FLYTTSEMESTER FRÅN PLOGG

56582-203
Ja nu så tar jag flyttsemester. Nu är det bråda dagar o
ch mycket att göra och datorn får allt damma igen lite.

Var rädda om Er alla och på återseende.

Kramiz Kramiz


PS. Idag fick väninna äntligen ett litet gossebarn.

Inga sysselsättningproblem här inte!!

56582-119

Den här dagen började i natt omkring klockan 1 med att min mobil ringde. Något yrvaken såga jag att det var min väninna som väntar barn som ringde. Jo vattnet hade gått, kunde jag komma. Naturligtvis. Rafflade snabbt ihop en neceser med det nödvändigaste, kopplade hunden och så for vi iväg 2 mil mot väninnans hem. Där hade just inget mer hänt en att vattnet gått och på förlossningen hade man sagt att hon kunde avvakta rediga sammandragningar. Ja så vi drack en kopp te och pratade bort någon timme, sen intog jag gästsängen för att ganska snart konstatera att jag inte kunde somna. Vände o vred o vände och vred. Klockan 3 knackade det på dörren och väninnan lät meddela att nu var de igång och de for in till förlossningen. Någonstans där en stund efter somnade jag. Vaknade av väckarklockan 5.30 steg upp och blev visse om att jag inte kunde lämna barnet på dagis enligt mina arbetstider, nej jag fick ringa jobbet och meddela att jag nog fick ta halvdag, hade nämligen också lovat att forsla en av svärdöttrarna som pga av en skada inte själv kunde köra bil hem från läkaren. Ja så kom då barnet trött upp och undrade..oj vad gör du här nu? Hälsa du på så här tidigt? *le* njä mamma o pappa har fått åka till BB, småsyskonet är på G så idag får du stå ut med mina morgonrutiner, som snart visade sig var helt olika de han var van vid, ja det vill säga om han fick säga det. Då tvättade han sig aldrig, borstade aldrig tänderna osv. Försöka duger ju. Haha.

 

Nåväl innan vi så for iväg till dagis gav vi alla djur sin mat, de har en hel del kostiga små varelser. Hönor, kaniner, katter o sånt där. Det tog en stund ska jag lova.

 

När han var lämnat for jag vidare och hämtade svärdottern och så körde vi en runda och tittade på huset ”den äldste sonens nybygge” det stod där ståtligt och alldeles ensamt i ett helt nytt område. Första huset på plats alltså. Det var lika fint njä endå finare en när jag såg det på fabriken förra veckan. Vi passade på att inhandla lite saker när vi endå var i närheten av varuhusen, så som glödlampor o annat smått o gott jag behöver ute på gården.

 


Så kom jag då ÄNTLIGEN till jobbet, eftermiddagen gick trögt jag var skittrött och inte särskilt effektiv, hoppas jag inte gjorde några fel. Noll koll på sig själv ungefär. När jag kom hem, gissa vad jag gjorde. Jo jag var så trött och hade så ont i huvudet så jag la mig på sängen och vaknade 19.45 igen. Så blev de inget flyttgöra denna afton heller.

 


Väninnan hon blev hemskickad igen på eftermiddagen inget barn ville komma ut. Kommande natt är den en annan som har jour om de ska iväg igen, blir de långdraget och många turer in så får vi liksom dela upp jouren mellan oss.

 


På tal om flytt o gård o hela baletten. Det är tur man är lugn och sansad till naturen. För annars hade man sannerligen varit som ett svart åskmoln vid detta laget.  Hantverkarna som ska fixa två rum jobbar effektivt ungefär en kvart om dagen, vilket innebär att ingenting kommer att vara klart vid inflyttningen. Förre boende lyser fortfarande med sin frånvaro vilket innebär att de övriga byggnaderna inkl tomten ser ut som en krigsplats eller nått.

Den nya pannan ger varken värme eller varmvatten. Men de e ju mysigt att duscha kallt. Så har jag av förklarliga skäl inte hunnit städa inne där helt inte heller hunnit packa klart o pust o sånk. MEN de löser sig. De e ju två dagar kvar till inflytt. Ibland händer underverk, oh de precis det jag väntar på just nu. Har fått ledigt på fredag och det känns ju tryggt om nu inte väninnan passar på att vänta med att åka in till förlossningen just den dagen igen.


 

Det är tur man har gott humör så att säga.

 

Nu ska jag se om jag lyckas sova igen kanske inte så lätt när jag faktiskt sovit bort hela kvällen. I morgon bitti har jag dessutom lovat besikta en bil som med störta sannolikhet kommer att få flera 2:or. Sysselsättningsproblem!! Nja det är inget jag lider av.

 


Go afton.


Pust...

56582-128

Pust, de e jobbigt att flytta och att få tiden att räcka till. När man dessutom ska städa och röja efter andra som själva inte har vett att göra rent hus efter sig när de flyttar, ja då blir det dubbelt upp liksom. Idag har jag varit ledig men de kan jag tyvärr inte vara varje dag. Så har jag målare ute på gården också, de verkar inte blir färdiga de heller tills vi flyttar in på lördag.

Nåja, de ordnar sig säkert med allt o lite till bara man är vid gott mod så att säga.

 

Australiensaren anlände hem igår iförd shorts  och flippflopptoffor mitt i vintern. Såg redig läckert ut när han kom här över tomten iförd dessa något för årstiden kostiga kläder. Tror inte han funnit sig till rätta här hemma ennu, de verkar som han velat stanna där nere men kompisen ville hem. De hade varjefall haft en underbar resa även om den blev betydligt kortare en vad de tänkt sig från början.

 

Idag har de kommit med äldste sonens hus, hade inte varken tid eller ork att köra in och titta på det idag, men i morgon ska jag köra runt och se för då jobbar jag och det gör jag ganska nära där de ska bo. Jag ligger ju lite i jour för att vara akut barnvakt också, har en väninna som ska ha vilken dag som helst, jag ser helts att hon INTE får på lördag, för då har jag allt annat en tid att vara barnvakt, men är de så, ja då måste jag det endå. Ibland händer allt på en och samma gång och man önskar man hade fler armar, fler timmar per dygn och mer ledighet att plocka ut från jobbet.

 

Nu ska jag sova, det ska bli skönt att koppla av en stund.

 

Go afton på återseende.

  

Vad då sova?!

Måndag morgon…la la. Ja klockan är strax före 05.30 och jag har varit uppe några timmar redan. Vaknade vid 2 och det var lögn att somna om igen. Eftersom jag tillhör de som alltid somnat som en klubbad säl på kvällarna och sovit gott hela nätterna blir man lite konfundersam när man nu två nätter i rad vaknat i tidigt tidig otta och inte kunna somna om. Igår vaknade jag av att de kom ett SMS från sonen i Australien vid 3 på morgonen. Sen var jag pigg, steg upp, var ute med hunden och åt en smörgås. La mig en stund igen o lyckades somna en halvtimme. Idag vaknade jag tidigt igen, inte av SMS utan av mig själv och idag kunde jag omöjligt somna om igen. Kanske är det för mycket nu. Kanske tänker jag på sonens som jag vet ska vara på väg hemåt någonstans över världen, men jag vet inte vilket rutt de flyger, vet bara att de beräknade vara i Göteborg idag framåt middag. Mina SMS till honom går inte fram och jag har inte hört ett ljud nu på ett dygn. Vet att de måste mellanlanda någonstans mellan Sidney och Sverige och då borde han sätta på mobilen, men så är tydligen inte fallet, kanske har han batterislut.

  

Nu ska jag åka till jobbet, jag lär helt garanterat vara föst där idag, så gäller det bara att hålla sig vaken hela dagen.

 

Trevlig Vecka Alla…fortsättning följer.


Söndagskväll!!

56582-190
Pust, vilken helg den känns i hela kroppen. Har packat massor och röjt ut och dessutom fått ut en hel del till gården som jag nu fått nycklarna till.  De som bodde där tidigare har fortfarande hela utemiljön att röja upp och städa och det är inte utan att jag är en aning trött på dem nu. Det händer inte mycket och den ena undanflykten efter den andra dukas upp. Inne var inte heller vad jag tänkt mig men vi städar ju alla olika och jag tänker ta ledig en dag nästa vecka och städa mitt nya hem. Så de blir som jag vill ha det.  För jag vill ha de rent o fräscht när jag flyttar in och det är de inte nu.  

I natt fick jag ett SMS från min Australiensare, de har tydligen lyckas få någon flygbiljett för nu meddelande han att de är på väg hem. Sedan dess har jag inte hört ett ljud men jag hoppas han snart har mobilkontakt och hör av sig igen. Så då får jag trots allt ha alla mina barn hos mig i jul, underbart.  Ett år blev till en månads semester på andra sidan jordklotet, undrar vilket årtionde man får råd att göra en sån semester??? Så nu ska väl livets allvar börja för honom,  utbildningen är avslutat och drömresan gjort.Dags att ta tag i livet då helt enkelt.   

Idag hann jag och kompisen med en lång härlig promenad i skogen med hundarna också. Det var skönt, man får ta vara på helgernas ljus när de gäller skogen för på kvällarna ser man inte mycket där inne.  Så man får hålla sig på mer civiliserade platser när man promenerar.  Ikväll har jag haft middag,  bara min äldsta och yngsta med bihang hade möjlighet att komma. Så jag fixade till världens enklaste middag, var är de??? Jo spagetti o köttfärssås. 

Nu är jag mör i både armar, ben o kupan så jag tror jag ska ta och krypa ner mellan lakanen och sova min skönhetssömn. 
Go afton.   

Trevlig Helg Alla

Tänk de flesta går nu och .tänker på


NEDRÄKNING TILL JULAFTON

Allt går framåt!!

56582-195
Ja de må jag säga, det var verkligen en upplevelse att få se vad som hände på ”husbyggarfabriken”. Vi var inne i deras hus som var delat i två delar, men fullt färdigt med tapeter och golv o allt. Helt otroligt.  Till och med utvändigt var det målat och klart.
Nästa vecka kommer det och ska placeras på grunden, tänkte faktiskt ta ledig några timmar och kolla den händelsen också.  Vi har själva byggt hus när ungarna var små och de tog tre månader efter att huset kommit som vi kunde flytta hem, här skulle det ta högst 9 timmar innan el o avlopp och allt är tillslutet.  Nu har de valt bort wc o delar av köket som de ska göra själva så därför flyttar de inte in på stört. 

 
Ikväll har jag varit med min yngste grabbs sambo på sjukhuset. Hon har skadat sin hand, den såg ut som en jättestor blå vante ungefär men som tur var, var inget brutet. Men hon får hålla sig lugn o hemma nu någon vecka så svullnad, blödning och värk försvinner. Grabben fick vara hemma och ta hand om djuren. 

 
I morgon är det fredag igen, de ser jag fram mot, för nu ska äntligen de första flyttlasset ut till gården gå i helgen. Oj vad jag längtar tills jag har installerat mig där. Förkylningen är mycket bättre nu, hostar inte så mycket men är snorig och har fortfarande sus och lock för ena örat.  Men de går åt rätt håll.  Nu ska jag sova min skönhetssömn, man får liksom aldrig ge upp de där…*ler* 

Ha det gott alla!!!!
Fortsättning följer.

Snor o host...!! ennu.

Snöffsel o snorande, jo de tar lite på krafterna när man ska jobba hela dagarna och sedan packa på kvällarna, men det får gå, tycker nog jag blivit lite bättre.  Man får vara glad att man inte har feber. 

 
I morgon ska jag varjefall vara ledig både från jobbet och packandet, för jag ska resa bort och titta när de bygger ihop ”byggsonens” hus på fabriken. En trevlig lite utflykt hoppas jag. Sambons (hans sambo) föräldrar ska också följa med, så de blir en heldag.  Det är lite häftigt att de bygger huset inne och sedan levererar det i två delar, tapetserat och klart. De lär ta god plats på vägen det där ekipaget  när de kommer till tomten sedan.  Utvecklingen går framåt snart kommer väl uppblåsbara hus…hihi. 

 
Jag ska börja köra första flyttlasset i helgen, nu så ska de vara klart där ute för mig att ta över.  Så om några veckor räknar jag med att lämna över detta huset till nästa hyresgäst en fyrabarnsfamilj ska flytta in, så här ska trampas barnfötter igen. Då blir de lite liv i huset.Har hjälp dem att forsla hem en säng i kväll eftersom jag har tillgång till en lite större bil som sväljer en hel del.  Har lagt beslag på den nu en tid framöver så jag kan forsla mina saker också, men nästa helg kommer en stor flyttlastbil och hämtar mina möbler.  Nu börjar de bli redigt spännande.   

Vi har fått tillökning på gården med häst.
56582-218
Vi hämtade hem den häromkvällen i ösregnet. En redig skönhet faktiskt och hon verkar har funnit sig väl tillrätta. Nja hon blir ju väldigt ompysslad naturligtvis.
 Nu är jag helt slut och ska krypa i säng.  De tar på krafterna att vara förkyld och samtidigt vara fullt sysselsatt med både det ena och de andra. 

Ha de gott….fortsättning följer.
  

Viss skillnad.

Jag de förefaller ju som vi gjort till vana att kalla små människor för
"snorungar" vid två tillfälle, 1. när de är förkylda.
2. När de är busiga o odrägliga.
56582-217
Så idag kan jag väl stoppa in mig själv i kategorin "snorkärring"
Jag är förkyld och jag är nog tusan lite busig också!!!!

Go söndag!!!!

Jag viskar....

56582-216
Ingen vila ingen ro, oh så åker man på förkylning också och tappar rösten.Ja de e bara att Le och vara glad endå.  Här går packning och röjning sakta framåt, men de som besitter gården eller rättare sagt ska röja efter sig där, de gör sig ingen brådska, usch en del människor blir man bara så trött på.  De skulle varit ute och färdig för 2 månader sedan snart, men de syns knappt inte till .  Oh röran efter dem blänker fult. Vad gör man?? Blääääääääääää. 

I eftermiddag  har jag varit där ute och hjälpt till att göra stallet klart för nu är hästarna på G.  Redigt fint och trivsamt blev det, hoppas djuren också tycker det. Min jycke trivs som fisken i vattnet varjefall när hon får springa lös och busa med katterna.  

Igår gjorde jag världens klipp. Jag har en tid letat om begagnade rotting möbler till mitt nya uterum och igår dök de upp. En kanonfin grupp, ja den var som ny och priset var löjligt lite, 400 spänn.  De skulle flytta till mindre och hade en hel del till salu så jag köpte lite till. Allt i kanonfint skick och för lite pengar. Nu blir de fint i uterummet. Om jag nu sätter ut gruppen där, de jag köpte den av hade den inne i finrummet. 
 

Min lille Australiensare med co har bestämt att de ska åka hem när pengarna är slut, så något år lär de inte blir där nere. Just nu är de iväg och dyker.  Antar att de är hemma igen innan jul om de nu inte ångrar sig och stannar. Man vet aldrig.
 Nu ska jag se om jag kan vara lite nyttig igen. 

Trevlig lördagskväll!!!
  

Allt är relativt!!!

56582-215

Man hänger i drömmar!!

56582-214

Aj o oj vad jag har ont i magen. Den är stor och svullen o om man inte hade mer vett kunde man tro jag snart skulle föda barn. Jag växte hastigt ur mina byxor och fick sadla om till kjol med resor i midjan.  Men man får stå ut. Jag har nog för mycket omkring mig nu, då säger min mage STOPP!!Fast igentligen har jag inte tid att ha ont i magen, men de bryr ju inte den sig om.

Nu är de bråda tider. Jag ska FLYTTA, tänk en av mina små drömmar blev uppfyllda.Jag får fira jul ute på gården.  Jag har en annan jättestor dröm också, som rör ett av mina barn och ”den ska slå in” de har jag bestämt.  När den gjort de, då ska jag berätta.. 

Ja sanningen o säga har jag inte tid att sitta här, jag måste komma igång o packa.De e mycket som ska ner i lådor, så!!!! 

Ha det gott Alla ”fortsättning följer”    

Herre jösses

Vilken röra!!56582-204
Mitt huvud känns som en intrasslad trådrulle, vet inte hur länge jag kämpat med att få denna älskade lilla blogg i fullgott skick. Men vad jag en gör, så gör jag fel och de blir ingen ordning alls.

Nu har jag "friat" till support för att se om de kan reda ut den här trasselhärvan jag stält till, så sidan blir ok igen. "Skrivtexten" är bra nu men min bakgrund försvann som en oljad blixt och sidoinformationen är stor som få och faller under allt. Textformatet i bannern blir inte som texten var jag en gör. Pust o stångk, vilket tålamod man har!!!! gapflapp.

Jag ska sätta staket ute på gården idag, tar nog och kopplar av med det en stund i stället och hoppas att support "trollat till min sida" när jag kommer hem igen.

Go söndag!!

MIN STACKAS
GÄSTBOK den har verkligen kommit i skymundan. Skriv gärna en rad i den.

Omkastat dygn!!

56582-213
Här sitter jag min fjolla denna tidiga söndagsmorgon klockan är 04.40 och jag har nyligen kommit hem. Nix, inga fester inte, jag har ju varit barnvakt åt en väninna som däremot varit på fest med gubben sin.  Gosat med lillkillen och spejat på husets katt och min jycke som på behörigt avstånd studerade varandra. Vi fick en stor skål med godis att avnjuta vid TV, ((urkt)) men ingen av oss var speciellt godissugna ikväll för vi tog bara några bitar var. Lillkillen var trött och ville mest sitta i knäet och titta på TV och samtidigt prata. Han har tusen miljoner frågor och det är bara att svara. Så det har varit mycket Jan Långben, Kalle Anka och andra trevliga seriefigurer ikväll han hade en alldeles särskild barnkanal med mycket trevliga program på. Ja sånna kanaler finns inte hemma hos mig av förklarliga anledningar. Men oj vad våld det är i barnprogrammen idag, nja Jan Långben var ju rätt oskyldig men det var andra program som mest handlade om pang!! och död o sånt. Men när jag tänker efter var de nog så där när mina ungar också var små, kanske rent av när jag också var liten, inte minns jag några program från den tiden. Jo teskedsgumman och televinken minns jag. Jag hade en sån där televinken och jag har alltid haft lite ågren för att jag inte sparade honom, hade varit kul att ha nu.  

Min väninna ska ha barn nummer två om några veckor. Så då ligger jag i beredskap för att fara iväg och ta hand om lillkillen, när de är dags för dem att fara till BB.  
 

När jag satt här och skrev i lugnas ro ringde min mobil, inte utan att man hoppar till när mobilen ringer halv 3 på morgonen. De var en av sönerna, blev lite rädd för de skulle iväg till svärföräldrarnas han idag och de bor en bra bit bort. Men han ringde från stan och frågade snällt om mamma kunde hämtat honom. Hur hade han hamnat där nu då. Ja de fick jag ju förklaring på när jag anlände till stan, han hade tydligen fortsatt festen efter de kom hem på kvällen med glada vänner och så hamnat på puben i stan. Tur mamma finns när de står där efter alla pubar stängt och har ca 3 mil att gå hem, ja om nu inte jag funnits då…*ler*.

Nu när jag kom hem steg grannen upp, dags för henne att mjölka korna. I vanliga fall brukar man väl stiga upp om nån timme ( på vardagar) men detta dygn blir lite omkastat och jag lägger mig istället. Undar just hur länge man sover nu!!!
 

Go morgon gott folk, dags att sova.
  

Tusen Tack!!!

Oj oj, vad jag ställt till det på min blogg. Ville göra den lite finare ju och kom en bra bit med hjälp av lilla tanta. Sen körde jag fast igen och då ryckte Disa in, ja så jag upptog en bra bit av hennes fredagskväll.
Aja baja. Tusen Tack för alla hjälp!!!
Var vore bloggen i all sin glans om inte lilla tanta och Disa fanns??  
56582-212

Idag fick jag en liten påminnelse om ”att jag faktiskt lovat att vara barnvakt i morgon”. De hade jag glömt totalt, tur mina vänner vet hur senil jag är emellanåt…hihi.  Ja så i morgonkväll ska jag vara lektant och gosa med småungar, trevligt!! Jag gick o drömde om att jag skulle få flytta och fira jul i mitt nya hem, men så blir det nog inte. Det har hängt upp sig på vägen så att säga, inte med mig men med de som skulle ta över här jag bor nu. Men de e ju ingen större katastrof man blir bara lite ledsen sen går de över, inte mycket att orma sig om. Dubbla boende kostnader pallar inte min lön med. Idag har jag varit och hämtat tapetkataloger, men oj så svårt det blev att välja tapet nu då. De var så svårt så jag la undan dem och tar tag i det i morgon istället. Jag har ju hela helgen på mig!!! Nähä, nu har jag inte tid att sitta här längre, de e ju fredagskväll. 

Trevlig Helg!!!

Nu så

Ibland blir de inte som man vill, då får man kämpa på och se till att de blir som man vill.

En röst...

Idag är jag lite värkbruten, ja de må vara självförvållat men man får väl lov att jama sig lite endå. De e den där träningen, kroppen ger sig till känna och påminner om att det finns gott om muskler där innanför skinnet…men inte för det, för de e gott med, ja att träna alltså. 56582-142
Idag fick jag samtal från Australien, första gången jag hörde hans röst sedan han åkte. Det var härligt. Jag kunde läsa lite så där mellan raderna att de inte redigt funnit sig till rätta och inte heller tycker att det är var de trodde. Men de skulle låta se tiden ann, kanske är de alltid så där i börjar på ett nytt ställe.  De är vana att ha massor av vänner omkring sig så jag tror de känner sig lite ensamma innan de lärt känna folk.  Det är ju alltid lite omställning att komma till nya ställen, ligger de så också i ett annat land långt bort blir de kanske lite extra.   Ikväll har jag målat igen. Måste bli färdig med det där för jag hoppas jag får flytta snart, de skulle vara så härligt om man fick fira julen ute på gården.  Jag ska åka och kolla på tapeter någon dag i veckan för det är ett rum jag vill ha tapetserat innan jag flyttar in, det är idag illrött…pust…i och för sig jullikt men endå!! Jag föredrar nog någon mer ljusare och trevligare tapet. Nått i brun beigt, ja det är snyggt.  Vi får väl se vad det finns att välja på. Nu ska jag vara lite nyttig innan jag kryper till korgs.   

Måleri är trolleri!!!

Tänk, ja man tror knappast man kan lyckas med vad jag gjorde – jag hade 0 rätt på V75, de borde man väl nästan få något tröstpris för.  Fågelholken jag som kände ”nu blir jag rik” att man kan känna så fel. Nåväl de e väl bara fortsätta vänta – på den stora vinsten!!!!  

Uch idag var de redigt trögt att jobba det blir så när man inte redigt är på topp. Så är jag lite sinkad av de som ska göra jobb innan jag kan göra mitt. Det är mycket nu och ingen redigt hinner det den ska.  Nej tyvärr kan jag inte hjälpa de som gör jobbet före mig och får inte heller.  Men  vi brukar säga att det är positiva bekymmer. 
 Idag var jag på varuhuset i stan och hämtade massa banankartonger, så nu kan jag börja packa när jag vill. Tänkte börja med allt sånt som man inte behöver i det dagliga livet. Börjar man i tid så blir det nog bättre en att man stressar ihop det på några dagar. Jag vet ju inte redigt när jag ska flytta ennu, de är inte färdiga där ute på gården. Ikväll var vi ute med hundarna sent och det var bäcksvart ute så det blev att gå i koppel hela tiden. Ja inte vi men jyckarna. 
56582-211
Så har jag målat min möbel en gång, köpte färg idag innan jag körde hem. Redigt roligt att måla, de finns så mycket finesser nu så det går fort och blir slätt och fint, inga penseldrag inte. 
 
Som sagt jag är inte redigt på topp så jag ska nog  gå och slå dank en stund nu. 

Go Afton
   

 


En tom stol!!

Idag kändes det så påtagligt när alla barnen kom hem och en 56582-210stod tom.
Ett barn fattades han är ju på andra sidan jordklotet. Ja idag kändes det verkligen att han är så långt bort, när alla kom hem, alla utom han. Naturligtvis blev det mycket prat om honom idag, alla ville ju höra om jag hört av honom, vad han sa, hur han har det osv.
Men så länge man vet att de har det bra så gör de ju inte så mycket om de befinner sig så där långt bort, en dag vänder han ju åter hit till oss. Ja de får jag ju verkligen hoppas varjefall att han inte blir kvar där borta.  

Jo idag är de ju den där ”alla kommer hem”. Ett drag jag är redigt glad att jag startade en gång. Det är så mysigt när alla barn med respektive  kommer hem, huset liksom blommar upp och blir mer levande. Visserligen är de alla hemma ofta men inta alltid allihop samtidigt, de är en speciell tjusning.  Idag berättade jag för de som ennu inte visste – att jag ska flytta. Plösligt började alla prata om en resa, ja den skulle nog tyvärr vara precis när jag skulle flytta.
Hummmm, ja de var naturligtvis ett skämt, för de fasar för min flyttning och alla saker jag samlat på mig. Jag hotade med att anlita en flyttfirma och skicka räkningen till dem. Nädå de är nog inte så farligt, jag har nog inte mer skit en någon annan, klart man samlar på sig med åren, men sanningen o säga så har barnen lämnat kvar massa saker hos mamma också, de påminde jag dem roat om. Mamma är en bra förvaringskälla. Jag får säkert med mig det ut till gården också för nu får jag ju så mycket plats så nu kan jag ju verkligen förvara sakerna. Pust..men javisst inte gör de mig något om de står lite saker i lådor här och där undanställda. Min äldsta ska ju också flytta, förmodligen mitt i julruschen, de bygger ju nytt och de räknas bli klart då så, ja de vill ju komma in direkt. Sån är man ju.

Det är jag som håller jul i år, så alla kommer ju till dukat bort, frågan är bara var?
Ska de bli här eller ute på gården, ja si de vet jag inte ennu. Men så snart jag vet ska jag meddela tomten så han inte missar oss…haha.Jag hoppas nog att de blir där ute för vi blir nog många i år och då är de skönt ju mer plats man har att sprida ut alla på.  
Nu ska jag sova min skönhetssömn,((man får aldrig ge upp!!))I

I morgon är en ny dag.
 Go afton.    

V75

56582-178
Idag sov jag till det lite bara lite till halv 9 men de är en bra sovmorgon med tanke på hur tidigt man stiger upp under veckorna. Pratade med sonen i Sidney på MSN på  morgonen fast  hos dem var de kväll. De var en trio som for iväg men en av dem har redan bestämt sig för att åka hem igen. Lite trist, fast de finns säkert en stor anledning till det.De andra ska ge sig iväg ut mot nya mål på måndag och lämnar alltså Sidney. Spännande. 

Väninnan och jag for till stan idag och spelade på V75. Det var ren hysteri och massor av folk i spelbutiken, två av dem var vi..haha. Jag brukar aldrig spela på V75 men nu följde jag liksom med strömmen o den stora drömmen att bli rik.  Tänk om jag vunnit 75 miljoner, de vore rätt häftigt faktiskt!! Nu har man bekymmer ibland att få pengarna att räcka till då finge man bekymmer med vad man skulle göra med alla pengar. Pengar är väl alltid ett bekymmer verkar det som, både om man har för lite, lagom eller för mycket. Det kanske är så att pengar liksom skapar bekymmer. Sen tog vi jyckarna och drog till skogs. Idag var de lite varmare annars har vi haft minusgrader nu några dagar. Jag har fått en ny fin ”gå ut med hunden jacka” en sån där med reflex o sånt, redigt läcker faktiskt och bra i mörker.
Efter skogen tog vi en fika. Ikväll har jag slipat möbler. De var faktiskt kul, brukar inte hålla på med sånt men de var redig roligt. Har lånat en bra slipmaskin så det gick ganska fort också. Nu får jag inhandla lite färg på måndag och måla  Det är en väldigt gammal möbel och jag har inte hjärta att göra mig av med den, med lite färg o så passar den nog bättre in bland de andra man har, den ska få bo i mitt nya sovrum sedan. Där behövs lite möbler för det blir rätt rejält.  Nu är det väl dags att ta lördagskväll då. 

Go afton.

 


Ny tag...

56582-177
Att tro på sig själv, att svälja och inse att saker och ting ser bättre ut när man smält dem samma en stund. Ja, de var nog så jag gjorde, jag tyckte världen föll ihop som ett korthus, åtminstone min värld. Sedan när jag sett igenom saken en stund när jag gömt mig och funderat insåg jag att – de här ska jag ro igenom. Livet är som en hinderbana, ibland kan de vara svårt att ta sig över hinderna och man förstår inte redigt varför de plötsligt är där, men så sadlar man hästen och inser sin styrka och man rider vidare i god tro på sig själv och det man vet är rätt.
 Så gör jag nu, med styrka och hopp och massa energi  och glädje inser jag att även detta hinder ska kunna rammas.  Även om man sviktar ibland får man aldrig ge upp, de e ju ett råd jag ger till alla andra så fågelholken vore väl om jag inte följde det själv.

Ja så är jag nu här i igen i bloggens kladdvärld redo att strö massa ord och tankar omkring mig. Glad att sorgen och förtvivlans stunder är korta men smärtsamma.
 Anki tar nya tag – Anki är jag och här är min dag. Har faktiskt hastigt och lustigt varit ledig ett par dag, anser väl att när jag inte redigt orkade med mig själv behöver ingen annan häller trampas med mig och så beviljade jag mig själv några dagars ledig. Har tillbringat tid med att TA TAG I SAKEN och nu tror jag gjort vad jag kan och livet kan så sakteligen gå vidare.  Den här dagen började jag med en härlig promenad med hunden ut till gården, ja den som vi ska flytta till. Efter som det är en bit tog det en stund. Kylan bet oss i näsan men det var trots köldgrader skönt och behagligt. Medan jag var där möblerade jag och hängde upp gardiner, la på mattor och planerade, naturligtvis bara i mina tankar och min fantasi för jag hade varken gardiner eller möbler med mig. De e ju inte dags ennu. Men jag känner endå att de här draget blir ett av de bästa jag gjort på väldigt länge. Vi kommer med all sannolikhet att trivas som små fiskar i vattnet där på vår gård. Det är nog sånt här man behöver när man går in i en ny fas i livet, fasen när man inte längre har små barn hemma utan man har stora barn borta, eller rättare sagt hos de själva.

Faan att barnen lämna en är nog svårare en övergångsåldern…ja den har jag inte kommit i ennu men de sägs att man svettas i den och man svettas i det här också att plötsligt bli lämnad av de som man delat hela sitt vuxna liv med. Pust o stånk.
Men de blir bra, rätt som det är inser man att man är fri att en ny fas i livet startat. Ikväll har jag haft goda vänner här, vi har druckit en god drink, ätit en bit här och en där. Haft trevligt och bara umgåtts. 

 
Ibland är det så skönt ”att bara vara” med sig själv och sina vänner. 

Kram
      

 


På återseende, hoppas jag!!

56582-115
Varför slår ni undan benen på mig hela tiden. Varför?Hur många gånger ska jag resa mig när jag oskyldigt blir ikull vält.Hur många gånger ska jag orka.Ni har att göra med en stark kvinna, en kvinna som inte duckar i första taget.Men även mina krafter kan ta slut, även mitt försvar kan sina.Jag kom hem glad och lycklig idag, ett brev på posten drog ner rullgardinen och allt blev svart. När har jag lidigt nog? När ska för evigt kunna skaka Er av mig. Måste jag bli arg och bitter, måste jag vända alla taggar utåt för att Ni en gång för alla ska lämna mig ifred och låta mig leva mitt liv. Eller ska ni lyckas sätta en evig punkt?Ni har gjort min dag till nattsvart mörker, men jag är en kämper, jag är oskyldig och jag kommer att kämpa in i det sista för min upprättelse.  

Kampen en ny kamp har startat, ni frestar min krafter, ni slår undan benen på mig, jag reser mig igen, men hur många gånger, hur länge orkar jag? Ni väcker hat, Ni väcker oror, Ni väcker kämpaanda. Jag har inte ord för Er. Min första tanke var, NEJ jag orkar inte mer.
Men så sa något/någon inom mig, Du har rätt – bevisa det. Men hur många gånger, hur länge ska jag orka bevisa. Hur länge ska jag behöva slåss innan jag får frid i livet? T

ill Er som läser min blogg vill jag säga, det här har ingenting med Er att göra.
Men just nu känner jag att vid sidan av det jag ska igenom orkar jag inte föra en dialog i bloggen därför säger jag. På återseende i bättre dagar, om bättre dagar kommer.Glöm ALDRIG att jag är en kämper!!! Oh det finns alltid ljus bortom horisonten.

Var rädda om Er, jag hoppas vi ses igen.
 
56582-189 Anki