Anfall en förskyllning o regn

En hängig kvinna hänger hemma hos mig idag och det är jag.56582-67
Har hostat och pustat o fört ett farligt oväsen i natt, väckte både mig själv o de andra i huset. Tror minsann att den omtalade ”förskyllningen” gått till anfall och slagit till, naturligtvis när jag sov så jag inte kunde försvara mig.

Var i Kina i går kväll nästan. Ja de känns lite så när man är på Kinarestaurang, atomsfären där är ju kinesisk och personalen med. De var gott, mycket gott, men jag åt alldeles för mycket tror jag är mätt fotfarande. Kanske är det Kinesiskt förskyllning som slagit till under natten.

Ute regnar det, kalla stora droppar faller från himmelen, de gör ju inte tillståndet bättre. Nej jag får nog stanna i morgonrocken idag och bara kura någonstans i något soffhörn. MEN så har jag ju hund, oh hon måste ju ut och jag är aldrig så sjuk, kan man kanske gå i morgonrock på hundpromenad också??  Kan, kan man väl men risken är väl att man blir hämtad i någon tvångströja, så de e väl bara att klä på sig och traska på. De finns ju något gott i det också, man kommer ju hem igen (förhoppningsvis) kan slänga av sig kläderna, ta på sig morgonrocken och bara krypa ner i soffhörnet igen o njuta, vila och hosta o pusta och tycka allmänt synd om sig själv.

God Valborg till Er alla där ute, akta Er för 56582-68!! 56582-11Själv kurerar jag mig i hörnet.

A56582-33

Lördag shopping o sånt o lite mat på slutet...

56582-6256582-6356582-63
Idag skulle jag ringa en kompis (hade nog inte ringt henne på ett tag för plötsligt kom jag inte ihåg telefonummret…aj baja mig. Nåväl jag tjuvtittade lite i telefonboken så kom jag dit jag skulle. Hon ville åka till stan för både hon och lillkillen, ja hon har en lite grabb på 4 år, min lilla idol, och de behövde nya jackor. Så sagt o gjort vi packade ihop oss med ungar o hundar och for till staden. Jösses, de var vi inte ensamma om, hittade knappast parkering, men efter några varv så lyckas vi tryck in bilen i en parkeringsficka.  

Jag skulle inte köpa något för jag har just lagt en halv förmögenhet i studentkläder till lilleman. Men jag gjorde endå ett fynd jag inte kunde tacka nej till ett bälte, ursnyggt
brett brunt, min favoritfärg för bara hundar spänn. Ja jag köpte det. Så var jag i behov av en Cream också så det blev det naturligtvis en.

M min kompis hittade två jackor, två par skor, jeans och en tröja till sin lillkille. Jacka till henne fick vi leta om både länge o väl, till slut fann hon en, (jag gillade den inte) men de gjorde hon, de ju huvudsaken för de var ju hon som skulle ha den.

Hon ska ha barn igen. De tycker jag är jättekul. Hennes lille kille är ett provrörsbarn och nu ska hon ha sitt andra barn även det provrörsbarn. Det är fantastiskt att de idag kan hjälpa barnlösa att bli gravida på detta sätt. Hon blir 39 år nu, så hon ville gärna ha en till innan de var för sent. Den hon har är min lilla idol han är hur go som helst, först var jag lite rädd att han skulle bli odrägligt bortskämd o så eftersom de fick vänta så länge på honom, men han har fått en bra uppfostran o är världens goaste lilla gosse. Naturligtvis kan inte jag låta bli att stoppa till han lite saker då och då.
Men han blir alltid lika tacksam när han får något så de e kul.  Brukar passa han ibland när föräldrarna ska ut på galej eller något. Då har vi myspys redigt.
Idag var mammans han en aning irriterad när vi gått på stan hela dagen och sedan skulle handla mat också, ja då började han krångla lite, så jag fick handla min mat snabbt som en olja blixt så fick jag sysselsätta honom så mamman fick handla i lugn o ro. Barn är roliga, de blir som förbytta så snart föräldrarna inte är i närheten, sånna var mina med när de var små. Ja så är nog alla barn.

Nähä, nu blir jag snart upphämtat av en manlig bekant vi ska till stan och äta lite lördagsgott.

Så till Er alla…ha en skön lördagskväll.

A56582-62
Fredag o hastigheter.......dvs fart!!

Fredag igen. 56582-47
Veckorna går otroligt fort. Eller är det så att själva livet går ganska fort. Tänker på hunden som blir ett år om en vecka, men som i sin hundvärld blir 7 år. Det märks ju att deras år går fortare en våra, ja de går ju exempelvis ganska snart efter de föds, vi väntar ju nått år innan vi tar de första staplande stegen. Man brukar ju säga att vi människor är tröga i vår utveckling, men sanningen är väl istället att våra år är betydligt längre en då exempelvis hundarnas, trots detta tycker vi åren går fort, vad tycker då hundarna??  Ja, de lär vi väl aldrig få veta. Men man ska ju aldrig säga aldrig, för utvecklingen det går snabbt, för att inte säga i raketfart, om si så där 20 år kanske även djuren kan prata. Blir det så JA DÅ FÅR VI VETA VAD DE TYCKER!!

Jag har en son där hemma som går ur högskolan nu efter 4 år kämpande. Han och några vänner har länge planerat att åka till Australien under ett år. Villkoret var att han fick jobb i sommar och igår fick han två, gissa om han var lycklig när jag kom hem. Tyvärr kan han ju inte jobba på två ställen så ett fick han tacka nej till.  Nu kommer de med största sannolikhet iväg på sin drömresa. Jag, ja jag tycker också de är kul att ungdomarna ser sig om i världen, MEN jag kommer också vara nervös när han är där nere, de e alltid konstigt att ha sina barn på äventyr i andra länder så lång tid. Fast det går säkert bra. De e väl bara så att mammor o pappor är mammor o pappor oavsett hur gamla barnen är. Jag behöver ju inte gå längre en till min egna mamma som en idag gärna vill ha koll på var hennes dotter far iväg och hur hon har det…*ler*. Faktum är att när jag varit hos henne så måste jag alltid ringa och tala om när jag kommit hem. Ja ja. Varför har jag aldrig redigt förstått. Min filosofi är väl att så länge man inte hör något är allt bra!!!

Igår kväll tittade jag på TV, ja jag tillhör ju inte de som sitter där speciellt ofta. Är väl lite knäpp kanske. Nåväl, igår såg jag efterlyst. Hagamannen var på tapeten. Kan inte låta bli att tänka på hans anhöriga. Tänk själv om man fick veta att ens man/sambo eller ett barn utfört sådana här saker som han gjort. Hur blir livet sedan. Det måste vara fruktansvärt. Dessutom lever vi i en grym värld där många hänsynslösa människor finns som gärna mobbar, snackar skit och gör livet surt för just anhöriga till brottslingar, fast de e helt oskyldiga till det som hänt. Ja jag lider verkligen med dem och hoppas de kommer i balans i livet igen efter detta. Jag funderade också på hur lite en människas utseende, hållning ja allt säger om personen. Måste säga att den här Hagamannen ser allt annat en farlig ut, men i honom bor uppenbarligen en väldigt farlig o våldsam person.
Endå finns de så många som är fullständigt fixerade vid just utseende och tycker att de kan läsa hela personen i just deras utseende. Så är det ju helt klart inte.
Idag är det underbart väder ute med en stor 56582-66

Go fortsatt fredag alla.

APunk på....-kläder & annat!!!

56582-64
Mina tidigare så frysa ådror har börjat tina upp, men såren sitter kvar.  Tänker på de som blir oskyldigt anklagade  för rediga brott och är oskyldiga. Men jag antar att Polisen inte är fullt lika klumpiga och går på så svaga saker som rena missar som denna man gjorde mot mig, inte ens ifrågasatte vad jag hade för hund.  Dessutom springer de nog inte omkring ute bland folk och säger vad de är ute i för ärende och därtill nämner namnet på den som de anser skyldig.. ja man hoppas ju de varjefall!!!


Nåväl igår kom ett brev från honom dä r han bad om ursäkt för de som hänt.  Jag orkar inte hålla på och tjafsa om saker, de tar bara på humöret, jag ska lägga hela den här skithistorien bakom mig,  men innan dess ska jag skriva både till han som kontaktade mig och hans chef, för de arbetssättet de använder borde de nog se över och ha lite kött på benen innan man lämnar direkta anklagelser mot folk.  Jag menar
Han visste var de var för hund som de kom en anmälan om – men han ifrågasatte aldrig vad jag hade för hund, hade han gjort de med en gång så hade detta aldrig hänt.
Han hade uppgifter om att hunden fanns vid  ”hyreshuset innan bensinmacken i samhället” där man från stora vägen sätt hunden, jag bor i  huset intill bensinmacken in på min tomt ser man inte från vägen och de är inget hyreshus.  Ja ja, nog dividerat om detta, man får hoppas de tog lärdom av sitt misstag.
56582-61

Jag var på stan efter jobbet i förrgår och köpte mig en ny vår jacka tyckte jag behövde pigga upp mig själv lite, så jag tog med mig lillsvärdottern och shoppade loss. Det är mysigt att bara ströva omkring på stan ibland utan igentliga ärende, fast en jacka de var jag ute efter och hade också tur att finna en jag fastnade för, de hade 25% på alla ytterkläder så jag fick den till bra pris med.  Tänker på när alla barnen var små eller endå värre när de var tonåringar  då kom man alltid i sista hand när de gällde klädesinköp, de var ju ett väldigt stort klädkonto man hade med 5 ungar.  Jag har ju alltid varit lite klädgalen, men också varit noga med att inte köpa för dyrt, tröttnar fort på kläder.  Nu är de snart dags att köpa examenskläder till lilleman de brukar bli en ganska häftig utgift, men de e bra han är fullvuxen så kan han förhoppningsvis använda de där kläderna vid fler tillfälle, ja inte mössan förståss den är ju högs tillfällig.  Äldsta brodern blir den som hänger med honom på inköpsrunda, han är bra på kläder .

Jag har faktiskt tänk att jag ska ge mig själv en redig vårpresent:
Jag ska ge min kropp en redig skön stund. En helkropps massage, fotvård och kanske (om pengarna räcker) en ansiktsbehandling.  Tänderna har ju fått sitt, nu är jag klar hos tandläkaren. Det där med motion får jag ju varjedag och jag måste säga att kondisen har blivit bra, innan jag fick hunden gick jag några gånger i veckan, men nu går jag minst 1 timme varje dag. De e skönt och blir som ett gift för kropp och skäl.  Lite kroppsvård och omsorg om den samma skulle alla kosta på sig ibland men de e ju inte gratis tyvärr, för alla vore värda det. Många arbetsgivare bjuder ju på friskvård några gånger  per år, de gör också min och de e en bra förmån man definitivt ska utnyttja om man blir erbjuden.

Ha en go dag ALLA

56582-62Jag säger rent ut FY FAAN!"!!

56582-5956582-59

…lite lugnare vakande jag idag men jag är fortfarande rasande, men ingen märker. De ligger där inne. Varför blev jag så arg då?! Jo min lille granne o jag var ute i skogen igår, då berättade hon att någon av oss (henne eller mig) hade blivit anmälda till hälsovårdsnämnden för att det fanns en hund som ständigt satt bunden i rep utanför något av husen i ur o skur och var vanvårdad. Först började jag gapskratta sedan blev jag vansinnigt arg och besviken. Vad är de för folk man har i sin omgivning. Detta kan inte vara möjligt. Det måste vara ett missförstånd. Jag har sett på min nummerpresentatör att det ringt någon från ett växelnummer på kommun varenda dag i en vecka, inte lätt att veta vem detta är de jobbar flera tusen på kommun, men nu fick jag aning om vad det kan vara.

Och idag ringde min mobil på jobbet i andra änden hörde jag en karl presentera sig och sedan sa han
-jag har fått en anmälan att Du har en hund som står bunden i rep ute nästan varje dag i ur och skur, på din tomt i en lyktstolpe!! Jag kröp nästan ur skinnet, jag blev fullständigt rasande, jag såg min lille vovve som ALLTID är med mig på jobbet om dagarna, min lilla unge som på sin höjd sitter kopplad på trappen om jag är ute också. Några lyktstolpar finns inte på gården
Känner man sig maktlös eller?
Vem påstår detta, ja de var min fråga? Fick ett namn som undertecknat anmälan som kommit in, inget jag kände igen. Men så bad jag honom läsa brevet.
De gjorde han och snart kom han till hundrasen, snälla du sa jag, jag har en Golden en gul o vit hund, han sa en annan sort o grå/svart………..en sten föll från mitt hjärta och han bad om ursäkt. Men vad då ursäkt. Bör man inte inskaffa lite mer fakta, åtmintonde kontrollera hundrasen innan man säger DU är….
Vilken pärs.  Sen började han fråga om sett någon hund av denna ras bunden i byn, de har jag dock inte, vet inte ens någon som har en sådan. Tur de inte var ett värre brott då kanske jag suttit häktad nu, oskyldig och i full färd med att bevisa min oskyld. Anledningen till att han förutsatte att de var jag var att de hängde ett koppel på mitt trappräcke. Fy fabian säger jag bara!!
Tänk om de tagit min hund ifrån mig eller avlivat henne….jag vågar inte tänka tanken vad det kan få för följder av oskyldiga anklagelser.

DEN HÄR DAGEN HAR INTE BLIVIT VAD DEN BORDE, jag mår fortfarande piss av detta. Det är inte kul att bli anklagad för saker som man inte gör eller gjort. Det är andra gången i livet jag råkar ut för en sån här hemsk grej.

Förra gången var jag bara 24 år och vi hade just flyttat från ett hus vi hyrt till ett annat närmare där vi höll på att bygga. Det började med telefonsamtal från en bilfirma, han som ringde var högst otrevlig. Sa att jag var en jävla skit (ja så sa han) som köpte bilar och inte betalde. Jag förklarade att jag aldrig ens varit i staden där han sa att bilen var köpt, att jag hade bil som var betald. Men han stod på sig och sa att de var klart jag inte erkände, jag var ju en skit som inte gjorde rätt för mig. Jag var blev jätteledsen och han ringde flera gånger. Min man pratade också med honom, men han lyssnade inte. Så en dag kom inkassobrev från en den ena och en den andra.
Då var jag i upplösningstillstånd. Jag fick lägga ner massor av energi och efterfoskningar för att försöka få rätsida på sakerna. Trots att jag var helt oskyldig till allt de jag anklagades för både på telefon och i inkassobrev, så var de jag som fick riva i allt, de andra sa bara att jag ljög och slingrade mig. Den här tiden var jag allt annat en människa, jag hade tre små barn med som jag skulle ta hand om. En dag, ja jag vet inte redigt varför men jag ringde vår gamla hyresvärd som vi hyrt huset av och frågade vem som kom efter oss. Då berättade han att de var redan vräkta för de betalde inte hyra eller något, så han var inte glad, så skojade han och så, du borde också skämmas för hon hette precis som du. Då förstod jag ÄNTLIGEN, när de ringt o kollat hennes adress o telefonnummer så hade de alltså fått mina uppgifter istället eftersom jag hade eftersändning på min post under den här tiden. Ja att jag inte stämde postverket den gången har alltid varit ett under för mig. Hade de varit idag så hade de inte kommit så lätt undan som de gjorde då, de bad om ursäkt för sin ouppmärksamhet och beklagade. Men jag, ja jag fick lida och höra både de ena och de andra från alla fordringsägare. Fy Fabian…tror ni någon av dessa som varit otrevliga mot mig ringde o så FÖRLÅT vi visste inte…NEJ PRECIS ingen. Det där lärde mig väldigt mycket både om myndighetens agerande och folks uppförande i störta allmänhet. En erfarenhet som gjort att jag själv ALDRIG anklagar någon förrän jag har fakta eller säger otrevliga saker till folk, jag vaktar min tunga noga.

Nu vill jag inte vara med om såna här misstag fler gånger. Tack!!
Nu tänker jag kräva upprättelse!!

AIlska ............................

56582-59
Ikväll blev jag så förbannad att ådrorna i min kropp frös till is.
Eftersom jag INTE klär speciellt bra i ilska och far väldigt illa av det
föredrar jag nu att gömma mig bakom soffan tills kroppen lugnat ner sig.
56582-60
God afton alla.

A

Gammalt skit, hagamannen o så lite mat i o umgänge

56582-57
Gammalt skit, ja jag snackar om min frys. Man kan säga att jag hade någon form av insjö i köket i natt när jag kom hem. Endå hade jag fyllt hela frysen med div skålar och  sånt som skulle ta upp vattnet. Tacka vet jag modern vitvaror som frostar sig själva. Nu är de varjefall isfritt där inne och jag fick plaska i vatten o torka o torka o torka innan jag kunde lägga mig. Men vad gör de om 100 år!!?
56582-58
Läste att den så kallade ”Hagamannen” nu har erkänt och dessutom blivit uthängd i tidningen med bild o allt. Då ploppar genast en fråga upp i mitt röriga huvud:
Hur kommer det sig att man bara sätter ut bild på vissa brottslingar i tidningen?
Stackas hans familj nu, ja honom tycker jag inte synd om, tvärt om de e skönt att de fångat in honom innan han hann göra fler illa. Att han är skyldig får man väl anta när han själv erkänt. MEN MEN vi det händer mord i Sverige titt som tätt, men de hängs aldrig ut med bild i tidningen, inte heller andra våldtäckts män. Hur kommer detta sig? Har han kanske själv bett om att få komma ut på bild? Intressant fråga och de finns säkert ett svar med, fast jag vet det inte. Några jag tycker borde hängas ut på med bild både i tidningar och på anslagstavlor i affärer DE E PEDOFILER o de som håller på med barnsex!! De kan jag tyvärr inte betrakta som annat en rena monster som inte borde få röra sig fritt ute på stan. ”hum undrar om man får säga så” skit samma, de e så jag känner, oh vi lever ju i ett fritt land, varje fall i bland. Lite beroende på vad vi säger eller skriver och om vilka.

Idag har jag varit på lägenhetsvisning. Oh precis som jag trodde innan jag gick dit så blir de ingen flytt för mig dit. Jag räknade ganska snabbt ut att den skulle kosta ca 6000:- i månaden och de byter jag inte till. Ska jag bo mindre ska de faktiskt vara billigare också.
Så de e bara att söka vidare, tids nog kommer nog ett bra tillfälle till flytt och nytt bra boende. Jag sitter som sagt inte i sjön men tycker jag har onödigt stort och onödigt dyrt.
Men här kostar mig inte mer än vad jag skulle få ge för den lilla lägenheten, som förvisso hade tomt till men de var allt o de har jag nu med…så………….NEJ.

Precis som alla andra dagar blev de en rejäl sväng i skogen med hundarna. Så kom då barnen på den sedvanliga söndagsmiddagen hos mamma. Idag var vi bara 5, ( när vi är alla är vi 9 st) någon var på kurs, någon i Göteborg och någon jobbade, inte alltid att de passar alla. Idag hade vi enkel snabblagad spagetti o köttfärssås med lite frukt o glass till efterrätt.
Lätt som en plätt!! Men gott endå.

Ikväll har jag varit iväg och kollat in lite ”saker” och så stannade jag till och hälsade på min chef och blev bjuden på fika och en trevlig pratstund. De e alltid nyttigt att ses även privat någon gång då och då.

Nu har jag ont i ryggen, men de kan inte vara latmasken, för jag tycker jag hållt igång hela helgen med både det ena och det andra. Hur som helst har jag bestämt mig för att krypa till sängs tidigt ikväll och läsa en stund och få tillräckligt många timmars sömn, de e viktigt säger de som vet, oh de har jag inte fått i helgen, får sällan de på helgerna tycker jag. Man får ju passa på att hålla sig uppe o vaken när man slipper stiga upp i ottan på morgonen. Men i morgon är ny arbetsdag igen, så nu får man försöka ta igen lite förlorad sömn. ((fast de går nog inte igentligen))

Fortsatt trevlig söndagskväll Ni där ute!!

A

56582-43
Lördag med blöta o städning o fixning o sånt...

56582-55
Nu är de vår redigt ordentligt. Jag började denna vackra lördagsmorgon med en runda runt sjön med hunden. Det är så fridfullt och vackert där ute, man kanske skulle blivit troll istället., eftersom man trivs så bra i skogen.
Vi gick över en bäck som i vanliga fall har en liten bro över, men den hade gett sig iväg lite med allt vatten som kommit så jag fick vada över och blev blöt långt upp till knäna, min dumme hund trodde vi lekte när vattnet forsade och jag hoppade som en groda, så de var nära hon fällde mig i vattnet. Fast det var rätt skönt i vattnet, hade redig lust att hoppa omkring där som hunden gjorde, men de e så läskigt att gå dyngsur hem sedan, vi var liksom en bit hemifrån och jag var blöt som jag var!  
56582-56

Väl hemma insåg jag att de var hög tid att plocka undan och sopa av på uteplatsen. Och fylla igen alla hålor i gräsmattan efter mullvaden som bor här, ja de e min hund det. Hon har 100 lustiga later den hunden, men hon är endå världens godaste. Men de e inte så lätt att räfsa när hon ideligen anfaller räfsan, inte så lätt att borsta när borsten blir anfallen och fasthållen. Så vad gör man, jo man använder alla sina röstresurser så man skrämmer iväg både hund och grannar. Enda sättet att få de hela klart.

Jo de här med Jeans, hade de ju upp för lite sedan. De är nästan alltid för långa ju. MEN igår hämtade jag ett par jag skickat efter, satt kanonsnyggt men dröm om min förvåning, de var för korta – detta har aldrig hänt tidigare..hummm lilla jag som bara är 166 över marken, vem skulle ha de byxorna tros, måste varit fel på dem eller nått..*fniss*

Nu har jag varit så flitig hela dagen. Gjort i ordning ute och städat inne, frostat av frysen
Och avslutade eftermiddagen med kompisen o hundarna i skogen och en timmes ”tjejsnack”
(de e de alltid när vi är till skogs) 

Så nu ska jag med gott samvete ta lördagsafton. Trevlig afton alla Ni där ute!!

A
56582-6

Kan JAG förändra internetVÄRLDEN??? o så lite till då....

56582-54
Nu är jag lite smått uppretad, KAN JAG FÖRÄNDRA VÄRLDEN, eller åtminstone bloggvärlden?? Varför görs bloggar där man inte kan kommentera utan att själv ha en blogg på just den sidan??  Mycket lustig. På Space går de inte, på Expressen går det inte, men VARFÖR? Kan någon klok människa svara på detta. Här där jag själv håller till kan alla kommentera oavsett om de har egen blogg eller inte, DE E MYCKET BRA. 10 poäng till blogg.se !!

Jag förstår att de finns människor som inte vill ha kommentarer i sina bloggar, de skriver kanske bara för att skriva av sig. Personligen skriver jag blogg för just skriva av mig, både glädje, känslor, ilska o annat, men också för att komma ihåg, datera saker jag kan gå tillbaka till och minnas. Därtill tycker jag de e kul att folk kommenterar de jag skriver, de ger mig ny syn på vissa saker, det lär mig att förstå att ALLA inte känner, tycker, tänker som jag, ja de ger mig mycket, jag tar det till mig och ventilerar det. MEN jag blir aldrig arg eller irriterad på kommentarer, jag värdesätter alla, oavsett om de skriver snällt eller elakt.  Och om jag skulle uppleva att någon rent av kränker mig, ja då kan jag ju alltid radera det. Men jag är så civiliserad att jag LÅTER ALLA HA SIN SYN PÅ SAKER O TING.

Ibland dvs när jag har tid, läser jag ofta bloggar o det ger mig ny syn på saker, de kan också ge mig bitar av liv som skiljer sig långt från mitt eget. Olika människor öden. Ja intressanta saker som man rent av aldrig funderat på.

Så gör bloggar där man själv kan stänga ner om man inte vill ha kommentarer (de har nog de flesta kanske) men också möjlighet att kommentera även om man bloggar på annan sida, eller om man inte bloggar alls.
………………………………………..nog om det då!!

Idag är det fredag igen. Den här veckan gick extra fort, varför vet väl alla.
På fredagskvällar
-vattnar jag mina växter
-är jag alltid trött
-tvättar jag lite
Ja så händer de ju att jag gör annat också, men de där sakerna gör jag till 90% alltid på fredagar..
Ikväll har jag exempelvis fått samtal om en ledig lägenhet, jo jag funderar ju då och då på att flytta från min stora bostad till något mindre. Så även om jag inte tycker detta erbjudande inte känns redigt rätt så ska jag varjefall titta på den lägenheter på söndag, så jag vet vad jag säger nej till. De e väl igentligen den lägenheten jag mest kan tänka mig, men den är för dyr tycker jag, då kan jag lika väl bo kvar där jag bor.  Annas är de vad jag söker, en lägenhet som är i ett småhus med egen liten gård och inte 1000 grannar utan bara 1 eller 2. Idealet de man nästan bara kan hitta på landsbygden. Ja, man vet aldrig…men jag ska se varje fall. Innan jag tackar nej…*ler* ”man känner ju sig själv rätt bra”

Så har jag plockat upp pelagonerna från källaren, de vill nog ha ljus o vatten nu om de ska blomstra i sommar,,,,,opps glömt dem ju!!
Så ringe jag mamma, min lilla gulliga mamma, varför bor hon så långt bort...nej vänta här nu, de e ju JAG som bort långt bort...hummm

Nu ska jag fortsätta min fredagskväll…………………god afton internetvärlden.

A
Adressbyte, dockor, lite irritation o första korven!!!

56582-51
Byta adress men inte flytta?
Ja de ska jag göra. Fram tills nu har jag bott, nja de var kanske att ta i, men min post har kommit till min postbox. Därför att där jag bor finns ingen vanlig adress och inte heller någon vanlig brevbärare. Men nu så, ska de visst hända något, boxarna i byn ska bort och vi ska få brevlådor utan för våra hus. Här kommer ett problem, de flesta har ju trots allt även en gatuadress och ett nummer på sitt hus, de har INTE jag. Så, jag vet inte vad jag får för adress. Klart det går en väg utanför tomten men den har inget namn, mig veterligen.  Så nu får jag börja forska i vad jag har för adress igentligen. Kanske blir de fastighetsbeteckningen som blir omvandlad till adress, tiden får utvisa denna historia.
Måste göra adressändring med eftersändning, men detta står posten för.
Så efter alla dessa år i en box ska jag få en redig adress, häftigt!!
56582-50

Från de ena till det andra:
Den här lilla tjejen heter Grace
56582-53
och henne drömmer jag om att få hem till mig. Visst är hon söt. Hon skulle göra sig så bra hos mina andra små tjejer o killar där hemma. Ja hon är ju inte redig, hon är en liten docka, men ack så verklighetstrogen. Men hon är dyr
1200:- de e mycket för en docka. Men hon skulle göra sig bra i min docksamling.
Får kanske börja spara till henne, eller starta en insamling ”för min docksamling”
Nej, jag lägger inte så mycket på en docka, det tillåter varken min ekonomi eller samvetet. 

Vad jag avskyr…vad trött jag blir….vad irriterade de e!!
Ja detta med myndigheternas nya telefonsystem. Där man hamnar i Haparanda eller något och ingen har längre offentliga direktnummer. Det tar dagar att få kontakt med rätt person.
”välkommen, vi har 18 handläggare som svarar på frågor, din plats i kön är 28”
VAR GOD DRÖJ…VAR GOD DRÖJ…VAR GOD DRÖJ…!!!
Oh får man inte napp efter att man suttit o väntat
för vederbörande är på ex lunch, jag då får man så gott börja om igen. Vem har tid/lust/ork med detta? Stackas gamla människor i denna tryck 1 tryck 3 värld där de sedan blir sittandes hela förmiddagen o vänta, så blir de tyst i luren o de tror de lagt på där i andra änden, så börjar de om och eftermiddagen susar också förbi. Man får hoppas de bara kan sträcka ut handen för att nå kylskåp och vatten, så de inte svälter eller torkar ut i VÄNTAN!!
Nej tacka vet jag de gamla systemet, det som finns idag är URDÅLIGT och de som svarar har inte en susning om de personer man söker, de sitter där framför en dataskärm och slår in ett namn eller ett ärendestoft o så börjar detektivarbetet. Vad trött jag blir, jag har inte tid att sitta i telefon alltså men man måste ju ha tag i folket. De kunde åtminstånde ha offentliga mailadresser så man kunde skriva till dem, men inte. Pust stön stånk.
Jag ger upp!!! Hoppas de hör av sig själv någon gång..hummm.
Fram för personlig service.

Tur solen lyser ute och att det är fredag, annars hade nog humöret dalat neråt nu!! Oh vi har grillat årets första korv på lunchen och suttit ute o ätit, de var GOTT. Vilket underbart väder, den här helgen kan man nog sätta ut sina trädgårdsmöbler!!
56582-52
Dags att fortsätta dagen ………………………..!!!!!

A


KraftLös...

56582-48
Jösses vad jag är trött.
Började ju jobba klockan 06.15 idag och slutade klockan 17.30, då åkte jag direkt ut i skogen med hunden och traskade där i en timme. Nu är jag slut som människa. Måste sova o ladda batterierna. I morgon är en ny dag.

God natt världen, vi ses i morgon.

A


Filofaxen säger...oh så vidare!!

56582-45
Idag beställde jag tid för vaccination till vovven och fick då se i min Filofax, att de är en del inbokat under våren. Sånt där jag MÅSTE, nja de kan ju vara kul endå, även om det är måsten.
I april fann jag att det var ganska lugnt förutom att jag nog får se till att få min deklaration färdig så den kommer in i tid. Brukar också hjälpa lite andra att deklarera med de har dispens, så de kommer först i maj-juni, de e ju skönt, för då har jag också tusen andra saker som måste fixas upptäckte jag, men alla månader har ju många dagar, som jag i och för sig arbetar, men alla de där dagarna har ju också kvällar. Man ska inte sitta still då kan man växa fast där man sitter! Undrar ibland om de e min filosofi.

I maj har jag två barn som fyller år en den 4:e och den andra den 20:e, därtill har jag en mamma som fyller den 25:e. Så lilla vovven hon blir ju 1 år den 8:e, Det blir mycket kalasande, får väl hålla ett litet hundkalas också för hennes kompisar…*ler*   I juni har jag en som fyller år, på självaste Svenska flaggans dag, dessutom 25 så det blir väl lite extra. Dagen efter har vi studenten för lilleman. Pust, nu blir de mycket. Men de e ju också kul, studenten känns lite vemodigt i år, de e ju den sista i kullen som går ur. Efter alla dessa studentfester står jag alltså inför den sista att hålla. Ja, de känns lite de här, att barnen är vuxna o inte behöver mamma varje dag längre. Även 25:åringen tar studenten från högskolan i år, vi vet inte redigt när bara.

Så det blir nog till att lägga in lite semester här känns det som. Semester ja, de har jag inte bara funderat på ennu. Jag brukar dela upp min, sprida den som gössel över hela sommaren, de e skönt. Jag har ju ett jobb som står still när jag är inte är där, dvs jag måste se till att allt är fixat o klart när jag går och så har jag alltid häcken full när jag kommer tillbaka, därför tar jag sällan flera veckor på raken, det blir för tufft.

Igår kväll tillverkade jag inbjudningskorten till lillemans studentfest, så släkt o vänner kan planera, det ligger ju alltid mitt på en arbetsdag så….!!
56582-44
Idag har det blivit klart var vår nya idrottsarena ska heta, ja den har ju inte funnits så länge har hittills hetat Vodafone Arena Rosenholm, därför att Vodafone sponsrat bygget, arena för de är en arena och Rosenholm för det är platsen där den ligger. Men nu så är Vodafone sålt till Telenor och arenan måste döpas om. Det nya namnet ska bli Telenor Arena Karlskrona. Så de blev bara Arena kvar i namnet, där ser man.

Tänk de e inte länge sedan, men trots de har vi kanske redan glömt…vintern som gick!!!
56582-46

ASoliga sköna Onsdag

56582-43
Ja just, den här veckan är ju en sån där knasig veckan när man är lite förvildad på dagarna, måndagen var ju röd o grann. De e ju onsdag idag redan. Jag har varit hos tandläkaren.  Efter att har varit dödligt förskräckt för allt vad tandläkare heter (blev skrämd som liten) så hittade jag för några år sedan en helt underbar tandläkare som verkligen fått mig att komma över den där skräcken. Nu tycker jag det är redigt roligt att gå dit och bli fin i munnen.  Har bitit av en kindtand som ska byggas upp och bli snygg igen. Så jag ska dit nästa vecka igen, sedan är jag klar för denna gång.  Tandläkarbesöken skulle visst bli billigare nu, de var väl med i vårbudgeten.  Första undersökningen skulle inte kosta mer en ett läkarbesök, de e bra, då kan fler komma iväg till tandläkaren, de finns säkert massor av folk som aldrig går dit för att de helt enkelt inte ha råd. De e ju inget billigt sätt att ”lida” på..*ler*.


Idag har jag ordnat min lillkilles examensfärd hem från stan. Oj vad han ska bli överraskad, en av hans stora drömmar kommer att gå i uppfyllelse, oh de har han ingen aning om. Det ska verkligen bli kul att se hans min. Hoppas nu bara inget kommer i vägen. Håll alla tummar och tår!!!!  Den 7 juni är det dags. De blir lite vemodigt tror jag, efter alla dessa examen som vi haft, går nu minstingen ut och blir de sista i min kull.  ””nej nej, jag ska inte ha fler barn”” thii

Detta var dagens bästa nortis i vår tidning, vad man borde lagt i vårbudgeten.
- Det bästa för Sverige hade varit om man satsat ordentligt på företagande: ta bort arbetsgivarens ökande sjuklöneansvar, sänka arbetsgivaravgiften när företagen utökar personalstyrkan och förenkla för nyanställningar. Det finns inga lättnader för företagen och inga förutsättningar för tillväxt.


Idag har jag en känsla i kroppen som säger att det är något trevligt på gång, att det händer något positivt, vet inte vad de är men jag känner det i kroppen.
Kanske är det bara så enkelt som att solen skiner där ute, varm o gott o VÅR!!!

Nu ska jag fortsätta min dag….

Kramizzzzzzzzzzzzzzz

Pengar allt styrs av pengar...pengar...pengar

56582-4156582-4056582-39
Idag hade jag satt min väckarklocka extra tidigt, förmodligen för att med gott samvete stänga av den o somna om, ja de var vad jag gjorde varjefall. Men sen tog jag mitt förnuft till fånga och masade mig ur sängen, trots allt lite tidigare en vanligt.

Det är skönt nu på mornarna när det är ljust ute och man hör fåglarna som kvittrar ute i träden. Man blir glad o pigg ganska fort. Kom till jobbet en halvtimme tidigare en vanligt, kanske för att jag längtat lite, har ju varit ledig så många dagar så det nästan blev drygt på slutet. 

På jobbet såg allt ut precis som jag lämnade det förra veckan. Instängt var det också, så jag fick börja med att vädra och släppa in lite frisk luft. Utanför värmde solen så skönt, fick faktiskt rulla ner lite för att se dataskärmen, eller vad det stod på den. Det tycker jag inte om, jag avskyr nedrullade fönster. Har ansökt om markiser i sommar, får se om min önskan går i uppfyllelse. Jag hoppas!!
Vi fick lite regn också i eftermiddags men de droppade snabbt över. För övrigt har den här dagen mest varit av pliktens art.


Läste regeringens vårbudget idag:
Tycker att allt som skulle göras var finansierat av skattepengar vad jag kunde se, så man kan ju undra då hur länge det dröjer innan de höjer den och hur mycket statsskulden ska öka per dag. Man snackar om att vi har bra ekonomi, de förstår inte jag, för vi lånar ju oändliga summor varje minut om dygnet. Hur kan man ha bra ekonomi om man ständigt lever på lånade pengar??!!
Jag förstår INTE redigt varför man bara ska skapa massa nya jobb inom stat och kommun.  Varför satsar man inte på att få in arbetskraft i vanliga företag också?
Ge skattelättnader och sänkta arbetsgivaravgifter, de skulle lätta för många som vill anställa men inte klarar det ekonomiskt. Heller får ju sällan vanliga företag hjälp med arbetskraft genom så kallade plusjobb. På något vis uppfattar jag det dessutom som om de bara är tillfälliga jobb, de är ju inte speciellt bra. Folk vill säkert ha fasta jobb, inte tillfälliga för att komma ur statistiken för arbetslösheten. Då är man ju snart tillbaka på ruta 1 igen, när plusjobbet är slut väntar bara en ny arbetslöshet. Det vore bättre de löste arbetslösheten på sikt, inte tillfälligt med plusjobb som de så fint kallar det. VARFÖR ska de alltid lösa problem TILLFÄLLIGT.  
56582-4256582-42

Det jag tyckte var bäst var att man ska satsa på praktikutbildningar igen tydligen,
(jag läste bara kort om det men fick uppfattningen att det var på gång igen) ungdomar som har svårt i skolan kan få ett bra yrke genom praktik, de har jag efterfrågat länge, inga hantverkare är så bra som de som lärt sig ute på fält. Dessutom skulle de som INTE har läshuvud endå kunna få bra jobb och bli bra utbildade istället för att ge upp, eller spåra ur samhället. Ingenting säger ju att Du är en bättre ex snickare för att du har bra betyg i alla teoretiska ämnen. Det här med bra betyg har gått lite över styr och det är inte konstigt att de barn och ungdomar som inte hänger med, ger upp och hittar på annat. Här skulle de får en ärlig chans att lära sig ett bra yrke utan höga betyg. Den här formen av utbildning skulle säkert ge många en mer dräglig tillvaro och framtid. De tror jag, så de så!!! Hoppas bara detta blir verklighet också, att jag inte läste fel i hasten. 

Jag funderar då och då på vilken framtid Sverige igentligen går till mötes. Ska det sluta med att man bygger fattighus igen? Att allt rasar. Man kan ju jämföra med en vanlig enskild människa. Vad händer en vanlig människa när alla pengar är slut, när hon inte kan tjäna några längre, när ingen kan ge henne några, när inga bidrag längre finns. Hon går under, gör vårt land det också tids nog eller?!

Ska det sluta med att vi slutar att tänka på varandra,
sluta bry oss om
ska vi bara månar om oss själva och att just vi överlever.
En skrämmande tanke.

AAnnandag Påsk

56582-38
Nu är glada Påsken slut slut slut, nu kan riset kastas ut ut.....!!!!!!


Oj, ja jag blev lite snopen när jag vaknade idag och slängde ett öga på klockan, halv 10. Jo men de e ju ganska skönt att sova så länge, men jycken vad var hon. Jo hon sov så gott hon med, tittade knappt upp när jag passerade henne. De blev nog sent igår då…*ler*.
Ute stod solen högt på himmelen och jag åt faktiskt min frukost i morgonrock ute på trappen. Rätt skönt att sitta o äta ute och höra fåglarna kvittra. På tal om fåglar. Hunden fann en fjäder och vipps tänkte jag, nej nej inga fågelfjädrar, tänk om….urk…ja fågelinfluensa.

Idag har jag träffat nytt folk, det är alltid lika intressant. Min lillsvärdotters familj har varit här i Blekinge hos oss. Igentligen är hon inte min minsta svärdotter men hon är min minste sons sambo därför kallar jag henne lillsvärdotter. Hon kom ju själv till oss här i Blekinge innan jul och idag kom hennes familj på sitt första besök. Vi har varit ute vid havet och gått en rejäl promenad med hundarna, ja de hade också två stycken. Så de fick leka av sig redigt ordentligt och bada i havet. Brrrrr tur jag slapp!! Sedan har vi varit ute hos sonen o henne och ätit god mat och umgåtts, lärt känna varandra. Vi är i ungefär samma ålder och kom bra överrens, ja de var trevliga människor på ungefär samma våglängd som jag själv, så de ska bli kul att träffa dem då och då. Med var också hennes syskon också de trevliga ungdomar.

Tidigare idag, medan jag väntade på folket så satt jag och sökte lite på nätet. Sökte lite på mitt egna namn Anki och hittade en del trevliga sidor. Hittade faktiskt ett spel som hette Anki-spelet, de hade jag inte en aning om att det fanns. Men de var nog inget för mig, utan mer för de mindre människorna, de där vi kallar barn. Så hittade jag en sida som hette ””Anki Skrutts Formidabla värld”” den sidan ska jag utforska mer ingående vid tillfälle.

PÅSKDAGEN...

56582-35 56582-3456582-35

Kuckel i ku sa tuppen och jag kavlade mig ur sängen klockan 8 idag. Har motionerat dammsugaren och skurmoppen genom hela huset. När så det var färdig var de dags för köttbullerullning, och i ordning lagning av övriga ingredienser till Påskbordet. Jag fick en rökt lax på jobbet lagom till påsk, så den kom ju till väl användning idag. Mitt i allt kom jag på att jag inte tänkt på efterrätt. Så jag hittade ett recept på mikrokladdkaka så det bestämde jag mig för att testa. Den gjordes på 5 minuter och blev mycket uppskattad med lite grädde och några godis påskägg på. Jag hann lagom komma ur duschen och i kläder så ramlade alla barn med respektive in genom dörren. Jag fick en bukett mycket vackra rosor till bordet, de var kul, alltid kul med lite nya blommor när man städat.
56582-36

Ja så var då barnen här på Påskbord och drack Påskmust. Konstigt igentligen, man har ungefär samma saker på julbordet som man har på påskbordet och jag är helt övertygad om att skillnaden mellan påskmust och julmust är att de byter etikett på flaskorna. Men trots likvärdig mat och samma must så var endå påsken lite annorlunda. Vi hade ingen gran dock en tupp, ja i trä, men endå. Vi delade inte ut några julklappar och barnen fick inte heller några påskägg, tycker nog de vuxit ifrån det. Ganska skönt att slippa den där utgiften för de kostar på att ha många barn när de e dags för sånt. Men trevligt hade vi och maten var god och mättande. Fick en del över så nu har vi lite frukost i morgon också.

När så alla åkt till sitt, var de himla skönt att komma ut med hunden och gå ner all mat. Vi tog en skön promenad med kompisarna i skogen och som vanligt badade min galna hund i de som tidigare var dike och nu är små bäckar, dock ej med så rent o fint vatten som det är i vanliga bäckar. Konstigt den här våren har åkrar bildads till nya insjöar, diken har blivit bäckar. Ja mycket vatten har det blivit efter all snö. Kom på mig själv idag med att längta lite till jobbet, satte mig i ett hörn och hoppades att anfallet skulle gå över, men de gjorde det inte. Faktum är att de ska bli skönt att köra igång på tisdag igen. Komma in i normala gängor igen, nu har jag nog varit ledig för länge. Nu kan jag villigt erkänna att jag är trött och tänker inte göra ett skit mer idag. Har slagit upp mig en frisk drink och ska resten av kvällen bara njuta av att vara.

Så njutningsstund välkommen.

Anki

PÅSKAFTON.......

56582-31

Vaknade till strålande sol och en hund som snarkade bredvid mig i sängen. Då kom jag snabbt i kläder, kopplade hunden och gick en rejäl promenad i skogen i 1½ timme. Fridfullt och skönt. Bara fåglarna kvittrade.

Ett bra vårtecken är:
Alla motorcyklar som kör förbi. Vi har en MC affär strax intill oss, så man ser och hör dem hela tiden. Dessutom har den som jag hade i källaren försvunnit, dvs ena sonens. Så nu börjar den där nervösa tiden igen när han far omkring på den stora hemska maskinen. Erkänner, gillar dom inte, framför allt inte de ungdomarna har, de äldre män o kvinnor man nu för tiden ofta ser på MC (de har blivit en redig fluga) kör ju stillsamt o liksom glider fram, men de gör inte ungdomarna. Man hinner knappt se var de är för färg på deras cyklar, hummm. Ja så finns de ju vanliga vårtecken också, blommor som kommit upp eller blomblad rättare sagt och krokusar som blommar. Så hon är här nu, fröken våren!!

SÅ UNDERBART!!
I eftermiddags blev jag så glad så glad, för jag fick ett SMS, ett meddelande jag hoppats på i över ett år nu. Det var från en väninna som för några år sedan blev sjuk i cancer. För ca ett år sedan stängde hon alla dörrar till sig själv och klippte av banden till alla sina vänner. Det var hemsk. Hemsk att inte få vara vid hennes sida, hemskt att inte veta hur hon mådde, hur hon hade det. Jag har tänkt på henne varenda dag sen den dagen hon klippte av kontakten. OCH idag så kom ÄNTLIGEN ett SMS från henne. Hon ville vi skulle höras, hon verkade uppåt, ja hon gjorde de här dagen till EN UNDERBAR DAG….lilla gumman vad jag saknat och tänk på Dig.

Vid 3 styrde jag min kos ner mot slutet av Blekinge, ner mot Skånegränsen nästan. Där har jag en manskompis som jag hälsade på, sedan for vi till Guös värdshus och åt Påskbuffé tillsammans. Nu är jag så mätt o stinn så det känns som om jag kommer att spricka snart…pust!! Men gott var det.

Nu har jag varit ledig så många dagar att jag vet knappast vad det är för dag längre…*ler*. Jo i morgon är de ju påskdagen och då ska jag stiga upp tidigt hade jag tänkt, ska till och med sätta klockan. I  morgon kommer alla barnen hem på Påskmat men innan dess ska jag hinna till skogs några timmar och jag ska hinna dammsuga upp lite hundpäls längs golvet, ja o lite annat damm med kanske. Oh laga maten med.

Så kvällen nästa drag blir sängen.
56582-33

God afton.

Anki


Den LÅÅÅÅÅNGA FREDAGEN

56582-3056582-3056582-30
Idag vaknade jag av en blöt hundpuss vid 8.30. Då ville jag bara vända mig om och fortsätta sova, men har man hund, så har man hund och då är det bara att masa sig upp ur sängen och dra på sig morgonrocken och släppa ut jycken på kisserunda.  Men trots att jag var relativt tidigt upp så var klockan över 3 innan jag gjorde mig i ordning och kom i kläder. Då hade min jycke tröttnat på mig och ville ut i skogen.
Det är så skönt att bara slappa någon gång ibland, kravlöst bara njuta. Ja den här LÅNGFREDAGEN blev verkligen en redig SLAPPAR dag.

Men vi har varit i skogen på en jätteskönt tuff promenad, för de blev det idag, nästan bara uppför …pust stånk…kondisen börjar bli redigt bra minsann.
Det är fortfarande lite blött o geggigt här och där så jag fick naturligtvis en blöt o skitig hund med mig hem som jag fick sanera i källaren innan vi gick in. Det blev lite fika hos kompisen också innan vi for hem igen för hennes hund fyllde 1 år idag.

Med en lat och slapp husmor blev så middagen också sent, klockan var nog närmare 19 innan den superba långfredagsmiddagen var färdig.
Korvgryta med ris, ja man ska ju ha ris till påsk ju!!  

Vi är ju lite knäppa igentligen som har fjädrar i ris till påsk.
Varför har vi det igentligen??!!
56582-26
Resten av denna långfredag tänkte jag egna åt att bara slappa i TV:soffan. Jag i ena änden och hunden i den andra.  Bara vara, bara vara o ha det skönt.
Fortsatt Go Påsk.
AnkiSKÄRTORSDAGEN

56582-22

Skärtorsdagen började något annorlunda. På något vis hamnade en SYMASKIN på mitt köksbord. Jag brukar komma överrens med de flesta saker, men symaskiner har jag ALDRIG dragit jämt med. Nu stod då en på mitt köksbord, en lånad till på köpet. Faktum är att jag har en egen, ser den ibland när jag går förbi, men den är så lite använd att den nog sargat ihop, för den vill definitivt inte vad jag vill, ja så jag lånade lillsvärdottens då.
56582-24

På något vis är nästan alla jeans o byxor jag köper för långa för mina ben, antingen har jag korta ben, eller har jag för stor kropp för mina ben, ja jag vet inte, men långa är de oftast brallorna jag köper. Nu hade jag då bestämt att de skulle läggas upp byxor, man kan ju inte bara köpa och hänga i garderoben. Så lillstumpan kom hit med symaskinen i går kväll och hjälpte mig mäta upp byxorna, så var gör jag, naturligtvis, jag tar tag i saken och börja alltså denna dagen med att vara sömmerska. Detta är en ovanlig syn, Jag bakom en symaskin, jag lovar några leenden ser man inte på mina läppar under denna akt. Till råga på allt så är jag inne i ”den traditionella kvinnor sura veckan” som det skulle göra saken bättre!?
När sytråden började hoppa omkring på bordet istället för att sitta på symaskinen blev jag inte alls förvånad men kunde faktiskt inte låta bli att skratta, de e så typiskt jag och symaskiner, ingenting funkar som de ska. Kemin stämmer inte. Men vid lite närmare kontroll av maskinen så kunde man faktiskt dra upp trådhållaren så rullen satt fast på maskinen. Hålen i nålarna, de gör de alldeles för små men med lite gräl och banne mig, så fick jag igenom tråden också. Pust, vilken pärs, tur man inte tvingas syssla med dessa maskiner varje dag, då hade jag varit ett knäckt nerv vrak.
Blev de snyggt, ja jag skulle nog inte vilja att en sömerska synade mina brallor i nederkant, men annars så!!!

Efter en nervknäckande morgon fortsatte dagen……………med att min kära väninna lyckades lura med mig in till stan i jalla fall denna dag. Vi rände runt Karlskrona i sju tusen ärende de var allt från mobiltelefoner till duschkarbiner  o blommor och lite mat.
Hela eftermiddagen gick i en rasande fart. Och för första gången i världshistorien var min hund ensam hemma i flera timmar, de gick BRA BRA BRA….inte en enda sak var uppäten när jag kom hem, hon sov och när jag öppnade dörren blev jag naturligtvis anfallen med diverse hundpussar och kramar i en kvart. Stress stress stress, nu var de plötsligt bara en timme kvar till tjejerna skulle komma. Mat skulle fixas, vin på kylning o hela baletten. Oh jag hann!! Pust pust.
Snart stod alla välpolerade kvastar utanför min dörr och kärringarna satt i soffan, mat slafsades flitigt in i hungriga munnar ner i tomma magar, ja har man först suttit och trätit med en symaskin hela förmiddagen o sedan rent på stan från middag till kväll, ja då är magen tom o innehållslös och de smakar bra med både fast o lös föda.
Faktiskt så hade jag ju också varit hos sonen och fått sommardäcken på bilen lagda.
Så bar de då av mot Blåkulla. Vilken färd!!!! De var allt lite kyligt, lite blött och lite blåsigt, men vi kom fram och hade kul längs vägen. Många kärringar cirkulerade i luften och de var väntetid på landningsbanan på Blåkulla. Men man har ju vätt att roa sig under tiden. Nåväl, nu är vi hemma igen efter en händelserik och trevlig afton, väntar så bara sängen och John Blund.
56582-26

Go fortsättning på Påskhelgen. I morgon är en ny dag. Lååååååång fredagen.

God natt Kram från Anki


Mitt Påsklovs första dag....

                                                          56582-19
Påsklovets första dag för Anki har varit mest Norskt. Jag gillar Norska för att det är så enkelt. De krånglar inte till sitt språk exempelvis när de skriver genom konstiga stavelser, som vi Svenska.
Min kära broder från Norge har varit hos mig idag tillsammans med sin nya familj och min mams.
Mycket trevlig ny svärgeska har jag fått, trevlig och söt dotter hade hon med.  Till sommaren lovade jag allt ta och ta en sväng till dem, (löften är till för att hållas, de ska jag lägga på minnet) de är mer än 10 år sedan jag var där sist, jösses vad tiden går, tur han kommit hem till Sverige under åren som gått…*ler*.  De var ju naturligtvis tvungna att shoppa lite här också de e ju rena julafton med våra priser, tänk att de finns några i världen som tycker saker är billiga i Sverige?!, de e inte dåligt. Vi jämförde våra bilförsäkringar, deras kostade 12000:- och min 3000:-/per år. Häftig skillnad, men de var stor skillnad på våra löner också, jag som alltid tyckt jag har bra lön…urk. Nu är jag tveksam. Nåväl Norgefolk är varjefall ett himla trevligt folk.

Ikväll har vi varit en långe runda i skogen också med hundarna. Nu är ju våren här, och min jycke hon badar så gärna i alla vatten- och dypölar. Gul när vi går ut, svart när vi kommer hem, så de e ständig dusch i källaren innan hon får komma in i huset. Hon är mer som en gris en som en hund. Men roligt har hon!! Jag borde kanske ha köpt någon liten golvmopp som helst satt på armen och klafsade och inte ville smutsa ner tassarna på marken, njäää, de vore inte kul, skönt jag hittade min pigga skitgris när jag sökte valp.

I morgon kör Påsken igång. I morgon ska man hålla sig så långt bort man bara kan från affärer om man nu inte gillar att armbåga sig fram bland trängelsen av alla påskhandlande människor, de varnade till och med på TV ikväll för att handla i morgon, de tycker jag var festligt!! Jag lovar hålla mig borta från ALLA livsmedelsaffärer under morgondagen, för jag gillar inte att trängas oh puttas och armbåga mig fram i affärsgångarna. 

56582-17I morgon kväll kommer tjejerna (dvs mina kompisar) vi ska äta och dricka lite gott, polera våra kvastar och sedan bär det av till Blåkulla i farlig fart. Den där resan varje år är alltid lika kul, man ser så mycket trevligt när man flyger uppe i de blå på sin kvast. Så den här glädjen att träffa alla andra påskkärringar och ha trevligt. Ja i morgon blir de en redig tjejkväll. Finns de manliga påskkärringar, vad kallas i så fall de? Ja, jag har aldrig sett några faktiskt och jag har ju trots allt varit med ganska länge i livet, har jag missat något kanske????

Hallå!!!  fram med = 56582-20

Nu är det dags att leta upp John, ja han herr Blund.

Anki
56582-21
Lite tidigt blev det idag

56582-15
Idag blev de tidigt. Redan klockan fem hoppade jag ur sängen glad som en anka och började dansa. Undrar om någon trodde på det? Nåväl, jag steg varjefall upp även om jag inte dansade omkring precis. Var på jobbet redan 06.20. Möte på programmet, har kollegor som just nu jobbar på annat håll så de här var enda alternativet till att få ihop det.  
Nu är jag ÄNTLIGEN färdig med mitt EU-arbete och idag ska de packas ihop och skickas iväg på posten. Det innebär att jag nu kan ta långledigt med gott mod.

Igår kväll blev vi av med Internet hemma. Hela byn kopplades bort från den övriga världen. Varför är ingen som vet, inte heller när det kommer igång igen.
Hoppas ingen greps av panik!! De finns ju ett utbrett INTERNET BEROENDE.
Själv klarade jag mig bra, de snörpte till lite i hjärtan, men jag kom snabbt över det…*ler*. Kanske för att jag var sysselsatt med helt annat när de hände. Jag var ju på invigning i vår nya blomsteraffär för lite sedan, naturligtvis gjorde jag några små nyanskaffningar där också. Inte av växter men av krukor eller amplar rättare sagt, de dekorerade jag mitt badrumsfönster med igår så pysslade jag om lilla hemmet så där i störta allmänhet. De e ju Påsk snart.   56582-14

I morgon blir en EXTRA rolig dag, Då kommer min bror med familj till mig från Norge, pga av avståndet mellan oss ses vi inte varje dag, inte ens varje månad, men dock varje år. Det ska bli jättekul att se honom igen!! De ser jag fram mot.

Nu måste jag……..fortsätta >>>>>>>>>> vara nyttig.

Kram Anki


Måndag IGEN

56582-13

Så har man då fått folk att titta lite konstigt på en igen..*fniss, fniss*, ja jag blev ombedd att flytta en bil, den hade en ruta öppen som jag skulle stänga också. Men automatiken är ju inte den andra lik, så de slutade istället med att jag snart öppnat alla rutor i bilen och så satt jag där och skrattade så jag inte ens kunde påkalla hjälp, men man blir ju saknad!!  Jösses som de kan bli, men de e skönt att skratta av sig lite så här på förmiddagen.

Nu kan man ofta läsa i olika tidningar om kvinnor och snarkning. Man blir lite förvånad för de tycks som att snarkning är ren mans göra. Eller är det så att kvinnor gärna talar tyst om snarkning – som drabbar de själva alltså.
Att snarka tycks vara något som man ska skämmas för!!!!!
Jag snarkar ibland – har jag hört, ja från andra alltså, själv har jag aldrig hört det. Men det är inget jag på något vis skäms över, fast de ska jag tydligen. De e rätt mycket man ska gå omkring o skämmas för igentligen, men jag har inte tid med det, har så mycket annat att göra. Nåväl, jag läste idag att folk som snarkar kvinnor som män, sover dåligt är aldrig utvilade o s v. Vipps hittade jag en brist på mig själv igen då. Jag sover som en klubban säl när jag lagt huvudet på kudden. Jag är om jag sover tillräckligt många timmar på natten också utvilad på morgonen. Nu börjar jag nästan tro att de som säger att jag snarkar
LJUGER. !!?? För andras beskrivning av detta ämne stämmer ju inte på mig så antingen ljuger de för mig eller så är jag ANNORLUNDA igen. De tycker jag om, att vara lite annorlunda alltså. Varför vara som alla andra??!!

Så läste jag vidare, oh så kom de då!! Den vanligaste orsaken till snarkning hos kvinnor är övervikt, då ska man alltså gå omkring och känna sig fet och ful resten av dagen. Inte nog med att man snarkar, man är stor o fet också och som lite extra krydda har man förmodligen trånga luftrör. Man ska röra sig dvs motionera,,,som om jag inte gör det, går ju över en mil varje dag...hummm.  NÄHÄ….nu ska jag bojkotta tidningarna för idag, jag sitter ju här med solen lysande in genom fönstret och mår så gott för våren kommit så ska man läsa sånt här…NEJ NEJ ..försök inte, ingen kan få mig att må dåligt idag endå…så de så….!!

Solig måndag på Er.

Kram Anki

Så var det söndag

                                                            56582-4
Efter att ha varit en hel del i inlandet av Småland de senaste åren, har jag funnit att nog är Sveriges mesta nederbördsområde. Igår var jag där igen och det lika dant. Fint väder här hemma och så snart jag kört och såg ”Kronobergs Län” ja då kom också nederbörden, denna gång i form av regn. Ja sen har de där regnmolnen hängt över oss hela tiden, men idag när jag körde hem och närmade mig ”Blekinge Län” då sken solen. Tror solen har lite svårt att ta sig in i de Småländska skogarna. Sötvattenpiraterna ligger helt enkelt för långt från havet, så måste det vara.

Nåväl, min Smålandsresa blev trots regn o rusk (de e ju endå vår) riktigt trevlig.
Trevliga vänner god mat o dricka och en skön säng att sova i. Kan det vara bättre.
När jag väl kom hem idag så var det dags att fixa söndagsmiddagen till alla barnen med respektive. Det är lite svårt att få till allihop samtidigt varje söndag pga av arbete och fotboll o sånt som kommer i vägen. Idag jobbade en svärdotter och minste ungen, ja han glömde bort att han var bjuden på middag så han hade redan ätit med en kompis eftersom tjejen jobbade. Hummm…som det kan bli. Nåväl vi andra njöt varjefall av god mat och några timmas umgänge.

Nu går man mot en ny arbetsvecka som ska bli väldigt kort för min del. Ska bara jobba måndag och tisdag sedan ska jag vara långledig om allt går som det ska. Tänkte ta lite påsklov faktiskt, det kan ju vara skönt med några extra lediga dagar någon gång ibland. Man får passa på när man får sådana där ledighetsanfall. När man känner att man faktiskt kan vara borta lite, att inte arbetsplatsen faller ihop som ett korthus för att man inte är närvarande. Dom kanske rent av tycker de e rena semestern när jag inte är där och rumsterar, vem vet? *ler*.

Nu tycker jag nog att jag gjort mig förtjänt av en skön söndagskväll så jag tar den!!!

Anki


Helg

                                          56582-12

Igår kom ÄNTLIGEN våren, precis som min kollega lovade. Kul att han hade rätt någon gång de händer inte så ofta…*fniss*.
Igår kväll var vi ute på vandring med hundarna över både åkrar och grusvägar. När vi kom hem hittade vi halvt uppkomna tulpanblad, de måste väl vara ett redigt vårtecken.

Idag började vi dagen ganska tidigt med en sväng runt sjöarna, 2½ timme på skuttande ben, ja hundarna alltså, vi andra gick ganska hövligt, skuttade inte så mycket.  Det var tänkt att vi skulle cykla runt men min valpbuse (hon blir 11 månader idag ju) skulle nog inte redigt reda ut det, så jag föredrar benen en så länge. Idag står en Smålandsresa på programmet, de nalkas festligheter fram åt kvällningen i goda vänners lag. Det ser vi fram mot, ska bli redigt skönt att koppla av lite och bara ha kul, vilket jag naturligtvis hoppas det blir.

Så Nu tar vi helg och njuter av ledigheten.

Anki     56582-11


Lite (väldigt lite) irritation

Idag blev jag lite snopen när jag kom ner på bottenvåningen. I vanliga fall brukar klockan vara runt sex på morgonen då, nästa drag brukar vara att gå ut och hämta tidningen, äta en lätt frukost ihop med läsningen av den och sedan fara till jobbet. Idag vet jag inte vad som hänt, men när jag kom ner var klockan halv 7, då brukar jag låsa dörren o köra in mot jobbet. Vad hade hänt? Var hade min halvtimme tagit vägen? Ja inte vet jag, kan jag har somnat om utan att märka det? Nåväl nu fick jag hämta tidningen och hoppa över både läsningen av den och min frukost. Ute ösregnade det, inte ens hunden gillar regnet, de e så rått. Men men, för att komma till bilen och att göra lite behov på vägen ((jag hunden alltså)) så var vi tvungna att ut i eländet. Jag får nog börja titta på klockan innan jag gör mig i ordning på morgnarna, nu spelar det i och för sig ingen roll för jag hade ju inte kommit iväg tidigare för det, min halvtimme till tidning o frukost var ju borta.

Idag är jag ilsk, ilsk och inte lätt att tas med, därför har jag stängt dörren in till mig så jag slipper le o se glad ut. Nej de e inte så farligt men lite småirriterad är jag beroende på att folk ska göra det så förbannat svårt för sig ibland och samtidigt ställa till det för mig. Nja de skulle bli en lång historia och inte så kul så jag hoppar över den. Men folk rider gärna på ”det är datorns fel” men si de är det inte, för gör min dator fel, då är det liksom jag som sagt till den att göra det, min dator gör inte ett skit utan att jag säger till den att göra det. Kort sagt de gör inte de datorer vars ägare säger så heller. Sluta skylla på datorn…snälla Ni!!!!! Erkänn när Ni gör fel istället, ingen klandrar Er för det, vi gör alla fel ibland. Och de går att rätta till de flesta fel. Men när om man hela tiden skyller på datorer o andra människor ja då skapar man en jävla irritation omkring sig. Och så ska man sitta o se glad o trevlig ut fast de kokar inom en, man måste ju hålla skenet uppe i alla situationer.

En jag pratade med en gång så
-det är nog vår praktikant som gjort det. Då flög jag i TAKET, (fast jag fick ju liksom skoja bort det för att försvara den stackaren som fick skyllen) stackas ungdomar o andra praktikanter som kommer till arbetsplatser där personalen lägger sina misstag och fel på sina stackas praktikanter….FY FA(()) FÖR ER!!! Säg istället, oj jag har gjort fel, jag rättar till det, ursäkta mig. Att de ska vara så hemskt att säga…fattar inte det.
Stå upp o inse att Ni inte betraktas som idioter för att Ni gör fel. Det är mänskligt ATT FELA (ibland). Ingen påpekar fel för att vara elak utan för att rätta till dem, de kan nämligen ställa till ren kalabalik ibland och fel som händer både i den mäskliga världen och i datorvärlden måste man ju rätta till. Eller??

Nej nu får de vara nog med irritation, jag mår dåligt av sånt. Nu ska jag vara glad o go igen och le mot världen o alla som kommer. Min dörr står åter på vid gavel!!!

Idag kommer våren, de har en av mina kollegor lovat mig. Sol o värme efter middag!! Det låter så härligt o gott att jag tror blint på det. Tänk om vi kunde få en fin varm solig helg, visst vore det underbart. Slänga av oss lite av alla lager kläder vi har på oss, byta vinterskorna mot vårskor…….oh….oh….oh..

Kram Hela Dan!!

DETTA ÄR HELT FANTASTISKT ----------HAN HADE RÄTT, HON KOM DEN LILLA GODINGEN

                                            56582-10

VÅREN ....VÅREN .....NU FÅR VI NOG EN EXTRA SKÖN HELG!!!

Igentligen INGENTING o lite annat.

Igår kväll när vi var ute i skogen höll vi på att bli ihjälslagna av hagel. Alltså här har man gått och trott att nu, nu är våren äntligen här. Så plötsligt svartnar himlen och både hagel o snö faller igen. Man bara ser upp mot skyn och säger NEJ NEJ inte mer. Och inatt har de frusit igen. Men skam den som ger sig.
Vi vet ju att hon ligger där och lurpassar på oss, hon VÅREN.

Idag fyller min äldre bror år. Ja jag har två, en äldre o en yngre en han, men äldre en mig, fick jag ihop det…ja ja JAG är yngst alltså. I denna skara av en gång små barn som nu är stora vuxna människor, fördelade på olika platser här o där.  Så GRATTIS broder på födelsedagen!!!
                                                                                        56582-9
Tandläkaren!! Ja idag har jag varit och betalt för att plågas lite, man är väl lite halvknäpp. Men fint blev det. Hade en framtand som spruckit och de var jättejobbigt när man skulle le och ler gör man ju jämt som alltid åt allt och alla. Fattas bara annat…*ler*.  Var en runda på MAXI också och kom på att nästa vecka är de ju påsk, så man får väl passa på att handla på måndag eller nått, för ju närmare helgen vi kommer ju mer folk är det. Nej, jag gillar inte att handla mat och trängas med massa armbågande folk som ska snabbt fram överralt.


IDAG HAR JAG SKAFFAT GÄSTBOK HÄR PÅ BLOGGEN SKRIV GÄRNA I DEN NI SOM HAR VÄGARNA FÖRBI.....
Anki

Framtiden >>>>>>>>

                                                           56582-8

Idag har jag stängt alla dörrar fram till mig, slutit mig i mitt skal, jag behöver tänka, behöver rannsaka mig själv. Idag får bara jag plats i min värld. Jo då, jag fungerar precis som vilken dag som helst, jag finns här bland mina arbetskamrater, pratar och skrattar precis som vanligt, men idag är det ett förkläde, jag är inte redigt närvarande, jag är inne i mig själv, jag är där inne där ingen annan kan nå mig.

Inne i mig virvlar massor av frågor, jag vänder dem ut o in och känner någon konstig tillfredställelse, ett inre behag. Ser inga hinder, inga murar, jag tycker jag ler, ler av välbehag.  Idag har jag varit med om något som få människor ger sig in på, jag har ställts inför mitt eget öde. Jag har höra en främling berätta om min egna framtid, en stark känsla på gott o ont. En bit av mig undrar – kan jag tro på detta, en annan del säger – varför inte?
Det finns bara en som kan påvisa att de som förmedlats mig idag är sant eller osant, den någon är MIN FRAMTID.

Det var en stark upplevelse med så mycket glädje o värme att jag drog mig lite tillbaka o tänkte KAN ALLT BLI SÅ DÄR BRA? Jag sa, hur ska jag minnas allt som sagts och fick till svar, när de händer kommer du att tänka, oh de var ju just detta jag hörde den där dagen. Det ställdes aldrig några frågor, men endå fick jag höra saker från mina tidigare dagar, märkligt. Så om jag då ska ta detta till mig så går jag fina ljusa glada lyckliga dagar till mötes. Någon stans måste jag också notera, skriva vad som sades, sammanfatta alla ord och meningar.
Nja just nu känner jag mig till freds med mig själv, jag ser nästan solen fast den är gömd bakom moln. Hallå framtiden HÄR KOMMER JAG!!

AnkiEtt djupdyk i tidningarna på Gott o Ont

56582-7
Läste i tidningen idag att regeringen vill/oh förmodligen ska sänka milersättningen för oss som inte vill bo i stan. De blir ju så trångt om alla människor bor i stan. Dessutom vill de att man ska åka kollektivt, men de ser inte till att de finns förbindelser utan istället drar man in på fler och fler busslinjer ut mot landsbygden.  Men Ja, jag vet, de behöver ju ha in massor av skattepengar för att kunna finansiera alla kostnader de har, de lär väl inte heller bli färre snarare fler.  Tänk vad bra när alla betalar full skatt och så massor av skatt o moms på bensinen vi måste ha för att ta oss till jobbet…snacka om klirr i skattekassan.
Jag har faktiskt tröttnat på vår så kallade ARBETARREGERING. De kommer inte att få min röst.
Vackra saker har ju alltid lockat oss människor. Vi utser/röstar om
-         den vackraste kvinnan
-         den sexigaste kvinnan
-         den vackraste mannen
-         den sexigaste mannen
-         den vackraste hunden
och så vidare. Men NU, nu har man vänt på steken i USA, nu ska de fulaste fram
den fulaste hunden i världen är utsedd (stackas liten)
fuldog

 men inte nog med det, de vill gärna ha in förslag på DEN FULASTE GRANNEN, ja vad ska detta sluta, rätt som de är kanske man finner sig själv i någon blaska som bidrag till ”Sveriges fulaste granne” hur glad blir man då?  *ler*. Eller vill/vågar man skicka in sin granne som kandidat, NEJ jag skulle nog varken vilja eller våga. Är 100% för grannsämja.
Nej de här var taskigt, vi återgår till de vackra. Nu kommer ÄNTLIGEN
Den lasermetod som slagit så väl ut i USA Rynkor, ärr och pigmentfläckar.
Allt strålas bort med en ny laserbehandling som nu introduceras i Sverige.
Visst låter det toppen, med lite tur kan de också bli billigare en att gå till tandläkaren.

http://www.aftonbladet.se/vss/halsa/story/0,2789,804170,00.html

Anki

En sorglig dag.

Ängel

Den här dagen började lite trögt. Av någon konstig anledning kunde jag inte somna igår kväll utan vände och vred mig i sängen flera timman innan John Blund äntligen tog sitt grepp om mig. Av någon anledning var jag orolig, varför vet jag inte. När jag sedan äntligen lyckades somna vaknade jag flera gånger under natten bara för att stirra rakt ut i mörkret och snart somna om igen. Detta är inte likt mig. Jag tillhör vanligen de som somnar så snart huvudet fallit på kudden.

Naturligtvis var jag ganska trött när tuppen gol klockan 05.15, men de var ju bara att masa sig upp och tvätta tröttheten ur ögonen.

När jag varit på jobbet en stund ringde telefon, en av mina bröder.
Jag får kalla kårar när han ringer mig på jobbet, ja de tillhör verkligen OVANLIGHETER. Så hörde jag hans röst som sa:
Jag har dåliga nyheter…nej skrek de inom mig vad har hänt. Jag tänkte på mamma på de andra där hemma, plötsligt var det som golvet gungade under mig. Vad, vad har hänt?
En släkting avvek från livets väg i helgen. En som bara kommit en bit.
39 år fanns han bland oss, nu har han vandrat vidare till de sälla jaktmarkerna. VARFÖR?

Idag har jag svårt att konsertera mig på jobbet, svårt att tänka klart.
Den ständiga frågan gnager i mig VARFÖR. Jag lider med hans föräldrar o syskon hans nära anhöriga, jag lider med dem i denna svarta o sorgens stund. Och frågar om och om igen VARFÖR?

Tänkte tillbaka till när min farmor gick bort. Då var de likadant, jag somnade på kvällen men vaknade mitt i natten och kollade klockan som var strax efter 12, kände mig väldigt olustig, men visste inte varför.  Efter en stund somnade jag om igen.
På morgonen ringde min mamma och meddelade att farmor lämnat oss under natten. Jag frågade hur dags och fick kalla kårar när hon sa, strax efter 12. Jag berättade vad som hänt mig under natten, då sa mamma, hon kom kanske för att säga farväl.

Ibland funderar jag på om jag på något vis blir varslad när det händer något. En olustig känsla som man helst skakar av sig.

Det var lika dant när en av mina svärgeskor blev sjuk. Jag hälsade på henne några gånger på lasarettet, så kom hon hem, hem för att dö.
Jag lovade hälsa på henne hemma, men de var alltid så mycket folk där när jag for förbi så jag avstod. Så tog jag ledigt en dag från jobbet för att besöka henne. På morgonen när barnen gått till skolan var jag uppe och bäddade, då hörde jag hur de kom någon i trappen. Jag hojade, trodde någon av ungarna kom in igen, att de glömt något. Men ingen svarade så jag gick ut och kollade vid trappen. Där fanns ingen. Tomt, de kändes lite läskigt för jag hörde ju hur väl som helst att någon gick där.
När jag var klar med bäddning o dylikt ringde jag ut till min svärgeska, hennes son svarade och jag frågade hur de var, att jag tänkte åka ut under dagen. Då sa han – hon somnade in för en timme sedan. Då bröt jag nästan ihop, var de hon som gått i min trapp för att säga farväl.

Lustiga saker händer i livet, saker vi inte alltid kan förstå eller kan ta på.

Denna sorgens dag går vidare, mina tankar är hos Peter och hos hans närmaste som har de svårt idag, som måste bearbeta sorgen efter att förlorat honom. En syskonskara är bruten, Peters plats står tom.

Vila i frid vännen, förlusten efter Dig blir tung.

Anki

FÖRSTA DAGEN I RESTEN AV MITT LIV

56582-5


Jag packar mig SJÄLV & ER som besöker mig. Nu börjar resan. Det här är mitt liv. Ni får ta del av det. Kom igen, nu åker vi!!!

ANKI