Nu kommer sommaren!!

56582-218
Nu är glada julen slut, slut, nu kan vi snart granen kasta ut ut, men till nästa år igen….. Ja även om julen är en vacker och trivsam högtid är de rätt skönt att känna att vi nu lagt den bakom oss en tid och ser fram mot SOMMAREN!!!! Härligt. Det blir ljusare ute igen längre tid om dygnet, det är det jag gillar allra mest med vår och sommar. Ljuset. Jo jag vet, vi har kanske en kall och bitter vinter som kommer framför oss nu, men vad gör de när vi vet att där bakom den tätt följd i dess spår kommer SOMMAREN.

 
Gott slut på 2006 och Gott Nytt År 2007. 
Önskar jag Er Alla. 
56582-189

På återseende!!!

En bit in i julhelgen.

56582-223

Ja så är julafton slut för denna gång o juldagen med. Annandagen har just gjort sin ankomst.

Tomten han lyckades smyga sig in till oss också, fast vi missade honom, vet inte redigt vad vi höll på med när han var här och lade klapparna under granen.

 

Jag hade alla barn med respektive samt mams och en av brorsorna med fru här till julbordet. Redigt härligt att ha alla samlade. Sent blev de också, vi körde igång kortspel och blev sittande fram till halv två på juldagens morgon med diverse spel. Det är mysigt att plocka fram sällskaps spel eller kortlek när alla är samlade.

 

Jag hade nog varit snäll även i år ((ja man försöker ju vara det jämt)) fick en hylla som jag önskade och bestick som ungarna skramlat till. Precis vad jag önskade mig o de visste de ju.

Själv gav jag bara nyttiga saker till ungarna i år. Ja klart de brukar få nyttiga saker eller saker de önskar men i år drog jag en rövare och frågade inte ens vad de önskade sig, utan köpte på eget bevåg, gemensamma julklappar, ja alltså parvis. Det gick ju bra det också. Har dragit ner lite på julklapparna i takt med att de blivit vuxna och satsar istället på att ge någon vettigt när de fyller år.

 

Mat bestod av de sedvanliga rätterna, som alltid är för mycket. Hur många man en är och hur mycket man en äter blir de alltid lite kvar att ”efteräta” på juldagen.

 

Mams hon stannade kvar och blir kvar hos mig till nästa år. De lät något det, men så är det.

Idag har vi mestadels latat oss. Tagit en skön promenad i skogen i det vackra vädret, jag har faktiskt ridigt också på jättehästen vi har här på gården. Mysigt men de krävs lite mer träning för att bli haj på det där. Så har vi tillbringat massa timmar framför TV och sett ”Sagan om de två tornen” fast vi kollad DVD trots att den gick på TV. Det gjorde vi för att få bättre ljud. Tänkte vi skulle kolla den 3:e filmen också i veckan ”Sagan om konungens återkomst”.

 

Nu ska jag ta och kela lite med huvudkudden ser att han tittar längtansfullt efter mig.

 

God Natt…på återseende.

  

Nu så...!!

Till Er Alla

56582-221

Ta det lugt - ät inte mer en ni orkar - var glada - och ha så himla kul Ni kan.
56582-222
Vi ses efter julehelgen!!!

Kram

Måndag - v51 - snart julafton..

Nu står JULEN för dörren – så den är svår att öppna!!
56582-220

Oh snart kommer den där snälla skäggiga farbror med säcken full av klappar, förväntansfullt ska jag då sitta på min trappa, vänta och hoppas – nja inte så mycket på klappar men dock på en skön o fridfull jul.

 

I lördags hade vi då fest nr 1 ute på gården. Det var trevligt och livat men tyvärr var de många som fick förhinder så där på startlinjen, men de e alltid en konst att samla massa människor och därtill få alla att komma!! Nåväl vi led inte av det, de gjorde nog mest de som inte kunde vara med. Med tanke på tidpunkten så är de ju lätt att saker o ting hamnar lite på vartannat.

Nåväl vi som deltog hade varjefall en toppenkväll med god mat och dricka. Väninnan blev naturligtvis glatt överraskad när hon kom in och fann många av sina väninnor sjungande för henne. Hon hade inte en susning om vad som var på G. Kul att kunna överraska folk.

 

Igår hade jag vilodag – en redigt skön latdag då jag inte gjorde mycket annat en det absolut nödvändigaste. På kvällen hälsade jag på min väninna som fått smått och tittade på underverket, jösses så små de är de små liven man fattar knappast att den där lille klimpen ska bli en stor och vuxen karl. Han har varit lite krasslig så BB vistelsen blev extra lång, men nu är de hemma o mår bra oh de e ju skönt.

 

Nu kan jag ÄNTLIGEN börja julhandla på allvar. Nix jag har inte åstadkommit en enda julklapp en så länge. Men nu vet jag varjefall vad jag ska köpa och de e ju en bra start bara det. Har en liten födelsedag innan jul också. En svärdotter som fyller år inpå, så en lite present ska ju fixas också. Så dagen innan julafton blir det att gå på födelsedagsfest.

 

De e ju bara måndag – så jag hinner nog!!!!!!!!!!!!!


 Trevlig vecka alla…………..på återseende.  

 


Tjolahopp!!!

56582-187

Nu tror jag de satt raketfart på tiden, men jag hänger med!! Nu har jag lämnat ifrån mig nycklarna till mitt gamla boende och avslutat allt där vilket innebär att jag nu kan lägga all energi på min lilla gård. Det känns skönt!!!


 

Helgen som gick var på julbord och fest med mina nya by grannar, det var toppen en redigt lyckad fest måste jag säga och jag kände mig mycket varmt välkommen till byn. Det blev mycket mat och dricka o dagen efter tyckte jag de gungade lite också. *ler*, festar man länge så …..För övrigt har jag haft fullt upp med flyttlådor, hantverkare och så har jag jobbat emellanåt också. I morgon ska jag ut på julbord med jobbet och på lördag kväll ska jag ha en stor tjejfest här. En liten överraskningsfest för en av mina väninnor som fyllde jämt för lite sedan. Vi dvs alla hennes väninnor har gaggat ihop oss och ska nu se till så hon får en redig baluns på lördag.

Klurar just på hur jag bäst ska lura hit henne men med lite list och draghjälp från festmannen så ska de lösa sig.

 


Idag har jag varit i stan en runda, tanker var att försöka få ihop lite julklappar till barnen. Men de blev inte mycket av det, får göra ett nytt försök en annan dag. Jösses det är ju bara en vecka kvar – varför tillhör jag dem som ALLTID är sist ute??!! Kostigt varje år lovar jag mig själv att jag ska fixa sånt här i god tid och varje år är jag de sista som gör det. Snacka om dålig självdisciplin. Nåja, jag hinner nog.

 


I helgen flyttar en av sönerna med sambo in i sitt nybyggda hus, måste få en stund över och åka ut och titta. Hjälp ville de inte ha av mig, de tycker nog jag ha alldeles tillräckligt att göra nu och de var så många andra som skulle hjälpa till, så jag behöver inte ens ha dåligt samvete. De e ju gott!!

 


I morgon är det fredag igen, som sagt tiden går i raketfart. Så jag passar på att önska Er Alla
en Riktigt sköööööööööööööööööööön helg!!!

     

På Plats!!

56582-219

Nu tror jag de flesta pinaler kommit på plats. Jösses, vilket jobb det är att flytta. Vad saker man han har som man knappast kände till. Nu har jag varjefall tömt mitt gamla hus, så när på källaren som vi ska tömma ikväll. I nya huset är möbler o gardiner och mycket annat också på plats men det återstår en hel del finjustering. Ett rum är under tapetsering och de ska vara klart ikväll. Har haft hantverkare och folk som varit där så mycket så de börja kännas som familjemedlemmar…*ler*. En vecka o vi har bott in oss ganska bra, sover gott och har inte hört av spökarna som de sades bodde i huset. Det står en gammal vacker gungstol på vinden och det är i den det sägs att någon gungar på natten så det knarrar i golvet. Funderar på att ta ner den och låta den pryda huset där nere i stället, fast den passar inte precis in bland mina övriga möbler, men kanske kan den få en egen liten vrå. Bland min vänner har jag nu fått ett nytt smeknamn – Gods-Innan. De kommer väl av att gården är väldigt stor kan jag tro. *fniss*.

 

Telefon o Internet är också på plats där ute. Men min elaka son har snott tillbaka sin dator så nu är jag utan, för min måste installeras om. Det gör inte så mycket för jag har endå inte tid att sitta vid någon dator nu om kvällarna. Ikväll är det sopstation och utkörning av allt i källaren som gäller. I morgon är det fest i byn, det ska bli trevligt. Säkert undrar alla VEM som flyttat in på gården. I och för sig sprider sig rykten fort i en liten by så kanske vet alla redan.

 

Nu måste jag börja rusta för jul också. Inte en enda julklapp är inhandlad – men jag hinner väl?!? Eftersom det är jag som håller jul i år är det mycket som ska förberedas och ordnas med, men de blir säkert bra i slutändan. Nu har jag ju kommit upp i bra tempo så det är bara att fortsätta i samma takt så ska väl allt ordna sig.

 

Till Er Alla, En riktigt Go Helg.

     
56582-189