Efter Regn kommer solsken....la la la.....!!!!


Psss…jag ligger här gömd under min säng. Det har kommit upp en konstig stor gul sak på himmelen, vet inte vad de är. De går inte att titta rakt på den för då gör de ont i ögonen. Vågar inte krypa fram ifall den är farlig. De var när himmel äntligen slutade kasta vatten ner på oss här på jorden som den där stora saken kom fram. På något vis känns de som jag sett den förr, men de e nog längesedan. Snart är de mörkt, då kanske den inte syns längre, kanske vågar jag mig fram från mitt gömme då……Den är rätt vacker, kanske är den ofarlig, kanske ska jag krypa fram och kolla lite, nämen oj, de e ju SOLEN….jag hade  nästan glömt hur den såg ut!!!!

Jo men så är det:
Jag är trött på de här eviga regnandet varje dag. Mornarna och kvällarna är i regel fina, men kalla, så regnar hela dagarna bort. Trist. Jag borde väl vara glad som sitter inne hela dagarna och jobba, men de e faktiskt  skönare med sol o värmen även om man inte kan vara ute. Dessutom är de ju många som vill och kan vara ute dagtid. Ta exempelvis alla småbarnsföräldrar, hur kul är det att sitta i sandlådan när regnet öser ner, eller promenera med barnvagn. Oh alla som jobbar ute, hur kul är det? NEJ NU FÅR DE ALLT TA OCH BLI SOMMAR, i morgon börjar ju den första sommarmånaden. Så Ni vädergudar, nu får Ni visa lite barmhärtighet mot oss här nere på jorden i Norden.

----------------------

För att blöta till de redigt ska jag gå en runda i duschen också. Ska de vara så ska de vara.

A

Men HALLÅ...VARFÖR ???? jag vill ha svar.

56582-107

Är de konstigt att man är lite vimsig i huvudet och är trött i fingrar och axlar när man viger en dag till att bara sitta och knappa in massa eländig siffror i datorn. Jag drömmer att de står någon bakom mig och masserar mina axlar. Att fingrarna spelar vacker musik på piano, fast igentligen tycker jag nog inte om pianomusik, nja jo de finns nog något lyssnar värt man kan koppla av till.

Vem har igentligen kidnappat sommaren, vederbörande bör nog tänka på att vi faktiskt nästa vecka ska ha en stor fest UTOMHUS, ja vi vill inte sitta under paraply och huttra i dunjackor. Men jag kollade femdygnsprognosen hos SMHI och fram till söndag så de lika visset ut, men sen MÅSTE sommaren komma!!

Från de ena till de andra!!!

SÅNT HÄR BLIR JAG FÖRBANNAD PÅ!!
Idag har jag bestämt mig för att skriva till REGERINGEN eller någon, jag retar mig otroligt på att massmedia går ut med namn och bild på vissa brottslingar i Sverige och andra döljs. Hur kommer detta sig undrar jag.

Varför visar man upp vissa och andra ska gömmas i de fördolda.
Det har hänt många otäcka saker bara sista året.
BOBBY – hans misstänka förövare döljs
26-ÅRINGEN som våldtog o dödade en 12-årig styvdotter, han döljs.
HAGAMANNEN – visade man upp innan han ens erkänt
JANNE – som slog ihjäl o styckade sin fru visades upp på en gång
Hur kommer det sig att man visar upp en del och andra inte, hur väljer man ut just dessa? Hur tar deras anhöriga de här bildspelen i tidningar och på TV, de är oskyldiga till de brott som begåtts men drabbas säkert otroligt hårt av bilder och skriverier i press o TV. Ja de här vill jag ha en VETTIG förklaring på. Varför får vissa förbli anonyma för allmänheten och andra inte. Nej de har säkert inte själv bett om att få komma ut med bild och namn i pressen.

Har NÅGON ett svar?

A

Inte ens intressant...bara helt vanligt , vanligt

De sägs ofta att man kan göra långa historier korta. Jag tänkte göra tvärt om,
en kort historia lång.

De här är min dag, ja idag alltså.
Jag vaknade och önskade eller rent av försökte inbilla mig att de var lördag, för jag vill sova lite till. Naturligtvis kunde jag inte ligga kvar i sängen och inbilla mig sånna saker mitt på tisdagen, nej de var bara att stiga upp och ta tag i dagen. De där första två meterna från sängen, ja de går lite trögt men sedan tycker jag man vaknar till ordentligt. Om inte så gör man de när man börja slänga halvljummet vatten i ansiktet på sig själv. Tandborsten för också oväsen så den är inte lätt att somna om med i munnen. Nej när man kommit så långt är man klarvaken, en ny dag börjar.

Undrar hur de kommer sig att de alltid är så fint väder tidigt på morgonen. Det är det ”nästan” jämt. Det är en redig fröjd att gå ut till lådan och hämta tidningen, man känner alla goa dofter från syrenerna som blommar nu och andra härliga blommande träd o buskar. De e helt klart underbart på morgonen, man borde kanske stiga upp ytterligare någon timme tidigare och ta en lång promenad innan man kör till jobbet.
Hunden? Nej nej, den sover som en gris på morgonen, inte lönt att försöka få med den ut vid den tiden inte. Hon orkar inte ens titta upp.  

På jobbet har dagen varit som vanligt ungefär, förutom att jag/vi blev bjuden på grillfest i mitten av juni av en leverantör, de blir man ju inte varje dag.
 Körde hem prick klockan 4 idag, var hemma och joddlade runt lite med de andra som var hemma, sen for jag till skogs som vanligt och som vanligt var kompisen o hennes hund med. Blev bjuden på fika och äppelkaka. Fick med mig en skitig o illaluktande hund hem som jag fick sanera i källaren innan jag kunde ta in henne i huset.

För övrigt är jag trött, känns som jag har tuggimi i hela kroppen. Är de möjligen de trista vädret som gör en så här, ja de där fina vädret de är bara en stund på morgonen sedan försvinner det. Var nyligen  ute hos lillkillens tjej o bytte bil, ska besikta hennes åt henne i morgon för hon ligger sjuk, genomförkyld o febrig. Hoppas hon piggar på sig för nästa vecka har vi mycket att göra.

Nu säger jag God afton till internetvärlden

A


Så .....eller

56582-102

Så har då en lina till vårt bredband gett vika inne i stan, vilket innebär att vårt Internet går i snigelfart som på den gamla goda tiden när man körde med modemuppkoppling. Man laddade en sida och gick för att dricka kaffe under tiden som sidan kämpade sig fram på skärmen. Nåväl, jorden går ju inte under för detta, de e bara att fortsätta dra i tuggimitangenterna och hoppas de fixar till felet så snart de kan. (ja de är jag säker på att de gör, man tror ju gott om allt o alla).

På tal om gott. Så har jag nyligen gått (med å), hunden och jag har gått längs landsvägen ikväll, trist men nödvändigt, en hund ska ju kunna vistas/gå/vara i alla miljöer helst. Varjefall min, sen är de ju upp till var och en. Därför går vi då och då långa promenader längs landsvägen och håller på att blåsa i diket när långtradarna kör förbi oss. Men för att de inte ska bli allt för trist ta vi en roliga, mindre och ej asfalterad väg hem. Ombyte kan ju och förnöja. Dessutom fick vi underbart väder på vår promenad ikväll.

När jag var på Lidel här om dagen köpte jag en påse kex, och en sak är säkert, sånna ska jag aldrig mer köpa.
Jag öppnade påsen och tog några. Mmm de var så goda att jag gömde undan påsen för att inte riskera att någon hittade den och åt ur den. Ja, sen tog jag fram den igen, de går inte att sluta, de e så goda. Oh, ja jag skäms men ikväll tömde jag den helt o hållet.
Ska aldrig mer köpa dem, för så snart man öppnat påsen är de kört, man äter tills de e slut, magen stor som en fotboll och man mår allmänt dåligt av alla kalorier och annat gojs man fått i sig som därtill satt sig runt midjan.
Dessa vidrigt goda små kex heter: ”Haselnussrllchen” ja de e tyska. Var Ni gör, köp dem inte!!!! De säger bara vipps så har Ni stoppat i Er 400 gram. Hur nyttigt är det på en skala?

Jag blev så sugen på kaffe där i början när jag skrev kaffe så nu ska jag nog gå och dricka lite kaffe.
Sen ska jag ha lite kroppsvård och plocka lite med mitt hem. Kolla så tvättmaskinen står kvar i källaren, om den gör de ska jag stoppa i lite kläder i den. Ja lite nyttig får man försöka vara då och då.
Sen ska jag lägga mig till rätta och läsa min nya tidning jag fick på posten idag. Koppla av, varva ner……!!

VET NI OM ATT KVINNOR OROAR SIG FÖR FIGUREN VAR 15:TONDE MINUT. Va, e de så verkligen? Jag läste de i en tidning fast jag vet inte redigt om jag ska tro på det, för jag är ju kvinna och jag tror bara jag tänker på min figur en gång i halvtimmen.
Oftast ganska mörka tankar…nja sånt är livet.

Nästa vecka ska jag ha semester, DÅ BLIR DE FINT VÄDER, bara så ni vet. Börja faktiskt längta lite efter några dagars ledigt.

God afton internetvärlden.

ASöndag o Mors dag

56582-106

Jösses vad trött jag är
-har detta verkligen varit min dag?  (var uppe för länge i natt och steg upp för tidigt idag på morgonen) Ja de har de ju eftersom jag är MOR till en hel dröse Underbara ungar och idag har de alla med respektive varit hemma och ätit god mat hos mamma och fått jordgubbstårta. Jag fick fina växter, presenter och lotter. De e som att fylla år ungefär, ja de e nog så, man har två födelsedagar per år helt enkelt. Antar att alla blomsteraffärer gjort stora förtjänster idag lika så affärsinnehavarna.

Min egna mamma har jag bara talat med på telefon. Hon kommer till mig och någon vecka då får vi fira så de står härliga till. Hon bor ju en bit bort, eller rättare sagt, de e jag som bor en bit bott, jag lämnade ju min barndomsbygd för si så där 26 år sedan. Sedan pappa gick bort för några år sedan så kommer alltid mamma och bor hos mig någon vecka då och då. De e mysigt. Bör kanske tillägga att min morsa är piggare o allertare  en vad jag själv är…*ler*. Vi är inte speciellt lika i sätt o sinne men vi har en gemensam nämnare, vi är båda shoppgalana och hon är världens underbaraste mamma, om jag är det? Ja de får man väl fråga mina barn.

När jag var liten fanns BARNENS DAG, men den kan jag inte hitta i almanackan längre, någon har tydligen skrotat den. Jag minns de var på sommaren och då kom alltid tivoli till stan och dit gick man och hade en trevlig dag, när man kom upp i 14 årsåldern gick man utan föräldrarna och då började man också titta på de söta tivolikillarna. Ja de var på dinosauriernas tid de, nä, nu ska jag inte sitta här och bli sentimental. Vad de anbelangar mina egna barn så hade de barnens dag varenda dag. De har alltid kommit i absolut första hand i mitt liv. Har man skaffat dem ja då ska man se till så de får de bra också, med massor av kärlek o omtanke.  

När så alla barn åkt till sitt for vi till skogs med hundarna. De var redigt lerigt och gäggigt idag, de har ju regnat från och till i flera dagar. Men friskt o skönt var de och skönt att komma ut en stund efter all mat och andra onyttiga saker man stoppat i sig under dagen.

Men nu ska jag faktiskt sätta mig rakt upp och ner och bara vara….

A

Lördag sköna fridfulla lediga lördag!!!!

Så var de lördag. En ganska skön dag, eftersom man får sova till de på
morgonen, inget
stress och kollande på klockan. Man är fri o kan sova tills
man vaknar alldeles av sig själv
och är utvilad. Ingen tupp som galen,
min tupp har galförbud på lördagar o söndagar.

Fick en broschyr med reklamen i går, där man kunde vinna kryssningar till Polen.
En ganska rolig
tävling för alla vann! Jag brukar åka en tur till Polen varje år
på sån där kryssning. De e ganska kul
att samla ihop några kompisar och göra
en fest o trivseltripp fram och tillbaka på vågorna de blå.
Ja man kan ju åka med sin kärlek också, de har jag med testat och de var lika kul.
Så om någon annan är sugen gå in på
www.stenaline.se/masjakten och fixa en gratistripp.

Idag har jag varit stan och handlat tårtbotten, jordgubbar o sånt där man ska ha
till tårtan i morgon.
De e ju mors dag. Personligen tycker jag den där dagen är löjlig
och de är inget jag firar speciellt.
min mamma är min mamma alla dagar och de är
 jag för mina barn också. Vi ses och äter
och bryr oss om varandra året om,
de behövs inga särskilda dagar till det. De som tjänar
mest på detta är väl köpmännen.
Alla presenter som ska till o blommor, en del gör ju
verkligen den här dagen till
ett jättejippo. Här blir de som vanligt för mina ungar kommer ju
hem och äter på
söndagarna endå, fast i morgon ska jag bjuda dem på en bit tårta också.
För jag vet inte redigt hur jag uppfostrat dem, men de verkar som de ser 
morsdag på ett
annat sätt en jag. De e lika dant på födelsedagen, ja min alltså.
Jag säger alltid, vi hoppas
över den, men de vill inte de. Jag tycker om nu mors dag 
ska firas så ska den firas för
mor och inte de andra.
Dvs far kan ju då ta och ta hand om alla barnen, fixa middag
och god efterrätt
och låta mamman ta de lugnt och bara vila hela dagen. HUR MÅNGA
FIRAR MORS DAG SÅ???? Intressant fråga…*ler*. Så var de aldrig hos oss
 när mina
barn var små, så därför bestämde jag mig för att hoppa över den där dagen,
för den
innebar i praktiken att jag fick mer att göra istället. Lite finare middag, efterrätt,
massa disk osv…..Nu är ju barnen stora och som sagt, de kommer endå. Och jag har
sagt ”vi gör som vanligt, middag hos mig”, inga presenter – fast jag vet, de lyssnar inte
kort sagt, de e något sprul i uppfostran där!!

56582-105

Så alla Ni pappor
som har (små) barn, gör morgondagen till MAMMAS dag, inte Er och barnens.

Ja i stan var jag en runda ja och drog några varv i mataffären. Sen fortsatte
 jag till 
M en av mina väninnor. Hon hade blivit tjock nja lite rund om magen,
frågade hennes
lillkille om mamma möjligen åt kroppkakor varje dag.
Nää, sa han hon har en baby
I magen. (jo jag visste de) men man får skoja lite
med de små. Han ville ha en
lillasyster sa han, så han fick ha sina bilar ifred.
Men han blir nog nöjd var de
en blir. Lagom till jul ska han bli storebro själv är
han också född i dessa dagar runt
julen.

Lämnade hem varorna sedan for vi till Gitte och drog till skogs med hundarna.
Tänk de
var fint väder också, sol o varm. En redigt skön runda.

Nu har jag fixat lite ätbart för Ikväll kommer en gammal väninna,
nja dvs vi har umgåtts i evigheter, men träffas nu mera bara då och då
och ikväll är det då!! Sist var vi hos henne så ikväll blir de hos mig
eftersom vi inte ses så ofta (vi bor 600 meter ifrån varandra) har vi mycket att
prata om när vi ses, så kvällen blir nog sen. Våra äldsta ungar har vuxit upp ihop
och är fortfarande kompisar.

Så internetvärlden nu tar vi lördagskväll.

AStan runt, runt, runt....ja ni vet...!!!

56582-104
NU ÄR JAG TRÖTT!!!
Jobbade bara till 11 idag sedan åkte jag och en kompis till grannstaden
för shopping. Hon behövde nya jeans, jag skulle bara vara moraliskt stöd och
sällskap. Problemet är bara att jag vet inte redigt hur man går på stan i
timmarvis utan att köpa något. Det är en omöjlighet helt enkelt. Enda sättet
är kanske att lämna plånboken hemma.

Nåväl vi shoppade runt och hon provade ungefär 20 par jeans. Hittade ett par
som satt perfekt och dom köpte hon. Vi pausade efter några timmars rännande
och gick på fik och drack kaffe och åt var sin bakad potatis med räksallad. Mums…
Därefter kunde jag inte hålla mig längre, för jag kom på att jag nog behövde lite
nya underkläder och ett par snygga sandaler. Oh tänk jag fann
både snygga underkläder och ett par snygga sandaler, till bra pris också,
de gör de hela endå roligare. Så ja, lite blev de shoppat endå.

På vägen hem stannade vi på Lidel, ((undrar om de hette så, ungefär varjefall)).
Jag är en sån där ICA fantast, handlar alltid på ICA. Men de här var någon tysk
affär med lite annorlunda varor och till väldigt billiga priser fick ihop en hel matkasse
med lite spännande saker för 144:- jag trodde kassören så fel, men  så var det inte,
de var helt enkelt billigt. Bl a köpte jag små pizzor som jag testade nu ikväll
och de var jättegoda och alldeles lagom små. De vanliga är för stora, är inte så
förtjust i sån mat men ibland är de bra att ha i frysen om man behöver äta något lite
snabbt, 2 minuter i mikron så är de klart.

När vi så äntligen kom hem igen ikväll hade jag något ont i fotsulorna. Hade nog
fel skor på mig. Tog hunden och for till skogen för att koppla av och bort allt vad
stan o stress heter och bara njöt. Nu ska jag fortsätta denna fredagskväll i lugnets
tecken.
Lugn o fin och bara vara.

A
En RÖD o regnig TORSDAG....

56582-70

 

Idag vaknade jag av vad jag trodde: någon som spolade mot mitt
fönster med en högtryckstvätt eller nåt. När jag gnuggat sömnen
ur ögonen upptäckte jag dock att de var regn, inget stillsamt precis
utan snarare ett våldsamt och slagande regn. Inte undra på att jag sov
länge, de var ju nästan mörkt ute fast klockan var närmare 10:o.
Hörde årets första åska idag med, de kom inte över men rörde sig lite runt om.
Jag avskyr åska. Har varit med om ett åsknedslag en gång de var ingen
trevlig upplevelse. De var nästan som tiden stannade några sekunder
o de sekunderna var långa. Tur nog blev ingen människa skadad men allt
elektriskt vi hade i huset blev de kol av. Redigt läskig är åska,
man har liksom ingen kontroll alls på den.
 

Regnet höll uppe under skogsturen varjefall o de var skönt så hundarna
kunde rasa av sig redigt ordentligt. Någon hade kört på kompisens katt o
ch bara kört vidare, fattar inte att inte folk har mer vett i kroppen en att
de kan stanna och åtminstone se hur de går för djuren de kör på.
Katten lyckades från sitt dike göra sig hörd så hon uppfattade honom
och kunde hjälpa han in. Han var mycket illa däran och vi vet inte om han
kommer att klara sig. Nerkyld och skadad. Ingen vet hur länge han legat
där skadad i diket, han kan ha legat där sedan i går då han gick ut.
Nu ligger han väl nerbäddad i värme och förhoppningsvis hämtar han
sig och piggar på sig. Han är 17 år så han är ju en redig liten familjemedlem.
 

Eftersom de varit dåligt väder idag har jag ÄNTLIGEN strukit alla min tvätt.
Så underbart att ha det gjort. Pust….varför är de så tråkigt att stryka??
Snart har man en hög igen, men de behöver man ju inte tänka på nu.
När jag nu endå var igång med kläderna så passade jag på att plocka iordning
i min byrå och en garderob, man låter saker bara ligga, använder de
aldrig, nu åkte ner i ”insamlingssäcken”. De kan komma någon annan
till bättre nytta en att ligga hos mig och inte bli använt. Konstaterade
att jag INTE ska köpa ett enda klädesplagg mer i sommar, jag har så de
räcker o blir över.
 

Förvisso ska jag på shopping i morgon eftermiddag efter jobbet,
men de blir bara som sällskap till kompisen, de e kul att bara traska
omkring på stan o kolla läget.
 

Fick just besked att den lilla kissen måste avlivas. Han skriker och har
jätteont. Stackas liten.
 

Ja sammankomsten igår var trevlig, likaså gick de bra för studenterna
som festa runt. Jag har inte haft huvudvärk idag, men de kan ju bero på
att jag kanske inte har så mycket att ha ont i, man vet aldrig.
 

Godafton Internet värld, nu tar jag kväll o latar mig en stund innan läggdax.
 

A
 

 

 

 

 

 

 Helg mitt i veckan o så...

Idag har jag varit o tittat på en jättegullig liten flicka som kom till världen för två dagar sedan. En liten fölunge, se så söt hon är!!

56582-103

Nu har de stoppat in en helgdag mitt i veckan. De e ju bra att vi är lediga i morgon för ikväll ska vi festa lite.

Dessutom har de utgående studenter ””möss på tagning”” idag vilket innebär att stan formligen dräller av studenter, så också min son då. Oh hans mamma ja hon har lite svårt att klippa av navelsträngen så hon är alltid nervös när han ränner på stan. Kanske för att han inte är någon festprisse så där i störta allmänhet och i samband med studenten blir de lite för mycket festande var o varannan dag, jag vet för de här är ju den femte som ska igenom det. Ja av mina ungar alltså. Nåväl en snäll kompis till mig ställer upp och kör dem till stan när de e dags och hans tjej ser till så de kommer hem igen. De e bra med kompisar som man kan byta sånna här tjänster med, de behövs när man liksom inte bara kan gå ner på stan, vi bor ju en bra bit därifrån.

Ja just de, jag har ju faktiskt inte tid att sitta här o skriva blogg nu, för jag ska ju festa med vännerna. Bank, bank på dörren. De e här nu.

Så Ni där ute, ha en skön onsdagskväll, i morgon kan vi sova ut.

ALite av en vanlig dag

Min kompis fick ett föl inatt. Nej vänta här nu, INTE min kompis men en av hennes hästar…*ler*. Oh vad jag längtar tills ikväll så jag får se den.

Snacka om tur. Märks man är född på söndag. Fick en tid till besiktning idag…
Fast turen försvann nog på vägen dit, för de ville jag skulle komma tillbaka inom en månad. Så då får jag ju göra det. Just nu fjäskar jag med de rara killarna i verkstaden
så att de kan ta hand om min lilla bil och se till att den åker igenom vid nästa besök hos besiktningen. De löser sig. Problem är ju till för att lösa sägs de o så länge inte jorden trillar ur sin banan, är de nog möjligt.

I morgon skulle jag kollat mitt ben igen och lämna nya prover, men nu har doktorn själv gått o blivit sjuk så nu blir de bara provlämning. Tänk jag har aldrig tänk på att faktiskt doktorn också kan bli sjuk och hamna på sjukhus. Hoppas han piggar på sig, ja inte för min skull utan för sin egna.

Ikväll ska jag ÄNTLIGEN fixa mitt hår, Det skulle jag  gjort förra veckan när jag istället hamnade på akuten med mitt ben. Det ska bli skönt att få lite fason på kalufsen. Igentligen skulle man väl klippa sig kort på sommaren, men nej, jag behåller helst mitt långa hår, de e enklare att hålla reda på. Så kan man inte sätta upp kort hår i fina svansar, flätor och andra festliga uppsättningar (nä jag gör de inte ofta, men de händer) Lite slingor blir de också. Men först ska jag kolla fölet och ta en sväng i skogen med hundarna var de tänkt. Nja jag får kanske jobba klart med innan jag tar kväll.

Oh NI SOM SKÖTER BLOGG.SE, nu får ni snart hitta en lösning så inte blogg ligger nere varje kväll mellan 18.00 – 22.00, de e ju liksom den tiden folk vanligtvis skriver o läser bloggar.

Fortsatt go tisdag Ni där ute.

AEn dag efter...blogg fel

IGÅR BLEV IDAG FÖR ATT JAG INTE FICK IN MIN BLOGG IGÅR...GRRRRRRRR

PGA bloggs eviga krabbande med serven SÅ DETTA HÄNDE ALLTSÅ IGÅR!!

Idag på morgonen blev jag så arg så jag höll på att slå mig själv på fingrarna.
Vid halv nio kom jag plötsligt på
-hjälp jag hade ju tid till besiktning idag vid 7. Fågelholken, nu missade jag det.
En vecka kvar så är de körförbud på bilen. Oh de fanns inga nya tider förrän i mitten av juni, snyggt jobbat. Ja nu är jag besviken på mig själv. De blir till att ligga på och söka återbudstider varenda morgon…pust!!

För en bil med körförbud kan/vill jag inte ha. Hur ska jag klara mig utan den, NEJ de går inte.

Idag har jag ÄNTLIGEN fått tag i ett fästinghalsband till hunden. Har försökt ha få tag i hennes veterinär i 1½ vecka utan resultat. Idag fick jag äntligen napp. Vad sa hon då –jo de är receptfri sedan 10 dagar tillbaka. Jösses, om jag bara vetat. Nu hänger de ett snyggt vitt halsband runt hennes vackra hals. Hoppas de hjälper. Men tar visst någon vecka innan de verkar fullt ut.

Ikväll har vi varit  i skogen med kompisarna. En lång härlig promenad i UPPEHÅLL, de har inte hänt de senaste dagarna. Nu var de massa nya läskiga vattenpölar o vattenfulla diken som hundarna kunde bada i igen. Tacka vet jag torka, de längtar jag efter, för jag är rädd att förstöra hundens päls med allt tvättande. Man kan ju bara inte ta in en dynghög och lägga på golvet.

HEJA SVERIGE..de var lugna puckar!!!

Stackas alla Er som jobbar på fabrik eller på andra ställen där Ni inte ser mycket av dagens ljus o väder.
Nu har hela Er lediga helg regnat bort, trist. Jag önskar verkligen jag kunde trolla, då hade jag trollat bort molen åt Er.

Söndag igen. Helgerna går fort, ja alla dagar går fort, de snurrar på, man blir redigt yr av att.
Idag hade vi uppehåll på morgonen, ingen sol men skapligt väder endå. Sen kopplade jag hunden och gav mig ut på en långpromenad, vad hände – ja visst, de började ösregna naturligtvis. Hade jag regnkläder på mig? Nej de hade jag inte
Så lite blöt blev jag ja. Men de värsta är att sågspån sväller hemskt i blöta så man får ju otrolig huvudvärk också om man har otur. Jag hade varken otur eller huvudvärk, kanske har jag ingenting att ha ont i där uppe. Men benet, ja de har blivit en redig historia, de har jag fortfarande himla ont i. Mycket frustrerande, de känns bäst när man går, men herre jösses jag kan ju inte traska omkring hela tiden.

Idag har vi varit på kalas hos T min näst yngste lue som blev 21 igår. Vi fick god mat och god efterrätt. Var de kan ungdomarna när de anstränger sig. Ja både han o hon (hans sambo) Det var kanongott. Dessutom har dom det lite tuffare en oss med matlagningen eftersom hon är gluten allergiker. Jag har upptäckt att de är dyra grejer när man har sånt, köper ju själv mycket eftersom hon ofta är här och äter. Konstigt att de ska vara dyrare att vara allergiker en att vara frisk i maten. Runt matbordet diskuterades vilt gårdagens melodifestival. Vi var några som tyckte rätt låt vann och några tyckte de var ett rent skämt. Lite blandade känslor både bland oss lite äldre och ungdomarna. Ja de e ju så det är – vi är alla olika i tycke o smak både vad de gäller mat o musik. Fast maten vi fick idag var alla nöjda o belåtna med. De var ju bra.

När jag är borta får jag alltid plock o fix noja. Det vill säga att när jag kommer hem börjar jag alltid greja med något, som idag fick badrummet en rejäl omgång, vem vill ha ett smutsigt badrum. Nej där ska vara friskt o fräscht o mysigt att gå in.
Lite damm här o där i övriga huset, de går väl ann, men när de gäller badrum, toalett och kök, ja då får de allt vara lite ordning. Förmodligen får jag energikickar när jag är borta, ja eftersom jag alltid får plock o fix noja. Men de e ju bara, då får man något gjort, dvs något vettigt.

GRATTIS SVENSKA HOCKY LANDSLAGET TILL VM SEGERN…härligt!!!!!!!!!!!!

God Afton Internetvärlden

AHelt SANSLÖST...vi fick som vi ville!!

56582-7

Aldrig kunde vi tro när en av mina killar spelade upp videon för mig o kompisen med Finlands bidrag till melodifestivalen att de skulle vinna.

Vi bara älskade låten från första stund MEN med tanke på deras val av kläder *ler* trodde vi att världen skulle döma ut dem trots en kanonlåt. De e ju så…de vackra kommer alltid längst. Men nu blundade folk och lyssnade…DE VAR PÅ TIDEN!!

NU ÄR VI SÅ GLADA att de vann!! För de var helt klart bara bäst, de sa vi redan när vi hörde dem den gången…GRATTIS FINLAND.


Sorry Carola men jag trodde aldrig redigt på Dig. De andra bidragen har jag inte hört tidigare, oh knappast ikväll heller för jag har bara besökt TV då och då, för att kolla läget.

Visst ska man kanske hålla på sitt egna land i detta avseende, men jag tyckte tyvärr redan i den svenska uttagningen att FEL LÅT GICK VIDARE…


GRATTIS SVERIGE TILL FINALPLATS i VM i hocky. De var härligt att se!! Hoppas hoppas hoppas…de blir G…….!!


A


Lör


Idag var de ”kvinnomässa” i Karlskrona. Nja de var en mässa med smink, damkläder, plastburkar, kryddor, växter, massage, modevisning osv, HUR MÅNGA MÄN får man med på sånt? Därför kallade  jag det för kvinnomässa fast igentligen hette det nog mjukmässa eller nått tror jag, Hur som helst så var vi där. Jag en av sontjejerna o  min granne. Och faktiskt så såg vi 2 män, eller ädla äldre herrar kan man kanske snarare säga. Ja de fanns mycket att titta på och även köpa, men idag nöjde jag mig ”nästan” med att bara titta. Ett litet smycke, som slank med hem var allt, inget jag ska ha själv men jag köpte det som present för att det passar som handsken på handen till personen som ska få det. Alltid kul att ge.

Vi avslutade stadsrundan med en sväng på Maxi. För igår rensade jag ur mitt kylskåp och de blev nästan tomt, varför jag såg mig nödsakad att fylla på det lite idag. Med tanke på hur rent otäckt bekväm jag kände mig idag så köpte jag en färdiggrillad kyckling, potatiskrocketter o lite sallad till middag, med det mättade jag fyra små magar. Om jag BARA tänkt mig för lite kunde jag köpt pappers tallrikar  också så hade jag även sluppit diska. Hummm…lätt att vara efterklok.

Idag har jag ett barn som fyller år, mitt näst minsta blir 21. Men de blir inte kalas förrän i morgon. För idag har han precis som de flesta andra i klanen ”min familj” varit på (de vill säga de av manligt kön)
------------
””En dag På Strippen i Emmaboda

En dag På Strippen har sedan starten för sju år sedan blivit ett mycket uppskattat tillfälle att testa bilen under säkra och lagliga förhållanden. Här är chansen att se vad din bil verkligen går för. Sju olika klasser gör att du kan ställa upp med nästan vilken bil som helst. Allt som krävs är att bilen är godkänd av Bilprovningen och att du som förare löser debutantlicens. Därefter gäller bara järnet mot mållinjen - 402 meter längre bort.””
--------------

Jämt mig på skrivbordet liggen en företagsdeklaration som de börjar bli bråda dagar med. De e bara lusten som ska komma också. Förstår inte varför man ska vara så snäll och hjälpa folk med saker man igentligen inte redigt har tid till, eller är de så att man drar på de för att göra något roligare av tiden. Ja, jag vet inte…*ler* men en så har jag några veckor på mig. Men den glor på mig varje gång jag sätter mig vid datorn och liksom säger –nå ska Du fixa mig snart eller?


Nu får jag snart besök och innan dess ska jag ta en koll på Aktiesm och se hur de går för mina portföljer där. Sista tiden har jag märkt att de nog är tur att de inte är rediga pengar man spelar med, för de har gått neråt för mina portföljer men i och för sig har väl aktie gått neråt sista dagarna.
Men Aktiesm är en rolig lek där man lär sig massor om aktie ifall man nu skulle få massa pengar en dag som man inte redig vet vad man ska placera eller göra av – ja då köper man aktie.

Så Ni säger jag trevlig lördagskväll till Internetvärlden.

A56582-62
56582-102


Sicket väder, el o städ o sånt trist....


Sicket väder de blev idag då!! De e ju en sak att de regnar lite, de kan ju behövas, de har jag hört av bönderna. Men att de blir så kallt. De ska ju vara varmt vårregn.
De blir lite skumt med när regnmolnen hänger i luften. Men vi har ju lampor vi kan tända, elbolagen ska ju också överleva så vi måste förbruka.
Jag tillfredställer dem extra mycket idag för jag har stoppat tvätt i maskin. Förbrukning av el, de e kul. Ja har man inget att göra kan man ju springa runt och tända o släcka lamporna.
56582-101

Men vi människor är ju aldrig sysslolösa, tvärt om, vi försöker göra flera saker samtidigt för att hinna med så mycket som möjligt. Innerst inne tror jag att världen blev fel från början, jag menar jag tror att de gjorde dygnet fel, eller snarar för kort.

Just nu tycker jag hela mitt hem förfaller. På senare tid har jag inte varit hemma förrän tidigast 20 på kvällen, ja jag bruka in o vända efter jobbet. Men så är de ju ingenting som säger att JAG måste gå inne om kvällarna och städa. Eftersom inte jag är hemma så är ju inga gäster här heller och ser dammet. De e ju bra.
En gång i veckan att motionera dammsugare, moppar o sånt, de får räcka.

Men nu har jag upptäckt att ”jag har ingenting att ha på mig i morgon” därför att ingen har stukigt mina kläder”. De innebär säkert att jag kommer att TVINGAS att göra detta själv. Sanningen o säga: Jag avskyr att stryka, de e bara så tråkigt.
Därför samlar jag mina kläder i små söta högar när jag tvättat o så styrker jag de jag måste ha just då.
Nä, jag måste verkligen skärpa mig. De snackas om barn o ungdomar som stökar omkring o lägger kläder här o där, men i själva verket tror jag de är vi vuxna som är värst. ((ha ha, där fick jag 10 poäng av alla ungdomar)).
Eller är de kanske så att man jagar sina ungar genom uppväxten med blåslampa för att de ska lära sig hålla ordning omkring sig, sedan när de blivit redigt duktiga och växt upp, då tappar man stinget själv. Ja eller så inser man helt enkelt att man behöver inte ha ”hemmet som en utställningslokal”.  De sägs att man mognar med åldern, blir klokare, tänk de tror jag också, varjefall VILL jag tro det!!

Om man skulle ta och kolla in hur de går för Carola ikväll, går hon till final tros???

God Afton Internet Världen!!

A56582-63

Mitt i veckan...är de Onsdag

56582-96
Igår var dagen, när de som skulle inte blev och allt blev som de inte skulle!!
Mitt lilla ben:
Jo doktorn han fick jag kontakt med då och han vill se benet (inte mig, så jag hakade av de o skickade de med bussen) skämt o sidor. Nej jag fick en tid på eftermiddagen o for så iväg. Han blev tveksam, misstänkte en propp. Så jag fick remiss till lasarettets akutmottagning. Där gjorde man en redig besiktning av lilla jag.

Dåligt blodvärde, högt undertryck. Brukar jag ha de? Njä, de tror jag inte sa jag, sånt kollar man ju inte varje dag precis. Detta skulle då utredas av min lilla läkare senare. Nåväl enligt blodet så var de ingen propp och nu kom frågan om skärl rönken. Pust, men de var alldeles för sent på kvällen för att genomföra. Efter samspråk o eftersom proven inte visade på propp beslöts att avvakta och se. Möjlig blödning i benet, var jag idrottskvinna….jnäää, inte precis, de vill jag ju inte påstå, visst händer det att jag SER på idrott, men de kan man väl knappast få blödningar av, eller?!  Så jag fick åka hem igen och utredning ska fortlöpa om inte benet håller sig lugnt den närmaste tiden ska rönken göras. Vad jag gjorde på kvällen är väl då uppenbart, jag tillbringade den hela på akutmottagningen, klockan var 22 innan jag var hemma igen.

Igentligen skulle jag varit hos frissan denna kväll och gjort mig i ordning i håret, de fick jag avbeställa så idag ser jag ut som igår, får fixa de en annan kväll. Man ser ju inte värre ut en att man fortfarande kan gå ut!!!

Upptäckte något på lasarettet. Förut var alltid läkarna äldre en mig själv, nu har de vänt och de är mycket yngre, rediga små pojkar…*ler*. Skojade med en sköterska om de som sa: Ja du, nu är de bara uppförsbacke. Men hallå, så får man ju inte se det, livet börjar ju efter 40!!

SÄG VAD NI VILL, MEN VÅR SJUKVÅRD ÄR BRA, varjefall har jag alltid blivit bemött på ett bra sätt
och blivit väl omhändertagen.

Nu tar vi tag i dagen…..

A
Blogg, blogg i datorn där.........

..................  säg mig varför jag så ont i benet har??.
Gör nu inte som spegeln bara, när jag frågande den ”vem som vackrast i världen var” så sprack den. Var det ett tecken?

Nåväl. Idag har jag tagit bort mina stygn på halsen. De såg bra ut där under förbanden. Skönt att få bort det för de kliade sista dagarna. (nej jag gnällde inte jag bara sa som de var). Nu måste jag se till att skydda det där från solen, ingen sol på ärren sa doktorn, de e bara att lyda. Ja för min egna skull, inte för hans, han bryr sig väl inte om fall mina ärr blir fula om jag inte gör som han säger.

Benet ja, de har jag ont i. Men de går väl över tills jag gifter mig, så sa alltid mamma när jag var liten och hade ont någon stans. Problemet är bara att jag ska inte gifta mig fler gånger, så jag hoppas de går över endå. Jag har ett litet åderbrock på benet och de ställer till rabalder emellanåt, nu ska jag faktiskt ansöka om att få det borttaget. För alla säger, ja som jag pratat med det om alltså.
-de går att göra något åt det. Då ska man nog göra det. Har faktiskt ringt doktorn idag, men han ville inte prata med mig, men han ringer nog mig i morgon för jag pratade med hans ”röstbrevlåda” –hej hej doktorn de e jag kan du ringa mig!!!
Ja han vet mycket väl vem jag är, inte för att jag springer hos honom så ofta men vi har bott grannar i 15 år, så de så!!

Nog om ONT. De e världens tråkigaste ämne.

Idag har jag inte varit i skogen. Jag överlämnade denna sköna promenad till herrn som bor här, dvs min inneboende andra son, ja den jag fick efter den första. Han som är hemma och frilansar ett halvår. Jag ser honom inte så mycket, men jag vet att han bor här. …*ler*.

Annas har de väl inte hänt så mycket idag utöver de vanliga små ljusglimtarna som lyser om dagarna.

Trevlig kväll internetvärlden!!

A

                                                               56582-100

Genom att adoptera denna droppe & placera
den på Er hemsida,
visar Ni Er sympati för alla utnyttjade barn
som finns på vår jord.
Droppen är en symbol för alla
tårar som fälls jorden runt av barn
som lider i ensamhet...


Fula TANKAR....aja baja...trött!!!

Idag har varit en dag i frånvaro i närvaron.
Ja jag menar jag har varit lite svävande och okoncentrerad 
mina tankar upptas av allt som de inte borde, vet i tusan vad som
gnager där inne. Kanske ett hjärnspöke. Nåväl jag har verkligen
försökt att tänka positivt hela dagen, men endå har tankarna vandrat iväg i
negativa tankar. Så eftersom jag avskyr att vara negativ ska jag sova på saken.

God Natt Internetvärlden.

A
56582-61


Seg söndag.....

Om natten kan de hända konstiga saker….
Nej jag är inte mörkrädd, men de finns ju folk som är ljusrädda o de rör sig ju gärna på nätterna när vi andra sover. Spöken, vampyrer och inbrottstjuvar med flera. Jag la mig sent i natt klockan var en timme över midnatt. Innan jag jag kröp ner öppnade jag fönstret som vittrar ut mot vägen. Där ute kör de då och då under nätterna förbi jetplan på väldigt låg höj, ja markhöjd. Kanske e de inga jetplan, men de låter så och det går så fort så om man skulle stå i fönstret hann man nog inte se vad de är. Kanske varelser från en andra planeter.  *ler* Vad vet jag, jag har aldrig tittat ut, jag bara hör.

Eftersom jag bott här länge, så har jag vant mig vid alla ljud och vaknar i regel inte av dem,  mer en de första nätterna när jag börjar öppna fönstret. Kommer de nya ljud, jag då vaknar jag direkt. Natten som gick var de dock oroligt, vaknade flera gånger av ”någon form av jetplan” och hade svårt att somna om.
Strax innan klockan fyra hände något som sällan händer. Hunden började skälla på bottenvåningen och morra. Ja de var bara att traska ner och kolla vad som stod på. Jag öppnade dörren men de fanns inget där och jag hörde inte ett ljud.
Förmodligen hade något djur gått över tomten som hon hört. Eller ett spöke kanske. Bara att traska upp och lägga sig igen. För jag vet inte vilken gång i ordningen. Jag som brukar säga att jag somnar som en klubbad säl när jag lagt mig, hade en något rörig natt och var lika trött när jag steg upp som när jag la mig.

Så dagen har varit seg. Piggnade till lite i skogen, men när jag kom in igen blev jag lika trött. Halvhjärtat fixade jag till middagen till söndags gästerna, men de blev gott endå. En av dem hade en underbar rabarberpaj med till efterrätt. Redigt smarrig var den. Nu har alla åkt till sitt igen och jag, ja jag är bra trött.
Hoppas kommande natt blir mer sovande.

A


En lördag.....i maj

Något som är skönt med helgerna är att man kan sova till på morgonen. Ingen klocka som brutalt väcker en. Idag vaknade jag av att jag frös, öppnade fönsteret när jag la mig och de har nog varit rätt kyligt i natt, för de var som sagt kallt när jag vaknade.
 

Jag har lagt hela dagen på stan med Bettan, hade inte tänkt köpa någonting, eller rättare sagt hade bara planerat att köpa ett fästinghalsband till hunden. Jag kom dock hem med massa andra saker och inget halsband. Typiskt, jag glömde!!
Gjorde några fynd, de gör man ju alltid när man inte letar efter något speciellt.
En vit liten ryggsäck, ett snyggt armband bestående av 10 smala pärlarmband, nya solglasögon, ett läckert linne och en klädrulle. Allt till billigt och bra pris och saker jag faktiskt behövde. Nja förvisso behöver man ju inga armband, men de förljuller ju tillvaron och är snyggt. Till hör ju de där som ÄLSKAR smycken.
 

Ikväll har jag varit hos Gitte och i skogen som vanligt med hundarna, vi avslutade rutten med lite kaffe och en pratstund på hennes altan så att hundarna fick leka extra länge.
 

I ett svagt ögonblick lovade jag den lille herren som bor här att jag skulle fixa middag till honom ikväll och de gjorde jag också, tror klockan var närmare 20.30 när vi äntligen satte oss och åt. Men men, man vill ju helst inte vara inne så mycket i det sköna vädret så…..
 

Nu får jag strax ”sen lördagskvälls besök” så vad säger man?
 

God afton internetvärld!!
 

A


Varför får man skitiga fötter....osv .....!!!???

VARFÖR
Är jag alltid så trött på fredagar och varför blir alltid fötterna smutsiga i sandaler.
Men visst är de härligt nu när man har gömt undan jackorna, slängt strumporna och fått fötterna i sommarskorna. ”nja de tar ju ett tag att vänja fötterna” vid annorlunda skor.
56582-97

Trött är man väl på fredagen för att man jobbat en hel vecka o så när man kommer hem och slår ner rumpan, ja då blir man helt utmattad. Eller är de fel på mig kanske.
De kan de ju också vara, utan att någon har talat om det för mig.
Men jag är inte den som är den, för jag sitter inte kvar där på rumpan och gäspar, man kan ju inte krypa till korgs vid 5 på eftermiddagen. Nej jag tog fram dammsugaren och motionerade den ett varv runt bottenvåningen. Plockade undan lite sedan började hunden skruva på sig och titta mot dörren. Då kopplades hon och vi for till Gitte och tog en promenad i skogen. Ja jag vet, de där promenaderna de är som ett gift, man klarar sig inte utan dem, de tillhör dagen helt enkelt.

Väl hemma igen ringde Bettan, vi ska ju till stan i morgon. Under tiden jag pratade med henne åt jag kvällsmat, nej hon märkte inte det.  Lite fika, lite shopping o lite bo inspiration ska de bli på stan i morgon. De är utställning o föreläsningar om just ”vårt boende” Eftersom min lilla rutte (bilen) fortfarande står tämligen still på verkstaden så lovade hon komma runt och hämta upp mig. I gengäld bjuder jag henne på fikan, ja vi bor inte precis intill varandra hon bor snarare åt helt andra hållet.

Min stackas dog har börjat få fästingar, mina jobbarkompisar får plocka bort dem på henne för jag kan inte…bläää. I morgon måste jag skaffa ett fästinghalsband till henne. Små äckliga kräk, själv har jag peppar peppar aldrig haft några på mig, men hunden ränner ju i gräset jämt, dessutom har hon ju lång härlig päls att klättra i.
Urk…..
56582-99

Nu ska jag tvätta min skitiga fötter, nja inte bara dom utan hela kroppen, en varm dusch ska bli skönt. Fast de e lite jobbigt med de där stygnen på halsen, inplastning o sånt, men de går. Allt går, man ska inte gnälla över små bagateller.

God natt världen!!

A
56582-63

Problem i hålken!!

56582-6256582-6256582-6256582-6256582-6256582-6256582-62

Det är tydligen PROBLEM med blogg!!
Stora störningar mellan 18.00 - 23.00 då de varken går att komma in eller ut. Oh det är väl just de tiderna som de flesta har möjlighet att skriva på sina bloggar. Man får hoppas de får ordning på torpet.

Idag har jag haft ALLMÄN städdag på jobbet. Flitig värre, men fint blev de. Hade lite tur med vädret också, de var nämligen ganska kyligt på förmiddagen och de är ju skönare att städa i sånt väder en 25 grader varmt. När jag var färdig kom också solen o värmen tillbaka...snacka om flyt!!

Min lille bil den står forfarande på verkstaden, tur vi har firmabilar så man inte blir alldeles strandsatt.
NEJ här går inte speciellt många bussar per dygn, så de e ingen bra lösning för mig.
Brukar lee varje gång regeringen kommer med sina ädla förslag att folk ska åka kollektivt, men hur lätt är det när de inte finns nått att åka med???? Ja, jag bara undrar.

Nu ska jag ut en sväng på byn, sedan ska jag äta något "säger min mage" de e väl bara att lyda.


God Afton Bloggvärlden!!

56582-6256582-62En ganska vanlig Onsdag.....

56582-82
Vad härligt det är att komma hem från jobbet och termometern fortfarande står på +19 grader i skuggan utanför köksfönstret. Idag fick jag lämna bilen kvar på jobbet, min fläkt till AC/värmen gav med sig och de var tydligen ett redigt storjobb, halva fram änden fick plockas sönder för att få bort den. Så idag fick det bli en firmabil hem. Får hoppas den blir färdig i morgon lille skrutten. Man är väldigt beroende av bilen när man bor långt från stan, nja jag hade nog varit beroende av den endå, de e ju en av mina käraste ägodelar, helt klart.

Har upptäckt att jag sällan är hemma förrän vid halv 8 tiden på kvällarna nu för tiden. Kör i regel direkt till skogs, de har blivit en daglig ritual om det inte är något annat som ska göras.  Nu är det ju dessutom helt underbart att vara utomhus så mycket som möjligt i det vackra vädret. Min väninna Gitte sa att de sagt att de ska bli dåligt väder till helgen, hoppas hon hört fel. De e ju inte kul att jobba i de vackra vädret så när man är ledig så regnar det, då tänker jag inte så mycket på mig själv, för jag är ju ute flera gånger om dagen även när jag jobbar. Nä, jag tänker på de som står instängda i en fabrik och inte ser ljuset på hela dagen, de ska helt klart ha fint väder när de är lediga.

Det är skönt nu när man rår sig själv och inte har middag och annat som ska göras när man kommer hem, inget att passa, bara vara sig själv. Man allt rätt att gotta sig och njuta när man under tio år själv tagit hand om och uppfostrat alla barn. Åt sidosatt sig själv för att se till att barnen haft de så bra som möjligt. Det har varit tuffa men också underbara år och jag är mycket nöjd med resultatet. Min vän som följt mig under åren har fått stått lite vid sidan om och vi vande oss vid det livet. Tyvärr har vår kärlek sinat och idag är vi bara goda vänner, som fortsätter vandringen i livet som goda vänner. Det känns på något vis som man har börjat ett helt nytt liv. Det är skönt att man har sina väninnor och vänner omkring sig nu kan man verkligen hitta på och göra saker med dem, ja man är glad att man har dem.  Tur de hängt med under årens lopp. Tyvärr är de ju många som precis som jag som lämnade äktenskapet för nya vägar. Alltid trist när förhållande tar slut, men hellre det en att leva i ett dött förhållande.  De kanske är som många säger
- att livet börjar efter 40:io.

Idag har jag äntligen fått iväg mitt brev till myndigheterna om ”när jag blev anklagad för vanvård av hunden” jag hoppas de lärde sig att skaffa mer kött på benen nästa gång de får in en anmälan av detta slag och inte anklagar oskyldigt folk. Först tänkte jag nog bara glömma den där grejen men jag tänkte till och föll nog lite för grupptrycket också, för alla sa
- gör något, skriv åtminstone till chefen och tala om vad som hänt. Ja, nu är de gjort, vi får se vad det blir för reaktion. Jag hoppas bara inte att han som ringde råkar illa ut, det vill jag inte. Men en tillsägelse ska man ju ha när man gör fel, fel de kan vi ju alla göra. Och då kan de ju vara bra när vi får veta det, så vi lär oss att inte göra om dem.

Nu ska jag se om jag kan ”plasta in” min hals på något vis, för jag behöver duscha och jag får inte blöta ner stygnen från igår. Det blir väl inte så lätt, kan ju inte dra en plastpåse över huvudet heller (som min kära väninna föreslog) för då kan jag inte tvätta håret och dessutom kvävs jag nog…*ler*

Dags att ta kväll.

A
56582-43

Tisdag.....((nerver)) o sånt.

56582-96

Idag är jag som igår, fast idag har jag två omlägg på halsen o lugn!!!

Igår….
På darriga ben kom jag fram till lasarettet, hade jagat upp mig själv hela dagen.
Lätt irriterad på landstinget som missat de här med parkeringar, cirkulerade runt i säkert 20 minuter innan de slog mig att avdelningen jag skulle till inte låg i huvudbyggnaden och dit jag skulle fanns parkering utanför dörren som man kan ställa till det för sig själv i uppjagat tillstånd.

Hissen upp till 6:e våningen, ringer på klockan till Op och så är jag inne, nu finns ingen återvändo. En trevlig läkare kommer och presenterar sig och jag visas in i ett rum. Så får jag en grön duk över ansiktet och några stick i halsen. Sedan går allt mycket fort och jag ligger där och funderar på:
Varför har jag jagat upp mig för detta, jag kände ju knappt när de la bedövningarna och av själva operationen kände jag absolut ingenting. 25 minuter så var allt över. Två plåster på halsen e de enda som syns. Har en pytteliten förändring i ansiktet också, men i samråd med läkaren bestämdes att jag skulle vänta med de snittet till hösten, lite svårt att skydda sig mot solen nu. Men nu vet jag hur lätt de går så nervös behöver jag inte vara nästa gång. Läkaren tyckte att de så snällt ut, men det går endå iväg på provtagning så jag hoppas de är som han sa, helt ofarligt. Om en vecka ska stygnen bort.

På kvällen var vi hos Gitte och rände runt i skogen med hundarna som vanligt.
Sedan satt vi på hennes altan och drack kaffe i kvällssolen o bara njöt. Körde en runda ut till sonen och hämtade hem mina koppel jag glömde där i helgen. Där ute var de full färd med vedklyvning, blev trött bara av att se högen. Satt i telefon o tjattrade med en kompis en timme om ditt o datt och bestämde oss för att ta lördagen på stan tillsammans.

Träffade grannen som nu är frisk igen.

Sen somnade jag helt ovaggad.

A


Operation....

Ja som sagt – igår var det  en tjurig dag. Försökte skrämma så många som möjligt men lyckades väl inte så bra. Har mest suttit där på min stol och mulnat för mig själv.

I går kväll kände jag mig endå redo för att träffas och prata lite glada toner med någon, så jag körde direkt till kompisen och vi tog en promenad i skogen med hundarna sedan åt vi en stor kanelbulle och drack kaffe. Fick duschat skithunden som ALLTID ska bada i gyttjepölar och annan skit. Hur får man en jycke att INTE bada i allt?” För övrigt gjorde jag absolut ingenting.

Måste erkänna att jag fasar lite för denna dagen.56582-94
I dag är de dags för karvning och skurning i ansikte o hals. Inte speciellt lockande alls.
Tänk bara de hemska nålarna med bedövningen – oh så jag med min superlåga smärtgräns.
Förmodligen kommer jag att svimma eller skrika rakt ut,56582-95 börja kämpa emot eller något annat dumt, ja i dag litar jag inte ens på mig själv.

Jag måste karska upp mig lite, bli tuffare, höja smärtgränsen. Vad har jag gett mig in i.
Undrar om de finns någon älskvärd skäl som kan följa med och hålla mig i handen….56582-93

Stackas mej, ja nu är de inte utan att jag verkligen tycker synd om mig själv.


Snyft…..A
En sån där dag...Ni vet....!!!

56582-92

Idag är en sån där dag när ingenting är bra.
-jag har ont i ett ben
-jag är snurrig i huvudet
-jag är ful o fet
-jag har fel kläder på mig
-jag är gammal o skrynklig
-jag har ”kvinnovecka”
 56582-90

Borde jag kanske stannat hemma idag och gömt mig under täcket, eller?
 

Jag håller mig gömd här i min hörna så ingen ser mig….hummm
 

A


.......!!!!.........

56582-89
Knappas jag tror de själv men jag sov till 10 idag också,  de märks att hunden inte är valp längre för hon är inte intresserad av att fara ut i gräset så tidigt på morgonen. 

Idag fick jag så gott ta i tur med min städning. Dammsugen fick gå så den glödde och dammtrasar o skurmoppen där till.  De var skönt att få lite ordning på torpet igen och slippa se skiten.
Det är jobbigt att bo ihop med dammtussar, men de flyttar ju inte ut frivilligt man får liksom jaga iväg dem med inåtgående luft….56582-88
Jag har länge snickrat på en ide att uppfinna någon slags maskin eller manick som får dammet att aldrig kunna samla ihop sig eller läggar sig, tillverka något syre som damm inte trivs i utan de smiter helt enkelt ut i något dörrhål eller annan springa till världen där utanför. Vilken dröm va! När man ser  exempelvis i en solstrimma hur damm far omkring i luften så kan man ”nästan” förstå var mycket skit vi måste få i oss igentligen.  56582-87

Nåväl när städningen var avklarad och kroppen fått en dusch så for jag o hunden till kompisarna och drack kaffe och kollade en deklaration, sedan tog vi en sedvanlig tur i skogen, idag var de varmt, de märktes på hundarna inte alls så alerta och busiga som de brukar och när de dök upp vatten, ja då försvann de med hela sin kropp ner i svalkan.

Min stackas granne har fått maginfluensa, de e inget vidare, hoppas bara de inte är den här långdragna hon åkt på utan att hon är piggare redan i kväll.  Alltså nu borde det vara förbjudet att bli sjuk, jag menar när de e så varmt och skönt ute, ska ju ingen behöva ligga inne i sängen, men de e ju också bara en underbar dröm. Alldeles för många får inte njuta av våren pga sjukdom.

Ikväll har barnen varit hemma på middag.  Ja vi åt extra sent inte förrän vid 18.  Alla hade bråttom hem idag, de var vedleveranser, fotbollsmatcher och annat smått och gott, men de var ganska skönt för jag är trött ikväll så de är skönt att få några timmar i lugn o ro innan man ska sova.

Nu ska jag sätta mig och bläddra i en Oriflame katalog och se om jag hittar något jag behöver fylla på min sminkhylla med, sen ska jag bara ta det väldigt lugnt.

Trevlig afton.
56582-62
A

Lör..........dag/kväll

56582-83
Vilken dag!! Har ont i fötterna.

Eftersom det var fest i går o jag drack goda drinkar till långt fram på natten så sov jag som en stock på morgonen, vaknade till vid 7 tiden och öppnade fönstret för de var så varm och kände att jag inte alls sovit klart så jag kröp ner i sängen o somnade om igen. Lilletjejen var lika trött hon så hon kom upp o la sig vid mina fötter någon gång under morgonen.


När jag väl steg upp vid 10 gick grannen och jag en långrunda över åkrarna, oh min stackas hund sprang rakt in i elstängsel blöt o eländig till på köpet, vi gick bredvid en bred å så hon badade till och från hela tiden. Hundarna låg lite före oss så vi upptäckte inte elstängslet de var låg med, men hon redde ut de och gick långa omvägar när de dök upp något som påminde om stängsel. Vi var ute och hälsade på grannen Åsna, ja hon har den i ett stall några km härifrån. Jättegullig är han. Sen traskade vi hemåt på vägarna denna gång.


In med hundarna och plockade upp lillsvärdottern så for vi tre till Marinens Dag på Örlogsbasen i Karlskrona. Var jättemysigt, bra väder o mycket folk. Nja klart de blåste lite med de gör de alltid i den stan. Alla dessa söta gossar i sin sjö kostymer, så läckra de är, jo då de fanns många i passade ålder för mig med, så de så!!


Var nere i en ubåt för första gången i mitt liv, så de var väl på tiden kanske. Fattar inte hur de orkar/vill/klarar att jobba ombord där. Jag hade fått cellskräck där efter en halv dag, oh så ljuset, ja jag klarar mig inte utan ljuset och de kommer ju knappast ner på havets botten o in i en plåtbalja. Tur man valde ett yrke ovan ytan så att säga.

56582-86

Med trötta fötter och röda kinder kom vi hem fram åt kvällningen igen. Då bjöds de på mat ute hos sonen för oss som varit iväg. Sen gjorde vi skogen. Ja man kan ju göra stan, vi valde att göra skogen istället. Vi upptäckte att de har en fin insjö strax intill där de bor med fin iordningställd badplats också. Ja de har ju inte sett sig omkring i skogarna runt gården där de bor, men nu gjorde vi tjejer en upptäckstur  i trakterna. Ja ja, de e klart att hunden badade, ja båda hundarna badade både min o grannens.


Städningen som skulle göras idag, hade ingen gjort medan jag varit borta. Taskigt någon kunde ju offrat sig o överraskat mig. Men jag får väl ta tag i det själv i morgon innan ungarna kommer på söndagsmiddag för nu, ja nu är jag en aning trött.


God natt där ute.

56582-61

A


FREDAGSKVÄLL

56582-82
Fy fågelholken vad här ser ut, ja hemma hos mig alltså. Borde verkligen stanna hemma och städa. Grus på hallgolvet o lite skit här och där och en dyngsur hund mitt i allt ihopa.

Men jag ska ju på grillfest ikväll, har just duschat och gjort mig i ordning, oh var spelar det för roll om de ser ut här ikväll, ingen ska ju vara här. Inte ens hunden för hon ska med på fest. Nej
jag skiter i damm o tråkigheter ikväll, för nu är de fest.

Önskar Er alla en underbar och trevlig fredagskväll i de vackra vädret.

A
56582-62

Tänd ett ljus......

56582-6356582-63
Jag satt här med solen i ryggen och tänkte:
Har vi myndighetsmissbruk i detta landet? Har vi yttrandefriheten kvar.
Och var gränserna för massmedia och hur jobbar de?
Sedan sa jag till mig själv…NEJ ge dig inte på detta för de har du inte tid med nu och ingen skulle orka läsa för de skulle bli dagens längsta blogg.

Men jag kan ju säga så här:
Ja jag har själv råkat ut för de här med myndighetsmissbruk, då när jag blev anmäld för vanvård av hund & när myndigheter lämnade ut min adress för en helt annan människas handlingar och lät mig lida och ta massa skit. De med hunden har jag dock gått vidare med, jag kan helt enkelt inte släppa det.

Yttrandefriheten finns kvar, så länge vi inte säger något olämpligt??

Massmedia de skriver nog så länge ingen säger stopp. Jag menar de skriver om allt o alla och ger oss ofrivillig inblick i de mesta, men hur mycket ska vi tro på?
Jag var själv ett hett stoft i tidningar o TV en gång när jag som ordförande kallade till ett hett möte och fick en hel bygd på fötter. När jag sedan läste i tidningen om de hela, så stod de ju inte precis vad jag sagt, om jag sa 22 ord så stod det 2300 ord.  Under den perioden kom jag varjefall fram till att jag tycker otroligt synd om alla kända människor som ständigt är jagade av massmedia. De hittar en precis överralt, de tar reda på allt, ja de är rent hopplösa och man blir otroligt trött. Från att ha varit en anonym tjej blev jag plötsligt en offentlig person som alla kunde läsa om och se på bild i tidningar, höra på radion och se reportage på TV. Helt sanslöst.  Det behövs inte mycket för att massmedia kan göra stora rubriker och historier.

Så är jag lite fundersam på de här med att offentliggöra brottslingar med bild o namn i media.
Exempelvis. Hagamannen – han fanns med bild i massmedia innan han erkänt.
Lik så var de med Anna Linds mödare.
Nu är Bobbys förövare på tapeten varje dag. En fruktansvärd historia den värsta jag läst tror jag, man får ont i hela kroppen av de som hänt denna lilla oskyldiga varelser. MEN hur kommer de sig att man inte hänger ut de två som ”är på sannolika skäl misstänkta för hans död”. 
Om man nu ska hänga ut brottslingar med namn o bild så är väl dessa de som borde hängas ut mest. Han som blev dömd för mord i Högsby på sin systers fästman som han hällt kokade olja över mm innan han dödades, de fick förbli anonyma.  Är de månne tro brottslingarna själv som väljer om de ska hängas ut eller inte, eller varför drabbar de bara vissa? En känslig fråga kanske….

En vanlig dag....

56582-78
Idag har jag njutit extra mycket. Det har varit vackert o skönt väder, nja jag har i och för sig arbetat och då inomhus men jag har nära ut, så ibland smiter jag. Kafferasterna har njutits utomhus. De har varit 25 grader i solen .

Jag började morgonen med massage, en redig ruggning av alla muskler, de e verkligen underbart. Man blir som en ny människa. Så idag är jag en ny människa!!
Så bjöd jag sonen på lunch idag när han hade ledigt från skolan. Oxfile med stripps, ja de var dagens. Själv åt jag en skinksallad. Sallad är gott o lagom i hettan. Man tappar liksom matlusten när de blir varmt, varjefall jag.

Så hittade jag äntligen ett nytt träningsgym idag när jag var på massage, ett alldeles nytt som öppnar nästa vecka. Jag la av att träna för ett år sedan när jag bytte jobb, men nu tänkte jag att jag skulle komma igång igen. Har lite lust att gå på Kinesiolog  också. De verkar spännande. Jag tycker de är kul att prova nya grejer, alltså sånt JAG aldrig provat tidigare.

Kvällens skogspromenad slutade som vanligt, att hunden såg ut som en gris när vi kom hem, jag var lite stressat för jag skulle på kalas, men hon fick vackert stanna hemma fröken hos grabben, ingen kalas för henne. För jag hann inte duscha henne. Men jag var på kalas och jag åt upp hennes tårtbit också…*ler*.  I morgon blir de grillfest hos födelsedagsbarnet med de närmaste.

Dags att sova.

A

När Lillen kom till Världen de var i Maj när göken gol...

56582-64
Idag den 4 Maj klockan 03.58 för 19 år sedan födde jag min minste grabb till världen.
Då var han 51 cm lång och vägde 3,6 kg. Idag är han 198 lång o vad han väger har jag inte en susning om.  Han var barn 597 som föddes på Karlskrona  BB 1987.  
Grattis Lillkillen på 19 årsdagen från Mams.
56582-77

Mediapåverkan - privatekonomi - skönhetsoperationer

56582-45

Ibland förbannar jag mig själv som läser tidningar på morgonen. Det står bara massa elände man mår dåligt av. Idag läste jag om den lilla pojken Bobby som gick en fruktansvärd död till mötes för en tid sedan. Nu mår jag illa och har ont enda in i skälen. Det är fruktansvärt att läsa sånt här, jag kan nästan känna den lilla pojken smärta, hur kan människor vara så grymma mot ett litet barn. Man önskar han kunde hämnas där från andra sidan göra livet till ett helvete för de som gjorde hans liv till ett oerhört lidande. Ja det finns inte ord för de känslor som rasar i kroppen när man läser om detta. Det tar ner en helt enkelt.

Idag har jag ändrat mitt telefonabonnemang. Tänkte jag skulle dra in på lite onödiga kostnader. Har samtalsbegränsar nu och telefonsvarare jag aldrig har på, så nu har jag valt bort de grejerna. Halva telefonräkningen som kommer nu var bara fasta avgifter, nu när jag inte har ungdomarna hemma längre så behövs ingen samtalsbegränsare. Vidare funderar jag på att säga upp min dagstidning, man kan ju faktiskt läsa den på nätet. Räknade ut att jag sparar 2540:- per år på att jag såg över de här kostnaderna som är helt onödiga. Kanske skulle man se över sina försäkringar och pensionssparande också, finns kanske mycket pengar att hämta hem. Jag sysslar ju med sånt här i arbetet, att se över kostnader, men mina egna privata, ja de är jag inte lika noga med, eller tar jag mig aldrig tid. Fast nu har jag ju gjort en liten insats för min privatekonomi i varje fall.

För rätt så länge sedan fick jag en remiss för en liten skönhetsoperation, nja jag kallar de så för att det är i ansiktet och på halsen man ska göra ingreppet. Igår fick jag ett brev med tid nästa vecka och det hela ska visst göras i lokalbedövning. Uch, jag blir nervös, dels för att jag är en ”fjantmaja” med låg smärtgräns, dels för att jag inte vet vad som döjer sig där inne. Jag har en farlig tendens att alltid tro det värsta.  Dessutom är de ju inte så kul att få ärr i ansiktet, men de sägs att de är skickliga. Ja jag har alltså en liten knöl på ena kinden och två på halsen. Fast de går säkert bra, bara trycka undan all oro och infinna sig på utsatt tid.

Igår berättade min mellangrabb att de skulle bli jättfint väder nu kommande dagar, för han skulle ut och köra MC, banne mig fick han rätt för idag har vi kanonfint och varm….

A


De e ju TISDAG idag....!!!

Varför blir de så rörigt när vi har en helgdag i veckan? Jag går ju här och tror att det är måndag idag och det e det ju inte. Jag får skärpa mig.
Idag har jag lagt min deklaration på skatteverkets låda, det är med deklarationen som med julklappar, man fixar det sista dagen.

Jag har varit hos veterinären med lillfröken idag också. 56582-73(detta är en fejkad bild)
Det var dags för 1:års vaccination. Hon han inte reagera när hon fick sprutan för de var så mycket att titta och nosa på där. Naturligtvis glömde jag vaccinations kortet hemma, hade bara deklarationen i huvudet idag.

Vi har fortfarande grått o kallt väder, men jag ser fortfarande ljuset i horisonten tids nog tittar hon fram lilla solen.

Idag kommer min kompis Gittis hem från Spanien, har saknat henne denna veckan o hunden har saknat hennes. Nu ska man alltså få höra om varma, lata dagar, och se en läckert brun kropp och känna –varför är jag här när man kan ligga på en varm playa och sola i Spanien?? 56582-76

Ja de kan man ju undra, men min plånbok hade inte klarat den utgiften nu, för nu är de alldeles för mycket studentfester, studentkläder, födelsedagar och sparande till NY bil, nja bättre begagnad.

Jag måste nämligen byta till kombi så jag slipper ha min fällande hund inne i bilen, får inte göra annat en dammsuga den. Så till hösten hoppas jag att jag fått ihop pengar så jag kan byta. NEJ, jag vill inte ha bilskulder.

Nu ska jag ringa och boka tid för massage, 56582-74de är inte fy skam de heller!!


Fortsatt trevlig dag Alla.

A


Fortfarande 1:a maj, matungar, glada nyheter o s v....

56582-72

De var en skock ungar som knackade på dörren….de kände nog doften av mat.
Jag hade bara fixat till lite småvarmt till mig o grabben, men de räckte till de andra också som kom, dvs två söner och svärdotter. Blev till och med lite över, man blir rätt mätt när man äter flera olika saker. Till o med hunden fick lite.

Lilleman berättade att en kompis till min nästminste son var med om en trafikolycka i natt. Han  åkte med en i baksätet när de fick vattenplaning och gick rakt ut i skogen och voltade några varm. De tre som fanns i bilen klarade sig med bara småsår, snacka om änglavakt, bilen var helt demonterad i bakänden, han hade fått foto på den vi mail så vi fick se den, den var inte vacker. Det här med vattenplaning är lömsk, inte mycket man kan göra om de händer, bara hoppas att allt går bra. Som de gjorde för de här gänget.

Jag undrar var som drabbat mig, för nu har jag vått ont i hela vänstra kroppshalvan också, hörde på jobbet häromdagen om en kund som blivit jättesjuk i nån influensa med kroppsvärk o hög feber, de vill jag inte ha
men så fick jag ett mail, o vipps tänkte jag ”var spelar de för roll om de endå går över” för mailet var dagens höjdpunk.
Det var från min cancersjuka väninna som nu börjar bli bättre, sällgifterna har bitit på tumörerna den största har försvunnit helt oh vad glad jag blev och vad lite jag brydde mig om mina egna krämpor, var är de mot att kämpa mot cancer, ingenting. Hennes mail gjorde mig så glad. Tänk om forskningen kunde hitta botmedel mot alla cancerformer, de vore underbart. Det är en läskig sjukdom, såg ju den ta min egna far, på bara några veckor efter beskedet var han borta. Där fanns inget att göra, tyvärr. Min mamma har också haft cancer för 27 år sedan, de lyckades de få bort och hon har varit kärnfrisk sedan dess. Skönt jag fick ha henne kvar.

Nu börjar Valborgshelgen gå mot sitt slut om 11 timmar börjar jag att jobba igen.
Det har varit en blöt helg, ja ute alltså, själv har jag varit väldigt torr för utom när jag varit ute med hunden förståss....
56582-71

Avslutningsvis tycker jag Ni ska göra som jag:
För idag hittade jag en körkortstest på expressen, de var ju ett tag sedan man fick sitt körkort så jag tänkte, måste ju testa. De gick bra, jag blev godkänd hade 3 fel, jag var nästan lite orolig att jag skulle bli underkänd men nu känns de rätt skönt..*ler*
Testa vet ja!!

http://expressen.se/index.jsp?d=728

Trevlig afton.
56582-61

A


Sköna Maj...................

56582-69
La laa, la lla…sköna maj är nu kommen!!
Första dagen vet i tusan om den blir så skön, alla grå trista regnmoln ligger fortfarande som fastklistrade över mitt hus, men jag ser långt där borta i horisonten börjar de ljusna,,,så i veckan blir de kanske sol.

Tyvärr följe de där molnen med när vi gick till skogs, så vi blev lika dyngsura och frusna som igår. Undrar var alla droppar kommer ifrån, de verkar inte ha något slut. Hostan o snorandet hänger envist kvar, men de ger sig väl, jag försöker gå ifrån det och skaka de av mig, men som många andra ska väl även jag drabbas av envis förkylning någon gång och stå ut med den.  De finns alltid de som har de värre så man ska inte gnälla. En liten förskyllning är ju inget att riva världen för.

Igår tog jag det så där jättelugnt som man bara kan göra, det enda jag tog till mig var rapporten från vännerna som kämpade tappert att få eld på brasan…*ler*, ja de e ju inte lätt i ösregn. När andra säkert åt sin Valborgsmässomat satt jag på köksgolvet och borstade pälsen på hunden. Därefter intog vi tillsammans vitlöksbröd och räkor uppkrupna i var en ende av soffan. (( Bortskämd hund..nej nej inte alls)
Tänkte då och då på ungdomarna som var ute på Valborgsfirande. Men de e så stora så de går ganska lugnt till väga, men de kan jag hända massa skit endå.
.

Min miste höll på att skrämma livet av mig inatt. (han bor ju inte här) Jag vaknade vid 12-tiden och såg att någon stod inne i klädkammaren som ligger rakt över mitt sovrum, första tanken var –släpper hunden in folk här?? Nåväl när jag gnuggat ögonen lite såg jag att de var lilleman. Och hallå, vad gör du i min klädkammare mitt i natten? Tjejens mobil hade lagt av, så han var och hämtade sin gamla som låg där inne. Jaha, där ser man. Han var på väg hem, hon hade jobbat och hämtat honom där han var på fest när hon körde hemåt.

När den andra (han som bor här) kom hem har jag inte en aning om, för jag hörde inte när han kom, men han körde ju så han var på en extra lugn tillställning. En har jag nere i Lund hos vänner, han är mammas mest festglada prick men dock 24 år gammal så man jag förutsätter ju att han vet vad han gör. Fick ett SMS på förmiddagen ifrån honom att allt var lugnt o fridfullt med dem. Den största med sambo var ute de vet jag, den näst yngste var hos sambons föräldrar så jag tror jag har full koll på att alla är i gott förvar idag. Brukar inte beskymra mig speciellt när de är ute, de är lite svårt att hålla koll på sånt när de inte bor hemma längre. Men lite koll på dem har jag endå, vi träffas ju så ofta så jag får ju alltid veta var de har för resplaner o sånt. Peppar peppar så har jag aldrig haft några bekymmer med ungarna när de varit ute under sin uppväxt.

Enligt tidningarna så har Valborgsmässofirandet gått ganska lugnt till runt landet. Det hade hänt ett knivdåd i Blomstermåla, verkar vanligt att vissa människor bär omkring på knivar nu för tiden när de e ute och festar.  Klimatet i landet hårdnar. Tyvärr.
Trist att sånt där ska behöva hända.

Jaha, nu knackar det på dörren –vem kommer på besök tros!!
.

A