Farväl 2007

Så är glada julen slut o granen vi aldrig hade behöver vi inte slänga ut!!
56582-229
Vi fick en toppen jul. Fullt ös, hedenhös. Jag fick en vacker guldring på mitt vänstra ringfinger o trolovades med min sambo som fick en lika vacker ring han. Tre femtedelar av barnen kom och tillsammans for vi vidare till en del av tjocka släkten för att fira julafton, som blev en mycket trevlig, tjoig och kul afton. Sent blev de också innan vi var hemma vid vårt igen. Där fortsatte vi så att spela o leka natten lång. Jo, mina ungar är vuxna men de har precis som sambon o jag själv barnasinnet kvar. Är de jul så ska man ha kul och julafton ska alltid vara lång, lång. Den kommer ju trots allt bara en gång om året.

På juldagen kom resten av barnaskaran med respektive o så var vår lilla stuga full. Vi var faktiskt ganska trötta o slö senare på kvällen när alla åkt hem. Ja vi slog oss ner i soffan o bara latade oss. En redigt lång latarkväll kväll blev det. Åldern tar ut sin rätt ? eller?!

Nåväl nu går vi mot slutet av 2007 och när det året tar slut,
så hälsar vi 2008 varmt välkommet.

Så!!! Gott slut på 2007 och Gott Nytt År 2008.

Kramiz
56582-230

En magisk Jul...

56582-220

Tänk att man aldrig lär sig.

Ja de här med jul o julklappsinköp o sånt. Alltid, varje år säger jag snällt till mig själv

-fixa nu detta i tid.

Oh vad händer, jo precis sist innan de slår igen affärsdörrarna inför julfirande, då står jag där

Irrande o stirrande efter vad de mina vill ha i år. Nej man lär sig aldrig. Har ju sagt så där i år OCKSÅ, men hur blir det. Ja de återstår ju att se i veckan. VEM BLIR SIST I ÅR?


Nu förenklade sambon de hela åt mig lite varjefall. Herre jösses sa han, de e ju så stora, vi ger dem pengar eller presentkort. Ja det var en god idé, främst för att jag då slipper ränna omkring i butikerna så här inför, då när de är så trångt o bullrigt i affären, de e ju nämligen långt ifrån bara jag som ALLTID ÄR UTE I SISTA MINUTEN..de dräller ju av folk som har samma åkomma. Så ja de får nog bli så pengar eller presentkort.


I år har jag den där "inte fira med mamma julen" jag är ju sån där varannanjul firare. Dvs mina barn firar varannan jul o hos mig o varannan hos flickornas föräldrar. Nu har jag ju lite tur här att några av barnen är singlar vilket innebär att den delen får jag njuta av varje jul.

De är inte fy skam att ha massor av barn!!


I år blir julen väldigt annorlunda. Det är ju sambons o min första gemensamma jul. De ska vi fira redigt ordentligt. Vi är bortbjuden tillsammans med singelbarnen på julmiddag o sedan fram åt kvällen fortsätter vi att fira här hemma, de ska bli så mysigt. Ser faktiskt fram mot julen lite extra i år. Det här ska bli en jul som vi alltid ska minnas i glädje. ""förhoppningsvis händer inga tråkigheter som sätter käppar i hjulen för det"" Ja de ska bli en magisk julafton.


Min värdfamilj - ja de jag bor hos när jag är på jobb. De ligger i vinterkräksjukan eller nått, så jag vill inte åka dit, jag vill inte bli sjuk till jul. För övrigt vill jag aldrig bli sjuk. Sjukdomar är trista o farliga, de borde utrotas. Fick fixa en annan skön bädd. Som sagt de e bra med massor av barn. Ja för nu när jag varit på jobb igen så har jag bott precis vid havet, mitt i stan.

Igår  passade jag  på och kolla in hur mycket folk de är i butikerna på stan. Kollade bara runt lite.  Det är  ganska skönt att gå på stan och veta JAG  behöver inte köpa något!! Rent häftigt ju när man går där i lugnan ro och ser alla stressande människor som ska handla massa julklappar. Man kan ju milt säga att folk blir mer än nyttigt stressiga o hispiga i dessa tider.


Julkort, jo jag gillar de vanliga, det vill säga dem man skickar med posten. En näpen liten hög får man alltid ihop till vännerna "som man inte ser varje dag", ja sedan jag flyttade blev de vännerna ganska många. De e inte längre till att springa över till varandra och dricka en kopp kaffe o snacka lite goja. Faktiskt får jag själv också ganska mycket "vanlig" julkort och det är jag glad för. Det har annars gått lite till överdrift de här med att rent av umgås via datorn.

Eller att skicka SMS via mobilen. Själv skickar jag bara julhälsningar via datorn till vännerna på nätet - har ju sällan deras ordinarie adress.Annas tågar livet på som vanligt. Vanligt är fullt upp!!

Nu tänkte jag ta lite julledighet varjefall från mitt ordinarie jobb. Invänta barnen, invänta tomten invänta "en magisk julafton".


Så till Er Alla. En riktigt god Julhelg!!

56582-222


Snart är de jul....

image228
Jo jag vet, jag hittar inte redigt tiden - tiden att kladda blogg. Men nu så, har jag snott till mig en liten stund att egna till dig min lille bloggis. ((var de tänkt då för si så där 8 timmar sedan))

Men nu är jag här igen o gör ett tappert försök.


Min hjärna är just nu helt insnöad av bokföringssiffror, jag har varit på benen sedan klockan 4.45 idag på morgonen då jag började min dag, gjorde mig i ordning och så for jag mina 17 mil till jobbet. Kom fram för 9½ timme sedan och sedan dess har jag då slagits med mina små siffror. Börjar bli lite seg. 


Svärdottern (hon med kulan på magen) är bättre men inte bra, men hemma är hon. Förra veckan när jag var nere i dessa trakterna var jag faktiskt ute till dem och lagade en stor bytta köttfärssås. Efter den måltiden såg hon redigt piggelin ut - tänk att man kan tillfredställa någon med bara lite köttfärssås. Själv vet jag inte redigt varför hon är så förtjust i just min, när andra kan laga mycket godare, men de tycker inte hon. Skratt...


I natt ska jag gästa en av mina ungar - mamma på sov besök. Ska till lasarettet i morgon och ta lite prover då är de skönt att vara i stan o sova. Annas försöker jag undvika att "vara i stan". I stan ska man shoppa, gå på bio och restaurang o sånt, sen ja sen ska man åka därifrån, ut o bort från trängsel o jäktade människor, kort sagt i stan ska man inte bo. Jag är långt ifrån någon stadsmänniska, har inte bott i stan sedan jag var 19 år, de e ett litet tag sedan.


Nu är jag så molnig i skallen så jag får nog ge upp datorn o lämna min arbetsplats för några nattimmar.


Ha´t gott o på återseende.