Vad då meningslös TEXT!!??

56582-63
Jaha, då är man igång igen. Fast sanningen o säga, vet jag inte om jag fått speciellt mycket gjort idag. Tycker mest jag vänt alla papper fram och tillbaka, öppnat post och försökt ”komma igång”. Nja, jag får väl se den här dagen som ”trög startdag” man kan ju inte vara på topp jämt. Eller? Jag har varjefall varit närvarande och säkert har jag åstadkommit någon nytta också, även om jag inte känner så. Har nog inte rullat tummarna i åtta timmar, de blir drygt. Och jag kan inte se några skavsår på tummarna heller, vilket jag borde om jag rullat dem hela dan. 
56582-144
Idag fick jag ett glatt besked lillemans sambo har fått ett långvikariat. De var kul, hon var ju tuff och sa upp sin fasta tjänst när hon flyttade hit till Blekinge  sedan hade hon tur och fick timanställning som inneburit fullt upp hela tiden och nu, ja nu slog de till redigt och gav jobb för lång tid framöver. Skönt. 

56582-144
 
Ibland kan man komma på sig själv med att göra ganska meningslösa eller oväsentliga saker. Ex som att plötslig gå omkring och räkna sina krukväxter. Ja jag vattnar mina blommor en gång i veckan. De är de vana vid och trivs bra med.  Men sist slog de mig att de tog tid och jag fick fylla på vattenkannan flera gånger, så då tänkte jag för mig själv, undrar hur många de är igentligen.  Så plötsligt var jag igång och räknade dem.43 stycken hade jag på bottenvåningen. Alla lever och ser ut att trivas. Njä, jag kan inte skryta med att jag pratar med dem, men de får varjefall vatten som sagt, en gång i veckan. De e inte illa det. De som ska bära blommor de blommar också. De om något måste väl vara ett tecken på att de trivs.  De där uppe har jag inte räknat, fråga mig inte varför men, ja man är väl lite knäpp. Men någon ska ju vara det. 

 
A         

Dockor, drömmar och en dag som gick....

TÄNK att igår hade vi regn och åska i minst 30 minuter. Det var så skönt så vi satt ute och kände hur regndropparna smekte våra bara axlar, hur de lämnade små pärlor i vår hår. En njutningsfullt ögonblick på 30 minuter, sen var de hela över.  Ja vi var i stan igår ju, några ungar till skulle med på lunchen hos storebro så vi möttes upp där under dagen. Vi for på loppis på vägen in och jag hittade två söta dockor som fick flytta med hem. En porslin och en vanlig, njä den var inte så vanlig igentligen, de var en underbar liten indianflicka. Ja jag är lite smått tokig i dockor och har en hel samling både i porslin och vanliga.  Den äldsta i samlingen är Edit och hon ser ut så här 56582-140Ja, klart jag har någon docka kvar från min egna lilla lektid också, dvs när jag var liten och lekte med dockor. En liten Skrollan. Hon var ju mest poppis på ”min tid”.  

Vi avnjöt en mycket god lunch hos grabben med sambo och for sedan ut till ön och kolla på deras nya tomt. Man får har väldigt livlig fantasi när man står i ett helt nytt område och ska försöka föreställa sig hur de ser ut när alla hus är på plats. De var en bra tomt de fått med sjöutsikt. Jag retade dem lite och sa: Varje gång Ni sitter här uppe på altan och ser ut över havet kommer Ni att reta Er på att Ni inte kan gå fram till vattnet och doppa tårna. De e ju viss skillnad på att ha ”sjöutsikt” och ”sjötomt”. Men de blir säkert någon liten badplats också för inga hus ska byggas direkt i anslutning till havet.

Alltså denna sommaren har jag banne mig känt ett visst sting av avundsjuka på folk som bor precis vid en sjö eller havet. Tänk att bara stiga ut på morgonen och slänga sig i böljorna de blå och svalka av sig. Nog vore de underbart?!.
 Fast jag håller fast vid min dröm om en liten gård där jag kan ha min hundkennel och kanske också hund- och hästpensionat. Om den sedan skulle ligga vid havet, ja de skulle ju inte göra något. Så underbart det är att ha sina drömmar 

I morgon börjar plikterna igen. En ensam kontorsstol väntar på mig. Ska bli kul att ses igen. Men innan dess får man ta tag i denna vackra söndag. 
 

Ha en Trevlig Söndag.
 

A
 

Döden....

DÖDEN…så kom den så nära igen. Har läst många bloggar om föräldrar som mist sina barn. Ett ofantligt öde. Något man aldrig kan sätta sig in i och redig förstå. Vi pratar sällan om döden.  Vi håller den ifrån oss, kanske för att den skrämmer oss.Eller kanske för att de vore outhärdligt om vi gick med den i våra tankar jämt.  Igår fick jag bud från en väninna, hennes yngste son kamrat hade 21 år gammal lämnat livet. Tanklöshet, oro och oförstånd tog hans liv. Så som många andras. Så sjukdomarna som biter sig fast, som tar våra nära och kära ifrån oss. Döden, ja vi ska alla möta den en gång. Men när den hämtar hem barn, ungdomar ja, då har vi så svårt att förstå. Vad är meningen. Hur kan vi trösta de anhöriga som blir kvar, vad kan vi ge, vad ska vi göra. Hur kan vi sätta oss in i deras situation, nej vi kan aldrig det, vi kan aldrig redigt förstå.  

Jag växte själv upp med en kompis, vi fick barn samma år, var sin son, våra förstfödda, livet lekte. Så en dag, en svart dag blev hennes son sjuk i cancer, 4 år gammal. En fruktansvärd tid följde, strax efter hans 5 årsdag somnade han in, lämnade livet. De var så fruktansvärt, man skämdes nästan för att man hade kvar sitt egna barn, friskt och vid god hälsa. Man fanns till hands, man tröstade, man lyssnade, man led MEN man kunde aldrig redigt förstå, sätta sig in. Ett ungt liv dog ut och slocknade, ett liv som just börjat. Genom min son följde hon sin egna döda sons utveckling, ibland satt hon och bara såg på honom, följde honom, noterade och sa: Så skulle min kille varit nu.
Idag skulle han varit 28 år, men han lämnade oss redan som 5 åring.  Döden är oundviklig men vi förstår den inte fast vi vet att den finns där. Ett ögonblick så är allt slut.

Jag minns när jag satt vid min pappas dödsbädd, trodde aldrig jag skulle klara det, men någonstans hämtade jag styrka och mod, jag fanns där vid hans sida, min hand i hans när han hastigt och oförberett lämnade oss. De är snart 3 år sedan, endå kan jag en idag inte redigt förstå att han är borta, han finns liksom kvar, fast han är död. Att mista ett barn, alla föräldrars mardröm. Man kan aldrig redigt förstå. Har en kusin, hon hade som jag 5 barn, men idag har hon bara 4 kvar, den äldsta dog för några månader sedan.
Man kan aldrig redigt förstå, man kan bara försöka finna till hands, ge de man kan ge, lyssna, prata och finnas. Men aldrig dra sig undan, lämna dem aldrig ensamma i deras sorg, finns där för dem, lyssna, bara var där de behöver Er. Svik aldrig någon som mist ett barn eller en anhörig, De behöver Er. På en enda sekund kan hela vår tillvaro rammas, på en enda sekund kan döden plocka bort någon vi älskar. En enda sekund så kan allt vara förändrat för oss alla. Finns till för de som behöver Er.  

A
      

Lördag på G....

56582-132
Igår, ja igår var de fredag. När jag sätter mig ner och tänker efter, så slår det mig att jag faktiskt inte gjorde någon nytta alls igår. Men vad är de som säger att man måste vara nyttig varje dag? Inget, ibland får man faktiskt lov att BARA vara, så de så. 

Jag hamnade på Bio igår. Det var lill svärdottern som ville ha mig med och ja, jag hängde på. Vi såg Da Vinci Koden. En tung film i mitt tycke, men ganska bra endå, mycket tack vare bra skådespelare. 
       

Igår blev lilltjejen milt sagt anfallen av lillemans katthona, ja plötsligt bara flög hon på hunden och klamrade sig fast på hennes rygg som ett jä(()) odjur. Ja jag blev tämligen sur på henne för hunden gjorde inte ett smack, hon gick o nosade en bit ifrån. Förmodligen är det något konstigt beteende på grund av att hon har unga, men de var inte ens i närheten.  Kattskrälle!! 
 

Igår kom det regn, ja de e sant, lätträknade droppar kanske ca 30 stycken. Nej de blev inte ens blött på marken, var nog många som pustade och sa –äntligen lite regn, men som sagt de blev inte mycket av det, synd för de skulle behövas nu, en rejäl skvätt.
 

Mina ungar skäller på mig och säger att jag hälsar på för sällan och hör av mig för sällan. Det är lite svårt att vara så där ”LAGOM” för sina barn. Kanske är jag lika gnällig ibland tillbaka till dem…*ler*. Men hur som idag så ska jag åka till min äldsta grabb med sambo och äta lunch. Ska också åka med och kolla deras tomt. Ja de ska sälja huset de har nu (mitt i city) och bygga nytt ute på en av öarna här i stan. Ja de finns ju några små öar tillhörande stan där man kan få lite havsutsikt ”om man har tur” de säger att de får de på sin tomt så nu tänkte jag inspektera. De har stått i tomtkö i åravis, de är visst långa och ringlingar i denna stad.  Men vilka priser, bara tomterna går på uppåt 900 000:- de var annat en när vi byggde när ungarna var små, då gick inte ens hela kalaset till de där svimlande priserna. Men de får väl också bra betalat för huset de har idag, konstigt nog är de väldigt eftertraktat att bo i stan, vilket naturligtvis aldrig jag förstått, jag trivs bäst ”här ute på landet”. Slinker kanske in och kolla till mina andra ungar också som bor där inne, har tre stycken samlade i stan ju. Får väl snart köra igång våra söndagsmiddagar igen, för nu börjar väl folk arbeta snart igen och tillvaron återgår till höst/vinter leve. Nja en annan har ju semester kvar, men nu ska jag ju jobba några veckor innan de är dags igen. 
 

Dags att ta tag i LÖRDAGEN, ha de gott!!
 

A
      

Hemma igen efter härliga dagar i Småland

Så var semestertrippen över för denna gång. Några härliga dagar i Småland ligger bakom mig. Det har varit mycket lathet, mycket umgänge, mycket bad och bus, mycket mat och grillning men också en shopping dag i det Småländska Glasriket. Kosta, Orrefors mf. De flesta har ungefär samma sortiment och också priser så har man sett ett ställe har man i praktiken sett allihop. Jag köpte inte några glasprodukter, funderade på att köpa till några Mine glas till min samling, men de e ju ungarna som börjat samla det till mig, så jag låter dem fortsätta med det. Annas var de runt 50:- billigare där uppe en här. Min äldsta grabb och hans sambo åker upp och handlar där då och då, de är sånna där rediga glassamlare. För egen del tycker jag de är huvudsaken att jag tycket glaset är snyggt när jag köper det, om de kostar så bara 5:- så är de ju ingen nackdel, alltså ”jag är ingen samlare av fina glas” men en de då som ungarna samlar åt mig och de gillar jag skarpt, men de e ju också ett rejält och snyggt glas.  Jo jag köpte faktiskt en glasprodukt, ett mycket läckert halssmycke, de ska jag ta med till min svägeska i Norge när jag åker dit och ge henne, köpte även en liten rolig grej till brorsan dock ej i glas.  Vi körde även via Växjö när vi varit i Glasriket och tänk, där fann jag en resväska. En stor hård läcker sak i rosa. Gillade den från första anblicken. Har fått en hel del pikar om den i dagarna, den har allmänt blivit kallad ”takbox” o sånt, ja den är stor, men inte fullt så stor..*ler*. Men när de såg hur mycket jag hade med mig för att vara borta några dagar så tyckte de jag köpt helt rätt väska för att vara borta en hel vecka. Nu ska jag nog få med mig allt som behövs och lite till. Hummm.  56582-138 Inne i staden fann jag även snygga vardagsglas som jag tittat efter en tid, 80:- för 12, de priset kan man inte klaga på. Så blev de också läckra kaffemuggar med fat.  Vi har badat en hel del och lilltjejen träffade en trevlig herre vid badet som hon lekte med, en av samma sort som hon själv. Så hon viftade extra mycket på svansen och kråmande sig när vi sa BADA!! Jag träffade också en trevlig herre, men nej, nä de tänker jag inte berätta vidare om. hi hi oh de var inget nytt, nej då. Den vanliga jag har svårt att skaka av mig. Syster yster gubbe har engagerat sig extra i lilltjejen 56582-139och haft henne med sig vid sjön för bryggbygge när vi andra var i Glasriket. Ja de här dagarna har som sagt varit blandade av vila, glädje och annat smått och gott. Sovit gott har jag gjort om nätterna, man gör de i gamla kråkslott, för de e ju där vi bott. De finns inga spöken mer en de två livs levande som bor där. Haha, ja syster yster och hennes gubbe, vill de gömma sig för varandra är de definitivt inga problem.  56582-137Gudrun!! Ja den där elaka kärringen som drog fram genom Småland och också Blekinge  för några år sedan, hon ställde till de rejält ju, idag kan man se många av de träd hon fällde på sin frammach ligga i rejäla högar längs de småländska vägarna. På många ställen där det tidigare var tät skog är idag bara stora karlhyggen. Uch jag ryser när jag tänker på den natten, när man trodde huset skulle lätta och flyga bort i vinden, då hade vi det endå långt ifrån som de i Småland. 56582-136 Nu får man väl mentalt förbereda sig för att börja jobba igen på måndag. Två veckor till nästa semesterperiod, ja de e la gott att ha lite semester kvar framför sig denna vackra och svettiga sommar. Lite regn, ja de hade banne mig inte varit dumt alls. Jag sa lite……de behövs.

 
A    

NU SÅ.......NU...

Nu har jag packat väskan och 56582-131Nu ger vi oss av på några dagars semester. Vila, skojigheter och andra äventyr hos goda vänner i Småland.

56582-135


Nu är flygbiljetterna till Norge bokade!!!!!!!!!

56582-127
  Tänk 15 år, ja så länge sedan är det jag var i Norge hos brorsan sist. Men nu ska det äntligen bli av igen. Idag har jag bokat flygbiljetter till mig och mamsen. (avfärd i mitten av augusti)  Med oss på vägen dit kommer också brorsans yngsta tös som kommer och är hos farmor då en vecka innan vi ska åka.  Jag glömmer aldrig första gången vi träffades, ja pga av avståndet ses vi ju inte varje vecka precis. Hon var 4 år då, vill jag minnas, jag hade träffat henne som baby när hon var något år men de mindes ju inte hon. Hur som helst. Brorsan hade berättat om sin lilla syster då (jag) och de kom till Sverige, till mina föräldrar dit även jag och min familj då for för att träffa dem. Hon satt och tittade på mig jättelänge sen sa hon: Vad stor du är!! Ja hon trodde  att jag var liten, eftersom jag var pappas lillasyster. Nu är hon stora damen (13 år) och vi bruka skratta åt det där när vi pratar, vilket vi gör ganska ofta nu mera, mycket tack vare MSN. Det är verkligen ett bra påfund när man bor långt ifrån varandra!!

 
Idag har jag bara gjort massa MÅSTEN. Sånna där tråkiga saker som att STÄDA, handla och VATTNA BLOMMOR. Nja man kan ju inte ha roligt jämt, men nästan vore ju bra.    

56582-130

Regn...hade ju nästan glömt vad de var!!!

 Nu har jag varit hemma hos min ”gamla familj”, ja den jag hade innan jag skaffade egen familj. I och för sig är de ju min familj nu också, men ja, jag menar alltså morsan o ”äldsta” brorsan o dom där som jag växte upp med. Ja till och med brorsans fru växte jag upp med för hon kom in i familjen som 16 åring då var jag själv 8 år, så hon tillhör inventarierna kan man säga. Ja de där bor ju då i samma trakter, bra för då kan jag hälsa på allihop samtidigt. Nåväl jag har tillbringat natten i världen obekvämaste säng i en varm stuga. Har vaknat flera gånger under natten och fått räta ut ryggen, sov som på bomull och de e inte bra för kroppsdel rygg, inte min varjefall. Jag rekommenderade dem att slänga ut sängen och sätta in en ny. I och för sig finns de två sängar till där, men man kan ju inte börja byta mitt i natt, bädda om och så, kanske var de lika mjuka.
 
De hade införskaffat nya husdjur. Kor. Ja de e fritidsbönder, de inte de har haft för sig genom livet, ja alltså brorsan och hans fru, de existerar inte. De två har verkligen testat av de mesta. Nu har de alltså en stor gård och införskaffar då och då ny små husdjur, vid sidan om, ja där har de fortfarande sitt heltidsarbete. Det är inte ofta man ser dem sitta still, man får liksom gå med när man vill umgås med dem, ja vid  kaffe o mat sitter de still. Eftersom de bor vid havet passade jag på att bada lilltjejen, deras hund gillar inte att bada som min så han stannade hemma. Det var rent snuskigt var kvavt där idag. Hundarna hittade ingen sval plats att vistas på, de bara flåsade. Så mitt på dagen öppnade sig hela himlen och världen skyfall kom tillsammans med dunder och brak. Blixten slog ner i närheten i havet och min lilla stackas lilltjej blev så rädd så jag kunde knappast lugna henne sedan. De kom lite plötsligt så de var inte utan att vi hoppade till allihopa, blöta blev vi med, men det var redigt skönt.   56582-126Här hemma har inte kommit en regndroppe. Men bitvis på vägen hem regnade de så kraftigt att vattnet stod i pölar på vägen och man fick ha max hastighet på vinrutetorkarna, de e ju nästan sensation att de kommit regn. Länge sedan ju de var regn sist här och de syns om inte annat på den gula gräsmattan. De skulle nog inte skada om de kom lite regn här också. De kunde ju komma lite på nätterna.   

Men!! Min favoritfilm är ju på TV nu, oh de har jag missat, måste se till så jag får se slutet varjefall (de e ju bäst) vet inte hur många gånger jag sett den filmen, den är bara så UNDERBAR….”Dirty dancing”.
 Go Afton

 
A    56582-62

Fredag = Semester = Härligt = Jo

56582-121
NU ÄR DET S E M E S T E R IGEN.
De e mysigt, skönt, förväntansfullt, ja man är som en barnunge i blåbärsskogen.

Trevlig Fredagskväll!!

A

Mental förberedelse för SEMESTER igen...

56582-122
En dag kvar – sen är de SEMESTER igen. Morgon dagen ska jag egna åt att röja upp o städa och se till att ALLT är i sin ordning när jag går hem klockan 16.00. Då kan jag ha semester med gott samvete och komma tillbaka till ordning o reda.  

Med darrande fingrar skrapade jag lotterna jag köpt, stora siffror visades men inte tillräckligt många gånger av samma. De e inte att misströsta, tids nog kommer pengarna inrullandes, de e jag helt säker på. *ler* Om jag hade fått lägga ihop de båda lotterna med varandra hade jag just nu varit ägare till 100 000:- extra. De hade inte gjort ont.
Men man saknar ju INTE det man aldrig haft, så säger ju ordspråket. Fast man kan ju längta till det man aldrig haft, men de e väl en annan sak kanske.
Sorry A-K de får bli London en annan gång, DE GÅR FLER TÅG!!
 

I morgon efter jobbet ska jag åka till mamsen en runda. Ja eftersom de är en bra bit så stannar jag nog tills på lördag, men då måste jag hem, för jag har lovat bort mig igen. De var något jag skulle hjälpa till med på lördag eftermiddag, försöker förtränga vad det var. *fniss*, man kan inte ha kul jämt men så ofta som möjligt är ett bra recept. 
 

"Man är väl lite galen" men idag har jag oförhappans köpt en pool på 10 000 liter. De dök upp ett kanonerbjudande ((nästan gratis)) som jag inte kunde motstå, men kanske är det ingen ide att sätta upp den i år. De tar väl några veckor att värma upp så mycket vatten. Men någon resväska har jag inte hittat, men jag har ju några veckor på mig innan jag behöver använda den. Min gamla ja den är verkligen gammal så jag tycker jag är värd en ny nu. Kanske får jag många tillfälle att ut och resa igen nu när jag inte längre har försörjningsplikt mot alla barnen. Det är lite med vemod man tänker tillbaka på den tiden när jag faktiskt jobbade som just de ja reseledare!!  Min dröm är att få komma till Maldiverna på min 50-årsdag, fast de e ju m å n g a år till dess!! 
 

Dags att göra lite kvällsnytta.

 
A

Nu är de KÄNSLOR OM pengar...hihi

56582-125
Tropisk värme, börja tro jag jobbar i ett växthus, men de e inte så enkelt. Vadå enkelt?? Ja då hade jag ju förstått värmen, AC anläggningen som jag blev lovat på kontoret, ja den kommer, men ingen vet när. Skit samma för denna gång varjefall för nu är de bara i morgon också sen är de SEMESTER igen. Min olyckskorpar till arbetskamrater säger att de ska bli REGN nu, ja lagom till jag har semester. Schyst!!! Ja de finns ju paraply, och de vore kanske redigt skönt om de kom regn NÅGON DAG, för de behövs sannerligen. 

 
Idag ska jag köpa en lott eller två, sorten har jag inte bestämt. Men de känns som jag kommer att vinna massa pengar idag. Kostig känsla, men man kan inte bra förbi se den. Nej nu ska här inhandlas lotter, mina känslor brukar vara sanna!! Om jag inte köper någon lott får jag aldrig veta om känslan var rätt, så jag slår till.  Blir kanske två trisslotter, de enda lotter jag känner till så där, fast de finns väl hur många som helst att välja på kan jag tänka.

Eftersom jag då endå har ett ärende till city, ja då passar jag naturligtvis på att leta om en RESVÄSKA till mig. Man får inte vara dum!!
 

AEn farlig blandning av allt både nyttigt och onyttigt o dumma laster

56582-6256582-61
Jaha, nu kan man börja nedräkningen till en ny semesterperiod. 2 dagar kvar!! Oh sanningen och säga så LÄNGTAR JAG, ja efter semester alltså, det är för varmt att jobba nu, man kan inte tänka klart och de bör man kunna när man befinner sig i ett hav av siffror och bokstäver som ska hamna på rätt plats. Just nu samlar jag kraft och energi till att skriva en överklagan. Det är viktigt att de blir rätt och riktigt, så hjärnan bör vara helt klar och i full bruk. Igentligen har jag bara lust att krypa ihop i någon hörn och vila mig en stund, kanske titta lite på höstkläderna. Ja jag fick en höstkatalog idag med posten. Tiden går ju fort, men nej, jag tror jag avvaktar de där med att börja tänka på höstkläder, men ta en titt i en katalog är ju kul. Tittar man tillräckligt länge så tröttnar man på kläderna och köper ingenting. De e ju bra för då gör man inga onödiga inköp, vilket jag är ganska bra på när de gäller just kläder. De har jag ärvt av min mamma, en av de få likheter som finns på oss. Det går inte över med åldern, tvärt om de tycks bli värre. Ja jag ser ju på mamma. 

 
Från den ena till det andra. Idag har jag löst lilltjejens vistelseproblem när jag ska ut och resa i augusti. Hon flyttar hem till en av sönerna, men de blir väl sambon som tar hand om henne mest, för hon ska vara ledig aktuell vecka. Då får hon bo redigt på landet och kan springa lös och leka med de andra djuren. De blir nog toppen för henne. Sen får jag lägga band på mig och inte ringa hem varje dag och höra så allt går bra. Varför är man så där??!! Inte utan att man kan bli FLY FÖREBANNAD på sig själv ibland. Den aktuella hundvakten blev igår anfallen av en ilsken fluga, den var redigt elak och de hela slutade med att han nu går på pencelin och har en jättesvullnad och värk. Undrar om detta kan få honom att sitta still och ta de lugnt, som läkaren sa till honom. Bra han är långledig från jobbet nu varjefall. Men sitta still, ja NEJ de tror inte jag på. Om han nu inte skulle få så ont att han inte kan röra sig, men de får vi väl inte hoppas.  

Jag har lagt om livsstil. Tänkte testa någon nytt. Så sedan några dagar äter och lever jag enligt GI- metoden. Nu ska vi se om jag blir friskare, gladare och kanske också något smalare. Den här metoden ska ju ge mycket. Fast jag fuskar på morronen och äter fullkornsbröd för jag vill gärna har energi på morgonen. Oh de e ju okey enligt boken jag ”på något konstigt vis” fick med mig hem från en kompis i Skåne när jag var där. Kul att prova på något nytt. Har en kompis som hållit på med detta i något halvår och hon har faktiskt blivit mycket gladare och gått från storlek 44 ner till storlek 40. De e ju bra, endå har hon ju ätit gott. Syndar vet jag att hon gör också ibland, eftersom vi då och då råkar hamna på samma fester och vinkalas. Idag på lunchen köpte vi mat ute och jag fick faktiskt en specialrätt där man bytte ut potatisen mot sallad och annat gott. Åt en god fiskfilé oh de gjorde de andra också men de fick ordinarie tillägg. Tur midsommar är över bara, för jag ÄLSKAR ny potatis med gräddfil och lök.  Gräddfil och lök är ju ok, men inte potatisen.  Så här i början (om man nu ska vänja sig vid en ny livstil) får man väl köra i turbofart så man inte syndar för mycket, innan man fått vana på ”vad man ska äta”. Minns när en av mina svärdöttrar fick klart varför hon mått så dåligt i åravis, ja de konstaterade att hon hade glykos allergi. Sedan hon sedan la om sin kost har hon blivit kanonbra och också lyckas lägga på sig något kg vilken hon behövde. Så visst kan man bli pigg och glad av redig mat!!!! Ja sånt kroppen gillar.
Personligen AVSKYR jag snabbmat, typ Mac Donalds, pizza o sånt. De händer jag äter det men de e mycket sällsynt och i nödfall. Om jag håller på att svälta ihjäl eller nått. Eller om mina arbetskamrater promt ska ha sånt där någon gång. Så de lär jag inte sakna.  

Sen har jag en STOR last som jag måste göra mig av med. Inte så många som känner till den (så säg inget) nikotinberoende. De gjorde nästan ont att skriva ordet. De e gott, de e lugnande, de e trots allt en god kamrat MEN ibland får man säga adjö till vänner också, oh de måste jag verkligen göra, för de luktar himla illa, är dyrt och ja de tar massa tid och ÄR VÄLDIGT FARLIGT FÖR HÄLSAN.  Just nu samlar jag KRAFT…….för att sätta punk på denna hemska börda. Jag började med detta för 2½ år sedan igen,,,ja just de IGEN, jag var fri i många år, så hände något. Snacka om dålig karaktär. Urdålig är man. Skärpning. 
 

Jag vill ha en ny resväska, en hårt med hjul i vinrött eller mörk rosa. Mmmmm...vill...vill!!

Nu måste jag lätta rumpan från stolen….God Afton Internet Värld.
 

A
  

Så där upplysningsvis

Sök....sök ....sök. NÅGON FRIVILLIG SOM KAN TA HAND OM MIN LILLTJEJ EN VECKA I AUGUSTI?
Hennes matte ska flyga till Norge, oh hon får inte följa med....snyft.
De blir till att försöka pyssla ihop de med ungarna, som jobbar de mest okristliga tider på dygnet.
Hundpensionat är inte oh tänka på med den jycken, hon skulle dö om man stängde in henne innanför galler, van vid frihet och att alltid hänga på överallt....uteslutet alltså!!

Jaha, utan att tänka på det "skaffade man ett barn igen" när så man äntligen var fri att göra vad man ville. Men inte för de, löser det sig inte, ja då får jag väl stanna hemma. Man kan ju inte lämna sina barn så där vind för våg!! *ler*

Nu ska tant ta sig en kall dusch och krypa ner mellan lakanen, fundera och dividera och lösa problem tills jag somnar. En del läser, jag sysslar med annat...!!

I morgon är en ny (arbetsdag) lite kort blir den bara 7 timmar.

På återseende....vink vink....

A
Så var de igång igen.....ARBETET

Ja så var man igång igen då, ja oh jobba alltså. Lite trögt gick de allt och varmt var de. Blev erbjuden att följa med och dyka i går kväll, de lät lockande men jag tror jag ska satsa på att få leva vidare. Jag hade helt klart dränkt mig med de där tunga tuberna o sånt som skulle till. Men de e säkert underbart att glida fram längs havsbotten och titta på allt liv där. Kanske funderar jag vidare på att ta ett sånt där certifikat. Jag passar väl under vattenytan eftersom jag är fisk. De har ju funnit ett jätte gammalt vrak här utanför stan nu, de tror de är från 1400-talet nån gång, de vore ju spännande att få glida ner där och se.  

Vi har fått blåst, de viner friska vindar men de är fortfarande väldigt varmt. Tror nog hunden uppskattade promenaderna idag lite bättre i blåsten. De är varmt för de stackas djuren nu. I förrgår när vi var ute höll hon på att skrämma ihjäl mig fröken. Plötsligt föll hon bara ihop och sprattlade till. Hjärtat stannade nästan på mig. Men så reste hon sig och har sedan dess varit helt normal. För säkerhets skulle kollade jag tempen på henne. Kanske fick hon syrebrist i värmen, ja de e vad specialisterna tror. Hon dricker massor och får säkert i sig all vätska som hon behöver, så jag hoppas de var tillfälligt. 
 

Annas gick väl måndagen i den lugna lunken. Jag TVINGADE mig själv att stryka mina kläder när jag kom hem. Ja jag får verkligen ta i med hårdhandskarna mot mig själv för denna urtråkiga syssla ska bli gjord. Varför avskyr jag styrkning, de e ju så sköönt när de e gjort och kläderna blir användbara. 
 

Kort sagt en lugn o vanlig måndag var till sin ende. Nu är en ny dag och nya tag.
 

A
 

En söndag, lite skryt om barnen, ja de kan man kosta på sig....

Plötsligt slog de mig. JAG SKA JU JOBBA I MORGON!! Men de e ju bra, då har jag ju semestern framför mig, ja jag har ju igentligen allt framför mig, både semester o jobb o allt annat som återstår av livet, inte sant. Den här veckan ska jag samåka med lilleman, vi har nästan samma arbetstider och jobbar ganska nära varandra bor inte heller så långt ifrån varandra, så jag tycker de e onödigt att köra med två bilar. Nu lägger jag om mina arbetstider lite istället kommande vecka så kan han åka med mig in till stan. De sparar han ju också en god slant på, att lifta med morsan.  Jag tror inte jag bryr mig om att be honom om bensinpengar. *ler*.((man ska vara en snäll mamma)).

Ja ja, jag vet att jag skämmer bort barnen en aning, men de e de värda, de är värda allt guld på jorden.
Mitt mål när jag födde dem var att ge dem en så god uppväxt och tillvara som möjligt med massor av kärlek och omtanke. Men tanke på att jag tagit hand om dem själv i 10 år så måste jag erkänna att jag är stolt över att de gått så bra för dem som de har. Trots att de är många har ingen hamnat fel i tillvaron och faktum är att de inte vållat mig några större bekymmer heller de har blivit bra människor med bra yrke och goda framtidsutsikter. Så bryr de sig om och månar om sin mamma också, de e härligt.

Idag har jag fortsatt med min operation röjning i skåp o lådor. Men undantag av att jag varit och badat hunden och njutit av den sköna solen.
Så har jag lagat mat, för mat måste man ju ha, varjefall ibland. Rörde ihop någon mix och gjorde pastasås av de hela, redigt gott faktiskt. Lite kött, lite bacon, lite svamp, lite kryddor o ja, de blev gott, de tyckte de jag bjöd också. Nu ska vi ta en riktigt lång kvällspromenad tillsammans med grannen och hennes hund, för nu är de lite, ja bara lite svalare. Ska bli skönt. 

Go fortsatt söndagsafton!!
    

Snacka om Energi & Bortglömd.....!!!

När ingen har tid men en, när alla vänner är upptagna på annat håll, när man själv känner att det finna massor man borde göra, när den känslan kommer och de andra glömt av en, ja då kan man få MASSOR gjort fast de e LÖRDAG. Så har de varit för mig idag. Inget speciellt inbokat, ((men jag missade min brorsans roliga fest igår, de tar tid att smälta)) nåväl, man är ju bara människa, man kan ju inte vara överralt. 

Idag har jag lagt all min energi på mitt hem. Nja, dvs på alla skåp o sånt. Jösses vilken oordning och vad saker de var i skafferiet som borde slängts för länge sedan. Ja ni vet, sista förbrukningsdag. Jag fyllde soptunnan så nu hoppas jag de tömmer den nästa vecka. Ja de där med tömning av soptunnorna de lär jag mig aldrig, alltså vilka veckor de är tömning, vet bara att jag har var fjortonde dag. Alltid något, ja att man har koll på nått alltså.

 
Får lov att skryta med att jag varit redigt flitig idag och nu stolt kan öppna skåpen utan att något faller ner över mig. Allt står så snyggt och prydligt där de ska, så man blir nästan rörd. ((ja de lär väl inte hålla så länge, men endå)). Har bestämt mig för att även fixa mina kläders lådor i natt eller ja i morgon, men fågelholken vet om de inte är bäst att hålla på nu när man kommit igång så bra. Snacka om att man samlar på sig. Bra att ha, bra att ha…nä, nu får de vara slut med BRA ATT HA.

Kanske kan starta loppis på tomten, för så är de ju, de inte jag behöver, behöver alltid någon annan, de inte andra behöver, ja de kan jag behöva…!!!
 De e väl lika bra man fortsätter röja runt nu när energin är på TOPP!!! 

A

En helt vanlig dag...+ en trasig bil...IGEN!!

56582-67
Japp igår fick man leta fram dammsugaren o golvmoppen igen, fast jag vet inte redigt hur de kan bli dammigt och så när man inte ens är hemma. Eller var de så HEMSK att jag kanske åkte iväg utan att städa av först. Nej, jo kanske, man vet aldrig. Nåväl nu håller de väl någon dag. Det är kul att städa, dvs när det är färdigt. På eftermiddag ringde en svärdotter och ville jag skulle följa med till stan för fotografering. Ja så skulle vi handla lite ”påfyllning till kylskåpet”.
 
Vad hände då? Jo min bil blev sjuk och började spruta ut kylarvatten. Klarade ungefär 1 km innan de var tomt i burken igen, så jag fick köra runt jobbet och ställa bilen och låna firmabil. Idag får jag nog fria till någon snäll herre som kan fixa till de där, bilen har nämligen inte tid att ”stå still”. (tycker jag) Det har varit mycket med bilen sista tiden tycker jag, men de är väl sånt där slitage som kommer med åren, de jobbiga är bara att allt tycks komma på en gång. Men snart är så mycket fixat på den så den är nästan som ”ny” (trots att den är gammal) när jag (förhoppningsvis) får råd att byta den till hösten. Ja de skulle ju bli kombi nu, de e behövligt när man har fällande fyrbenta familjemedlemmar. Hoppas nu bara att de inte är alldeles för stora fel på den, men de tror jag inte, såg ut som en slang gett sig på väg mellan kylare och motor.  I slutet av augusti ska den ställas för reparationens skadan som uppkom för lite sedan, så ja då lär den väl stå någon vecka innan den är klar. De e mycket med de hjulburna emellanåt. 
 

När vi kom hem från stan, ja då var klockan närmare nio på kvällen, då tog vi en kvällsfika hos dem med en liten smörgåstårta till, som vi hittade i affären. Ingen nyttig kvällsmat, men vad då, de var ju fredag!!! Dessutom var den liten. Lillstumpan fick leka lite med kisseungarna de gillar hon, men helt skulle hon nog adoptera dem från kattmamman och ta dem med hem. Man får hålla koll på vad man sätter fötterna när golvet är fullt av mini katter som är precis överralt.
 Ja sen for jag hem och gjorde absolut ingenting.

En helt vanlig dag var till ende.
 

A
   

Borta Bra, hemma bäst!!!

Vilka härliga dagar, nästan allt har gått i de positiva tecknet, en enda lite episod som fick mitt humör att sjunka 5% ungefär, men eftersom jag är en människa som inte hetsar upp mig i första taget gick de hela bra.Lugn o fin!! 

Ja så är man hemma igen efter några dagar i Skåne. En redig lyckad liten tripp. Jag har sett och vandrat över skånska heden. Sett fina gods, vackert landskap och mycket annat fint i naturen. Njutit av Ystad och ätit dansk nationalrätt, shoppat loss i Lund, tillbringat nätterna i ”Sveriges tråkigaste stad” Eslöv ((nej de är inte jag som utnämnt den till det)).  Vet inte varför det sägs så, nu tillbringade jag mest min sovande tid där så, ja jag har ingen uppfattning om saken i fråga.  Ja jag får nog erkänna att Skåne är ganska vackert endå, de e inte bara öppna landskap. Jag stod upp i Harlösa och såg ner över landskapet och de var otroligt vackert, undrar varför jag inte förevigade den bilden med ett foto.  Ja de var många fina byar som passerade min revy.  Lilltjejen hittade en kompis som hon fick många roliga bad med, dock inte i havet. Men fina insjöar, ja och någon dypöl hittade de också, blir man förvånad!! Så fick de springa där och leka på Heden och bara njuta av friheten, kan de blir härligare för de små liven. Det var ju första gången hon fick bo på hotell också, det gick jättebra. Visst hissen var ju ett kapitell för sig och att bli rastad mitt i stan var ju si och så, man kan ju inte kissa på asfalt. Varjefall gör inte fröken det. Men man ska ju uppleva allt. 
 

Jag hittade en urläcker tåring, så nu är även fotpartiet smyckat. Har länge funderat på en sån där, men inte hittat någon vacker, men nu så bara var den där och vipps så var den köpt. Lite annat smått och gott blev de också bland annat blev jag ”pålurad” ett mobilsmycke. Ja, jag är så lättlurad. Men de e väldigt vackert, är redigt stolt över de faktiskt. 
 

Så var det, de där som sänkte humören lite då. PARKERINGSBÖTER. Roligare kan man ju ha för sina pengar. Jag blev lite besviken för jag skrev till hotellet i samband med bokningen (mail) och frågade var jag kunde parkera under nätterna. Fick till svar om ett ställe där jag kunde stå gratis från 18.00 till 09.00 samt att jag kunde hyra garage på hotellet. Så jag ställe bilen där då sent på kvällen och var färdig för avfärd kvart i nio på morgonen och gick ut till bilen. Ja där snyggt placerat i framrutan satt ett inbetalningskort på 300 spänn. Tack för de!! Ja då hade hotellet GLÖMT att tala om att de inte gällde vissa dagar. Ja de e klart jag visade dem mailet jag fått (de hade jag med mig) och parkeringsboten och sa att jag nog tror att deras gäster uppskattar om de säger hela sanningen när de blir tillfrågade. Nu kostade min parkering mig 395:- för två nätter, ja jag hyrde faktiskt in mig i garaget sista natten, en säkerhetsåtgärd.
Nästa gång jag ställer en sån fråga till ett hotell kommer jag nog att avsluta med ”är Ni säkra på att Ni inte glömt berätta något”. Jo, de erkände att de där hade hänt förr!! Knepigt för de borde de väl lärt sig då, kan man tycka. Nåväl, världen har inte rasat ihop, jag tog den som en kvinna med huvudet på halsen där de ska vara, men lite, lite irriterad var jag nog, fast ingen märkte det. Tack o lov. 

Nu är jag hemma igen alltid lika skönt att komma hem när man varit borta. Borta bra hemma bäst!! Lite trött, har inte sovit speciellt mycket och dagarna har varit hetsiska, dessutom tar väl åldern ut sin rätt…*ha ha* Så ikväll är jag bortbjuden på middag, det uppskattar jag. Men innan dess ska jag bannemej slöa på soffan en stund. 

När jag kom hem fick jag en glad överraskning i brevlådan, ett inbjudningskort till fest i augusti, trevlig post, mycket bättre en trista räkningar. 
 

Utan att någon behövde påminna mig kom jag faktiskt ihåg att ringa o gratta min (ena) brossa som fyller år idag. Helt otroligt!!  När många andra säger att fredagen den 13:onde är en otursdag, säger min mamma att det är en lyckodag, för brossan föddes just på fredagen den 13:onde.
De ja!! 

A
  

SEMESTER STÄNGT...inget bloggande på några dagar här!!!

Äntligen SOMMAR & SEMESTER
56582-122
Gissa hur jag började första semesterdagen? Jo jag åkte till jobbet, måste dit och kolla så de verkligen klarar sig utan mig...skämt o sidor. Men faktum är att jag har faktiskt varit på jobbet en runda på morgonen men i helt andra ärende. Men nu så......................................

Nu styr jag kosen mot Skåne land, till goda vänner och sköna nätter på hotell.Väskan är packad med kläder o tillbehör samt gott humör och glädje.

Hallå 56582-123 nu kommer jag!!!

Tutar på Er alla bloggisar som bor i längs vägen när jag far förbi. 
 

Önskar Er alla gott i sommarvärmen, njut och var glada.
På återseende, snart. 

KRAM Anki


Njutningsfull SÖNDAG.....

56582-104
Tidigt idag på morgonen, närmare bestämt klockan 03.15 satt jag ute i trädgården och bara njöt.Det var så härligt termometern stod på + 16 grader och allt var tyst o fridfullt. Ja min hänsynslösa son ringde o väckte mig, jag hade ju ”i ett svags ögonblick” lovat hämta honom efter festen, så de var bara att hoppa upp och se glad ut. Ja så var de då så skööööööööönt ute att jag inte kunde låta bli att sätta mig i trädgårdsstolen och bara njuta. Det var svalt och skönt att krypa ner i sängen sedan igen.  

Idag sov jag så länge så jag trodde jag var medvetslös eller nått, vaknade av en ringande telefon och kollade klockan 11.00, jösses!
Undrade just hur länge jag sovit om inte telefon väckt mig? Nåväl, säga vad man vill, men jag tycker hela dagen blir omkullvält när man sover så där länge. Nu hade jag inte planerat något annat en att tvätta och städa av lite idag och lata mig. Jag ska ju fara iväg några dagar så tvättmaskin den har jag fått igång men städa, njä när de är 28 + ute och inte speciellt mycket svalare inne, ja då har jag varken ork eller lust till städning.Får väl sprida ut de under dygnets alla timmar…*ler*.

Har suttit ute och tovat av hunden, ja hon har så mycket päls så de tovar ihop sig här och där emellanåt. Endå kammar jag henne varannan dag. Det är lite pyssel o plock med de små djuren. Annas vill hon helst bara ligga på någon sval plats inne nu, hon trivs inte så bra ute i hettan, om hon inte får vara i vattnet vill säga. Men där kan man ju inte vara hela tiden. Hon var ju med ute hela dagen i går och de märktes att även hon var trött idag för hon sov fortfarande när jag ramlade ner för trappen då vid 11. Nja hon var med ute på morgonen vid 3 då och kissade lite. 
 

Fortsatt go söndag!!
     

Ledig dag,,,,,vad då ledig, har sällan slitit så.....

VILKEN DAG!!

Vaknade klockan 9 av telefon. Lillemans sambo ringde vi skulle på loppis. Gjorde mig klar och for  iväg ut till henne så gick vi på loppis.
Hittade 1 gammal docka som jag köpte och en musse till en kompis som jag ska träffa på semestern och som samlar på mussegrejer. Så fick lilltjejen några saker också. (som vanligt).

När vi kom hem (jag till lilleman) så tog vi i tur med vedhögen som var kvar.
Själv jobbade han så vi körde igång utan honom. De tog en stund för oss att få ut vedklyven den vägde hur mycket som helst, inget för klena flickor, men med lite (j)nammat och gemensamma krafter fick vi ut den på gårdsplan och kunde börja klyva. Hela dagen har vi hållt på med ved. Ja lilleman kom också hem sedan och hjälpte till och så anslöt en kompis till dom.
Vi har slitit med denna ved hela dagen och hela kvällen. Bara pausat ibland för en kopp kaffe, en glass och lite mat och dricka. Kom hem 21.30 med en kropp som jag verkligen känner av nu. Inte är den van vid grovarbete i
ca 10 timmar som vi hållt på. Men nu har de ved så de klarar minst två vintrar. 

 
Lilltjejen har med stor nyfikenhet lärt känna de små kattungarna, de e så goa nu och busar. Fyra veckor unga och pyttesmå. Tror att jag i ett svagt ögonblick lovade att ge en av dem ett hem. Så snart har man en kisse också, ja de ska nog gå bra hoppas jag, om de inte dyker upp någon annan som vill ha den så får väl jag ta hand om den. Bor lite farligt nära en stor väg bara men de finns katter i grannskapet så de kan nog gå bra, man får väl försöka lära den att inte springa på vägen eller över. (om man nu kan lära katter något)  

Inatt ska jag ut och köra, grabben (ja den som bor här) är på fest och jag lovade hämta hem honom, man har sina små svaga ögonblick!!
Nu behöver min kropp en välförtjänt sömn o vila en stund, de känner jag de. 

God Natt.
 

........En skrattade kärring...........

56582-119
Idag är de FNITTER DAG, ja jag vet inte vad de e med mig för det mesta som händer får mig att skratta. De e ju uppiggande och bra för kroppen, om man nu inte bara skrattar vid fel tillfälle, vilket dessvärre inte är osannolikt när man är så här. Skrattar gör man ju varje dag men inte i samma utsträckning som idag.   

Finner något roligt i allt till och med ett tomt vitt pappet är ganska kul. Kanske är de tanken på att de e SEMESTER nu som får en på extra bra humör, eller är de alla halvgalna människor omkring mig som alltid har något positivt o roligt att säga eller göra. Eller är de något kul på gång någon som bara min kropp o skäl känner till ennu men inte jag. ((De där fattade jag knappast själv. *ler*))

 
Nej jag har inte tagit några uppiggande medel, inte druckit mer en vatten så att jag på något vis skulle vara påverkad är inte att fundera på.  Ah skit samma VARFÖR,  de e varjefall himla kul att vara så här glad o fnittrig. 

Igår var min Norska broder hemma med sin tjej o hennes dotter och så lilla mamma, ja vår alltså. Ja vi är syskon fast han är Norsk o jag Svensk. Han är utvandrare, påstår att de har de bättre där borta i grannlandet – ska man tro på det?!  Förmodligen!!
Så gårdagskvällen var också himla kul o trevlig. De ska vara kvar i Sverige några veckor till så vi ses förhoppningsvis igen. 

3 timmar kvar att svettas SEDAN ÄR DE SEMESTER!!!!!!!!!!!!!
((ja de de blir väl svettigt att ha semester också HOPPAS JAG)) Så gott.
A    

2 dagar kvar.....till Semester!! så gott de ska bli.

56582-121
Så har man ÄNTLIGEN kommit till de stadiet när man planerat in varjefall två veckors semester.
Fantastiskt.'
 
Nästa vecka är det då dags för vecka 1 av semestern, nej tänkte inte ta dem ihop så därefter blir
det jobb igen en vecka sen så, blir det en till. Blir ungefär som att gå ner och jobba 50%. Varannan vecka så att säga.Kanske håller jag på så en tid fram över, vem vet. Inte jag, för jag gillar inte att planera för mycket och för lång tid framöver, då bara ångrar jag mig sedan och ändra allt ihopa. Lite oplanerad tid vill man ha, allt ska inte vara inrutat. Impuls händelser blir ofta trevliga och bra.  Nästa vecka ska jag packa ihop mig o lilltjejen och fara neråt landet några dagar. Vänner är varslade om att jag anländer och hotell är bokat.Ville verkligen kosta på mig lite lyx med hotell, då kan jag också göra som jag vill med min tid. Ja om man åker neråt landet när man bor där jag bor så hamnar man i Skåne. Skåne är inget landskap jag gillar så där, det är väldigt kalt och öppet där nere, men jag gillar mina vänner mycketoch de finns ju där då, några stycken.  Den ena bor nära havet och har dessutom svimingpool på tomten och fina strövområde runt omkring.det blir perfekt även för lilltjen. Den andra bor mitt i en stad, där värmen dallrar mellan husen. Det blir också bra och ger lite variation, då får man ju lite stadspuls också, de tillhör ju sommaren och smått shopping galna människor som jag. Faktum är att jag hoppas det blir lite svalare nästa vecka så man kan färdas lite i bilen, se sig om på olika ställen. Kanske ta en tripp till grannlandet. Ah, de är sånt där som man säger varje gång man åker ner, men det blir aldrig av, säkert inte denna gången heller. Men man vet aldrig. 

 
Vecka 2 av semestern ska jag fara uppåt landet, till min allra bästis. Men då är det inte snack om hotell, då blir man lynchad, oh nej där får man hoppa över det. Men det är ok de har stort kråkslott så där kan man gömma sig om man vill ha en stund för sig själv. Men för de mesta brukar de sluta med vakna dygn, gott vin, mat och andra trevligheter.  Sen det där prata prata prata. Vad har hänt sedan sist?! Vi är som systrar så det är alltid lite som att ”komma hem” ja man känner sig hemma där helt enkelt och det är skönt.  Dessutom kommer andra ”kära” vänner dit samtidigt.  Ja de ska bli skönt med semester.

I morgon dyker min brorsa från Norge med familj upp, för nu är de i Sverige igen. Det ska bli kul att träffas igen. Och om allt går som de ska så kommer jag att fara till Norge också innan året är slut och förhoppningsvis redan i sommar. Det är lite hinder bara som vi måste över först innan vi kan sticka.
 För övrigt får man fortsätta jobba veckan ut i värmen, det är varmt på jobbet nu, nästan olidligt, luften står liksom still och dallrar.Men de e SOMMAR o då ska de vara varmt….jag klagar inte, men lite AC på jobbet hade inte varit dumt alls.

Hoppas man inte blir sjuk nu bara, många ligger ju i förskyllningar nu mitt i sommaren, bl a min chef är jätteförskyld men jobba, ja de gör han endå.
Han vet inte redigt hur man stavar till L E D I G.  

A
    


Du lilla.....

56582-78
Du lilla blogg......vad bråkig Du är....men bråka Du så smider jag semesterplaner under tiden.

3 dagar kvar...........................= 1 veckas semester...så gott!!!
Jo de e jag själv som väljer att ha de så, alltså EN vecka i sänder.

Så varmt o gott de e nu!!!!!!!!! SOMMAR SOMMAR SOMMAR.....

Jaha ja....måndag.

56582-96
Vad gör alla svarta kråkor på min tomt. Ja de kommer skockvis och sitter i björkarna. De sitter där och man tänker inte på dem, men så plötsligt flyger alla iväg och de blir ett hiskeligt liv, ja man hoppar till, är inte redigt med på de där hastiga utspelen. Fjädrar dräller över tomten och nu börjar jag faktiskt undra vad de igentligen vill mig?Kanske har de tur med sig – lycka o välfärd.  

I lördags hade vi ju veddag. När man sysslar med ved ska man hålla koll på vad man gör, de lärde jag mig. För när som vi stod där och matade klyven och pratade så for då och då stora vedträ iväg rak ner över benen och fötter oh, ja nu ser de ut som man krupit omkring på marken, skavsår och blemmor både här och där. Det gäller att kolla vad man har träden när man jobbar med dem för en del lever sitt egna liv tydligen.
 

I går hade jag late dag igen. Ja jag offrade någon timme på förmiddagen till allmän städning i huset, bortsugning av hundhår och allmänt damm. Sen fortsatte dagen i lathetens tecken tills de var dags för middagslagning. På grund av värmen åt vi sent klockan var närmare 7 på kvällen. Vi var inte så många, för många jobbade och någon dömde fotboll. Nu ska vi ta semester från söndagsmiddagarna några veckor, de e ju sommar och man vill inte ha för mycket pass. Vi ses endå fast kanske inte precis på söndagar.
 Efter middagen åkte vi till Lilleman och åt efterrätt. Meningen var att vi skulle fixa lite ved till, men ingen det var bara han själv som staplade det var inte mycket uppklyvet och köra av mer orkade han inte igår. Det får bli en annan dag.  

Idag svettas man på jobbet igen. Här är står luften still idag min fläkt orkar inte med att svalka hela kontoret. Vi har öppet tvärdrag genom hela byggnaden, men de märks knappast. Ska jobba denna veckan också sedan ska jag ha en veckas semester, det ser jag faktiskt fram mot nu. 
 

Pust….
   

Olämpliga frågor.....!!!!!

Tänk att just MÄNNISKAN som har så mycket intelligens ställer så mycket tanklösa och dumma frågor till andra.Ibland kan man undra om folk tänker alls eller om de bara är begåvade med massa grodor i mun som bara hoppar ut.  

Ta exempel människor som frågar barnlösa par
-ska Ni inte skaffa barn snart?Hur tänker man då? Ja menar, det finns ju förmodligen en anledning till att inte folk skaffar barn.En av de kan ju rent av vara att de inte blir några. Hur kul är det då med folk som hela tiden ställer frågan. 

Eller de som inför sommaren ständigt frågar
-var ska ni åka på semestern?
Alla människor, långt ifrån alla har ekonomi och möjlighet att åka bort på semestern. Den blir säkert inte roligare av att folk hela tiden ställer denna fråga.  Många ”som gärna vill vara som sina vänner som kanske har det betydligt bättre ställt” lånar massa pengar eller tar de sista kronorna just för att visa ”vi kan åka” det är ju igentligen inte klokt.  

Ja människor må har hög intelligens men också en bra portion tanklöshet.
         

Vilken dag.............

56582-120
Vi har klyvt ved, burit vet eller träd snarare och staplat. Timme efter timme med lite vattenpaus då och då.
Lovar att de känns i hela kroppen nu. Vi avslutade med ett härligt bad där alla njöt av svalkan inte minst hunden.Hon hjälpte till med veden, hon gjorde egna små höga med vedbitar på en väl vald plats i trädgården. De bitarna staplade vi allra sist så hon fick ha sitt lilla roliga. Men oj vad ved, det blir till att hålla på några dagar till innan allt de är färdigt. Men de är rätt kul och när man samlar ihop sig några stycken och hjälps åt går de fortare och är trevligare. Jag var alltså ihopsamlad, ja de var inte min ved, jag är inte i behov av så mycket ved jag, har bara en öppen spis och där eldar jag = aldrig.

Sen fick vi lite mat i magen och hjälpte några galningar att slå in en födelsedagspresent, njä de var så dräligt så de tänker jag inte ens berätta.
 Ikväll har vi varit inne i stan. Vi ville ut till en av de stora bebodda öarna i skärgården men färjan hade redan gått och det blev för sent att ta nästa., så det får bli en annan gång. Vi gick till glassiären istället och åt en jätteglass. De finns inga små glassar där. Jag åt en päronmjukglass med karamellströssel modell mindre, men jättestor endå. Nu är jag faktiskt ganska mör och får nog ta lite välförtjänt vila. A

Beckfilmen....Se den!!!

Vilka killar, de e inte utan att man njuter till 100% när man ser dem. Ja man njuter inte bara man redigt dreglar..hihi.Undrar just om DE e lika go och charmiga i verkligheten som de är på film. Kort sagt ”Skarpt läge” var bra, lite rå, lite otäck, sånt där man har hört talas om men aldrig vill uppleva,Misären som många kvinnor lever i, fy faan
.
56582-118
Efter bion var vi en runda vid havet och badade fötterna.  Sanningen o säga och man borde kanske skämmas lite men, den badplatsen vi var och kollade vid, har jag aldrig varit på förut. Nja jag har ju liksom bara bott här i 27 år eller vad de är, jag har inte hunnit med alla platser ennu. Eller har jag helt enkelt inte varit intresserad av att utforska hela den fina omgivningen inne i stan. Men nu när man börja komma lite i den övermogna tonåren så gillar man ju att se sig om och njuta. Ja, så nu blev de alltså av då. Det mesta har man ju sett men dock inte allt.  Den starkaste upplevelsen är nog den på ön allra längst ut i skärgården, där jag faktiskt var för många år sedan, då i tjänst. Det var så att jag hade i uppdrag att lägga in alla journaler åt distriktet på dator och rörde mig alltså ute på alla mottagningar inom kommun. En dag fick jag förfrågan att åka med en sköterska ut till öarna. Naturligtvis tackade jag ja. Vilken upplevelse. Ja de var helt otroligt. Tänk bara att folk lever så där långt ut på öar för sig själva i havet, inga affärer nej ingenting. Häftigt men nej, jag skulle nog inte klara det men någon veckas semester där ute de skulle vara gott.  Gästvänliga människor en de får man leta om och så mycket gott som jag åt den dagen i stugorna har jag aldrig varken tidigare eller senare stoppat i mig, man kunde ju inte säga ja till den ena och nej till den andra, det var bara att äta. En fin upplevelse var det.  

Nu ska vi ut och svettas med vedklyvning och sedan blir det BAD…. 28 grader i skuggan. Härligt.
 Go Lördag.