge lite nya syner på tillvaron)

En sak är säker – DET ÄR MYCKET MAN SKA TÄNKA PÅ NÄR MAN ÄR 40+ livet innan (ja innan man fyller 40) är tillåtet att vara lite mer tanklöst eller? 
I Tara fanns också ”En stor viktspecial 40+. Ja för nu är de lätt att bli rund. Här fanns massor av urläckra GI – mat recept. Man blev redigt hungrig, De sidorna ska jag slita ut och dra lite nytta av. Jag som lever GI liv nu mera. De e bra för min mage, ja som jag sagt tidigare är vi inte alltid de godaste vänner, lille magen o jag.  

Bara så Ni vet:

Man blir INTE lyckligare av att:
Tjäna mer pengar: Undantaget de som är så fattiga att de har svårt att överleva, för de betyder pengar klart ökad livskakvalitet. Man om man redan har den sin grundbehov (mat, kläder, tak över huvudet) tillfredställda, så gör större materiella tillgångar oss inte skärskilt mycket mer nöjda med livet.  

Utbildningsnivån
visade har visat sig inte spela någon roll för at göra människor mer nöjda med livet.


Man blir heller inte lyckligare av
att byta klimat. Att bo i soliga klimat hjälper de som lider av SAD årstidsrelaterad depression. I övrigt är inte den som bor i ett milt klimat lyckligare än de som bor där det är mörkt och kallt. 

 
” Alla kan själva påverka sitt liv så att man blir väldigt mycket mer glad och nöjd”
(de säger forskarna) 

Ja de e mycket med de jordiska. Kanske framför allt med oss kvinnor…*ler*
 

Dags att njuta av helg, vila, fest och kanske lite annat smått och gott med (förhoppningsvis)
 

TREVLIG HELG!!!
        

56582-154

Gata upp o.........affär in......!!!!

56582-149
Pust…nu har vi rent gata upp och gata ner, affär in och affär ut. Massor av folk var de på stan, för de är ju SAILET här torsdag, fredag, lördag o söndag. Massa båtar, massa öltält, tivoli markand och ja ett jättejippo som återkommer varje år. Men i år får de klara sig utan mig för jag ska på annat galej.  56582-148Vilken rea de var på stan, nästan alla hade halva priset på reapriset. Men jag behöver inte mer sommarkläder så jag köpte inget. ”Ingen vet hur jag lyckades med detta” De får vara med kläder till hösten nu. Men jag var sugen på jättekuddar, har funderat på de länge. Men vi har ju fått IKEA i Kalmar nu dit har vi ju närma så jag ska vänta tills vi ska dit i slutet av augusti och se vad de har först. Någonting säger mig att jag kan tjäna en slant på de. Det är mycket man blir sugen på när man är på stan. Man skulle lätt kunna byta ut hela hemmet om man hade pengar till det vill säga. Men jag var ju i stan för att handla en födelsedagspresent och de gjorde jag. Hittade ett bra kort också. De blev urvackra väggljusstakar för värmeljus, ja jag fastnade för dem direkt. Hoppas födelsedagsbarnet gör de också. De återstår att se.  Nu är jag slut i kupan. Vi kom inte hem förrän vid 19.30 så de blev rätt många timmar på stan. Så nu ska jag ta en kopp kaffe och koppla av en stund. Titta lite i påsarna som jag ”trots allt fick med hem” men inga kläder. Nä bara några andra små saker till hemmet.  


56582-150


Aj aj dumma mage....

Igår. Ja när jag kom hem från jobbet, gick jag mest och tyckte synd om mig själv. Fast under tiden passade jag på att dammsuga golv, soffor o sånt. Ja lilltjejen ser ju till så man håller sig extra sysselsatt med dammsugaren. Ja hon fäller. Milt sagt. Varför köpte jag inte en nakenhund. Kanske för att jag inte ville ha de. Lite får man ju offra sig, dammsuga är rätt kul, bara man slipper stryka. Det gör man ju inte, men de sitter alltid långt inne, för att de e så trist. Men igår slapp jag den biten. Tyckte synd om mig själv jo jag hade förb(()) ont i magen, hela långa kvällen. 56582-147 Såg ut som jag var höggravid därtill. Men för att glömma magen höll jag igång med dammsugaren och motionerade också tvättmaskin. Nyttig nyttig. Har ju tvättmaskin i källaren så jag sprang där upp och ner o upp och ner. Men de släppte inte. Så tänkte jag, när jag går med hunden släpper de. Snacka om att de kändes ovanligt när jag fick ta på jeans och jacka när vi gick ut, de var kallt. Hade ju regnat hela dagen. Vi gick o gick, men när vi kom hem, ja då hade jag fortfarande lika ont. Min mage och jag har varit små fiende sedan många år tillbaka. Jag är helt enkelt ett magbarn som de brukar säga.  För de mesta drar vi jämt, men vissa dagar är de rent krig mellan oss. De e sånt man får lära sig att leva med. 

Idag känns de varjefall lite bättre.
 I eftermiddag ska jag ”springa i affärer” pust, måste köpa en födelsedagspresent, ska på födelsedagsfest i helgen. Stort partaj ska de visst bli. MEN jag har inte en aning vad jag ska köpa, så då blir de ”att springa från affär till affär” och hämta inspiration och förhoppningsvis också finna något bra att köpa. 

På återseende!!!
    

Väder...hår..fin...oh erkännande...JAG!!

11 dagar kvar.....

Vilket väder!!! Det bara öser ner vatten från himmelen, ett redigt skyfall tillsammans med åska. Hoppas marken hinner ta vara på vattnet nu bara så de inte bara slår sönder. Lovar, de hade gjort ont att gå ut i det!! SMHI gick ut med varningar om ovädret hörde jag. Lilltjejen är inte intresserad av att gå ut, soffan är bättre…………
56582-146 I går var jag hos frissan och gjorde mig fin i håret. Ny slingor och någon halvdecimeter kortare blev det.  Men inte var de någon som såg de idag…nähä, de e nackdelen med att ha långt hår, ingen ser när man klipper det. Så frågar man, är jag fin nu? Ja visst du är alltid fin. Men HALLÅ ser Ni inte? Vad vadå? Håret. Aha jo, jaha du har klippt dig lite va? Pust….pust….VARFÖR FÖRSÖKER MAN ENS? Jag ser direkt om någon klippt sig, även om de har långt hår (tror jag) de e ingen som har här…*fniss’. Men jag är helt säker på att jag skulle se det. Men om man skulle komma i kortkort kjol eller väl urringad tröja, JA DÅ SER ALLA. …precis jag jobbar med KARLAR….hummm. Lever i ett redigt manssamhälle jag. Men vi är många företag här så de finns damer på de andra. Så helt utlämnad är jag inte.Fast de är trivsamt att jobba med karlar de gäller bara att ha mycket skinn på näsan och att kunna svara för sig. Jag har lång erfarenhet och har blivit stålhamrad. *ler* 

Funderar fortfarande på de här ”VEM JAG ÄR” ja förra inlägget då.
Det är väl lite som stämmer men inte allt. Inte om jag får säga det själv varjefall.Om jag är omtyckt av alla – ja de har jag inte en aning om, man har säkert någon som går och klor snett på en utan att man ens märker det. Vem skulle kunna vara omtyckt av alla?Ett leende på läpparna jämt, NEJ de finns nog ingen som har. Har aldrig mött någon varjefall men ett litet leende mot dem man möter, ja de har man ju. Pedant är jag inte men ganska noga, så nästan kanske. Jag är MYCKET hem kär och dagdrömmer mycket. Om jag mår dålig, är på dåligt humör eller så, ja då drömmer jag mig bort till något roligt något som får mig på fötter igen. Det är en mycket god tillgång. Att kunna drömma. Jag mår dåligt av att må dåligt eller vara på dåligt humör så DET MÅSTE GÅ FORT ÖVER. Att jag inte skulle få något gjort stämmer definitivt inte, jag tillhör de som helst gör allt med en gång. Varför spara tills i morgon vad man kan göra idag?  Charmig och tilldragande:Absolut, alla karlar dras som flugor till en sockerbit när de gäller mig. SÄKERT…nej de har jag inte märkt…haha..vilket skämt. Men lite romantisk är jag allt. ÄLSKAR levande ljus, ((vet inte hur många som brinner hemma hos mig under vintertid)) goda måltider med en mysig karl….mmmmmm.  Men de här med att få frukost på sängen. En karl som springer o öppnar dörren för mig osv. Nej de e ingenting för mig. Jag är en trofast person och månar mycket om mina barn. ((nästan för mycket, ja de är de själva som säger)) Jo jag har bra inlevelseförmåga och förståelse för andra människor, deras situation och svårigheter. Är en sådan som folk kommer och prata och gråter ut hos, men öppnar mig dessvärre sällan själv.Bara mina allra närmaste vänner vet vad jag bär inom mig. Jag ventilerar hellre mina problem själv (när de kommer) en att pratar med andra om dem. Jag är mycket sårbar och har väl utvecklad känslighet. Det stämmer att jag styrs mycket av mina känslor och handlar med mitt hjärta.  Så har man ju massa andar godhet o massa brister som inte ens nämndes…taskig astrolog . ….MEN VEM ÄR PERFEKT? 

 
A   

Vem är JAG???!! Kan var fler en jag själv som undrar....

Nedräkning = 12 dagar kvar.....

56582-145
Om Ni någon gång undrat vem och hur jag igentligen är så har jag idag hittat svaretGenom mitt namn o min födelsedag fick jag följande resultat.  Så HÄR HAR NI MEJ….!!  

Jag är mycket kreativa människa, Jag är talangfull och extremt disciplinerad i det jag gör. Känner jag mig  instängd och inte får utlopp för min  kreativitet blir jag lätt deprimerad. Jag är omtyckt av nästan alla på grund av att min livsglädje som också så lätt smittar av sig. Jag  är personen som alltid går omkring med ett leende på läpparna.

Att vara så disciplinerad och kreativ som jag är kan leda till att jag  lätt vill kontrollera för mycket när jag  är bland människor som inte är som jag. Min  irritation på oliktänkande försöker jag arbeta bort.

I hemmet är jag  lika disciplinerad, näst intill pedantisk. Den jag vill dela livet med får inte vara någon slarvpelle , då kommer jag  helt enkelt inte att stå ut.

Livet för mig  regeras av Jupiter.
 Jag är hemkär och hemfaller ofta till dagdrömmeri, särskilt om jag inte finner harmoni i nuet. Jag  har stor fantasi. Eftersom det är enklare att tänka sig saker än att utföra dem, blir mycket av vad jag planerar aldrig förverkligat. Men om jag bara anstränger mig kan du lyckas med det mesta  Jag är charmig och tilldragande, romantiskt lagd. Jag är intensiv och vill mycket i min kärlek. På grund av mitt höga tempo och min iver blir dock mina kärleksaffärer korta och få och tar fort slut. När jag dock väl har funnit den jag vill ha, någon som klarar min föränderliga, gåtfulla natur, hör jag till de verkligt trofasta. Jag älskar de mina och sörjer väl för mina barn. Jag har stor inlevelseförmåga och förståelse för andra människor, deras situation och svårigheter. Jag styrs av mina känslor och handlar med hjärtat, irrationellt och utan tanke. Jag har ett sårbart inre men också en starkt utvecklad känslighet 

*ler* de gör jag nu för mig själv, men av vilken anledning?

 

A